icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
19. júl 2011

@zufzufmeister ja si tiež myslím,že to nieje hladom či tvojím mliečkom.Môže mať reflux-vraj býva aj skrytý,bez toho aby dieťa veľa grckalo,alebo ho bolí bruško.Vtedy deti zvyknú pýtať papať inštinktívne s tým,že to pomôže.Priberá ako?Hladová stolica je vraj zelená,takže ak by bol hladný,odrazí sa to aj na tom

kaara1980
19. júl 2011

@janina7911 tú košieľku ti ako poslali?Formou obálky,či balíčkom?Ja rozmýšľam,že objednám malej vankúšik,ale ak to posielajú ako balíček,tak to musím na inú poštu a starý by hundral 😕 😠

9lea
19. júl 2011

ahojte baby ja Vás ani nestíham čítať, hoci sa moc nemám načo sťažovať, maličky je dobručky, veľa neplače, v noci sa mi budí už len raz o druhej alebo pol tretej a potom ráno o pol šiestej, šiestej, čiže fajn. Horšie býva poobede, to mi zvykne byť aj cez tri hodiny hore a sám sa nervači, že nemôže zaspať, zajtra už budeme mať štyri týždne a zatiaľ mi vždy kaká pravidelne, ráno, naobed a večer, jediny problém je, že odmieta dudel a fľašu, jednoducho nechce, ani nepotiahne, iba plače, a keď mu natlačim nasilu, tak ma také smutné očka, slzy mu tečú, že mi je samej do plaču, tak jednoducho len kojím, len sa bojím, či nie je niekedy smädný, že by si vypil trošku toho čaju, alebo čo. Ale tak keď nechce, asi mu to tak vyhovuje, že mu stačí len to moje mliečko. Ale aspoň keby dudel chcel, lebo často zaspí len pri kojení a to ma rozčuľuje, lebo potom pije, pije a vracka, lebo asi nasaje veľa. No uvidíme, čo bude ďalej, len keby bolo takto a nie horšie. Krst nemáme ani my ešte za sebou, tiež to bude asi problém, no veď uvidíme 🙂

zufzufmeister
19. júl 2011

Neviem baby ako priberá, vo štvrtok ideme na poradňu, tak uvidíme čo bude... Len proste to vidím na ňom, že je asi hladný... A keď vypil 120 ml toho nutrilonu, tak nemohol byť sýty...

janina7911
19. júl 2011

@kaara1980 Ahojky, prišlo to ako balíček, ale v pohode to doniesla poštárka, nemusela som pre to na poštu. Tá pani je zlatá, na stránke je na ňu aj mobil, podľa mňa na spôsobe doručenia sa bude dať dohodnúť, aby si to mala čo najľahšie. 🙂

kukujka
20. júl 2011

ach dnes som bola dohodnuta na kocikovanie aj s dalsim babatkom a ten moj trulo mi nevylozil kolieska od kocika z auta.to sa uz mozem spolahnut asi len sama na seba.

kaara1980
20. júl 2011

@zufzufmeister uvidíš čo povie dr 😉 .neboj nič
@9lea aj my máme dnes 4 týždne...ako to uteká.Včerajši deň aj noc bol katastrofa,malá málo spala a bola nejaká zlostná.Aj v noci si len podutkala a hneď na cicke zaspala a o chvíľu bola hore.Takže som chodiaci cumeľ.Spokojná je,len keď je niekto pri nej a tak chytrro chytro varím,kým sa nezobudí,lebo potom som došla

kaara1980
20. júl 2011

@kukujka dnes má lieť,tak ti možno aj dobre urobil aby ste neprechladli 😉

kukujka
20. júl 2011

@kaara1980 ochvilu by sa mal vratit tak mi aj kolieska dorazia

dooscoby
20. júl 2011

to ze vypil tu flasu nemohlo znamenat ze je hladny...radsej kojit castejsie a striedat prsia ako dat flasku. a v noci nekojis? vtedy sa tvori najviac mliecka
skus pozriet rady da sa jej aj napisat www.kojeni.net...dost som cerpala pri prvom z tej stranky

micu13
20. júl 2011

@mipolka hmm, no umele mlieko zatial nechcela davat vobec, lebo som niekde citala za vraj je potom vacsie riziko alergie a kedze som ja sama alergicka, tak som to nechcela este podporovat. Vyskusam tie kvapky co nam dala doktorka a uvidime. Ak by to nepomohlo tak uvidim ze co budem robit dalej. Ale aj tak dakujem za radu 🙂

ajjkas
20. júl 2011

Ahojte,potrebujem poradit,malej sa na tváričke vyhodila taká krupica,alebo ako to mám nazvat,aj potničky,je to asi tým,že som jej natrela aj tvár s olejom po kúpaní no a to teplo do toho spravilo svoje,,,tak neviete,čo jej na to mám dat? 😒

zufzufmeister
20. júl 2011

@dooscoby práveže kojím, ale proste tak podvečer ako ide deň, cítim, že mám stále menej a menej naliate prsia a aj na ňom vidím, že keď dopapá, tak je hladný, pchá si rúčky do úst, na všetko sa prisáva, na krk, na oblečenie... Tak neviem... V noci kojím tiež, ale má zase taký režim ako dneska o druhej sa zobudil na krmenie, tak som ho nakojila a potom do šiestej sa metal, mrnčal, plakal, hladný ale nebol, lebo som mu ponúkala a už nechcel, ani smädný... proste asi aj režim má otočený...

