Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kaara1980 ahojky, Matej ten cumeľ chce len vtedy keď nemôže zaspať tak sa ním tak ukludňuje. Inak vôbec. No a teraz len palec alebo si do úst strčí celú pästičku a potom ho nadrapuje 😖 😖 😖 😖
@kukujka to ozaj nemerájú detičky na poradni???? Mne Mateja odváži, zmeria a ešte mu aj obvod hlavičky meria. Vraj aby vedela, že správne rastie. No každý dr, má svoje praktiky.
My sme Mateja merali doma a mal o 2 cm menej ako u gr. Teraz má už 61cm a my sme namerali 63cm. Váži cez 5 kg.
Baby, ako často môžem dať malej espumisan? V letáku sa píše len to, že 25 kvapiek, ale nie, že ako často.
@janina7911 mne povedal doktor ze 5x za den po 15 kvapiek-ale nikdy som jej tolko nedala maximalne 2 krat za den po 15 kvapiek.najma večer
@nenullienka ani raz nepremeriava a niesom spokojna s jej doktorkou vudy si dnu zavola viac deti naraz a potom sama nevie co komu vravi ked som minule odmietla ist spolu s dalsim spinavym cigancatom dnu tak len divne pozerala po mne.pekne som si pockala na rad,ale samozrejme,ze spolu so mnou naraz zobrala aj dalsie dieta
@kukujka tak to nechápem, ako môže vyšetrovať a kontrolovať viac detí naraz... veď sa chceš aj niečo opýtať, poradiť a nepotrebuješ, aby to počuli ďalší... to je riadna blbosť, brať viac mamičiek do ordinácie! Veď ja mám čo robiť, aby som všetko počula, keď malá plače a aj tak vždy na niečo zabudnem, čo som sa chcela opýtať...
Ináč ani nás nikdy nemerajú ani nemerali v poradni... Simonku prvýkrát odmerala, keď už vedela stáť, tak tým metrom čo mávajú na stenách, ale keď bola malá, tak sme ju len doma merali... v poradni len odvážia a zmeria obvod hlavičky.
u nás tiež odmerajú, koľko narástol, obvod hlavičky a váha, ale to by tak asi aj malo byť, nie?
@bubu84 náš cez deň už tiež maličko spinká, a v noci to je lepšie, prespinká až do rána, ale na papanie sa okolo druhej, tretej zobudí, ale to fakt len 10 minút papá, prebalím a spinká ďalej. Ale tiež vidím, že je cez deň niekedy nervózny že by spinkal, zaspí na pol hodinky a znova je hore, akosi sa mu nedarí cez den dobre spinkat, ale plakat mi neplače.
Ahojte mamičky, tak dnešná noc nebola bohviečo, včera maličky cez den spal vždy len po hodinke a zase bol hore a tak stále dokola, tak som si naivne myslela, ze ked uz zaspinkal o pol desiatej, že aspon noc vyspí, zobudil sa okolo jednej napapal sa spinkal do pol piatej a odvtedy buntošil, pred pol hodinkou zaspinkal, uvidíme dokedy bude spinkať, ja už mám fakt pocit, ze to moje mliečko mu cez den nestačí jednoducho je viac hladný, preto je stále po hodinke hore, ale nevzdávam to, kojim, kým je mliečko, len je to boj, stres a to cíti asi aj maličky, asi sa treba viac ukľudniť. ☹
Ahojte, my ako vzdy noc sme krasne prespinkali, 8 a pol hodiny a potom este 3 hodiny, moj malicky spachtosko 😉 ale den zase zacina placom, ja uz neviem co to moze byt..
no dneska som absolvovala prvú "jazdu" na orbitreku, tak snáď ma to neopustí... 🙂
baby ako sa stravujete pri kojení? Ja som čítala o rôznorodosti a neviem čo, ale mám dojem, že u mňa je to bieda, len niečo narýchlo...
kočky,ja to kašlem...nielenže mám ,krámy, ešte som aj mykozu (či ako sa to volá)asi dostala 😠 .Keďže sme včera došli k našim do LM,tak som si len ráno skočila kúpiť niečo do lekárne.Canesten som nemala odvahu,lebo neviem či sa smie pri kojení...ale som nedávno čítala o nejakých tamponoch čo sú napustené lactobacilom-kua 7,79eur som za ne dala,tak ak nepomôžu tak ma šľahne.Ešte ma aj hrdlo nejak bolí a aj ďasno okolo zuba múdrosti....Proste mi je veselo ☹
@kukujka akože fakt nechápem,čo za čudnú poradňu to absolvujete.Moja dr vždy premeria dlžku malej,hlavičku a zváži.Popočúva,skontroluje fontanelu,a prekuká celé telíčko.Vždy to tak robila aj pri Jakubovi naša bývala dr čo sme ju mali tu v LM.Ja byť tebou,tak od tejto utekám čo najďalej.A ďaľšia vec je lekárske tajomstvo,čiže v ordinácii máš byť len ty
@kukujka merie sa ak,že naša dr má meter-také plátno s dielikmi a na začiatku je plastová ,stena, ku ktorej položí mimino hlávkou.Lebo meriaš od vrchu hlavy.Keď nevieš ako,tak daj malej hlávku rovno-aby sa nezakláňala ani nepredkláňala a na vrch hlávky jej prilož knihu napr.(alebo niečo tvrdé a rovné) a potom kniha a podložka vytvoria pravý uhol.Tam kde sa kniha dotkne podložky,odtiaľ meriaš hlávku.Neviem či si ma pochopila,lebo to neviem ako inak vysvetliť.Ale aj nás tak doma merávali,že nás k stene pristavili a knihu na hlavu položili a kde sa dotkla steny,urobili značku

@bubu84 ale odkade merat tu hlavicku netusim