icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sisi0211
20. júl 2011

@simika23 Moja spava v postielke iba od cca polnoci do rana do pol siestej. Potom uz kojim v posteli a nechavam ju pri nas az do 8-9-tej. Potom ide do kolisky a tam si pozera knizky :D (koliska je pri kniznici) alebo je cez den vonku v kociku alebo na manzelskej posteli v spalni. Do postielky ju davam uz len ked spi. Inac tam nechce byt ☹

ivulik20
20. júl 2011

@silviadaisy30 ahoj, aj môj malý má takú stolicu, niekedy úplne voda...

sisi0211
20. júl 2011

Co sa tyka Nutrilonu, ja som ho pre istotu nekupila. A zatial kojim, mozno keby som ho mala doma tak uz nekojim, lebo u mna v 3-4 tyzdni boli tiez obrovske krizy ale teraz je to uz omnoho lepsie - klop-klop. Baby, vydrzte, bude lepsie uvidite. My sme sa dnes asi 4 hodky tiez trapili s bruskom. Stale si poprdkavala a vzdy ju to bolelo. Ale uz sme si zvykli aj na tieto veci a vieme, ze to prejde, niekedy skor, niekedy neskor, len vydrzat, nosit na rukach, menit polohy a cvicit... 😉

simika23
20. júl 2011

@sisi0211 tak to mas pekne ze ti tak prespinka noc.

kukujka
20. júl 2011

babule co ste uz predtym mali deticky kedy vam prisiel menzes po porode???my sa asi tak ked bude mat mala cca pol roka chceme zacat snazit o druhe ako sa to riesi ked este menzes nahodou nebude??viem ze sa da otehotniet aj bez neho ale asi je to mensia sanca ako s nim nie????

simika23
20. júl 2011

@sisi0211 fakt asi bola chyba vobec ten nutrilon kupovat...lebo keby ho nemam tak jej ho uz 2 krat nedam..jaaaj som ja ale hlupa

sisi0211
20. júl 2011

@simika23 Jooooj kdeze 😀 Ona neprespinka noc, pocas tej doby co je v postielke sa 2x budi na kojenie. Ale mam len nocnu lampu zasvietenu, nakojim, prebalim (alebo neprebalim) a ide pekne naspat spinkat. Ale, velmi, veeeeelmi opatrne ju davam do postielky 😉 aby sa nezobudila. A rano ju preto nechavam u nas, lebo viem, ze to uz bude kyvat rukami nohami a nebude spinkat. 😀

kaara1980
20. júl 2011

@ivusik33 je to des...dnes sa aj ochladilo a aj tak zo mňa tieklo ako zo sprchy.Najhoršie je to v noci...mávam mokrý vankúš aj perinu a to sa ani neprikrývam ☹

kaara1980
20. júl 2011

@9lea zato dnes celý deň krpatá prespala...mám sa na čo tešiť v noci ☹

simika23
20. júl 2011

@sisi0211 tak to mame to iste ...po desiatej je v postielke cca do piatej a potom sup k nam do postele lebo tiez uz sa cela vrti...

simika23
20. júl 2011

@kaara1980 tak to moja tiez uz spi 3 a pol hodky takze do desiatej jedenastej nezaspi ...to si mozem byt ista

kaara1980
20. júl 2011

@simika23 skús keď zaspáva,stlačiť prsník a začne mu viac tiecť mliečko.To podľa nejakého amerického ,radcu, má pomôcť pri spavom miminku.Ja mám zas ten problém,že mne keď sa prsia najelú,malá hlce a potom jej zabehne,musí kašľať,lapá po dychu a potom už nechce prisať

kaara1980
20. júl 2011

@kukujka ja som po 6nedelí dostala po prvom pôrode menzes hneď po 28 dňoch 😠 .A predpokladám,že aj teraz to tak bude.Ale vraj sa dá otehotnieť aj keby si menzes nemala.Vraj to vôbec nieje zaručená antikoncepcia 😉

kaara1980
20. júl 2011

@ajjkas asj moja má na tvári vyhodenú takú krupičku asi druhý deň,ale myslím,že sú to potničky

kaara1980
20. júl 2011

@simika23 tá moja to samé,u nás asi bude veselo 😉

9lea
20. júl 2011

@kukujka akože určite to nie je tak u všetkých detí, to máš super, že ti tak dobre spinká, mne väčšinou v noci celkom spinká, aj doobeda a poobede je už mrzutý, nevie si nájsť miesto. Čo dieťa to určite iný režim.

janka830
20. júl 2011

@simika23 ahoj , u nás je to tak že malá spinká v postieľke a potom ráno ak viem že nič ma netlačí do vstávania tak si ju dám k sebe do postele 🙂 stáva sa to málo, ale stáva 😉

@kaara1980 @ajjkas aj ja som si to na malej všimla, nad okom a pod okom..také maličké vyrážky telovej farby, troška ako keby do červena...neviem čo to je? ako vyzerajú potničky/krupička?

bubu84
20. júl 2011

ten moj pokladik je dnes taky zlatucky, doobeda pekne spinkal v kociku na balkone a aj poobede spinkal a teraz je uz vyse hodiny pokojne hore a ani naplacka, som ho pekne nakrmila a prebalila a dala som teraz pred chvilkou nad neho hrazdicku s hrackami a tak sa na to pekne pozera..moj zlaty pokladik... 🙂

simika23
20. júl 2011

@bubu84 klop klop moja sa zobudila po 3,5 hodine a dala som jej papat a zase spi?? nechapem!! ale ona si to urcite setri na vecer ked ja uz budem mrtvaaaaa ☹

