Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@fleuerette
@kaara1980 moja mala vemli rada spi na brusku ked ju dam na chrbatik tak sa bojim lebo raz sa stalo,ze zacala grckat a vratilo s ajej to do pusinky co ma zaraza tak neodporucaju davat spat na brusko kvoli tomu,ze by dieta mohlo aspirovat zvratky ale ked spi na brusku tak to vytecie von na plienku a ked je na chrbatiku tak sa vrati do pusinky.ked spi na boku tak sa uz sikovnicek vie prekoprcnut na brusko tak ju vzdy podkladam aby neusla
@kaara1980 asi, tiež ma to napadlo... skúšala som mu dať dneska prvý krát ten feniklový čajík, len on sa čuduje z flašky... vytriešťa oči 🙂 ale dačo vypil... 🙂 skúsim mu dávať ten...
@kaara1980 My monitor aj máme, teda tú snuzu na plienku, ale ešte sme ho nepoužili 😨 A môže tak spať aj v kočíku? Lebo malý je cez deň iba v kočíku, v postieľke byť nechce.
@fleuerette jasne že môže,ak tak chce byť tak nieje problém.Tak ho budeš mať rovno pod dohľadom 😉
@zufzufmeister skús lyžičkou.Ja som Kubka naučila od narodenia jesť tak vigantol a potom som nemala problém,keď sme nabiehali na tuhú stravu.
@fleuerette mne kázal ortopéd baliť naširoko, ale že ma všetko v poriadku. Ale tiež viem, že v zahraničí sa vôbec nebalí naširoko, ale ten môj ortopéd už pôjde asi aj do dôchodku, tak sa niet čo čudovať.
no ja som môjho malého ešte ani raz nedala spinkať na bruško, kvôli zlomenej kľučnej kosti a zatiaľ spinká dobre. Aj je to dobré bábätko, napapá sa, prebalíme a spinkáme, keby to tak bolo len naďalej klop, klop a na dnešnej prvej kontrole nám pribral za 12 dní pol kila, čiže doktor povedal, že je zdravučky a pekne priberá. 🙂
popradte mi prosim daky recept co by som malej mohla dat na sopliky.mame vigantol kvapky,ale len 3x denne a sopliky su stale,pouzivali ste niektora odsavacky na sopliky???neviete ci by nemohla nejake homeopatika???mne napr.vyborne na nadchu vzdy zaberie coryzalia len ´to asi ona nemoze
a sme dosli v lekarni co ma pohotovost nemaju poriadnu odsavacku a ma pohotovost aj zajtra tak netusim co ideme robit
Ahojte baby, asi budem potrebovať odsávačku na mlieko doteraz ju akosi nebolo treba...aké máte vy odsávačky? ktorá je dobrá a v akých cenách sa pohybujú?
@kukujka soplíky sú svine...Jakub mal hneď po narodení v nose streptokoka.Jediné čo som mu mohla dať,(kým na to pani doktorka akože prišla,že máme streptokoka)bol nasivin pre miminká.Až potom sme dostali pamycon.Mala som odsávačku ručnú.takú tú pumpičku-tá je úplne na nič,potom sme mali tú na ústa-tá je ok,pokiaľ niesu soplíky husté a ťahavé,potom sa nacucáš a nacucáš a prd z toho.Potom som prešla na tú čo sa dáva na vysávač-tak tá vytiahne ten sopel aj z päty 😀 .Ale čo mne sa osvedčilo,je preplachovať nos physiomerom a potom ten zvyšok odsať.Teraz už dostať na to preplachovanie aj také jednorázové ,bombičky,.
@kaara1980 dnes uz manzel kupil odsavacku odbehol cez obednu prestavku v bb ich mali teraz uz len cakat kym vecer pride,ale malinka sa drzi statocne horsie je to s tym papanim sople jej vadia ked papas prsnika tak nam to trva aj hodinu,lebo na viac razy papa tak to riesim na striedacku jedno krmenie s flase mojim odsatym mliekom a jedno s prsnika najlepsie by bolo pre nu stale s flase,ale nechcem aby potom odmietala prsnik
@kukujka no to ti verím,že to musí byť hrôza.Ja som odsávala a preplachovala noštek vždy pred kojením.Asi si sama musíš nájsť systém a hlavne sa naučiť používať dobre odsávačku.Mne to na začiatku trvalo dlho,malý bol nervozny...potom som sa to už nejak naučila a šup šup a bolo to
@janka830 ja mám tú najobyčajnejšiu NUK čo funguje na princípe podtlaku.Keď som ju mala pri Jakubovi,tak som ju rovno dala kamoške,lebo mi to ňou vôbec nešlo a používala som ručnú Medelu.Teraz v pohode fachčím len na tej NUK,ale popravde odsávam len v prípade núdze,takže raz za 3-4dni,keď si malá v noci prispí a ja mám prsia ako kamene
Ahojte babenky. Ani sem nemám kedy chodiť. Chodím s malým k rodičam tam sa mu na dvore v chládku dobre spí. Táto noc bola strašná do pol tretej nespal 😖 😖 😖 😖 😖 .
