icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
30. jún 2011

@fleuerette to zas ja neviem posudit kolko moja vypije ale nevydrzi dlho najprv som sa bala,ale pomalicky priberame takze jej to asi staci

fleuerette
30. jún 2011

@nenullienka aha vidíš, no som netušila. My sme dávala klasický nutrilon, nutrilon comfort a teraz tento antikolikový. Neviem či je hustejší alebo redší, ale ťažšie sa rozpúšťa. My máme pripravenú prevarenú vodu v termoske + chladenú vo fľaši a zistili sme že tento antikolikový musíme dať do horúcejšej vody teda nad 40, aby sa dobre rozpustil, a toto potok schladiť. Ale fakt je, že keď si chcem nakvapkať na ruku a zistiť teplotu, ide to dosť ťažko cez tú dierku na dudli, to moje mliečko tečie samo

fleuerette
30. jún 2011

@kukujka všetko má svoje za a proti. Ja som bola nešťastná že nemôžem kojiť, lebo je to pohodlnejšie ako vstávať, zohrievať, chladiť zatiaľ čo malý vrieska v postieľke, Na druhej strane máme presne zmapované koľko spapá, a obrovská výhody, minulý týždeň keď som mala 3 dni 40 stupňové teploty, sa o malého v noci starala najprv moja mamka a potom svokra. Takže som sa vyspala a dala dokopy 🙂 .

kukujka
30. jún 2011

@fleuerette ja som sa uz mesiac nevyspala dnes ma tak brutal bolela hlava,ze som tabletku musela zobrat esteze som doma nasla posledy medipyrin co sa moze aj pocas kojenia.dnes mi manzel rozkazal,ze tuto noc sa nemam opovazit vstat ,ze pojde on uz to viackrat tak urobil a pomohlo mi to aj ked som sa vzdy muselaprebrat na kojenie,ale bola to dost velka pomoc

kaara1980
30. jún 2011

@emma88 gratulujem 😉 ,všetko najlepšie želám

kaara1980
30. jún 2011

@kukujka mne malá spala ukážkovo zo začiatku,každé 4 hodinky sa budila.teraz je to horšie,dnes nevie zaspat,vkuse je na cicke,ale keby pila,len si dudká....cumel nechce.Ale ráno bola hore asi zo 2 hodinky,potom spala 4 hodiny,a odvtedy je hore a len cumle a mrnčí ☹

9lea
30. jún 2011

@monitas84 Ahoj, tak mňa bolieva, akože nie je to nič strašné, len vždy keď kojím tak krvácam, už je to teraz troška menej, ale v nemocnici to bolo hrozné, začala som kojiť a momentálne som krvácala. Potom som mala aj nejaké zrazeniny v maternici, ale mi pichli dve injekcie a na druhý deň to už bolo v poriadku.

nenullienka
30. jún 2011

Ahojte bebule, ja sa pridám, ja som sa nevyspala poriadne už 35 dní čo je malý na svete. Priateľ mi nemôže pomôcť lebo ten robí 12-tky tak sa musí vyspať do roboty. No čo už pomaly si zvykám. Malý sa budí každé 3 hod. a cez deň už toho veľa nenaspí ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ No čo už snáď sa to bude len zlepšovať 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

ajjkas
30. jún 2011

@mimca20 ahoj,tak to sme na tom podobne aj ja som mala zle vyratany termín,no hrúza,ale ako ti prišli na to ze mas zly term,? ja idem zajtra tan druhý term, mam 27,vraj,tak uvidím,že čo mi povie,lebo už ma to nebavi,ktovie kto ma pravdu,jeden dr. povie tak a druhy tak 😠

ajjkas
30. jún 2011

@monitas84 ahoj,tak nakoniec to bude predsa na termín? a s tým kričaním aj ja som asi tlačila "nahlas" ale sestr. mi povedala,že tlačíme,ale bez zvuku,,,no ja som si to ani neuvedomila,ale oni su zvyknutý,tie výkriky tam pocut az na chodbu ked idem do poradne,tak ty sa hlavne sustred na tlacenie a ked sa im nieco nebude pozdavat,tak ta upozornia 😉 🙂

mimca20
30. jún 2011

@ajjkas Mam napisany v karte termin podla menstruacie, ale podla USG z novembra mi vypocital prednosta za pomoci dajakeho kruhu ci co mal v ruke, ze nie 22.6. termin ale 30.6.2011 termin. Aj porodnik mi minule vravel, ze sa mu zda ze termin mame cca o tyzden neskor.