zufzufmeister
20. júl 2011

A čo sa týka krstu, tak mi takisto budeme mať problém, nie sme zobratí, tak som zvedavá, ale nech ma nevytáča veľmi, lebo tohto nášho farára moc nemusím, tak ho pošlem rovno do PEKLA 🙂 ahhahahaha 😠

ivusik33
20. júl 2011

@fleuerette ja mám tiež tú fľašu MAM, ale ani som ju nepoužila, lebo stále tečie... popri cumli, alebo ako sa to zašraubuje, no na nervy. Už som ju dala bokom, že ju nebudem používať. Ja používam AVENT a sú dobré, tiež sú protikolikové.

ivusik33
20. júl 2011

@kaara1980 ja sa tiež strašne potím, ale ja mám pocit, že to potenie sa zhoršilo už od prvého pôrodu. V šestonedelí je to normálne, sú to predsa hormóny... ale ak to neprejde teraz, tak asi pôjdem na nejaké vyšetrenie... 😠

dooscoby
20. júl 2011

zufzufmeister juj tie nase dietky....ale riadne nas trapia 🙂 ...a cumlik by ti nezobral? mozno ma len silnejsi saci reflex a potrebuje cucat.....mozno aj z toho ma to bolave brusko ze si ucucava mliecko a ked je prepapany tak znovu posoby ako hladny....ja som moje prve dieta pri kazdym zaplakanim cpala mlieckom a tiez mala z toho bolesti bruska tak tohto obcas necham aj vyplakat ale on zasa taky cuciak nie je...este si mozes skusit zavolat poradkynu dojcenia alebo tu napisat annag zbytocne by bolo skoncit s kojenim hoci ja uz mam sto chuti s tym dakedy prastit..malu som kojila skoro rok a pol a to dovtedy bola aj cez noc 5-6 krat hore tak som zvedava ako bude tento ale zatial aj v noci sa hlasi kazde 2-3 hodky takze sa moc nevyspim ☹

ivusik33
20. júl 2011

@zufzufmeister čítam, že sa natrápiš... to je hrozne stresujúce, keď nevieš čo je dieťaťku...
Ináč aj moja je cez deň dosť nervózna, hoci je napapaná, prebalená, odgrgnutá - mala by byť v kľude a vtedy reve, je nepokojná. niekedy neviem čo s ňou, občas ju nechám, nech si aj poreve, veď tým sa vyvíjajú pľúca, ale najradšej by sa len na rukách nosila a ja neviem nič cez deň urobiť. Ale v noci je to super bábo (klop, klop... aby som si neporiekla), aj dnes mi spala od včera večera od 20,15 a zobudila sa až o 4.45 na papanie, skoro som odpadla, keď som pozrela na hodinky.
Niekedy fakt treba len trpezlivosť a skúšať, čo by urobilo dobre drobcovi... pocvičiť nožičkami, prebaliť, uvoľniť čiapku (moja býva nervózna z čiapky alebo keď má niečo veľmi zapnuté pri krku)... A nemôže byť nervózny aj zo stravy čo si zjedla?? Neskúšala si sledovať, že si zjedla niečo a práve potom bol nervózny?

zufzufmeister
20. júl 2011

@dooscoby
@ivusik33 veď uvidím čo s ním... Snažím sa mu ten nutrilon nedávať, resp. keď už je ozaj zle, že vidím, že je hladný... Zajtra máme poradňu, aj na klbiky ideme, tak uvidíme čo bude... Ale fakt je, že zase má aj takú hnačkovitú stolicu, no neviem... Čo už mi ostáva, jedine vydržať, vraj sa to do troch mesiacov upraví všetko, tak dúfam, že hej... Hlavne mu nechcem ublížiť, aby nebol hladný, alebo niečo také :( Ale ženy, čo máte ešte jedno dieťa k tomu, tak vás fakt obdivujem, neviem si to ani predstaviť...

bubu84
20. júl 2011

ahojte , nemam vobec na nic cas,rada by som sem castejsie chodila,ale fakt sa neda..u nas je to s malickym stale tak isto, vela place, stale nonstop papa, uz som dost zufala , vcera som aj plakala zo zufalstva, som obycajny slaboch, mala by som byt oporou mojmu dietatu,ale sama som dieta 😢

