Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka aj my sme prekonali novorodenecku zltacku,malemu sa aj zhorsovala zo dna na den,nedali ho pod lampu,doma som ho davala cez okno na slnko,ani raz mu neodobrali krv,iba takym pristrojom trory prilozili na celo merali hodnoty,podla drvraj organizmus sa sa stym vysporiada
Dobrý večer mamičky, dnes sme sa krstili...malá Miška bola skvelá trochu plačkala, (farárka ju pochválila) vydržala v pohode na hostine od 13hod. až do 17h...inak docela fajn nato, že u nás pretrváva kŕmenie s plačom tak fakt neviem či ju pri tom papaní niečo bolí alebo sa jej nepáči ako jej tečie mliečko...teraz spinkáme 😕
Ahojte mamičky, tak my už tiež celé poobedie spinkáme, aj v noci sa nám darí pekne spinkať, len od rána od pol šiestej ako sa zobudí, už nemôže spinkať a do obeda, je vždy nervózny, ale inak všetko o.k. Nám na ručičke to ešte stále hnisá, ale už nie tak veľmi, tak dúfam, že mu to zmizne. 🙂
Ahojte baby, ako tak pozerám, tak riešite už kopec vecičiek okolo drobcov. 🙂 Ja som sa sem konečne dostala a ani nemám šancu všetko prečítať.
Naša malá sa konečne po zmene mliečka znormalizovala a už sú tie dni pokojnejšie, tak sme ich využili aspoň na aký taký oddych... veď človek nikdy nevie, na ako dlho. 😅 Simonka zaočkovaná proti TBC bola hneď týždeň po narodení a na rúčke je zatiaľ len taký červený tmavý pupák, tak pevne verím, že nič horšie z toho už nebude (hlavne po tom, čo som videla nedávno v telke v TN). A v utorok ideme prepichovať ušká do poradne, tak som zvedavá, ako to zvládne. Stále ešte rozmýšľam, či by nebolo lepšie nastreliť, ale teda netuším, kde by nám to v KE urobili. 😕
A keď sme sa už kvôli tomu jej plaču a s tým spojeným zakláňaním hlávky nachodili po lekároch, skončili sme na rehabku a teraz cvičíme vojtovu metódu... a to som si myslela, že to je len pre nedonosencov a detičky s nejakým vážnym problémom. 😢 Niekedy, keď pri tom plače jak o život, je do plaču aj mne. 😒
@janina7911 prečo to musíte cvičiť?
ahojte mala bola v noci priserna takato uz mesiac nebola idem na cely den k rodicom sa trosku zregenerovat
ahojte,my sme mali včerajší večer úplne zlý...malá od 16:30 do 22:00 len mrnčala.Ani na rukách,ani ležať...Nakoniec sme to zvládli a konečne zaspala.Dnes som zas ja vstala a nemôžem otočiť hlavou ☹ ,tak paráda,buď ma seklo,alebo som zle spala.A to ešte aj dnes dojde svokra 😠 .Ozaj,aj vám detičky tak často kýchajú a chrapští im v nosíku?Ja malej musím každý deň vyťahovať z nosa šušne 😒
@katinka71 no to aj mne v nemocnici povedali, že to sa samé upraví. A keď mi dr. povedala že mu zoberie krv nebola som moc nadšená. Teraz som rada aspoň viem čo a ako. Dúfam, že lieky zaberú a pečeňové testy budú dobré.
Ahojte, tak dnešná noc bola hrôza. Matej sa o 21:30 zobudil a zaspal až o 03:30. Stále sa metal, kopal nožičkami, potom sme papali, kakali, rozprávali sa, ja neviem čo mu bolo. Potom zaspal na 2 hodinky a zase bol hore. Smial sa a rozprával tak ako ešte nikdy ja neviem kde berie toľko energie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ja už nevládzem.
@kaara1980 Ahoj sme na tom podobne, stále kýcha. A vyťahovanie soplov a šušníkov je riadny boj. Zjape strašne a to môžem len vtedy keď mu niekto drží hlavu. Dávaš aj nejaké kvapky, ja zatiaľ nie.
