icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1981
21. júl 2011

@veronch no to Ti verím, ja by som mala z toho tiež obavy, my krstíme v nedeľu a mali by sme byť sami, neviem ako by som to riešila keby som bola na Tvojom mieste, ale musíš len veriť a dúfať, že všetko nakoniec dobre dopadne a možno tie dve rómske rodiny budú tiež slušné a v pohode, neboj sa.... 🙂

fleuerette
21. júl 2011

@lucire ahoj, ja som práve dnes bola u dokyho na kontrole po 6N, pýtala som si anti, dal mi Azaliu, vraj neovplyvní ani tvorbu mlieka a kvalitu. Tak som zvedavá, začnem zajtra, a uvidíme. Ja aj tak už teraz dokrmujem, tak to hádam nebude horšie.

zufzufmeister
21. júl 2011

No, tak my sme dnes boli na klbiky aj na poradňu... Na klbikoch, že ešte do 4 mesiacov baliť na široko, ale prečo, čo, výsledky som sa nedozvedela, moc neboli príjemný a malý hysterčil, tak som sa pratala odtiaľ... A na poradni, malý pribral za 10 dní skoro 400 g, tak asi nemám toho mlieka málo, ale napriek tomu my povedala, že mu mám dávať aj nutrilon večer, keď chce... tak ja neviem a odporučila nejaký antikolikový, keď videla ako malý strašne plače.. On bol dva týždne dobručký, ale teraz posledný týždeň obrať a začal strašne hysáčiť, ako doslova, strašne vie plakať, to až nechápem niekedy, až sa zadúša a stále a za všetko... Takže kojím ďalej, a už som spokojnejšie, že to nebude s tým mojím mliekom až také bledé...

benice
22. júl 2011

Dobré ránko mamičky ... Potrebujem poradiť ... Je normálne, že malý mi od večera od 19:00 vôbec nekakal??? Podľa mňa nie ... Aj v noci sa budil častejšie a plačkal mi, plienku mal vždy iba pocikanú, ani papať mi poriadne nechcel ... Asi ho bolí bruško ...Ale čo s tým??? ☹ Poraďte mi prosím, ak viete ... ĎAKUJEM!!!

helka193
Odpoveď bola odstránená
lucire
22. júl 2011

@fleuerette no tak neviem trochu mám menej mlieka, ale to mohlo byť ovplyvnené aj viacerými faktormi...čiže tie dni keď som ju začala brať tak som aj menej bola smadná a vypila som menej vody...a ešte ktomu aj únava ☹ Ale začína sa to zlepšovať, malá mi už v noci prespí aj 6hodín tak mám prsia naliate...no cez deň spí 3hod. tak sa krmime častejšie, ale prikrmovať nemusím.... 😉 zatial sa mi zdá že jej to stačí....

lucire
22. júl 2011

@zufzufmeister som prekvapená že ti doporučili aj dávať nutrilon, keď ti tak pekne priberá...veď moja pribrala za 3týždne 730g a nemusím nič dávať. Ak začneš dávať aj umelé podľa mňa sa ti bude tvoriť menej mlieka, veď najvačšia tvorba mlieka sa tvorí v noci tak načo vtedy prikrmovať 😖 Ale v každom prípade je to aj na tebe podľa mňa nie vždy treba poslúchnuť dr.
Aj my sme na klbikoch mali výsledky v poriadku, ale máme baliť 2mesiace ešte naširoko..ale nebalím 😝 len týždeň som to robila a malá bola nespokojná....v tolkých plienkach na sebe mala potom vyššie zadok ako hlavu a išlo jej vždy mlieko hore ako mala dvihnutý zadok ☹

lucire
22. júl 2011

@benice my sme tiež nekakali od večera a dnes ráno ešte nič, ale videla som ako sa snaží tlačiť ale nič sa nepodarilo...ak moju bolí bruško dám espumisan a ona sa aj ľahšie vykaká...ale rúrku som ešte nepoužívala, tak aj ty nepoužívaj počkaj a príde to skús pocvičiť s nožičkami