ivusik33
30. jún 2011

Ahojte, tak ja som už s nervami na koncoch... nie z malej Zuzky, ale z mojej staršej... to čo ona stvára, aké záchvaty chytá, to som ešte nevidela. Neviem, či je to spôsobené len tým, že máme bábätko. Je u mňa aj moja mama a ona tiež nechápe. Teraz už od 19,30 vrieska, ale to je úplný amok!!! Dostala trest, lebo ubližuje Zuzke, už jej 2x dala po hlave, musím mať oči všade a striehnem, keď sa k nej priblíži, absolútne nikoho nepočúva, na nič nereaguje a to som sa snažila vydržať od pondelka a všetko riešiť len po dobrom, pomedzi kŕmenie, odsávanie, utekám s ňou von na ihrisko, potom rýchle domov, nachovať a zas von, vynucuje si moju pozornosť, dookola jej opakujem, že ju ľúbim... ale dnes to prasko a nevydržala som.
Ešte dnes mala výstup aj svokra...ale to nechcem rozoberať.
Baby, čo máte doma už deťúrence, ako zobrali príchod súrodenca?
Mlieko sa u mňa nerozbieha, nech robím čokoľvek... snažím sa odsávať, ale to je žalostne málo, čo naodsávam, za 30 min sotva 20-30ml z oboch prsníkov, takže je to podobné ako prvýkrát.
Bože, teraz som si povedala, že mať jedno dieťa a tieto skúsenosti, čo mám , tak to je pohodička 😝

veronch
30. jún 2011

@ivusik33 U nás je to so starším súrodencom veľmi podobné. Správanie, takmer totožné, až na to ubližovanie mladšiemu, to zatiaľ ešte neprišlo. Ale revy, jedy, .... no neviem, tiež si niekedy pripadám ako neschopná. A to sa snažím Lucku stískať a dávať jej najavo ako ju ľúbim. Ale musí to cítiť, že sa už venujem aj niekomu inému a veru bojuje poriadne. Medzi prvým a druhým mám vekový rozdiel 14 rokov, to bola pohodička, teraz rozdiel dva roky, to už je iná fuška. 😢 Tiež uvítam každú radu. 🙂

fleuerette
1. júl 2011

tak my sme zasa od polnoci nacvičovali rektálnou trubičkou a doteraz nič 😠 😠 😠 😠 , Malý tak kvílil, stonal, tlačil asi od pol jednej, že mi bolo do plaču. Ale nezobudí sa na to. Zobudí a len na hlad. takže medzi kvílením a tlačením a našimi "kako operáciami" ako sme to s MM nazvali, a vždy pekne napapal a opäť zaspal. No a po napapaní asi po pol hodinke začal tlačiť opäť. Ja som už zúfalá, okrem toho že pri tých zvukoch neviem ani len oko zatvoriť, neviem či mu to tlačenie nemôže nejako ublížiť..... ☹ , máte niektorá podobný problém.

monitas84
1. júl 2011

@ajjkas Ahoj, práve som sa zobudila, dobre som si pospala. Ochladilo sa tu poriadne, len prší a prší. 🙂
Nevadí aspoň manželík skôr príde dnes domov.
Tiež si myslím, že to kričanie si žena v tom momente ani neuvedomí. No dúfajme, že budeme ticho ako myšky. Aby nás sestričky nezjedli. 🙂
V noci som sa pár krát budila, že ma bolí bruško, že je úplne tvrdé, ale ináč sa nič nedeje. Som zvedavá či sa tentokrát môj doktor nemýli a či to bude tento týždeň. 😉
Ako sa cítiš Ty? Je 1.júl krásny dátum. 🙂

monitas84
1. júl 2011

@9lea Ahoj, tak som si správne myslela, že to bude bolieť. Aj ja som mala zrazeniny v maternici po prvom potrate, dostala som tabletky a tie ma vyčistili.
Dúfam, že Ti je už lepšie a nebolí to veľmi. 🙂

andysok
1. júl 2011

pocujte co uz ste po tom ako streilizujete: umyvate so s ponatom flasky stale? ci len oplachujete v horucej vode

nenullienka
1. júl 2011

@andysok ahoj ja sterilizujem ráno. Umyjem ich so saponátom a dám sterilizovať. Potom cez deň len so zriedeným saponátom a vypláchnem poriadne horúcou vodou.

