Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@lucia1981 ako zistíš že má hnačku?moja malá ma totálne riedku stolicu so zrazeninami mlieka.Keď začne tlečiť,vydáva strašné zvuky,ako starý chlap,očervenie a aj hodinu sa pučí,dvíha nohy,až to z nej vyšplechne.A čo prd,to frc v plienke.Ale stále je to riedke.Nemá to také byť?Mne malá priberá ukážkovo,tak sa mi nezdá žeby kakala hnačkovito
@nenullienka Taaak ako to tu citam, tak nas rezim-nerezim je asi dooost nespravny 😝
My mame malu pri sebe aj cca do 23:00, potom ju nakojim a ulozim do postielky. Zabalim do zavinovacky a v podstate zaspi, potom sa budi v noci-nadranom este raz. Vtedy zas kojim a znova postielka. Dalsie kojenie je cca o piatej rano ale vtedy kojim uz po leziacky a ostava s nami v posteli. Ak mrnci alebo placka, tak ju priatel trosku pozabava a potom az kym ja nevstavam ostava so mnou v posteli cca do osmej, kde vacsinou nespi ale hadze ruckami-nozkami 😀 A cez den ziaden rezim nemame. Snazim sa ju dat na terasu do kocika ale niekedy sa podari niekedy nie. Robim to hlavne doobedu, a neskor poobede ked tam nesvieti slnko, lebo je to zapadna strana a cez den je tam dost horuco takze vtedy je dnu vacsinou v koliske v obyvacke. Jajj a kupat kupeme raz za 2 dni, takze kupanie tiez rezim neurcuje 😖 A o pol deviatej vecer mi zacina serial, takze vtedy vacsinou kojim, aby neplakala 😀 😀
@sisi0211 aj my tak prdkáme....aj si poplače,pučí sa akoby mala prasknúť.Niekedy to aj hodinu trvá,ale prdí jej to riadne 😀 ,len to asi ťažko ide.A malú si tiež beriem ráno k sebe,lebo okolo tej 5tej to na ňu príde,to pučenie,a to si ju už nechávam v posteli,nech jej pomasírujem bruško.To ešte na chvíľku zaspí,ale to je už také spanie nespanie ☹
@sisi0211 My mame podobny rezim ako vy a nemyslim si ze je nespravny...je to este velmi male dieta a to nemusi chodit spavat o osmej...ja som rezim prisposobila sebe aby som aj ja vedela predsa niekedy spat...naco by som ho dala spat o osmej a potom by o polnoci cirkusoval....takto ho dam o jedenastej,napapaneho prebaleneho a vecinou do tej tretej-stvrtej spime... kazdemu vyhovuje nieco ine...
ahojte babulky ,moj maly stale poprdkava a poriadne a kaka velmi casto.vacsinou tiez ma riedku stolicu...ale akosi posledne dni zle spi cez den,len chvilocku potom sa zobudi na kakanie alebo bolestivy plac.ma nejaky bacil v crievkach zatial neviem aky berie probiotika mozno to mu robi neplechu.
@fixi3 my mame tiez ten vecerny rezim taky ale maly si ho tak zvolil sam...od tej osmej po kupani je stale hore je nepokojny kojim asi neviem na kolky krat lebo pri tom zaspava a zase sa budi a kaka a tak to trva do jedenaste.este pred tym ho prikrmim nutrilonom a zobudi sa az tak pri tretej a potom uz po dvoch hodnach je hore...ale ked sa kocikuje poobede tak spinka pekne a aj dlho
@nenullienka ja sa snažím "aký - taký režim nastaviť od začiatku. Kúpeme okolo 20:00, potom papanie, po papaní sa trošku mojkáme, uspávame no a po nejakých 10 minútach putuje Lukáško do postieľky. Niekedy je to ideálne, že zatvorí očká a spí hneď. Inokedy si pomáhame dudlíkom, toto trošku upokojí to jeho príšerné mykanie ručičkami. Dám elektronickú pestúnku a zdrhám 😀 😀 😀 . Ak plače tak ho idem vždy trochu pohladkať, pomojkať, ale už ho nevyberám z postieľky. Nočné papanie je tak okolo pol jednej, to len rýchlo prebalím a nakŕmim. Potom papáme o 3:30 a vtedy začína aj tlačiť,pučiť sa, metá ručičkami, tak ho treba rozbaliť no a klasika, cvičíme, tlačíme trubička a tak. Potom už je to spanie všelijaké, lebo tým že sa tak hrozne metá, sa sám seba budí, búcha sa do hlavičky, mrnčí. To sa ja už nevyspím.
Cez deň nemáme žiadny režim, malý je buď v kočíku, sedačke alebo na gauči. Jedine večer sa to snažíme ukočírovať tak, aby papal zhruba 2 hodiny pred kúpaním a aby bol viac menej hore.