Bola som s ním u dr. Hrešila ma, že pribral za týždeň 400g. A dokonca narástol o 3 cm. Už meria 58 cm. Namiesto nutrilonu nám dala bebu AR1, vraj je sýtejšia lebo obsahuje zemiakový škrob. Matej by mal za deň zjesť len 5 dávok po 120ml on včera zjedol 7 po 150 ml ☹ . Vôbec žiadna zmena oproti nutrilonu. Tak v pondelok jej mám volať koľko spapal. No nepoteším ju. On je proste stále hladný a ona mi tvrdí že mu trpia obličky, keď toľko zje. Že keby bol kojený tak to nevadí 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
ahojte baby...musim sa aj ja vam "pochvalit" aj ja mam za sebou strasnu noc mali vobec skoro nespal budil sa kazdu hodinu, neviem ci to je tymito teplotami alebo cim ale je to hroza ze deticky nespavaju...potom som aj ja nervozna a nechcem to preniest na malickeho...
baby co kojite a aj dokrmujete chcem sa opytat ake um mliecko davate? mam pocit ze mam slabe mliecko lebo stale ked sa napapa tak place a to ma uplne vysaje ale mnozstvom sa mi to zda dost,len bude asi slabe...
a tiez ako dokrmujete?flasou? dakujem za rady...pekny den
@fixi3 ahoj ja som môjho malého dokrmovala nutrilonom 1 HA normálne fľašou. Nikdy nemal problém prisať sa. Ale o tom dokrmovaní sa radšej poraď s dr. Ja som to tak riešila. Ale ja som mliečko nemala skoro vôbec.
@nenullienka dakujem za radu ale na poradnu ideme az 20 a ked tak nepricetne vrieska tak uz dakedy placem s nim aj ja...neviem ci to do vtedy vydrzime, dako mi povoluju nervy...
@fixi3 to poznám ja mám doma veľkého hladoša a nevieme mu nájsť vhodné mliečko, ktoré by ho zasýtilo na viac ako 3 hod. Ja ti poviem pravdu, mne dr. napísala tri mliečka sunar 1, bebu1 a nutrilon 1, že mám vyskúšať ktoré z nich malému zapasuje a to mám dávať. Tak najviac mu sadol nutrilon 1 a to som mu dávala do 3 týždňov. Potom začal grckať tak sme prešli na nutrilon 1 AR. Poraď sa aj v lekárni. Len skús buď ti to bude vypľúvať alebo mu zachutí. V lekárni sa dajú kúpiť aj vzorky mliečok, na začiatok ti to stačí ako kúpiť celé balenie a uvidíš. Ja som na začiatok zarábala 90 ml a po kojení mi vypil ešte 60 ml. Sunar je taký mastnejší mne po ňom malý riadne vracal tak toto mliečko my nemôžeme. Nutrilon a beba mu problém nerobia. Ešte som mala aj Hami, ale toto mliečko nechcel vôbec. To je moja skúsenosť a rada.
ahojte noc sme mali super budila sa krasne po troch hodinach a ked vstala rano o pol siedmej tak som ju este nakrmila a skusila ulozit a zaspala co vobec nezvykne samozrejme,ze sme zdriemli aj my a tatino skoro zameskal do prace nedaval si budik,lebo sa spoliehal,ze uz davno budeme hore
@nenullienka to som nevedela ze sa daju kupit aj vzorky...to je fajn tak skusim nico...najviac sa mi pozdava ten nutrilon no neviem ci sadne malemu, a poradit v lekarni no ja mam muza lekarnika a npr. o tych vzorkach mi tiez nepovedal,ale aj on tvrdi ze nutrilon tak asi naozaj len vyskusat... co uz ked mame take hladne deticky, im musime dat papat....
aj vase deticky uz tak cestuju po postielke???ja ju ulozim a najdem otocenu uplne inak stale sa dakde poposuva a monitor dychu sa mi casto zapina lebo zlezie ulpne s tej podlozky cervik jeden krpaty

@zufzufmeister to je tiež ako s tými doktormi čo každý povie niečo iné...Vo všetkých časopisoch sa človek dočíta rady od laktačných poradkýň,že slabé mlieko neexistuje...logicky,keď mlieko máš a dieťa sa z neho naje,tak ho strácať nemôžeš...Ak by mu bolo málo a bol hladný tak plače stále a stále sa dožaduje prsníka.Vraj je vtedy aj stolica zelená.Keď má stále tú istú váhu a má hnačky,nemôže byť odvodnený?