icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucire
21. aug 2011

@sissika zatial nad tým neuvažujem...

sissika
21. aug 2011

@silviadaisy30 môžem ťa poprosiť, napíšeš mi presný návod na to zápalkovanie? ale úplne dopodrobna ...

nenullienka
21. aug 2011

@daniela1974 😀 😀 😀 😀 😀

nenullienka
21. aug 2011

@zufzufmeister u nás v dedine to pestujú staré babky.

nenullienka
21. aug 2011

Ja tomu z očí verím, vidím to na mojej tete. Tá nosí vždy keď ide niekam medzi ľudí buď výrazné farebné oblečenie alebo červenú stužku. A keď príde domov tak sa umyje čiscom. Alebo sa robí 5 PL studenej vody a opakom ruky sa poriadne umyť. A keď má človek z očí tak tej vody je viac ako 5 PL. U nej to funguje. no a na Mateja sa pozerala jedna dievčina, ktorá nemôže otehotnieť tak mi mama vravela, že to mohli byť aj z toho. No ale dosť bosoráctva 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mipolka
21. aug 2011

@janka830 Podla mna je podstatne, ci je spokojna a pribera. Aj keby si chcela, viac do nej nedostanes, vypije len tolko kolko potrebuje. Moja mala bude mat za tyzden tri mesiace a spapa mi tak 90 - 130 ml ako kedy a pritom na nutrilone je uvedene ze uz by mala spapat 160 a viac. Najskor som z toho bola nervozna, ale uz to neriesim, hlavne ze je ona spokojna 🙂

mipolka
21. aug 2011

@9lea No mi mame tiez vlaskov kopec a sampon som doteraz nepouzila, len cistu vodu a dva krat do tyzdna jej do vody pridavam oilatum na suchu pokozku... zeby sme zacali pouzivat sampon ? 😨

mipolka
21. aug 2011

@lucire To mas akurat, mi sme od porodu priberali 500 za dva tyzdne, ale moja babulka bola malicka (2500), tak to asi potrebovala dohnat, teraz uz ma cez 5 kg a tiez uz zaciname nosit 68 😉

mipolka
21. aug 2011

@silviadaisy30 Ja by som na tvojom mieste odsavala, aby sa ti nahodou nezacalo tvorit menej mliecka, ked ich pravidelne nevyprazdnuje 🙂

mipolka
21. aug 2011

@lucire Nas ockovali, ked mala mala 2 mes. a 2 tyzdne, som nevedela ze bezne ockuju az po 3 mesiacoch... 😕

mipolka
21. aug 2011

@dooscoby K tomu ockovaniu na 2 alebo 3 krat.....su dva druhy vakcin, v jednom type je silnejsia davka a staci ockovanie na 2 krat, ale viac to zatazuje detsky organizmus. V druhom type je slabsia davka a preto sa ockuje na 3 krat.......

mipolka
21. aug 2011

@daniela1974 Ja som sa tiez dostala k tej stranke o ockovani a kedze som na malicku strasne citliva, asi ako kazda mamicka, bola som rozhodnuta ze ockovat nebudeme....hlavne kvoli riziku autizmu, cukrovke....atd. Ale nakoniec sme sa o tom s muzom porozpravali a dohodli, ze zaockovat nase deti dame. Ved predsa nebudu zit v izolacii, ale stretavat sa s ludmi z roznych kutov sveta, budeme cestovat, a tam je podla mna dost velke riziko nakazenia...... to je moj nazor, ale suhlasim, ze je to tazke rozhodnutie 😒

sissika
21. aug 2011

a malý stále nie a nie zaspať ... ☹

lucia1981
22. aug 2011

@nenullienka ahoj! my máme na kočíku uviazanú červenú stužku a keď sa mi zdá, že maličký veľa plače a je nepokojný tak ja ho zvyknem pretrieť ocikanou plienkou cez očká, to je namiesto toho zápalkovania a tiež to pomáha aspoň nám....