@kaara1980 Ako cez kopírák. Včera sme si to s MM skoro hodili. Malý od 11:00 mrnčal, reval a nervači a to všetko na striedačku, O 21:00 konečne zaspal. Aby sme eliminovali to mrnčanie a pučenie tak sme prirazili postieľku k posteli a zložili jednu bočnicu. Je to super, lebo ako náhle na neho položím ruku tak sa trochu skľudní. ÁAÁle..... neotočím krkom, a príšerne ma bolí chrbát, lebo tá poloha aby som na ňom mala položenú ruku je príšerná 😠 .
Na to chrapčenie som sa pýtala lekárky, lebo som sa bála, že má nádchu. Máme síce odsávačku takú na vysávač, ale v živote som to nerobila, tak som chytila paniku. Ale lekárka povedala, že to je mliečko, ktoré sa mu vracia späť, tak neviem. Kýcha tiež dosť, ale ako som odstránila všetky vonné sviečky, a kytice a kvitnúce kvetiny tak je to podstatne lepšie.
Nepoznáte nejakú knižku alebo webku, kde by som našla čo by malo bábätko v ktorom týždni už vedieť, pripadne ako mu pomôcť??? Napríklad kedy dvíhať hlavičku, kedy rozovrieť pästičky, uchopiť niečo do ručky, sledovať objekty a pod. Včera som sa totiž dozvedela od susedky, je zdravotná sestra, že ona chodila s dcérou v 2 mesiacoch na vojtovku, lebo malá mala stále zavreté pästičky. Je to vraj jednak prejav strachu (asi pomalá aklimatizácia na zmenu prostredia z bruška na svet) a ešte niečo so svalmi, to som si nezapamätala.
Mali sme takú super knihu, kde boli rozpísané dni v tehotenstve, koľko bábo meria, váži, čo mu narástlo a čo už vie. Žiaľ je len do pôrodu. 😖
som rada ze nie som v tom sama. tym ze je maly chory tak spanok ma dost dako naruby ☹ tiez sa stale puci,meta,mrnci. o druhej v noci sa zobudil a skoro ma porazilo lebo my islo hlavu rozhodit ako mam plne dutiny a fesi si zmyslel ze nebude spat tak po hodine som ho dala do postielky a nastastie zaspal ale bol to boj. teraz rano tiez sme si s manzelom uzili kym ako tak zaspal. ja nechapem zeby ho bolela hlavinka z tych soplikov? ☹
kaara1980 tiez chrci a kolkokrat som uz pocula ako sa mu to mliecko chudatku vracia.ten treti mesiac uz tlacim ocami,pevne verim ze sa to potom uz zlepsi a bude mat lepsie veci na programe ako mrncanie
@nenullienka ja som to metanie eliminovala tým, že položím ruku na malého, minimálne o 50% 🙂 , a ešte som ho začala zakrývať detskou perinou, je ťažšia ako deka, tak mu trochu pricapí nožičky. Keď zaspávame, tak mu pod perinu strčím aj ruky, položím ruku na perinu a takto mu ich držím kým nezaspí.
Zato sme na komletku vyhádzaný. Líčka sa mu vyčistili, ale teraz má vyhádzaný celý krk. jedla som dosť šalátov s balzamikovým octom, tak neviem či to nie je tým.
@cicimon ďakujem, idem to vytačiť
@fleuerette
@nenullienka ahojte,ja zatiaľ na to nedávam nič,len občas sa bojím,či malú nechytí nádcha ☹ .Ja by som ale odsávačkou ani nemala čo vytiahnuť,je toho málo v tom nose.Len keď to uschne,tak je z toho šušň 😀 .Takže je to asi normálne potom 😉 .Len sa bojím,Jakubovi chrčalo v nosíku od narodenia a nakoniec z toho bol streptokok,ale to asi mal od pôrodu
A dnes sme zas nervný...od pol 8mej nespí a ani sa jej nejak nedá,len keď ju držím v náručí.Teraz už hádam konečne zaspala
jááj baby, dnešný deň sa začal hrozne, malý sa zobudil o 7.45, napapal sa a všetko vyvrátil, potom znovu hľadal, ale prsia som mala už prázdne, tak som mu namiešala nutrilon, trochu vypil a zas to bolo von, potom zaspinkal ... teraz sa zobudil, no normálne som sa bála dať mu prso ...
