Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Baby poraďte. Už niekoľko dní chodíme spávať so strašným revom. Malý je cez deň úplne v pohode. Po večernom kúpaní sa napapá, pri papaní už trošku drieme, odgrgneme a ako náhle ho položím do postieľky to začne. Stráááááášny jedošský plač, ako by ho z kože drali. Prehýba sa ako luk, metá a reve. Nepomôže ani hladkanie, ani zobrať na ruky, ani položiť na brušku. Chvíľkami prestane, potom zasa začne. Niekedy to trvá 5 min niekedy 15. Keď ho dám do postieľky musím mu držať ruky, lebo s nimi metá a búcha sa do tváričky. Potom akoby uťal, zavrie očká a spí.
@kukujka veď to, kua to je na mašlu... Jeden deň cítim, že mám naliate prsia, druhý deň sa hrozím kojenia, lebo cítim, že nie a dokola... Veď kým papá, tak je to OK, len jemu sa nechce ťahať, ked nie je dosť, tak sa trápime a dokola...
@zufzufmeister mala som to rovnake a prestala som sa tym zaoberat hlavne sa ty snaz byt v pohode,ja napr.vobec nemavam naliate prsia mam ich uplne rovnake ako pred tehotenstvom a mliecko v nich je lebo ked si odsavam tak mam odsate za 15min.100ml a ked mala dnes papala a vazila som ju tak si vytiahla najprv 90ml potom 60ml takze nemusis ich mat naliate aby bolo v nich mliecko
@fleuerette Nema nahodou koliku??? Co si pametam svagrina ma 3rocne baby a viem ze cca od druheho mesiaca do 8 mesiaca mali vkuse koliku v rovnaky cas kazdy den. A prehynali sa, krce revali nic nepomahalo. A trvalo to u nich take dve hodiny vkuse, obe naraz. A po tych dvoch hodkach ako by zatalo, prestali a spali jak cukriky.
@gabika84 daj si stranku www.mamila.sk je to stranka o dojceni. V porodnici som mala aj tu brozurku co ponukaju.
@gabika84 ahoj,nevadí,kludne sa pridaj 🙂 ja som raz tiež volala lakt. potradkyni,no,ale ppovedala mi len to čo som už vedela aj sama,alebo,to čo som vyčítala na nete 😒 no,ale teraz by mi tažko niečo poradila,ked sa mi v jednom prsn. mlieko proste nerobí,to je asi nejaká porucha u mna tak ja by som preto možno aj prestala,ale neviem,ked si predstavím ako budú moje prsia vyzerat ked dokojím aj druhú len s jedným prsníkom ☹ nieže by som bola sebec,ale tiež si chcem ešte niekedy obliect plavky 😀
@fleuerette ahoj,ja ti síce neviem poradit,ale viem,že chlapci sú vraj taký do 3 mes. má to nejaký súvis s mieškami,nejak im dozrievajú,ale to nemusí byt váš prípad,,,,alebo ho skús kúpat,už poobede,možno na niečo prídeš,či to má nejaký súvis s kúpaním,alebo tak 😉
@fleuerette podla mna to bude tiez kolika....pozri tu,myslim,ze je tam pisane presne to co opisujes ty.
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a199-Dojcenska-...
@zufzufmeister ani ja nič nestíham, z toho si nič nerob, tiež som rada, keď stihnem ožehliť, oprat, troška popratať a navariť, inak nula bodov, ale tak ja si z toho nerobím veľkú hlavu, na tom svet nestojí, že musí byť všetko tip top, prvoradé je teraz bábo potom ostatné 🙂
@zufzufmeister ja kojenie tiež neriešim, mala som pocit tiež zo začiatku ze mám malo mliečka, ale už teraz sa nad tým netrápim,keby mal malo, tak plače a nespinká a nepriberá a ten môj anjelik je také dobré bábo klop,klop. Ja zatial nemusím dávať ziadne kvapky, s bruškom nemáme problémy, veľa neplačeme, len primerané, niekedy si tiež síce poplačeme, ale ja si myslím, že to patrí k maličkemu bábätku a že nič nestíham, tak bohužiaľ, aspon sa nenudím a je stále čo robiť, o tom je život 🙂 Ale ak maličky priberá, tak isto nedavaj umelé.
