Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte mamičky, tak mi už od piatku máme nejaké dobré dni, malý krásne spinaká celé dni a v noci sa mi budí tiež len raz okolo štvrtej, piatej a spinká ďalej, neviem čo sa stalo, cez týždeň ešte vyvádzal cez deň zle spinkal a teraz všetko o.k. Tešíme sa, že máme takého anjelika, my zatiaľ s kakaním problémy nemáme, maličky kaká bez akých koľvek kvapiek a pomôcok pravidelne každý deň 2x alebo 3x tak to ma teší, dúfam, že to tak bude aj naďalej 🙂
MNA UZ TO NEBAVIIII.......MOJA MALA VOBEC NECHCE SPAT CEZ DEN A ESTE AJ VECER JE ROSAMBO
Tak baby, od dnes som na dva týždne slamenou vdovou... joj sa teším, jak nám bude "veselo", keď Simi bude zase zlá jak čertík. ☹
Teraz sme prešli znova z beby na nutrilon, tak som zvedavá, čo to s ňou urobí a či konečne prestane byť bruško plné vzduchu. A najnovšia "super" vec, urobili sa nám zapareninky pod bradou, keďže sme takí baculkovití a máme dvojitú bradu jak svet. 😅
@simika a nie je len hladná ? neviem teda či len kojíš alebo aj dokrmuješ a ako malá priberá, ale z vlastnej skúsenosti pred 12 rokmi (moja prvá dcéra) bola na tom podobne ako tvoja, nespala a len plakala, nevrlá bola a mne kázali len kojiť a kojiť, mlieka bolo málo a riedke k tomu. Potom mi kámoška povedala kašli na to prikrmuj a odvtedy sa to obrátilo o 360 stupňov. Teraz aj kojím aj prikrmujem a malá je hodná, má tiež sice "své dny" ale celkovo je to ok 😉
@simika23 môj malý posledné dni tiež dosť málo cez deň spí, vydrží byť hore aj dve hodinky vkuse čo som bola naučená, že sa len napapal a spinkal, no aspoň v noci dobre spinká, budí sa väčšinou iba raz.... a nebyť večerných bolestí bruška tak by bolo super, lebo je veľmi dobručký....
@katinka71 ten nutrilon je ozaj drahý, my ho tiež papáme a ešte zvyknem na noc dávať drobcovi nutrilon pre extra spokojnosť a ten stál okolo 17 euro, nám jedno balenie vydrží na týždeň a ten extra to mám už dva týždne a ešte je v ňom polovica, no čo už keď nie je iná možnosť, ale je to na zaplakanie, že tie mliečka nie sú na predpis, kým sme boli na nutrilone AR proti grckaniu ten nám predpisovala doktorka....
@9lea tak to je super, že takto pekne spinkáte my cez deň už po menej ale hlavne doobeda sme hore a poobede vydrží vonku v kočíku aj 3-4 hodinky v kuse, my tiež kakáme bez problémov, len každý večer nás bolí bruško ale to je taká pol hodinka- hodinka už to beriem ako večerný rituál ale inak aj náš drobček je dobručký chlapček... 🙂
Ahojte babenky, my sme na nutrilone od začiatku papáme AR a stojí 9,32€ a vydrží nám 5 dní. Za mesiac je to 5 - 7 krabíc. Nutrilon extra mu nestačil. Vyskúšali sme sunár, hami, bebu, ale Matej chce len nutrilon. Keby mi ho dr. predpisuje tak stojí len okolo 4 €. ale povedala mi, že to by musel ísť ku gastroenterológovi ktorý mu musí dokázať, že má reflux a že potom mi ho môže predpisovať inak nie. A ten reflux sa zisťuje tak, že by mu museli na 24 hod. zaviesť do žalúdka nejakú sondu a niečo sledovať. Tak ho radšej budem kupovať. Ale ide to strašne do peňazí a k tomu ešte plienky, vlhčené obrúsky, teraz lieky,....... 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@nenullienka Nám reflux zisťovali iba obyčajným ultrazvukom... prišli sme nalačno, urobil sa USG, potom sme sa napapali, odgrgli a znova USG, ako sa správa žalúdok. Rovno nám povedala, že reflux to nie je. A tak nám predpisuje hypoalergénne mliečko, lebo ja som astmatička.
