Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka davas klasické plnotucne kratšie mlieko či som zle pochopila 🙂
@nenullienka inak aj ja si myslím kľudne davaj ked malému chuti ;)
mna uz s tej mojej malej porazi zas nic neje iba huka ked jej nukam ked jej prestanem davat tak je kludna a ksichty zacne hadzat po mne no som ozaj zvedava na pondelnajsie vazenie
@9lea aky je nadherny aj vlasky ma ake dlhe 🙂 🙂
Konečne som sa po x dňoch sem dostala. Máme za sebou pár ndherných dní. Lukáško sa krásne ukľudnil. začali sme dávať viac papať, chudáčika si som ho trápila hladom 😒 , preto bol taký nervózny. A kŕmime v kočíku pred spaním po ležiačky, nie na rukách, aby sa mi neľakal, keď ho po kŕmení prenášam, alebo ukladám do vodorovnej polohy. Má to nevýhodu, že negrgáme, ale zatiaľ negrcká, ani ho bruško nebolí, tá antikoliková fľaša má čo do seba. No a počas krmenia pekne zaspinká, žiadne revi....
Takže som za pát dní do posledného šroubíka vydrhla 12 metrov kuchynskej linky 😀 , spravila Lukáškovi z časti detskú izbu, a kopec iných vecí. Sedí vždy pri mne v sedačke, kecáme a ja popri tom makám 🙂 .
Túto noc sme dokonca vstávali o 2:30 a potom o 5, no a potom sme si pobúvali skoro do 8. Takže paráda.
@andysok ahoj dávam klasické 3,5% z obchodu, poriadne prevarím a Matejko vypije od 210 - 240 ml. Ak mu dám menej tak revéééé kým mu nedám dopapať 😀 😀 😀 😀 😀
@daniela1974 veď to, že v pôrodnici mi ho kŕmili glukózou. Ja neviem čo majú proti kravskému mlieku. nie každý z nás má naň alergiu. No ona mi tvrdila, že mu zaťažujem obličky lebo ešte nie sú dobre vyvinuté, ale veď ciká normálne. A vyvinuté museli byť už pred pôrodom. Ja si myslím, že ma len strašila aby bolo po jej. A štvalo ju, že som si spravila po svojom a nepočúvala jej rady. Ďakujem za povzbudenie 😀 😀 😀 😉 😉 😉 😉
@zufzufmeister Je to strašné rozhodnú ťa či mu to dať alebo nie. Bojíím sa aby som mu nejako neublížila. Ale myslím si, že viac som mu ubližovala keď bol stále hladný a cmúľal si ručičky, chudiatko moje. Teraz je spokojný, vysmiaty a aj zmocnel 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀
@nenullienka určite, vieš ako matka, čo tvoj synček potrebuje, a keď je spokojný, tak ja by som tiež neriešila, sama neviem ako by som riešila takúto situáciu 🙂
@fleuerette to ja som na tom ešte lepšie, môj maličky, sa dnes zobudil prvý krát o pol šiestej ráno a šiel včera spať o deviatej, potom sa napapal a spinkal ďalej do desiatej, na obed a poobede bol opäť hore a teraz spi už od pol šiestej a idem ho nasilu zobudiť, lebo on mi v noci nebude spať, a to normálne celý týždeň tak už máme, že spíme od večera do štvrtej, piatej rána. Môj anjelik, taký je spokojnučky 🙂
inak v nedeľu krstíme, dosť som sa bála, lebo nie sme s priateľom zobratí, ako bude náš farár reagovať, lebo on sa rozčúli takmer na všetkom a viem, že také prípady nerád krstí, ale pri nás bol ako vymenený, tak dúfame, že v nedeľu všetko dobre dopadne 😉
@nenullienka 210 - 240 ml naraz spapá???