lucire
22. aug 2011

@mipolka no ja som na pochybách z tým očkovaním, vôbec som sa pri prvom nezamýšlala či dať zaočkovať alebo nie..až teraz mám hrôzu či to zvládne...jedna vec čo ti povie dr a druhá čo sa dozvieš z medii aké následky a reakcie vznikli...najhoršie že chybu si nepriznaju aby mali peniaze...no som z toho zufala...malu dám len zakladné očkovanie a budem sa modliť že nebude mať zlé reakcie..teplota sa ešte dá zvládnuť

lucire
22. aug 2011

@mipolka len sa mi zdá, že čím je večšia že aby jej moje mlieko stačilo lebo sa mi zdá že som riadne vycucaná...a aj tá dlhá prestávka v kojení v noci...neviem niekedy v noci má suchšiu plienku ale aj tak sa nezobudí na hlad jednoducho spí až 9hod..keď som jednu noc ju nenakrmila, to sa mi zdá teda už dosť dlho

lucire
22. aug 2011

ide sa von kým nebude tak teplo...

dooscoby
22. aug 2011

lucire tiez mam ten pocit vycucania ale celkovo od zaciatku mam makke prsia, po prvom tehu sa non stopo nalievali a teraz nic ☹ ale je pravda ze som prestala kojit len minuly rok tu starsiu tak to bude asi tym. no v noci do 3 mesiaca sa neodporucaju prestavky viac ako 6 hodin inac sa znizi tvorba mliecka, neskusala si odstriekat ked tak dlho spi? po tom 3 mesiaci vraj aj keby si kojila raz tyzdenne uz by si nemala prist o mliecko

sissika
22. aug 2011

@dooscoby neviem, neviem, kamoška kojila 5 mesiacov a zrazu jej to mlieko odišlo, malý sa jej začal jedovať, keď papal, tak ho odvážila pred a po kojení, vytiahol len 20 ml z oboch pŕs ...

dooscoby
22. aug 2011

sissika moze sa stat. muzova segra napr.nemala ani kvapku mliecka ani odsat ani dieta nevytiahlo vela a boli na UM. vobec netusim ako to cele funguje, velakrat to je aj o dietatku. mozno maly sa sam odstavil, on mozno uz dlhodobo papal menej a menej a maminka nic nezbadala. kamoskyna mala napr. ako jej zacali rast zubky zacala hryzt a do roka bolo po kojeni. pri mojej som napr.okolo 3 mesiacoch zazila bojkot kojenia okrem spanku nechcela vidiet prsnik a len vrestala, po tyzdni to nastastie preslo ale uz som myslela ze je po kojeni. ach jo kolko sa mamina pri tom kojeni natrapi, ono to vobec nie je automaticke ako si daktori myslia 😠 cize velakrat aj deticky bojkotuju, odmietaju sa dat kojit. ked to nejde tak nejde ved svet sa kvoli tomu nezruti, hlavne nech maminka aj mimi su spokojne. uvidim kolko tento krpec bude chciet byt kojeny

lucire
22. aug 2011

@dooscoby no toho sa bojím, ale ona je celkovo taká spiaca princezna lebo keď sa zobudí ani neplače ale začne si cucať prsty tak jej dám papať.

kala
22. aug 2011

ahojte kočky tak my máme 5600 g my papáme každé 2 hodiny vo dne i v noci rekord je 3,5H my sme dnes objednali vakcinu proti rotavirusom dala som dávku tu 3x čo najmenej aby zaťažila organizmus aj ked to je jedno asi babulky ktoré dávate ešte touto vakcínou dieťatko očkovať, ona sa dáva peronálne 😕

bubu84
22. aug 2011

ahojte babulky, tak ze uz mame krst za sebou, malicky cely cas plakal,mala som ho aj v kociku aj na rukach, nic nepomahalo, tak ze vobec som ani farara nepocula, co hovori.. a dnes od 8 rana vobec nechce spinkat, len sa mrvi, knuci, place,uz dvakrat som ho aj sprchovala, aby som ho osviezila, ale nic nepomaha..stale len plackame... joooj kedy sa to konecne uz zmeni.. ale som rada, ze pozajtra ideme na par dni k mojej babke na dedinu, nebudeme sa musiet parit v byte...
vo stvrtok sme boli na vazeni- to mal Jakubko 2 mesiace a vazil 5180 gramov, tak akurat..