@nenullienka moj tiez chrci akoby mal nadchu,mne sa osvedcili nosne kvapky toe destilovana voda s morskou solou na zvlhcenie sliznice,kazde rano pri celkovej hygiene mu strieknem do nosteka tieto kvapky,su odporucene aj viackrat cez den zvlhcit sliznicu,a zatym mu cistim nostek
@nenullienka moj tiez chrci akoby mal nadchu,mne sa osvedcili nosne kvapky to je destilovana voda s morskou solou na zvlhcenie sliznice,kazde rano pri celkovej hygiene mu strieknem do nosteka tieto kvapky,su odporucene aj viackrat cez den zvlhcit sliznicu,a zatym mu cistim nostek
ahojte od stredy nekojim,nemam mliecko vobec aj ked maly kazdy den skusa ale po par sekundach sa rozculuci,ze nejde nic,davam mu Aptamil Pre/Nutrilon/ vypije aj 140 ml,neviem ci to suvisi stym,maly od tej doby nerobi po veceroch cirkus ani nereve,klop.klop,napapa sa o 20tej potom o 2 h a 6tej,neviem dokedy takto vydrzi iba tisko dufam ze stale
@kaara1980 ahoj,aj moja stale kycha,vcera dokonca 7-krat za sebou,musela som si aj odsavacku na vysavac kupit a vysavame kazdy den.Ona ma od narodenia stale nieco v nosteku,stale jej to tam pisti a veru ked ju vysajem tak ma tam toho dost.Dokonca ma stale este problem s ockami.Aj u ocnej sme boli,prepichivali a preplachovali jej ocne kanaliky,nastastie ich ma priechodne,ale ma tam infekciu,tak nam dali kvapky-antibiotika,no este zatial nezabrali.Inak vcera bol otrasny den.Mala 3dni nekakala,vcera od 7.30 bervozna,placliva,kazdu hodinu na cicku,poobede ani kvapka mlieka,sla som ze nasilu odstriekam,no ani 10ml.Zufalstvo,co do obeda spapala,to polku vygrckala,utekali sme veru kupit nutrilon proti grckaniu,zaspala az o 13.30 a to v kociku na vonku.Nastastie sa mi za ten cas nejake mliecko vytvorilo,ale vobec sa v nej nechcelo udrzat,aj napriek pouzitiu sab simpelx.Dnes som jej skusila dat rano jednu davku nurtilonu,vypila 100ml,spokojnost nadovsetko,ale len na chvilku.Manzel rychlo utekal do lekarne kupit rektalnu rurku,po ktorej pouzity sa minulo 5plienok za sebou a mala skoncila pod sprchou,no ulava velka.Zatial mliecko sa naplnilo,ale pre istotu mam v zasobe nutrilon.Beda,mozem si vraviet,ze nedam nic okrem mojho mlieka,ale pri mojej velkej jedacke a podobnej situacii zo vcera,som istejsia ked je po ruke.Dufam,ze uz nebude tak coskoro potrebny :D
baby,inak keď vám detičky všetko vyzvracajú a za chvíľku pýtajú papať,dáte im?Napr. predvčerom malá večer vyzvracala hádam celý obsah žalúdka,no niečo nenormálne.Normálne som ostala v šoku,lebo ona nezvykne zvracať_to bolo druhý x čo sa jej to stalo.Šlo to z nej prúdom 😕 a za chvíľku pýtala prsník,ryčala ako divá,tak som jej dala ale fakt že som sa bála...a napapala sa a bolo všetko ok.
@kaara1980 ahoj aj mne sa to už stalo. Vypil 120ml a všetko vyvracal. Keď som ho prezliekala reval ako blázon, znovu som mu zarobila mliečko opäť vypil 120ml a pekne zaspal. Ale bála som sa tiež čo bude našťastie nič sa nestalo. A spravil mi to už asi 3x.
ahojte musím sa pochváliť konečne mám pod 70kg. Dnes váha ukázala 68,9kg huráááááááá. No ešte aspoň 5 kg musí ísť dolu.
Dnes ten môj jaško spal dokopy asi 4 hod 😒 😠 . Teraz konečne zaspal celý deň som sa mu venovala, ale už fakt nevládzem. Ja neviem čo mu je keď tak málo posledný týždeň spáva, nechápem 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 .

@lucia1981 ahoj maly nieje zaockovany proti tbc,v rakusku je to zrusene.aj ked som bola pocas tehotenstva dlhodobo v styku s osobou ktora mala akutnu tbc(som zdravotna sestra),iba mne robili po porode testy,vysli negativne a maleho neriesili