Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte tak a už aj zo mňa je hrdá mamina 🙂 23.06.2011 o 01:37 sa nám narodila nádherná dcérka Laura, miery mala 3080g a 49cm..pôrod trval 3,5h ...byť mamou je neopísateľný pocit..už sme doma z nemocnice prekonali sme žltačku a máme prasknutú kľúčnu kosť(z pôrodu) ale inak sme zdravé a šťastné...Laura je hotový anjelik stáva každé 3h a to vymeníme plienočku, napapáme sa troška sa pomaznáme a spíme ďalej..🙂 snáď jej to vydrží...dlho som tu nebola a nečítala som všetkým maminám gratulujem k bábetkám a prajem veľa zdravia, štastia a hlavne mliečka 🙂
@lucia1981 tebe je už lepšie,je mi lúto tých tvojich bolestí,máš to tažké,tiež by ti to mohol urýchlit,čítala som,že si si poplakala,to je v pohode,ja si poplacem v poslednej dobe stále častejšie,ale aspon sa nám ulaví 😉 ...
ja už by som velmi nechcela to samovolne rozbehnutie,asi som nejaká vystrašená z toho,že niesom otvorená,skor by som chcela cisársky 😖
@ajjkas lepšie mi nie je, akurát som si dala sprchu ale ledva som sa vedela poutierať čo ma bolí každý pohyb tak už sa ozaj neviem dočkať tej poradne.... 😒 to že nie si otvorená sa môže zmeniť za pár hodín a ja by som zase cisársky nechcela, kamoška sa z neho strašne dlho zotavovala a malý má už pol roka a ešte stále nie je úplne fit, stále sa jej to zapaľovalo.... no ale zase najdôležitejšie je aby bola maličká v poriadku tak uvidíš čo a ako, veď zase čo by sme si my pre tie naše detičky nevytrpeli len aby už boli tu a zdravé... 🙂
@ivusik33 gratulujem ku krásnej dcérke nech je zdravučká a krásne papá a priberá 😉 😉 😉
@janka830 ahoj gratulujem k dcérke. Nech ste obe zdravé. A všimla som si že mala presne také isté miery ako môj Matej 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte...my sme dnes zas prežili super noc,klop klop.Ako odišla pediatrička,tak si malá trošku poplakala,dala som jej cucnúť a okolo 7mej zaspala.Ja som sa pred polnocou zobudila,že mám prsia celé tvrdé a boľavé,malá si veselo spinkala ďalej,tak som musela odsať-150ml a to som ich nevyprázdnila úplne 😕 .Malá nakoniec pýtala o pol 1 😀 .Potom zas o 4tej a až o 7mej.Ale ja sa aj tak nejak nejdem dospať a hlavne keď kojím,mám taký útlm,že ledva držím oči otvorené.Kočky,odsávate po každom dojčení?A odsajete všetko?
Baby poraďte s čím by som mala vydezinfikovať novú prebalovaciu podložku a vaničku pre malého???
@janina7911 no my sme nabehli na takýto rytmus. V noci dávame nutrilon, malý stiahne ca. 100 ml každé tri hodiny. Ráno si odsajem to je ca. 200 -220 ml, takže to máme na 2 kŕmenia tiež ca. každé 2 -3 hodiny. medzitým sa snažím odsávať aby sme cez deň dávali moje mliečko. Niekedy odsajem aj 450 za deň, inokedy menej. Dávame nový nutrilon antikolikový, to je teraz nejaká novinka. Naša lekárka nehovorila niť o podávaní každé 4 hodiny. My sme na začiatku Lukáška "trápili" hladom. Pediatrička nám potom povedala, že je veľký, tak aj viac spapá. Nepamätám si presne ale bolo to nejaké množstvo ml na 1 kg váhy dieťatka za 24 hodín. V každom prípade nám to vyšlo týždeň po pôrode okolo 600 ml. Teraz je to už viac, malý vypije momentálne ca. 800 ml za 24 hodín. To odsávanie je trápenie, ale čo už. To že by sa nutrilon mal dávať len každé 4 hodiny sa mi nezdá. Lebo veď keď niekto nemá mliečko vôbec a len prikrmuje?
@kaara1980 joj závidím, my sme mali dnes hroznú noc. Malý večer nie a nie zaspať, ešte o 22 mal "oči jak trnky", potom bol hore 0:30, potom o 3, to už tlačil akoby mu za to platili. Takže sme mali manévre rozbaliť, masírovať, trubičku........, v rámci kakacieho rituálu sa tak popišal, že sme museli meniť plachtu aj s chráničom matracu na manželskej posteli. Potom zaspal a o 5 zasa..... to tlačil až do 7 v spánku. Potom som to už nezvládla psychicky a zasa sme išli kakať.
To kakanie je des. Nevykaká sa do plienky, len tlačí o dušu až je celý červený, robí pri tom šialené zvuky. Ja mám hrozne ľahký spánok, tak som vlastne od polnoci hore, lebo ho stále počujem. Musíme ho rozbaliť, pocvičiť nožičkami, pomasírovať bruško on sa potom vykaká a je spokojný ☹ , už som z toho zúfalá.
@fleuerette To mi je ľúto ☹ .Aj malá s tak pučí,aj si poplače pri tom,ale našťastie,tá púšťa také rachmany do plienky ako starý chlap.Vždy si myslím,že musí byť okakaná aj stena 😀
@kaara1980 😀 😀 , no my asi budeme chodiť rovno na nočník, inak to nevidím.

@monitas84
@lucia1981 ahojte,ste zlaté,ale nič nové sa neudialo,presne ako som čakala,takže asi tomu velmi ten Dr. včera nepomohol,ale aj tak dobre,bojim sa aby mi neprišli bolesti a nebudem sa otvarat.Radšej nech ma zajtra objedna na konkr. den 😉
prejem vám dnes v poradniach,aby ste sa dozvedeli čo najviac,hlavne same dobre spravy,no a potom to tu rýchlo napíšte,lebo som zvedavá 😀