9lea
20. júl 2011

@simika23 a čo sa týka toho kojenia, tak som si v tom nevedela akosi najsť režim, striedala som prsníky pri jednom kojení, ako mi vyhovovalo, na jedno kojenie som dala aj z obidvoch. teraz tento týždeň si to troška sledujem a pokúšam sa dávať vždy na jedno kojenie len z jedného, pretože najprv mu tečie veľmi rýchlo mliečko, potom už pomalšie tak sa tak normálne napápa, a keď z obidvoch, tak mu to už tečie pomimo, lebo už nestíha z toho druhého tak sať a iba vidím, že je prepaný, tak dávam raz z jedného a raz z druhého a hladný nie je, lebo to by mi bol hore v noci každú chvíľu a on vyspí normálne tri hodinky v kuse, aj viac.

9lea
20. júl 2011

@simika23
@bubu84 no vidite kočky, cele poobedie sa tu na tie naše deťúrence sťažujeme a oni nám tak pekne spia, klop, klop aj môj už spinka dve a pol hodiny 🙂

simika23
20. júl 2011

@9lea máš pravdu dnes je zlata aj ked rano trosku bojovala...ale tak co by sme chceli aby vobec neplakali? ..no nie??... 🙂 samozrejme ale po hodine placu to ide každemu na nervy

dooscoby
20. júl 2011

juj babulky nezavidim je to tazke s detickami ked stale plackaju ☹ ...oni si len zvykaju na tento svet a daktore plackaju menej a daktore via..ono sa to vazne okolo 3 mesiaca upravi ked budu viac vnimat svet na okolo uz nebude na plac casu..ono aj ja mam vecer prsia makke a dokonca pri tomto som ich mala len raz naliate co pri prvom babu boli ako skala non stop a mala cuckala aj hodku a toto druhe ledva 20 min a prsia su makke ale kaka cika pribera tak neriesim
kojene deti maju riedku stolicu zltu prazenicu a sem tam moze byt aj zelena napr.ak sa meni zlozenie mliecka a materske mliecko ma prehanacie ucinky aspon tak som sa docitala

zufzufmeister daj potom vediet ako maly pribral ...neboj bude v poriadku 🙂 ...skus nasadit probiotika malemu vyborna je biogaia a daky sab simplex a uvidis ci zaberie

simka a nechce byt uz hore...moj sa napapa a je aj hodku hore sice dakedy viac placka ako je v klude tak sa tulkame,kojime a potom zalomi...poznam pani co jej maly od narodenia spal tak max 20 min denne

dooscoby
20. júl 2011

este nas dietky potrapia...moja prvorodena chytila okolo 3 mesiacoch bojkot a kojit sa dala len v polospanku inac to bol boj ale preslo...ono je stale daco prikrmy,nocnik,oducanie od dudlika,plienky,obdobie vzdoru atd....toto je len zaciatok dlhej cesty

kaara1980
20. júl 2011

@janka830 potničky môžu byť také malé vyrážky,buď červené alebo telovej farby,alebo také s hnisavou bodkou (ako to slušne napísať,po česky je to ,beďar, 😕 ),ale také vodnaté.A po cca 2 dňoch potníčky zmiznú ak sa miminko zas nespotí.a ešte býva ,novorodenecké akné, a to vyzerá ako podkožný tuk.Mojej malej sa robí na nosíku a vzadu na hlavičke ho má...ale ten tiež po čase mizne

kaara1980
20. júl 2011

chcem sa opýtať,aj vaše detičky spávajú s otvorenými očami?Lucia normálne pozerá a zrazu jej očká začnú behať hore dolu,prevracať sa a začne sa usmievať a robiť grimasy a v podstate je tuhá ako štolverka 😕

simika23
20. júl 2011

babyy a trosku intimnejsia otazka kedy ste mali prvy sex po pôrode? ja som po cisarskom a neviem asi by sme uz aj mohli nie? ako ste vy na tom? 😕

kaara1980
20. júl 2011

@simika23 to isté aj my.Okúpala som ju,nakrmila a je zas tuhá 😕 😅 .len teraz nejak zo sna stene ako keby tlačila,asi kaká v spaní...paráda

kaara1980
20. júl 2011

@simika23 presne nad týmto som rozmýšľala aj ja...ale vraj sa má počkať po 6nedelí,lebo odlukou placenty ostáva na maternici rana,ktorá sa musí zahojiť 😠 ...ja sa nejak sexu obávam 😕 kôli šitiu,stačí mi ísť na veľkú a cítim ako ma to tam všetko bolí ☹

dooscoby
20. júl 2011

simika23 uff po cisarskom netusim ale po vaginalnom min.6 tyzdnov co je aj tak cas na prvu gynekologicku prehliadku po porode....uprimne ja teraz na take daco ani nemyslim...obidvaja padame vecer mrtvy do postele ☹

kaara1980 ten moj je hotove moncici...ja si vobec nepamatam zeby moja mala vydavala take zvuky ako on...ju kam som dala tam bola a tento cestuje po postielke 🙂