zufzufmeister
22. júl 2011

Jáj baby, tento môj malý je taký nervoš, až to možné neni... To som ešte nevidela dieťatko sa takto zlostiť, keď okamžite mu neni po vôli... Proste zobudí sa začne plakať a okamžite chce prso, inak reve tak až sa zadúša... Boli sme na bedrové klbiky a bola aj jedna mamička s malinkou... Tá spokojná, ležkala, usmievkala sa a tento môj tam hysáčil ako šialený, normálne sa zachádzal.. To isté pri krmení, keď mu už ide mlieko pomalšie, tak chytí amok a to je najhoršie, že potom mu dám z druhého, ale sa bojím, že vytiahne iba predné mlieko a k zadnému sa nedostane... Neviete ako je to s tým predným a zadným mliekom, ako je to percentuálne, alebo čo... Alebo aj keď častejšie papá, tak nevytiahne celé prso, iba pocucká a o pol hodinu zas, ale neviem či sa tam dotvorí to predné mlieko a zase cucá to, alebo ako to vlastne je, som z toho debo 🙂 Inak ako zvládate domácnosť, ja som rada, keď ožehlím, operiem a trochu dám dokopy izbu, fakt nestíham a hlavne nevládzem nejako :( Kedy sa to dá do normálu?

simika23
22. júl 2011

@zufzufmeister ja som tiez tento týžden zúfala...vobec mi cez den skoro nespi a ak zaspi tak iba na 20 minut potom ju musim zas cicikat neviem kolko a zas cecok a dookola to iste..nemozes sa od nej ani pohnut ani ist na prechadzku lebo by mi plakala v kociku..a s tym mlieckom aj mne sa zda ze si vytiahne iba predne mliecko a k zadnemu sa nedostane preto tak casto pyta..tak jej vzdy davam ten isty cecok na viac krat ze ked uz nech aj k zadnemu sa dostane- teda neviem ci to tak funguje ze ci sa skôr nedotvori to predne mliecko ako ty pises

ivusik33
22. júl 2011

@zufzufmeister do normálu?? ja mám skoro trojročnú a zdá sa mi, že v normále sme neboli .🙂) Ono to už nikdy nebude ako pred tým, žiadny kľud, pohodička... ale na druhej strane pre koho by sme žili ? Koľkokrát som cez deň nazúrená, že som nič nespravila, že ma Sima nepočúva, že som unavená, ale keď vidím večer, ako obidve spia v postieľkach ako anjeliky, jaj som rada, že ich mám 🙂

bubu84
22. júl 2011

@9lea ja som prave pocula opak.. tak potom neviem, ale este som to neskusila..

bubu84
22. júl 2011

@9lea no riadny macko je ten tvoj Marecek.. ale vsak to je dobre ked mu chuti..

bubu84
22. júl 2011

@kaara1980 moj maly to tiez tak robi, tak si bradavku v ustach prehadzuje a pocuckava..aaauuu 😠

bubu84
22. júl 2011

@9lea Jakubko velmi dudle nechce, ale od vcera sa mu snazim na silu dat, lebo nechcem uz aby si zo mna nadalej robil dudel...

simika23
22. júl 2011

@bubu84 ja tiez uz nasilu davam ale hned to vypluje..a nie je dobre aby sme boli cumlami my..ved ked s nou budem niekde vonku tak ju nemozem mat furt na cicke..vobec neviem ako to mmam vyriesit

bubu84
22. júl 2011

@dooscoby my sme mali tuto noc taku, ze ho bolelo brusko, pocvicili sme trosku a pomasirovali brusko a tak pekne si potom prtkal..

bubu84
22. júl 2011

@veronch no pekne, dost ludi to bude,... ale netreba urcite mysliet hned na to najhorsie, vsak ked uz mas aj vsetko nachystane, to by bola skoda zrusit to..uvidis,ze to vsetko len dobre dopadne,drzime palce

tinnna
22. júl 2011

ahojte.máte niektorá skúsenosť, že bábo rozhadzuje rúčkami (ako dirigent), vkuse sa pučí, aj keď stolicu má klasika žltú a viac krát za deň ???