@kukujka ahoj aj my sme mali podobný "problém" že malá nechcela jesť..ale ani nemrnčala ani neplakala..len ja som bola z toho nervózna, som jej skúšala dávať jesť a vždy ako to zbadala spustila taký rev ako keby som ju mučiť išla...potom znova zaspala a som to skúsila znova a pekne sa napapala a teraz si rozpráva zase ďalej...
asi im to naozaj tak stačí...
inak chcela som sa spýtať koľko by malo bábo vypiť mliečka v 2mesiacoch? kojené?
lebo malá mi papá 4min, a zdalo sa mi to málo aj keď ona je spokojná a veľmi ani neplače..tak som skúšala odsať a stopnúť si 4min. a odsala som za 4min 80-90ml mliečka...viem že sa to nedá moc prirovnať k tomu čo ona vytiahne ale aj tak..stačí to???
@janka830 moja tiez pije len tych 4min az 7minut v noci zvykne niekedy aj 10minut celkovo v noci papa viac.ked som ju prevazovala tak zvycajne vypila tych 60-90ml.ja uz neriesim kolko by malo vypit ved nie kazde dieta je tabulkove mne mama vravela,ze ja som do troch mesiacov vypila len 30-40ml/vzdy vedela kolko lebo som sa narodila bez sacieho reflexu tak si mlieko odstrekovala a krmila s flase/ podlatabuliek by to malo byt 90-120
no a som tu
baby potrebujem poradit....maly je poslednu dobu strasne hladny,neprikrmujem,len ho kojim,cez den sa to este da,papa dost,ale vecer je nenormalne hladny.napapa sa a potom si stale cmula rucicku a tahaaaa a tahaaa odusu 🙂.chcem sa opytat co by sa stalo keby som mu dala na noc taku redsiu kasu.videla som v obchode,vola sa to moja prva kasa,ale je tam,ze az od 4 mesiaca.....maly bude mat teraz 3 mesiace.moze mu to nejak ublizit,keby som mu tu kasu dala???poradte...detskej lekarky sa ani pytat nemusim,hned by zacala,ze pribera pekne,ze kasa nie je nutna a ani ho netreba dokrmovat.
@lucia1181 ja si myslim ze mu to neublizi vyskusaj mozno to ani nebude chciet,,,moja sestra ma 2 deti a kazala mi ze po 3 mesiaci mozem zacat davat mrkvicku alebo zemiacik jednoducho zacat skusat,moja zatial papa pekne ale ja to zacnem skusat,ved hovoria ze najdolezitejsie je plne kojenie do 3 mesiaca,tak potom si myslim ze mozeme zacat skusat 🙂 🙂
baby mate aj vy take spave deticky pozeram ze @9lea tiez jej tak dobre spinka to je fajn ze 🙂 ale moja vcera zaspala o 20:00 a zobudila sa o pol 9 rano,,,ja som sa zobudila o 5 rano a som si robila starosti ci ju zobudit ci nechat spat ved ako dlho bude bez jedla a nakoniec som ju vytiahla z postielky mala v spanku sa napapala a spinkala dalej ani ocko neotvorila,,,a teraz neviem ci som to nemala urobit napr.uz o polnoci..... a dalej to pokracuje cez den,spinka dalej,sem tam je hodinku hore a spinka dalej 🙂 .inak moja si nasla novy sposob papania cez den,akoze vela nepapa tiez zacala vymyslat ale zacalo jej vadit ked ju drzim akoze v polohe brusku na brusko a ruku mam pod jej hlavickou to uz nie 😠 😠 asi jej je velmi horuco tak ju polozim na ten vankus na kojenie a len ju necham prisat sa no vyzera to naozaj smiesne,ale takto jej to nevadi....

@nenullienka ja ťa chápem, tiež by som sa bála a mala obavy, lebo každý chce dieťatu len to najlepšie, ale ako sama hovoríš, je neporovnateľne iný ako bol a keď je spokojný, tak mu to na škodu určite nie je... Hlavne ty musíš byť s tým zmierená a riadiť sa inštiktom, ja myslím, že aj keby si sa teraz opäť vrátila k nutrilonu a videla ho trápiť sa, opäť o chvíľu nabehneš na toto mliečko, lebo mu chceš proste dobre a aby bol spokojný... Viem si predstaviť čo prežívaš teraz...