icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

9lea
5. aug 2011

@bubu84 tak ty máš teda riadného spachtoša, môj toľko spal asi naposledy v bruchu, a to tiež nepotvrdím na sto percent. Niekedy mám pocit, že spí menej ako ja, ale za to on mi neplače, vždy pekne pozerká, alebo sa smejka, takže ho nemusím nosiť, ani rozmýšľať, či ho niečo nebolí 🙂

9lea
5. aug 2011

@simika23 no my priberáme, však nosíme číslo 62, aj to mu už bude malé, to len triedim, že čo ešte, včera sme museli ísť kúpiť nové čiapky, lebo žiadna nepasuje, a ked som bola minulý týžden na poradni to mal malý 5 týždňov tak sme už mali 5070 gramov, čiže sme za 5 týždňov pribrali 1300 gramov. Dr. povedala, že na to že ho kojím, tak že priberá parádne, ale človek stále myslí, keď je zle, že v čom je chyba, tak už neviem.

9lea
5. aug 2011

@kaara1980 tak mna už bolia dva týždne zuby múdrosti, to je na nervy, viem si predstaviť, a mýkoza s tou som mala problémy dlho pred tehotenstvom ešte aj na začiatku tehotenstva, potom sa mi to upravilo, teraz už len čakám, kedy ma znova chytí. Akože canesten tablety to je lepsie sa poradiť s lekárom, ale krém, ktorý nanášaš z vonku namôže určite ovplyvniť kojenie, lebo to používaš z vonku a ten dokáže tiež pômocť, keď to všetko svrbí, ale mne dr. keď som už bola v štvrtom mesiaci dal aj čipky (antibiotika), len teraz neviem ako sa volajú tuším Mycomax, a povedal, že to neovplyní maličke, tak neviem, určite sú rôzne antibiotika v podobe čipiek, ktoré sa môžu aj počas dojčenia, len sú na lekársky predpis, to ty teraz v LM asi nemáš. Ale ak ti môžem poradiť, nejedz teraz moc sladké, nepi džúsy, to ešte podporíš, a neumyvať silnými parfumovanými gelami, a dobre je piť také zakysanky. A ešte je dobra aj fluoridná masť, či ako sa to volá, tiež pomôže.

dooscoby
5. aug 2011

bubu84 dnes som bola u maminy v praci a jedna pani ma nepotesila lebo jej syncek mal skryty reflux a sa trapili skoro do roka a pol, tiez jej v kuse len plackal a uz hladala vseliake choroby na nom a nakoniec ze je z neho sikovny 2 rocny fesak cize ako vravela tvoja pediatricka len vydrzat.

ja som ho bola dnes dat preklepnut rehabilitacnej sestre a vsetko oki, na hlavicku sme dostali 2 cviky lebo preferuje jednu stranu a za mesiac na kontrolu

moja pediatricka len vazi nemeria celkovu dlzku len hlavicku a hrudnicek sestricka premeria

lucire
5. aug 2011

@dooscoby aj naša preferuje jednu stranu, ale neposlala nás nikam...aké cviky ti odporučili...mne doktorka povedala že ju mám dávať na bruško ale nič iné

lucire
5. aug 2011

dnes na ušnom sme nepochodili, naša sa stále mrvila tak nevieme zasa nič 😒 a odvtedy spí tak len čakám kedy sa zobudí

dooscoby
5. aug 2011

lucire som bola dobrovolne sama u maminy v praci...som sa bala nech sa mu dako neskratia vazy...uplne jednoduche cviky su to skusim to opisat
- poloz si dcerku na chrbatik napr.po kupani, jednou rukou jej pridrz ramienko a druhu poloz na hlavicku a jemne jej ju pootoc pokial pokial to ide na tu stranu ktoru nepreferuje a podrz 5 sek...takto opakuj 5x,staci raz denne
- odporucila my davat ho spavat na tu druhu stranu na bok a za chrbat napr.deku zrolovat nech sa nepretoci
- daj si dcerku na bok, pridrz jej nozky spolu,jemne ich treba prikrcit ku brusku a tu rucicku ktoru ma volnu pridrz pri telicku, bude sa jedovat ale nuti to dietatko dvihat hlavicku. podoba sa to ako ty keby si lezala na boku a ruku pritahovala smerom ku kolenu tiez musis dvihat krk
snad som to popisala dako zrozumitelne 🙂

