icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

shawn7
2. júl 2011

@monitas84
@ajjkas
ahojte, obe ste akosi ticho..... už to máte za sebou ?

shawn7
2. júl 2011

@zufzufmeister 9 cm a lahke bolesti v krizoch? no este ze ste isli do porodnice

monitas84
3. júl 2011

@shawn7 Ahoooooj, ale kde by som to mala za sebou, stále som doma. ☹ Nič sa nedeje. Dnes mám presne termín, ale dnes to určite nebude neverím. Keď to do stredy nebude, tak v stredu ráno idem na kompletné odbery a vo štvrtok nástup do nemocnice, tak už musia konať, lebo mám rizikovú graviditu. ☹
Ináč súhlasím s Tebou, som prekvapená, že mala zufzufmeister taký pôrod, nechápem. 😕 Ja tu čakám kedy mi odtečie voda a ona takto.
Nakoniec porodím fakt až vo štvrtok, ale zase dátum sa mi páči 7.7 neznie zle. Uvidíme. 🙂 😉
Ako sa cítiš Ty?
Podľa mňa to má ajjkas už za sebou. 🙂

monitas84
3. júl 2011

@zufzufmeister Ahoj, gratulujem, prajem Vám veľa zdravia a mliečka. 🙂
Veľmi som prekvapená z Tvojho pôrodu. Neodtiekla Ti doma ani plodová voda? Len tie bolesti a šup rodiť?
Aspoň si to mala za hodinu za sebou. To som rada a v dobrom Ti to závidím. Nepotešila si ma, že pôrod bol horor, budem sa báť ešte viac. ☹ 😒 Ja mám práve dnes termín, no samozurejme sa nič nedeje, nič mi nie je.
Môžem sa spýtať kedy si to porodila v ktorom týždni tehotenstva? Dlho si prenášala?

zufzufmeister
3. júl 2011

@monitas84 ahoj ja som bola 4 dni po termíne... A neboj zase až taký horor to nebol, to len pre mňa, inak som tam nikoho nepočula tak vyvádzať 🙂)) Ale samozrejme dá sa to prežiť a rozhodne to stojí za to 🙂 Drž sa, určite to už príde a prajem nech je to čo najľahšie 🙂 Držíme palce

zufzufmeister
3. júl 2011

@shawn7 Hej, ešte že sme šli, aj keď ja som mala čas 🙂 Ani klystír mi nedali, že by som porodila na záchode 🙂

zufzufmeister
3. júl 2011

Ešte otázka, baby ten nástrih bude dokedy tak bolieť, ja mám modrinu na pol zadku, neviem ani z čoho... Nie som ani nejako veľmi zašitá, len ma to stále dosť bolí... Ako ste si to ošetrovali? A o tom ísť na veľkú potrebu ani nehovorím :(

monitas84
3. júl 2011

@zufzufmeister Ahoj.No potom vyvádzať budem aj ja, veď som strašne citlivá, slabá, zle znášam bolesť. ☹ 😒
Určite to stojí za to, to verím. Plodová voda Ti kedy odišla, to si nespomínala.Aj Ťa nastrihli?
Ďakujem Ti, potom napíšem aké to bolo u mňa. 😖 Dúfam, že to bude aj u mňa rýchle a nie moc bolestivé.
Ozaj prišli Ti tie drevené dekorácie Jakubko a sú pekné, oplatí sa to??? Rozmýšľame nad tým páči sa nám to veľmi. 🙂

ingemor
3. júl 2011

@zufzufmeister ..v prvom rade blahozelam!!! mna to zosivanie bolelo asi 1,5 tyz. a nijak som to specialne neosetrovala, len casto sprchovala vlaz.vodou.. a prva stolica po porode-viem si to predstavit 😒 teraz som sice nemala s nou problemy, ale po prvom porode-och, skoro ako druhy porod..ale neboj, vsetko sa da do normalu 🙂

sisi0211
3. júl 2011

@kaara1980 Preco po dajakom ukone? Jaaaj, aby som na to nezabudla? 😎

zufzufmeister
3. júl 2011

@monitas84 Ahoj, nie plodová voda mi naodtiekla, až na sále mi ju prepichla a tým sa to vlastne spustilo... Nastrihli ma, ale myslím, že nie veľmi, asi som sa ani nepotrhala... A tie dekorácie sú veľmi pekné došli, len som to ešte nestihla zavesiť na stenu 🙂

ingemor
3. júl 2011

@sisi0211 ..vigantol je dolezity, tak ako uz tu spominali dievcata..my davame kazdy den po 2 kvapky a to malej kvapnem priamo do pusinky a potom ju nakojim..