sissika
22. júl 2011

@veronch nemáte na blízku v nejakej vedľajšej dedinke druhý kostol s iným farárom??? ja by som možno skúsila tam ...

kukujka
22. júl 2011

@veronch ahoj my nasu malu nejdeme vobec krstit,ale byt tebou tak tie krstiny presuniem ved to ma byt emkin den mate si ho uzit vy ako rodina a nie to este s dalsimi 10timi detmi a ich pribuznymi

kukujka
22. júl 2011

@zufzufmeister ved to uzasne pribral malinky moja pribera tak 150-200g za tyzden a zevraj je to uplne vporiadku tak nechapem preco ti povedali,ze mas davat aj nutrilon

dooscoby
22. júl 2011

zufzufmeister ako pisu baby maly krasne pribera tak nedokrmuj lebo naozaj skoncite len na UM a to by bola skoda...keby pribral len 150 gr za tyzden tak je to v norme
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/10/kolko-...
juj daktorych lekarov treba strielat...este moze ist o rastove spurty v 3 a 6 tyzdni...moj tiez zacina byt daky nepokojny a aj hodku sa puci ☹ a mrnka ale tak snad to je len docasne...skus si kupit a davat mu tie probioticke kvapky a napr.sabsimplex na prdiky

sisi0211
22. júl 2011

@veronch Ja som sa tiez dozvedela, ze u nas krstia "hromadne", ale nastastie este tyzden pred krstinami. Tak som povedala mp (mojmu priatelovi), nech tam zajde a dohodne sukromnicko. A dalo sa 😉 Takze sme boli sami a k tomu este v peknej malej kaplnke 😀

simika23
22. júl 2011

joj to moje male chudiatko stale plačka..ta kolika nás asi uplne zabije.. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

kukujka
22. júl 2011

@simika23 aj moja dnes dlho vyvadzala dala som je sab simplex a infacol,pupikom sme masirovali brusko a za dve hodiny sa ukludnila teraz spi kura moje male dufam,ze vydrzi este aspon hodinku

nenullienka
22. júl 2011

ahojte babenky. Môj malý si často pichá do očka keď sa mece. Potom má očko opuchnuté. môžem mu na to niečo dať. Ja som už zúfalá. Keď mu nedám hne´d papať tak je nervózny a potom mece ručičkami a pichne si do očka a vrieska ako pavián.

dooscoby
22. júl 2011

dnes je asi daco vo vzduchu...ten moj uz doreval a uvidim dokedy...som muzovi povedala ze davam vypoved to pocuvat den a noc...posledne 3 dni je takyto ale vy sa v noci asi viac vyspite on je kazde aj 2 hodky hore na krmenie....ach jo ze by aj u nas zacala kolika? ☹ vam zabera ten sabsimplex? musim zajtra ist kupit tie babycalm kapky a uvidim co to spravi

bubu84
22. júl 2011

@zufzufmeister to je jak u debilov, niekto povie, treba , niekto ze nie..balit na siroko..co sa tyka toho priberania, vsak krasne pribera, urcite by som nedavala UM, to ma aku logiku, to co uz je za lekara.. mna lekarka v kojeni podporuje a nehovori take, ze ked chcem mam dat.. ked raz dieta pribera, tak urcite mliecko mas..

bubu84
22. júl 2011

@zufzufmeister ani ja neviem, ako to je s tym prednym a zadnym mliekom, ale pokym deticky pekne priberaju, tak mi to je v podstate jedno.. u nas to je tiez tak, pokym mu nedam hned papat, tak spusti taky strasny plac.. hned ako mu dam papat, taksa uplne ukludni, herec jeden.. 😀 ja domacnost vobec nezvladam, este som od porodu skoro nic nevarila, bud mi navarila mamina alebo manzel, ja som zatial len take rychlovka a co sa tyka upratovania, to tak narychlo, nemam poriadne ani cas zehlit , prat.. vsetko tak na etapy.. ved ked stale toho majho drobca na rukach mam nosit, tak kedy..