leni831
5. aug 2011

@zufzufmeister pisem troska oneskorene ale ani mne zo zaciatku neslo odstriekat..niekedy som musela odstriekat aj hodinu ale vyplatilo sa.ono niekedy tva nez sa spusti mliecko.jeden den mi ide lahsie odstriekat druhy zase super..lahni si na chrbat a stlacaj si dvorce dovtedy pokial nezacne striekat a potom uz to ide lahucko.ked prestane zase si lahni a znova to iste a uvidis kolko ho tam este mas.

dooscoby
5. aug 2011

lucire ten druhy cvik staci tiez raz denne,jeden krat pridrzat taku minutku

leni831
5. aug 2011

@bubu84 sranda ako kazdy lekar hovori nieco ine.mne zase doktorka povedala ze davat tak casto a tak dlho papat kolko si same urci babetko.nie kazde taha rovnak nie kazdej mamicke sa spusta mliecko rovnak no nie?

leni831
5. aug 2011

bubu84 a aj mne maly zacal grckat ale nie vdy a len troska..no raz po papani tak tlacil do plieny ze mu dost velke mnozstvo mlieka vyletelo nosikom.neviem kto bol viac vystraseny ale bol to strasny pohlad

zufzufmeister
5. aug 2011

no baby, ja som bola práve na prechádzke s jednou kamoškou, ktorá žije v čechách a čo ma zarazilo bolo, že ona po kúpaní olejuje malého, že riadne a má z toho peknú pokožku, že tak im to kázali v pôrodnici aj lekárka... no chápete to, mne povedali, že žiadnu kozmetiku iba vo vodičke čistej okúpať a nič viac... ako to robíte vy?

mondee
5. aug 2011

@zufzufmeister ja svojeho maleho kupem iba v cistej vode a olejujem olivovym olejom.planujem tak robit este aspon 2 mesiace a olivovy olej pouzivat aspon este 4.Mam s tym velmi pozitivne skusenosti s prvym synom.Obaja maju nadhernu plet.A este nieco.Nikdy nepouzivat Johnsons kozmetiku!!!!!!!!

zufzufmeister
5. aug 2011

@mondee prečo nie johnson? V pôrodnici používali tuším jonshon...

mondee
5. aug 2011

@kaara1980 ja som na tom podobne......si si ista ,ze mas kramy????ja som este neskoncila sestonedelie a posledny tyzden som znova zacala krvacat a rez po nastrihu boli ako v ten isty den ked ho urobili.Neviem ci mam menstruaciu alebo su to dozvuky zo sestonedelia.K lekarovi idem az v stredu tak sa ho spytam.Po prvom porode som kramy dostala az po pol roku,tak fakt neviem.

mondee
5. aug 2011

@zufzufmeister ja neviem,je to moj nazor,u nas v UK nam od zaciatku vtlkaju do hlav ,ze je to veli parfumovana kozmetika a vela deti ma potom alergie.Ja som par dni pouzivala obrusky a maly hned mal cervenu ritku ta som s nimi utierala neskor zachod 😀 neviem,je velmi velky vyber kozmetiky,ale ja som sa Johnsonu vzdy vyhybala aj ked nadherne vonala.Ale niekto to ma rad.

lencita
5. aug 2011

@zufzufmeister ja pouzivam od zaciatku johnson na kupanie, a natieram modrou indulonou, tak to robili aj v porodnici a nechcela som to doma menit..malicky ma vybornu pokozku , ziadne podrazdenie ani vriedky... 😉 mne zase doktor vyslovene zakazal pouzivat olej, lebo ucpava pory..