shawn7
3. júl 2011

@monitas84 🙂 Ja mám vypočítaný termín zajtra, no tiež nemám pocit, že by som mala zajtra rodiť.... V piatok ma boleli krize aj brucho a pravdupovediac som si myslela ze sa to rozbehne, no ustalo to. doktor mi povedal, ze ak sa nicneudeje, tak vo stvrtok mam prist na poradnu a dohodneme sa... Asi by som chcela aby mi odtiekla plodovka a cestou do porodnice by sa rozbehli kontrakcie, i ked satrosku obavam, ze nespoznam ci mi odisla plodovka. Niekedy vraj odide len trosicku...
Inak, ked mm pocul ako rodila zufzufmeister, tak bol dost meravy, mna by na jej mieste vobec netrklo, ze mam ist do porodnice.
A co sa tyka ajjkas, snad uz nie je 2 v 1, ona uz bola aj dost dlho po termine....... to tu v BA by ju riesili po 7 dnoch.

ivusik33
3. júl 2011

@nenullienka to poteší.... mne to tiež povedal po prvom pôrode a som myslela, že ho zastrelím... Ja som tiež nevedela, že mi po pôrode ostane také brucho, to treba len čas, ono sa to upraví, veď maternica sa stále sťahuje a po cisárskom min. 3 mes. nesmieš cvičiť na priame brušné svaly... treba na to trpezlivosť.

ivusik33
3. júl 2011

@zufzufmeister gratulujem .))) a prajem veľa pohody, zdravíčka a mliečka .)) Tak nakoniec si rodila na druhý deň, ako sme odišli z pôrodnice. Super, že si sa netrápila dlhšie, priateľ bol pri pôrode?? A ako ste boli nakoniec spokojní v Štiavnici??

zufzufmeister
3. júl 2011

@ivusik33 ahoj, hej na druhý deň 🙂 priateľ bol pri pôrode a inak musím povedať, že mi strašne pomohol, normálne by som to nečakala od neho, som čakala, že tam odpadne, alebo bude od veci celý, ale nakoniec mu pôrodná asistentka povedala, keď jej bol zaniesť dezert a kávu, že to nemuselo byť, lebo prakticky ma odrodil on 🙂)) V štiavnici obrovská výhoda tie apartmány že sú, že tam môže niekto byť s tebou. Ja som prvý deň bola na normálnej izbe so ženami, lebo nebol žiadny voľný, ale to som myslela, že prídem o rozum, stále sa tam handrkovali, okno bolo za mnou, stále vetrali, malému bola kosa a furt dačo... Inak v pohode, len ma trošku sklamali sestričky na novorodeneckom, proste ani mi neukázali ako kojiť, keď som odchádzala myslela som, že som dokojila, lebo mu dávali nutrilon, nepočkali ani kým si odsajem, ked bol pod lampou kvoli žltačke a potom samozrejme nechcel prsník ani za nič, až potom neviem aký zázrak sa stal doma začal ťahať z prsníka a zatiaľ ho to baví, tak som rada, len sa bojím, či má dosť mliečka, neviem to posúdiť, tak mám trochu strach z toho, aby mu nič nechýbalo... teraz zase neviem čo môžem jesť čo nemôžem... a tak, som si myslela, že som pripravená a houby :D

nenullienka
3. júl 2011

@zufzufmeister gratulujem krásne miery. Prajem veľa zdravíčka a nech malinký dobre papá a mamina nech má veľa mliečka 😉 😉 😉 😉 😉 😉

nenullienka
3. júl 2011

@mondee 😀 😀 😀 😀

katinka71
3. júl 2011

@zufzufmeister gratutulujem k babatku prajem vela zdravia a cim skor zotavenenie
tak isto prajem vsetkym novym maminkam,dlhsi cas som tu nebola vypadol mi PC.kym som zohnala druhy a naistalovala tak nemam prehlad o vsetkych novych maminkach,Marco ma dnes mesiac kojim a uz po kazdom kojeni dokrmujem nutrilonom comfort,cajik ani prevarenu vodu nechce pit,trapi nas aj bolenie bruska celkom dobre zatial zabera sab simplex.tiez mam stale vycitky ze co som zas pojedla ked ma bolesti,pomaly uz ani nic nejem,ako casto maju vase deticky stolicu?moj kaka do kazdej plienky
prajem vam pekny den