Ahojte baby, vďaka za podporu, krštiny máme chvalabohu za sebou, ale aj tak padáme všetci únavou.....samozrejme, že naša Lucinka nie, tá má energie na rozdávanie. V kostole nás bolo ako arabov... strašne moc, ešte aj asi stovka dôchodcov, ktorá prišla na duchovné cvičenie, ktoré mali ohlásené v čase našich krštín.... tak to vyzerá, keď má niečo viacerých pánov a ani pravá ruka nevie, čo robí tá ľavá, no ale čo už.... Rómski spoluobčania boli, ale našťastie ich bolo málo asi len zo sedem, síce dve rodiny, ale rodičia si navzájom robili aj krstných rodičov, k tomu jedna babka a jeden ujco s malým chlapcom. Bála som sa, že ich bude celý húf....Doma to už bolo ok, Emka zlaaaatunká, všetci ju obdivovali, aká je dobrunká, napapá a spinká 🙂 🙂 🙂 .
@fleuerette Ahoj ja mám to isté. U nás zaberá trošku mliečka. Zarobím mu asi 30 ml on to nepije len sa hrá a postupne zaspáva. No a že by poobede spal v postieľke ani náhodou, reve, mece sa a keď sa po 15 až 30 min unaví tak zaspí. ale spí asi hodinku a potom je hore. V kočíku spí aj 3 hodinky. Ja som už niekedy na mašľu z toho môjho syna. Kedy to už prestane neviem ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
moja jastericka mala dnespoobede riadne vymyslala tak som jej pustila pesnicky a ulozila do postielky pustala som kadecko tak si pekne pozerala v postielke sama sa prehrala ale spat ani za nic nakoniec som jej pustila boba marlyho odhral 2pesnicky a lia spala.bob sa jej paci rovnako ako tatinovi
Ahojte babenky, prosím poradte 😒 ☹ . Ja som už 3 noci nespala. Matej sa o pol deviatej napapá. Zaspí na pol hodinku a potom sa začne vrtieť, metať ručičkami, dvíha nožičky - kope nimi. Vydáva rôzne zvuky. Potom zaspí tak na 20 -30 min. a potom znova až do ďalšieho papania. Takto to trvá celú noc. Je prebalený, napapaný, odgrgnutý. A pritom je vždy hore od 16.00 až do tej 20.30hod. to sa hráme, nosíme na rukách, kúpame a papáme a pritom stále zíva. Ja už fakt neviem čo robím zle. Bruško ho nebolí vetríky mu odchádzajú.
@nenullienka ahoj,mne malá nedávno tiež nechcela v noci spávat,bola taká nejaká čulá,niekde som sa dočítala,že ked sa detom obrátia dni,alebo tak,tak vraj treba kúpat poobede,ale už som to nestihla vyskúšat,lebo sa to nejak upravilo samo,tak skús,ak na nič iné neprídeš 😉
@nenullienka ahoj nie ste samy,my to mame uz dobry mesiac kazdy vecer,manzel uz aj place od zufalstva,ked neni na nocnej,striedame sa po 3troch hodinach,dnes sme boli vonku 5 hodin v kuse pri 10 °C ani raz nezaplakal,len co sme prisli do bytu tak sa to zacina a potrva to dopolnoci,prajem pekny vecer a pevne nervy
@ajjkas Ďakujem, idem to vyskúšať. S priateľom sme sa dohodli že ho budeme kúpať okolo 13:00. som zvedavá či to zaberie 😅 😅 😅 😉 😉 😉 😉
@nenullienka dúfam,že áno,potom napíš ako ste dopadli 🙂

@zufzufmeister najhorsie je ked sa nad tym kojenim stale pozatavujes aj ja som bola taka stale som vsetko kontrolovala myslela si,ze je malo mlieka a ze mala nepapa dostatocne,ale povedala som si,ze ked pribera tak urcite problem nebude a uz nad tym vobec nerozmyslam nechavam ju samu si vsetko regulovat.ked som nad tym stale rozmyslala tak mi uz s toho sibalo