Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@zufzufmeister ahoj zevraj norma je tych 150-200 za tyzden ,ale to je individualne podla dietatka
a nás lekárka dobre sprdla, malý pribral za 3 týždne 1,5 kg ... ešte sa ma tak spýtala, že neviete, koľko by mal priberať? viem, koľko by mal, ale čo s ním, keď reve a búcha si hlavičku, tak veľmi hľadá?
@sissika ahojky, aj môj malý je stále hladný a za 11 dní pribral 400g. Ja som dr. povedala, že čo mám robiť keď zjape ako bláznivý keď je po 2 hod. hladný a nepomáha nič (nosenie na rukách, čaj, hračky, kočiar) vydržím ho počúvať max. 15min. A v noci ani nehovorím. No a sme na umelom mliečku, ktoré ho nedokáže zasýtiť. Povedala mi, že mlieko pre takýchto hladošov nevyrábajú a kravské plnutočné mi dovoliť nechce aby nedostal alergiu na laktózu 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖. A mám vydržať ešte 2 mesiace a potom ho môžem prikrmovať.
No babenky aj my budeme konečne krstiť. Bola som za tým istým farárom a spravil sa, že nevie o žiadnom krste. Už mu nevadí že sme neni ešte manželia. Len mi dal jeden papier a povedal, že mám doniesť prefotený rod. list. To bolo všetko. Ja som nechápala. Ja už neviem čo vlastne chcú???? 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
baby,mňa asi šľahne.Zajtra mi končí 6nedelie,špiniť som prestala po 4týždňoch....A dnes zas 😠 ...6eby som dostala prvý menzes?Pri Kubkovi som mala menzes aj keď som kojila,ale nepamätám si kedy som to dostala prvý x.Som na sr.... 😠 nasrdená,som dúfala,že tentoraz sa mi to vyhne kým budem kojiť.
Babky ja mám už 3 týždne po 6-nedelí a menzes nikde. Nekojím. Ja som tiež ne nervy lebo ja som mala problém ho dostať, musela som najprv ísť na injekciu a potom som kvôli tomu brala 10 rokov antikoncepciu. Tak sa bojí aby to nebolo znovu, síce mi tvrdili, že pôrodom sa to upraví. 😖 😠 ☹ 😒
lucire moja mala ma volno v jaslickach 2 tyzdne a je to zaberak hlavne ked hucia obidvaja naraz. este nechapem ze musi cakat tak ak daco nie je hne tak spusti popripadne sa hodi o zem 😠 ako to riesis? ja sa snazim na striedacku raz reve krpaty a raz ona,inac by som sa musela rozkrajat a to sa neda
moja mala uz treti den vecer vresti papa a pritom sa rozculuje som si myslela,ze ju boli brusko,ale nieje to tak.pri prevazeni som zistila,ze zjedla len 50ml a mlieko uz neslo aj ked som skusila odsavackou tak nic.uvazujem ,ze kupim um a vecer ju s nim dokrmim myslite,ze je to dobry napad,alebo radsej nie??????
@zufzufmeister to je úplne super a pribral viac pretože na začiatku čo to pochudol to musíš tiež priratať 😉
@kukujka
@simika23 baby, ja viem, že je to naprd, ale ja som tiež presne takto začala dávať večer um a postupne mám mlieka menej a menej a nutrilonu dávam viac a viac a už vidím ako to dopadne... tak ťažko mi je radiť... ja som nevydržala, ale asi to fakt pokazí kojenie... aj ked pozerať sa ako plače od hladu, tiež nie je bohviečo...
nad tym um som rozmyslala aj ja ale len raz do tyzdna zeby so sa vyspala lebo pri 2 detoch to potrebujem hoci uz citim ze organizmus si zvyka aj mali obcas potiahne 3 hodky tak si aj pospim...simika23 je pravda ze vecer je mliecka menej preto treba striedat casto prsniky a ponukat. moj sa vcera jedoval ale nie lebo bol hladny len sa chcel hojdat potvora mala 😠 skusala som aj dudel ale vypluval 😀
suhlasim so zufufmeister je to zrada davat lebo clovek si povie a babo je pokojne tak dam viac a viac a nakoniec clovek uplne skonci na UM hoci ved my sme vyrastli na UM a sme tu. ci zena koji alebo nie nerobi ju hned lepsou matkou
@simika23
@zufzufmeister dakujem za rady ja sa tiez bojim toho um,ale zas nechat ju plakat od hladu to nedokazem uvidime tento vecer dufa,.ze mliecka bude viac
@kukujka určite sa nedaj na um.Skús častejšie prikladať,ohľadne toho že treba veľa piť vieš aj sama,mlieko sa vraj najlepšie tvorí v noci,viem že to vstávanie je hrozné,ale keď bude malá pýtať,tak jej daj cucnúť a telo bude vedieť,že má tvoriť viac mlieka.Ja viem ,že mne sa radí ľahko,ja mám mlieka habadej,ale jedno čo robím je,že malej nediktujem žiadny režim a keď pýta,tak dám-niekedy aj 2x za hodinu a telo s tomu samé prispôsobí.Až keď to naozaj nepôjde,tak skús um.Však nič s tým nezmôžeš a nebudeš prvá ani posledná.Len ešte skús všetko čo sa dá a nevzdávaj to hneď 😉 .Toť môj názor.