@janina7911 no mne to vysvetlila takto. Lebo, že keby mi ho predpíše a príde na to poisťovňa musela by som všetko doplatiť ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ . No a ja nemám žiadnu alergiu ani priateľ tak musíme platiť plnú taxu.
Chcem sa pochváliť, že mi Matej prvý krát v noci prespal 7,5 hod. Ja som nechápala 😀 😀 😀 😀 😀 Keby mu to aj ostane 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
@nenullienka To s tou poisťovňou je fakt tak, ja mám tiež papier z gastra, že mi má pediater predpisovať mliečko. Len ma prekvapila tá sonda, o ktorej píšeš, lebo nám to zisťovali menej invazívne. Sondu by som teda omietla aj ja. Ale na Tvojom mieste by som to gastro skúsila, či by to nešlo aj bez nej, tak ako u nás.
@janina7911 to som nevedela, že sa to aj tak dá. Spýtam sa našej dr. čo mi na to povie 😨 😨 😨 😨 😨 .
Naša malá brutálne slintá a v kuse by žužlala, hlavne ruky... môže to byť znak toho, že pôjdu zúbky?
huraaaa my sme dnes vecer vobec nerevali a uz buvkame
@janina7911 aj moja slinta ako rexik netusim ci je to zubkami ked mi uz od dvoch tyzdnov mame krasne viditelne 2 zubky len sa este neprerezavaju
@kukujka Tak našej nevidno nič, ani zdurené ďasienka. Ale slintá neskutočne. 🙂
Baby náušnice dať prepichnúť alebo nastreliť?
@lumasa My sme dali prepichnúť (akurát tento týždeň). 🙂 A doky nás poslal von z ordinácie, aby sme sa vraj nestresovali, že bude veľmi plakať. ☹ A tak aj bolo. Ale za chvíľku už bolo dobre a teraz to hojíme, liehujeme a mastičkujeme. 🙂
Veľa som o tom čítala a som za prepichovanie. Teraz má ešte bábo vyšší prah bolesti, tak to lepšie znesie. Nastreľovať sa môže až od ukončeného šiesteho mesiaca, náušnica má pri tom tupý hrot a ušnica sa tak viac "potrhá", ako keď sa prepichuje ihlou. Ale viem, že je veľa báb, ktoré Ti povedia, že jednoznačne nastreliť. Takže to si musíš rozhodnúť sama, každému "sadne" niečo iné. 🙂
baby ako vas tu citam tak je ten nutrilon naozaj taky dobry? lebo som si vsimla ze je na trhu aj kopec inych mliecok tak preto sa pytam. mne to pripada ako masova reklama na ten nutrilon ako keby pediatri dostavali zato dake bonusy ze to predpisuju a odporucaju mamickam
ja som davala Barborke nastrelit tu v dakom kozmetickom salone a klop klop bez problemov, mne to lekarka skor ako bude ockovana proti tetanu zakazala ale kazdy lekar ma nato iny nazor. uz som aj pocula ze usi sa nemaju prepichovat lebo tade vedu dake drahy ktore sa tym mozu narusit
Ahojte baby, ako ste sa tu mali? My máme za sebou prvý dlhý výlet-dovolenku. Malý bol úžasný, cestovná postieľka sa osvedčila, no paráda. Už týždeň máme celkom pravidelný rytmus, budíme sa zo smiechom,okrem rána, večer malý po napapaní zaspavá sám v postieľke. No proste ideálne dieťa 😀 😀 😀 😀 , tak uvidíme koľko nám to vydrží.

@katinka71 ja vobec netusim ake su ceny kojeneckych mliek,lebo moja len materske mliecko papa.aky je rozdiel v cene u nas a u vas?