sissika
5. aug 2011

plačeme a plačeme, kedy budeme spinkať???? ☹

sissika
5. aug 2011

ešte stále máme otvorené očká ...

zufzufmeister
5. aug 2011

@sissika má výdrž 🙂

nenullienka
6. aug 2011

@kukujka Tak to je fakt divné. Ja by som tiež nesúhlasila aby som išla dnu s cigánčaťom. No ja som za to aby sa dr. venoval len jednému pacientovi. To ako môže vyšetrovať naraz viacerých a ešte deti?????

nenullienka
6. aug 2011

Ahojte dievčatá. Poradte ničo no kôru na hlavičke. Matejovi sa začala tvoriť posledný týždeň. Doteraz mal hlavičku krásnu bez šupiniek. Ja som už skúšala indulónu ako mi poradila mama ale nepomohlo.

lucire
6. aug 2011

@dooscoby no ďakujem ten jeden cvik v podstate praktizujem akosi inštinktívne ani som nevedela...teraz keď mi to opisuješ...a ten druhý skúsim
len máme ešte problém z tým keď ju uložím na bok spinkať a aj deku keď dám zanu tak ona sa začne tak mikotať že sa nakoniec zosunie úplne šikmo v postielke...čiže neleží pozdlž ale priečne v postielke tak neviem možno je to tým, že máme ju vo zvýšenej polohe postielku...ale už sa mi zdá že menj vygrckáva skusim znížiť sklon a možno aj to pomôže.
Inak ďakujem za cviky lebo som sa v pondelok chcela opýtať doktorky, úplne sa pohoršila keď je na brušku len leží a stále sa jeduje a nechce otočiť tu hlavu na druhú stranu a to len kvôli tomu že preferuje 1 stranu snáď to pomôže

sissika
6. aug 2011

@nenullienka ja s tým nerobím nič, večer, keď ho kúpem, to trochu viac namočím a potom to ide dole aj hrebeňom, potom má toho veľa zase až na večer, takže takto každý deň ...

sissika
6. aug 2011

@zufzufmeister to teda má, nakoniec zaspinkal o jednej ...

9lea
6. aug 2011

@zufzufmeister ja kúpem každý druhý deň, v čistej vodičke, na zadoček používam troška sprchového gelu Nivea Baby, po mydle mi prišla pokožka veľmi suchá, a natieram ho vždy olejčekom, malý to má rád, celého ho vynatieram, urobim mu tým aj takú masáž chrbátika a zatiaľ ma peknú pokožku, moja mama nás tiež tak natierala 🙂 A v nemocnici používajú johnson kozmetiku, to je pravda, ale moja dr. mi povedala, že nemám používať, že je moc parfumovaná a že detičky sa zvyknú vyhádzať, tak nepoužívam, zatiaľ mam Niveu Baby, ale tak každé bábo je iné a reaguje inak 😉

9lea
6. aug 2011

@sissika náš mal včera tiež zlý večer, celý deň spinkal a večer chudáčik nemohol zaspinkať od 20:00 bol hore a podarilo sa mu zaspinkať krátko pred dvanástou, ale za to spinkal do rána piatej, napapal sa a spinkal ďalej do deviatej, takže som sa troška vyspala aj ja 🙂

lucia1981
6. aug 2011

@zufzufmeister ahoj! ja tiež používam johnson do vody mu dávam šampónik a potom ho natriem jemne olejčekom johnson s aloe vera...

lucia1981
6. aug 2011

ahojte! chcem sa opýtať či je to o.k. keď od včera krvácam, myslím, že je to už menzes a krv zo mňa len tak tečie, nestíham si meniť vložky tak sa bojím, či je všetko v poriadku, lebo po prvom pôrode som menzes dostala až po 6-nedelí a nie taký silný ako teraz.... 😒

simika23
6. aug 2011

no tieto dva dni sú strasne...ta moja skoro stale place a nic nespi...najhorsie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