kaara1980
22. aug 2011

Ahojte...,dovolenku, máme uspešne za sebou.Prešli sme našich v LM,otca na Králikoch a sesternicu vo Zvolenskej slatine.Bolo super a čoho som sa najviac bála,malá to zvládla úplne super.A tak sa zas paríme v Ba.Za tieto 2 týždne sa malá úplne zmenila-už sa usmieva,háka...Len je nervozna akonáhle jej je teplo,tak je vkuse povyzliekaná.Aj teraz spinká len v plienke.My sme s krstom nepostúpili ešte vôbec,ušká stále nemáme prepichnuté (a ani neviem či jej ich vôbec dáme) 😕 ...V stredu ideme do poradne,tak som zvedavá koľko váži,lebo jej je riadny kus,však aj vkuse len ,cecá,.Do poradne má prísť aj Jakub,zajtra má narodeniny,tak vraj mu urobí dr preventívku a očkovanie-asi tetenus a dizentéria.Chudák,to bude vresku.Inak ja dám malú zaočkovať tiež na všetky základné očkovania čo sú povinné.
Na urieknutia ja veru verím...zažila som si svoje pri Jakubovi,bol na to dosť náchylný.Preto aj teraz,keď je malá moc nervná bez príčiny potom ako ju niekto videl,tak ju radšej pretriem ocikanou plienkou.V koči máme až 3 červené hračky,pre istotu 😅 a rovno som aj červenú deku kúpila.

janka830
22. aug 2011

@bubu84 Ahoj, no krásne priberá chlapisko 🙂
nás čaká tiež krstu túto nedelu a mám pocit že malá ho celý preplače.. ona je veľmi kludné dieťa, ale ako tu bol farár na stretnutí ktoré sme museli absolvovať tak celý čas plakala..akonáhle som vyšla s ňou z izby v ktorej bol tak prestala tak som sa tam vrátila a toto sa opakovalo asi 10x..potom som s ňou ostala v druhej izbe a bola kľudná..asi jej vadí jeho hlas..alebo mala len blbý deň no veď uvidíme v nedeľu 🙂

kukujka
22. aug 2011

dnesne vazenie dopadlo tak,ze mame 4730g v troch mesiacoch este nebudeme ockovany lebo nesplniome normu vahy ,ale nevadi pockame si kym si drobulka popribera.pribera pomenej,ale hlavne,ze aspon nieco pribuda

katinka71
22. aug 2011

ahojte nas Marco sa nam polepsil,dufam ze to nezakriknem,nerobi vecerne cirkusy odkedy ho davam vecer po okupani a papkani do babysatky tam zaspi potom ho prelozim do postielky trva ta ceremomia 15 min,budi sa o 3 h a potom az rano,dufam ze mu dobre sposoby vydrzia co najdlhsie.prajem vam pekne dni a nech drobcekovia posluchaju

sissika
23. aug 2011

@kukujka a hovorila si lekárovi, že chceš chodiť dnu sama? stále musíš chodiť po týždni na kontrolu s tým vážením?

kukujka
23. aug 2011

@sissika nejakym zazrakom som tam bola sama a ani som nic nevravela a este aj sama povedala,ze na vazenie nam staci prist ked bude mat uz nieco cez tri mesiace.takze som z nej zostala milo zaskocena

sissika
23. aug 2011

@kukujka možno jej to už niekto povedal, asi ťa predbehli 😀