@dooscoby ja to riešim tak, že musím rýchlo vybaviť staršieho inak pohroma by nastala....a k malej len odbieham keď spustí veľký rev, dokonca včera tak revala( vtedy som sa snažila staršieho nakrmiť) až začala kašlať a úplne strácala hlas. to ma vytáča na ňom najviac že si robí čo chce a využíva situáciu že vie že mu nič neurobím keď sa musím o malú starať a neskôr ho hrešiť za niečo čo si už nepamatá nemá zmysel ☹
@dooscoby niekedy aj ja uvažujem nad umelým ale keď nevie ani z fľaše zasa kým to sa naučí 😒 včera zaspala moja ažo desiatej ale dovtedy som ju prikladala k prsníku po hodine a vždy som striedala prsníky čo nemohla zaspa´t a tiež si myslím, že bola hladná. moc som cez deň toho nenapila akosi som necítila potrebu a piť nasilu 😖 ...no konečne ke´d zaspala tak si zdriemla aspoň tých svojích 5hod...inak by som cez deň nefungovala vôbec 😀
@lucire môj Kubo vždy vyvádza vtedy,keď kojím malú...tak len chytám nervy a vyhrážam sa,ako ho zderiem keď malá dopapá,ale vždy skôr ako skončím ja,skončí aj on.Potom už je neskoro mu capnúť.Keď som s ním sama,je úplne zlatý,ale akonáhle je niekto na návšteve tak sa predvádza,že ma ide šľak trafiť 😠 .Už aby bola škôlka.Teraz si ho na 2 dni vzali svokrovci,tak mám taký kľud doma,až je to k neuvereniu.Ale normálne mi chýba ☹ .Ale v piatok ideme do LM k našim, tak to ho zas chytí besnota 😕 .Chlapi idú do Krakowa povzbudzovať Sagana,tak ho asi vyšlem s nimi.
baby,používate už aviváž keď periete detské veci?
ahojte kočky, prepáčte, že vám vstupujem do diskusie ale nedá mi nereagovať na diskusiu ohľadom kojenia a um. Ja bohužial mám mliečka veľmi málo, preto aj dokrmujem. Po dojčení mi malá vypije ešte 75 až 100ml každé 2,5 - 3 hoďky a to má niečo cez 3 týždne. Skutočne si myslím, že vypiť 50ml a nechať bábo plakať od hladu je úplný nezmysel. Čo sa týka mliečka, pijem veľa vody, meltu, kojím každé 2,5 až 3 hoďky, ale keď to mliečko sa netvorí, tak čo s tým ? Niekto má hold mliečka na rozdávanie, niekomu nie je dané ale snažiť sa udržať kojenie za každú cenu (v tomto prípade kričiace hladné dieťa) nie je podľa mňa správne. Toť môj názor 😉 . Prajem pekný deň všetkým.
ahojte mamicky, dlhsie som tu nebola, bo som vobec nemala cas sa sem dostat... Malicky si neustale vyzaduje pozornost, ked sa od neho pohnem len na zachod, alebo nieco zobrat, tak zacne strasne plakat... a stale by len papal a papal, lekarka hovorila, ze by som ho nemala kojit viac ako 15 min. snazim sa to dodrzat, ale potom aj za pol hodinu zase pyta... ale noci krasne prespinkame, tak okolo 20 hodiny uz zvykne zaspinkat a budi sa uz aj po 6 hodinach... posledne noci to tak bolo,to prebalim, nakojim a do pol hodinky spinka.. dufam, ze to tak vydrzi.. Klop, klop, klop.. 😉 zajtra ideme znovu na prevazenie, ja chodim kazdy tyzden, aby som videla, ci pekne pribera,dufam, ze to bude aj tentokrat tak, bo poslednu dobu dost grckava, neviete mi prosim poradit cim to moze byt? aj si pekne odgrgne, nie sice pokazde, ale sa snazim aby tak bolo, ale niekedy grcka aj po hodine
a vy sa ako mate?
@kukujka ahjoky, ja som tak fungovala od pôrodnice. Mateja som kojila 2 týždne. Potom mi začal grckávať. Išla som k dr. a tá ma vyhrešila, že je vyhladovaný. Povedala mi, že keď sa mi raz mliečko netvorí tak sa trápiť nemám a nemám trápiť ani dieťa. Matej sa krásne prisal na prsník aj keď som ho dokrmovala z fľaše. Ja si nemyslím, že UM je niečo zlé, veď detičky teraz najviac potrebujú. Ja som zažila, že mi reval po pol hodine, tak som ho stále prikladala a nič jedoval sa, proste mliečko sa netvorilo.
@kaara1980 ahoj ja používam aviváž od začiatku a nemáme žiadny problém. Pýtala som sa dr. či môžem, povedala, že keď sa nevyhádzal tak už si pokožka zvykla.

kaara1980 o tom refluxe pomlcim ☹ myslim ze Danko nanho extra trpi lebo akonahle lezi tak sa zacne hybat a v tom momente uz pocujem ako preglga a hned nato rev. najlepsie sa mu nosi na rukach vo zvislej polohe,lezat vydrzi ale len chvilocku a uz aj postielku sme mu nadvihli kde ma hlavicku. na poradni sa spytam pediatricky co s tym,ci mu dako neskusit zahustit to mliecko lebo pri dvoch sa neda ho mam nonstop na rukach a ani v lehatku nechce byt.
simika23 s tym dudlom napodobne.idem este kupit avent ten 0-3 mesiace a uvidim,hlavne vecer by bodlo keby ho zobral lebo 4 kg nosit vyse hodiny je dost narocne.a popravdne aj obcas cez den pomoze ked mam druhe dieta doma