lencita
3. júl 2011

@zufzufmeister gratulujem k syncekovi 🙂 mna nastrih tiez zacal doma nejako pobolievat a bala som sa ze sa mi to zapali, davala som si tam betadine, a hned som citila ulavu a ale po dvoch dnoch to prestalo boliet 🙂

janina7911
3. júl 2011

@zufzufmeister Gratulujem! A nech ste zdraví, máte hodne mliečka a málo plačkáte. 🙂

janka830
3. júl 2011

@zufzufmeister Gratulujem k synčekovi 🙂 nádherné miery.. waw tvôj pôrod je riadna rarita...🙂 inak čo ťa nabudilo vyraziť do pôrodnice? ja by som ešte spokojne ležala s vyloženými nohami doma ako sa poznám.. 😉

monitas84
3. júl 2011

@shawn7 Už je normálne asi prenášať. ☹ 😒 Súhlasím s Tebou tiež by ma nenapadlo, že treba ísť do pôrodnice, keďže jej neodtiekla plodová voda. Ja čakám kedy mi odtečie plodová voda a potom nech ideme.
Lenže som v pohode, sem tam ma dolu pichne a zabolia kríže, ale nič iné sa nedeje. Tak dúfam, že sa maličkému nič nestane, bojím sa o neho. Bolo by dobré mať to už konečne za sebou a ísť domov z pôrodnice.
Prajem Ti ľahký a rýchly pôrod, potom mi napíš aký si mala priebeh.

zufzufmeister
3. júl 2011

@janka830 ako jediné čo ma nabudilo, bolo to, že deň pred tým som bola na prietoky a boli už hranicčné hodnoty, tak mi primár povedal, nech prídem ležať do 10 hod. na druhý deň, tak som prišla a ešte som nesmelo podotkla, že možno mám slabé kontrakcie :D

fleuerette
3. júl 2011

Kočky už ste sa niekedy kúpali v mlieku 😵 😵 , vraj je z toho krásna pokožka. Mne sa to podarilo absolvovať včera a to dokonca vo vlastnom materskom. Nebol to síce žiadny wellnes skôr naopak 😠 . Po obede mi navreli na prsníku obrovské hrče, nie a nie odsať, navečer už začala stúpať teplota. Už som si myslela že to bude ako minulý týždeň, to som mala dva dni 40-siatky. Potom som vďaka fóru tu na koníkovi zistila, že nemám zápal ale tzv. pluzgierik na bradavke, ktorý treba prepichnúť a mliečko odsať. Tak som sa naložila do horúcej vane, praskla pluzgierik, a odsávala prsník namočený v horúcom kúpeli asi hodinu 😀 😀 , a ručne lebo odsávačkou to nešlo

fleuerette
3. júl 2011

@zufzufmeister Gratulujem k maličkému, a aj k šikovnému pôrodu. Si si to teda pekne zorganizovala 😀 . Nech ste zdravučký a malý nech veľa papá a spínká, aby si sa poriadne zregenerovala.

fleuerette
3. júl 2011

@monitas84 A u vás stále nič nového? Nejako sa tomu tvojmu miminku nechce a nechce. Ale u nás by to bolo tiež tak, keby som nemala plánovanú sekciu. Malého by som iste nosila doteraz 😀

fleuerette
3. júl 2011

@zufzufmeister nebooooj, my sme doma už tretí týždeň s pôrodnice, a stále tápeme 😀 😀 😀 , ešte že sú mamky, knihy a internet.

monitas84
3. júl 2011

@fleuerette Ahoj, veru dnes máme termín, ale nič sa nedeje, sem tam ma pichne dolu, bolia kríže a nič.
Možno ešte v noci a keď nie tak vo štvrtok do pôrodnice a tam to budú riešiť ďalej. Dúfam, že sa to spustí samo, rada by som to mala už za sebou, čím skôr domov z nemocnice s maličkým. 🙂
Čítam, že si sa potrápila s mliečkom, také som ešte tiež nepočula. Hlavne, že to je už ok. 🙂 😉
Ako sa darí Lukáškovi? 🙂 Ty si už dávno na všetko zabudla a mňa to všetko ešte len čaká. ☹

monitas84
3. júl 2011

@lencita Ahoj, prosím Ťa čo je to ten Betadine??? Naozaj to tak dobre pomohlo??? Zbieram info čo na to, aby to potom nebolelo.
Ako sa máte a čo malý Leo? Stíhaš aj domáce práce? 🙂 😉