kaara1980
1. júl 2011

ahojte dievčatá...tak mi sa teda vyberieme prvý krát von dnes som sa rozhodla,lebo nemôžem držať Jakuba doma zavretého.Tak snáď nebude pršať,zatiaľ svieti slnko.Včera som malú striedavo varovala a držala na cicke hádam 4 hodiny.Celý večer bola mrzutá,keď som už myslela,že spí šla som do sprchy a za chvíľku už kvílila.Normálne som bola nervozna,až mám z toho výčitky svedomia.A ráno malá vstala celá vyhádzaná červenými fľakmi,takže asi to ju trápilo.Ja trúba včera cez deň jedla ananásový,čučoriedkový a aj višňový jogurt 😕 😠 a asi to jej uškodilo.Poslala som tatka do lekárne po Exicipal emulziu a ak jej to do pondelka neprejde,pôjdeme k dr ☹ a ak zhorší,tak radšej na pohotovosť.Teraz si konečne pekne v kľude spinká 🙂
@ivusik33 Jakub vzal Luciu vcelku v pohode,ale predvčerom mi povedal,že on už to miminko nechce a neskôr,že on sa zbalí a odíde preč...revala som ako mrak.Ja ho chápem,stále ho len okrikujem,aby nebúchal,nepišťal,bol ticho atď.Ale večer,kým som sa sprchovala a malá začala plakať,tak sa jej snažil chudiatko dať cumlík....no ona cumeľ odmieta,tak tam nad ňou stál a stál...Stále som s nimi sama a nejak si neviem nájsť systém.Tatko je vkuse v byte,nejak necítim z neho podporu,ešte sa ma aj opýtal,že kedy mi spľasne to brucho... a to mi zahlásil mi,že zajtra sa sťahujeme,mám z toho už hlavu ako sud a nervy na dranc
@fleuerette neskúšala si ten kúpací kýblik?vraj je to super pre kolikavé detičky

janina7911
1. júl 2011

@emma88 Gratulujem a prajem hlavne zdravíčko a koooooopec mliečka. 🙂

andysok
1. júl 2011

@nenullienka dakujem 😉

nenullienka
1. júl 2011

@andysok ja som ich chcela sterilizovať po každom kŕmení, ale moja mama ma zabrzdila aby som nebláznila, že to stačí takto. Že ho nemôžem držať ako v bavlnke 😅 😅 😅 😅 No prvé dieťa tak sa učím 😀 😀 😀 😀

nenullienka
1. júl 2011

babenky dr. mi povedala, že keď prídem na ďalšiu poradňu tak malému bude brať krv. Chce mu spraviť komplet krvný obraz. To mu bude skade tú krv brať 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 ja si to neviem ani predstaviť 😅 😅 😅 😅 😅 Ma strašia, že z hlavičky??????????

andysok
1. júl 2011

@nenullienka ja som sa zlakla lebo ja som lem oplachovala a sterilizovala , ziaden saponat ......ale hned ako si mi napisala tak to davam do poriasku 😉

kaara1980
1. júl 2011

@nenullienka berie sa aj z hlavičky,ale malej v pôrodnici brali z chrbta dlane či ako to napísať a raz normálne ako nám z ruky

janina7911
1. júl 2011

@kukujka Naša malá má výkyvové obdobia... raz medzi papaniami spí, inokedy vystrája, jak keby ju rezali. Ale po nociach sa jej darí spať celkom pekne... už sa podarilo aj 7-8 hodín v kuse.

janina7911
1. júl 2011

@andysok My čistíme saponátom NUK na detské veci a potom v parnom sterilizátore destilovanou vodou tak raz za tri-štyri dni všetko, čo používame, medzitým len pod tečúcou horúcou vodou.

lisula
1. júl 2011

Ahoj baby, Volam Stela a narodila som sa 22.6. o 18.59. cisarskym rezom koncom 37tyzdna, moje miery su 2800g a 47cm, som zdrava a patrim medzi julovky aj ja uz teraz...uz sme doma mliecka mame plno, takze len papkame a hajame....

ivusik33
1. júl 2011

@veronch ja tiež veru prijmem každú radu... môj drahý si myslí, že ju rozmaznávam, ale ja jej chcem všetko vysvetliť, postískať, poláskať, venovať sa jej... tiež vždy chce niečo, keď akurát chovám, alebo prebaľujem... On by ju dal najradšej svojej mame na celý deň, ale to ja nechcem a on to nejde pochopiť, že by to bolo ešte horšie, lebo by mala pocit, že sa jej chceme zbaviť. Vravím dookola, že musíme byť trpezliví, že to všetko prejde, len sa jej musíme venovať a nesmie sa cítiť byť odstrčená.

mooc
1. júl 2011

@ivusik33 nas velky brat sa po veceroch sprava tiez tak isto.. rano je zlayty, cely den je zlaty /aj ked tu ma na hranie deda aj tatka, ktory mal este tento tyzden volno) ale vecer uz od vecere cirkus.. nechce sa nikomu dat prezliect iba mne, zuby umyt tiez nula bodov.. za vsetko jaciiiii.. a potom by najradsej, aby sme ho vsetci sli ukladat spat.. vcera nam trvalo uspavanie do pol jedenastej.. a to medzitym hodil po mne flasu s vodou (pri kojeni, nastastie nie do maleho) atd.. dufam, ze sa s tym coskoro vyrovna, ze je teraz velky brat..