@kaara1980 Ahoj moja takto tiež kaká presne ten istý postup 🙂 ja som sa na to pýtala doktorky a že je to normálne a dobre 😉 že tak má vyzerať zdravá kakačka bábätka žltá a v nej zrazeniny od mliečka od narodenia sme si už prešli aj ,,nekakaním a neprdením,,to aj celú noc som ju nosila na rukách ,cvičila nôžkami aby jej to šlo ľahšie..ale teraz má zase obdobie,že je to o.ka.. 🙂
Ja som od začiatku začala kúpať okolo siedmej (presne na siedmu sa nedá) viete samé.. 🙂 ale kúpem každý deň.Keď režim tak režim 😀 potom sa malá naje a šup do posieľky (mojej haha) 🙂 cca uspávam pol až hodinu lebo sa aj mojkáme aj rozprávame 😉 a je pokoj..no keď plačká skôr je to také nervózne tak tiež dávam cumlík lebo zo začiatku som dávala cicík v domnienke že je ešte hladná a to sa zbytočne len prejedla a bolo to ešte horšie..bábätko upokojuje keď môže cmúľať tak ten cumeľ je fajn..ináč mi prespí veľa..na papanie ju zväčša musím budiť.A je to každé tri hodiny..cez deň vydrží dlhšie ale to zase jej dávam aj čajík alebo čistú prevarenú vodu,lebo keď je veľmi teplo len ten cicík nestačí...prajem vám baby veľa radostí a málo strastí z drobcami 😀
baby ja som sa uz asi zblaznila,ale vazne uvazujem ,ze ked bude mat mala cca pol roka tak sa zacneme snazit o druhe babo
@bahara a tebe chce cumeľ?Naša ho odmieta,najskôr som jej ho nechcela dať,ale radšej nech dudle cumeľ,ako jedného dňa svoje prsty,ale ona ho nechce.Naťahuje ho a takou rýchlosťou ho vypľuje,že nemám šancu 😠
@kukujka neboj,o pol roka ťa to prejde 😉 ,akurát začne obdobie,keď začne loziť,menej spať,príkrmy....a budeš rada,že žiješ
dnes sme absolvovali prvú prechádzku v babyvaku.Malá spala ako zarezaná 😀 a to je dnes maximálne nervná.Ale sa mi tam zdala byť nejak zhužvaná ☹
@kukujka to sme na tom s tým bábom podobne, mňa sa moj drahý po porode keď som si tlačila brucho pýtal že kedy bude druhé a ja som na sále povedala že aj hneď. teraz počkáme tak do novembra a ideme sa snažiť 🙂
@andrejecka ja to tiez tak vidim cca na november len dufam,ze sa podari ked sme na ten nas prvy zazrak tak dlho cakali
@kaara1980 my sme boli u doktorky tak pozerala plienku akurát v nej bolo nakladené a povedala, že je to dosť riedke a aj farba sa jej nezdala taká žltá tak preto hovorila, aby sme skúsili striedať s nutrolinom moje mlieko, túto noc som ho kojila 5 krát, stále sa napapal, vygrckal, plná plienka a bol zase hladný tak to išlo dookola keď aj zaspal tak na hodinku, som ráno vyzerala ako mŕtvola a unavená riadne, tak neviem či ho trápiť ďalej alebo nie....
@andrejecka
@kukujka
Baby vy ste blaaaaznive 😀 😀 😀 ale, klobuk dole ak to myslite vazne 😉
@andrejecka
@kukujka 😀 ,no klobúk dolu kočky...Ja by aj chcela tretie,ale už si asi netrúfam mať 3 deti.Ale keď je to také krásne,mať bruško,potom keď sa to narodí,ten krásny pocit atď...ach jaj ☹
@lucia1981 a nutrilon na to zaberie?žeby to bolo mliečkom?
@kukujka keď si mala problém otehotnieť, po porode sa to väčšinou napraví a s druhým otehotnením by to malo byť lahšie, neboj pojde to a ani sa nenazdáš a budeš zase bruškatá
@andrejecka A nebojis sa, ze babatku tam bude strasne horuco, cudzie prostredie atd? Ja som rozmyslala, ze niekedy v septembri do Tatier alebo do Budapesti, ze by sme zobrali aj mojich rodicov aby sme si mohli uzit nejaky ten Wellness ale co ja viem? Este aj toto sa mi zda trosku priskoro. 😎
@sisi0211 my ideme 3 rodiny do takej vilky aj s bazénom, ja tam v podstate budem len zatvorená a vyvárať pre všetkých a sem tam si dám bazén, je to to isté čo robím aj doma, hlavne že si to užije Simonka

@nenullienka moja vecer zvycajne zaspi hned ako sa napapa tak ju len dam do postielky a ak nie tak len vymysla a s uspatim je to horsie vascinou ked az moc mrnci a vymysla tak mi pomoze dat ju spat na brusko ,ale kebyze nemam monitor dychu tak by som asi mala obavu aby tak spala