9lea
20. júl 2011

@kaara1980 no asi podobne aj ja, dnes doobeda som tiež chodiaci cumeľ, ráno sa zobudil o piatej a potom nemohol zaspať tak len dudkal a dudkal, keď zaspal aj som ho podržala hore asi 10 minút aby si odgrgol a nič, tak som ho položila do postieľky, šla som do kuchyne pre vodu a iba som počula veľký nádych a rev, tak sa povrackal, že som musela prezliekať dva vankúše, všetko komplet bolo mokré, normálne som sa zľakla. niekedy vracká normálne a niekedy mi to pride až neprirodzene, tak sa dnes trápim od obeda z dudľom. Tlačim mu nasilu, lebo inak bude spať len pri mne a sať do nekonečna 🙂

lucia1981
20. júl 2011

@kaara1980 ahoj! ja som si tiež objednávala košieľku, volala som v pondelok potrebovala som to do nedele, lebo musíme kvôli svokre pokrstiť už teraz lebo ide do kúpeľov a pani bola veľmi ochotná, košieľka mi prišla už v utorok čo som bola veľmi prekvapená, lebo peniaze som jej prevádzala cez internetbanking len v pondelok .... je naozaj veľmi milá a ochotná a tá košieľka je krásna... 🙂

9lea
20. júl 2011

@ajjkas ja som mala to iste, maly sa mi tak vyhádzal, tak mi dr. predpisala fenistil kvapky aby ho to nesvrbelo a olejček z lekarne, borax sa to volá, dr. mi vyslovene zakázala ho natierať olejčekom, čo je na teličko a ešte keď je tak teplo, tak to zle robí. jemu to potom zmizlo do dvoch dní. A ten olejček z lekarne používam dodnes, po kupaní ho tým natieram.

simika23
20. júl 2011

@bubu84 ahoj...ja uz tiez niekedy stracam chut do vsetkeho..v podstate kazducky den mame tiez taky ze place neustale neviem kolko , papala by stale uz som na nervy neviem ci je stale hladna..dnes som to nezvladla a dala som jej trosku nutrilonu co som vcera odprisahala ze jej nedam ani keby co bolo..len fakt som uz nevedela co mam robit...a este k tomu sa budi kazdu chvilu, potom place a dam jej cicik zaspi a zachvilu je hore..ach boze

simika23
20. júl 2011

@9lea a je to normalne aby tolko papali z cicika?...moja tiez zaspi na ciciku ale zachvilu je hore..tak potom neviem ci vlastne aj nieco vypije

bubu84
20. júl 2011

@simika23 u nas je to presne to iste, ja uz neviem naozaj, je to nas pokladik zlatucky, normalne som zufala, ked vidim v jeho ocickach slzicky.. 😢 ja som malemu este nikdy nedala Nutrilon, aj som uz vela krat hovorila, ze to skusim, ale vzdy som to nejak zvladla, aj lekarka mi hovorila, ze naco davat UM ked malicky pekne pribera z MM, ale za akych podmienok.. ze je stale prisaty.. vsetci mi hovoria, ze by sa nemalo kojit viac ako 20 minut, to je sice pekne, ale po 5 minutach je u nas zase 20 minutove kojenie a niekedy sa to opakuje aj 4 krat, pokym malicky nezaspinka..

9lea
20. júl 2011

@simika23 keby som ja vedela, môj je cele poobedie taký, že každú pol hodinku je hore, troška sa prisaje, zaspí a zase to isté, ani kvôli tomu nič nemôžem spraviť, večer ho už potom odvali okolo šiestej a spí aj do deviatej, nakojím a spí ďalej do druhej znova nakojim a spí ďalej do tej pol šiestej, čiže večer a v noci sa dá, ale cez deň je to horšie. a neviem či ma dosť, ale ja ani nutrilon dať nemôžem, fľašu nechce ani za svet, úplne odmieta, bude vrešťať až kym ju nevyberiem.

lucia1981
20. júl 2011

no baby aj ten môj drobec je dnes akýsi nesvoj, inokedy sa napapá potom je hodinku hore, ale kľudný bez plaču si ležká a pozerá a dnes od rána od siedmej ako sa zobudil tak je uplakaný, nekľudný, aj keď sa napapá tak sa neukľudní, dokonca doobeda spal necelú pol hodinku len, čo som nechápala ako môže byť tak dlho hore, nakoniec zaspal o jednej a ešte spinká tak som zvedavá do kedy, inak my sme už len na nutrilone a vypije mi každé 3,5 - 4 hodiny skoro 100 ml....

zufzufmeister
20. júl 2011

@simika23
@bubu84 Jáj, baby hovorte mi dačo... Je to o nervy načisto... To je taká škoda, aj s tým mliekom poondeným, mali by mať proste všetky ženy rovnako mlieka, aby bolo dosť a hotovo... Takto neviem či má málo, okrem toho malý je taký nervák, že nechápem.. On otvorí oči a spustí a vie sa tak vyhecovať, že nerváči, myká rukami nohami až sa zadúša... no otras... Kto vie po kom je? 🙂

simika23
20. júl 2011

@bubu84 ja mam pocit ze v poslednej dobe po kojeni nevie zaspat aj 2 hodiny..a ked tak iba na chvilu a je hned hore...ja som dala zatial nutrilon 2x...a aj si to dost vycitam