Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte baby..ako sa máte a ako detičky? dlhšie som tu nebola ani som si nestihla prečítať o čom tu debatujete...tak moja malá bola minulý týžden celkom kludná už aj večery boli lepšie..len posledne 2 dni je viac uplakaná ale pripisujem to tomu teplu čo je vonku--cez den spinká pekne ale od takej pol piatej nevie spat az do takej desiatej jedenastej vecera..snazim sa ju menej uspavat na rukach aj ked sa to niekedy nedari ale co uz..kupili sme aj hraciu deku-celkom ju to bavi ale iba takych 20 minut potom je plač 😒 😒 za hračkami sa načahuje tak aspon nejaký úspech to má..ale som rada ze ked je hore uz neplace tolko co volakedy -dúfam ze to bude uz lepsie a lepsie ...Tak sa pochvalte ako ste na tom vy 🙂
Ozaj baby aj vaše detičky si tak cmúlajú pestičku ako ta moja??? v poslednej dobe je to až neznesitelne..ako ju to odnaučit??...a dudlik nechce vobec
@simika23 ahoj,my máme ten istý problém s cmúľaním.Cumel mala v ústach maximálne 5 minút,ona ho ani dudlať nevie.Len ho hryzie a cmučká.Už som to vzdala.Malá je tiež nervozna z toho tepla.A to je od rána len v plienke.Na rukách ju nosiť dáko nechcem,lebo sa tak prehrieva ešte viac a ja som vkuse spotená ako prasa 😠
@kukujka neviem čím to je,ale aj Lucka včera spala 8 hodín vkuse a dnes 7 😉
tak my tiež dnes lámeme rekordy v protivnosti, ale to to teplo
@fleuerette aj malá je dnes obzvlášť nervozna.Chýba jej prechádzka v kočíku,ale do toho hycu s detmi ozaj nejdem.Boli sme hneď ráno o 8mej,ale to bolo o ničom.Zajtra ani to nestihneme keďže ideme do poradne ☹
bože,môj chrúst má dnes 5 rokov...to je neskutočné ako to letí.Lucka mala včera 2 mesiace. ☹ Ide to tak rýchlo až mi je to ľúto
@kaara1980 je to fakt hrúza, v dome máme 29 stupňov, sme od rána narachovaní v pracovni, lebo táto bola doteraz najchladnejšia, ale ani to už neplatí. Malého som už 2 krát kúpala, na chvíľočku to pomôže ale nie na dlho, na okná som zavesila mokrú plachtu ale moc nepomohlo. malý teraz na chvíľočku zadriemal, ale je to fakt len driemanie, na čokoľvek sa zobudí, aj na vlastný dych alebo pohyb.
@fleuerette moja zas dnes celkom pekne spala ale ona ma obdobie ze je hore od takej piatej siestej az do vecera do desiatej jedenastej takze si to uzijem 🙂
uz je to pomaly na nevydrzanie ta horucava,,,a ja dnes 2 a pol hodiny zehlila,no musela som lebo uz som nemala ziadne bodinko pre malu natahovala som pokial sa dalo 🙂 vcera som cakala na vecer ze bude chladnejsie a nic tak dnes ma to neobislo 😠 ...
@kaara1980 zelam vsetko najlepsie k 5tim narodeninam vela zdravia a spokojnosti 🙂
@simika23 aj naša si cmúľa palček a ukazovák naraz až tak veľa si to tam napchá, že sa jej zdvíha žalúdok...aj keď je napapaná alebo hladná...ale vtedy sa snažím odpútať pozornosť aby si na to nezvykla, ale niekedy ju nechám keď je nervózna ona sa tak len upokojuje. cumeľ ten tiež odmieta a už jej ho ani neponúkam
Som hrdá na nášho chlapčeka ... Má 2 mesiace a už druhú noc prespal celú ... Od tej 20.tej do 5.tej rána spinká ... Len to má 1 nevýhodu ... Ja som do rána celá mokrá od mliečka ... A sem-tam aj plachta ... :-/
Ahojte dievčatá, my zápasíme s teplom. Matejo vôbec nechce cez deň spať, keď ho položím do kočíka len reve a reve. Zaspí len na rukách vo vnútri kde je chladno a spí len po 20 min. Dnes potiahol 2 hodky. Nech sa už schladí 😅 😅 😅 😅 😅 😅. Ale aspoň v noci prespí tých 6 - 8 hod. Mliečko z obchodu nám chutí a dobre priberá tak som zvedavá čo dr. povie 😨 😨 😨 😀 😀 😀 😀 😀. No a asi nám už pôjdu zúbky lebo si stále trie jasienká 😅 😅 😅 😅 😝 😝 😝 😝
@bubu84 my už máme tiež krst za sebou, túto nedeľu, a malý bol ukážkový, jednoducho super. Krstilo sa s nami ešte jedno dievčatko, to stále plačkalo, a náš malý spinkal, keď mu liali vodu na hlavičku tak sa uškeril a spinkal ďalej, kňaz sa prestal modliť, tak malý otvoril oči, už som si myslela, že nastane rev ale pán farár sa začal znova modliť, tak aj malý ďalej spinkal.
ahojte babenky! musím sa pochváliť, teda nie ja, ale nášho drobčeka večer zaspal o pol desiatej a spinkal do rána do pol siedmej, potom sa napapal a zaspal ešte do teraz do deviatej... 🙂 🙂 🙂 🙂 dúfam, že mu to takto vydrží, cez deň je síce väčšinou hore, ale pekne ležká bez plaču a na rukách sme minimum tak sa teším, že mám takého dobrého anjelika, lebo jeho starší braček ten mi teda dá zabrať svojou "hyperaktivitou"... 😀 😀 😀
Baby, tak našu malinkú musím pochváliť. Prakticky odkedy sme prišli z pôrodnice, tak spinká skoro každú noc tých 7 hodín v kuse. 🙂 Cez deň je to síce horšie, dosť veľa plače, ale aspoň v noci si človek oddýchne.
Len nevieme trafiť to správne umelé mliečko, začali sme s nutrilonom, z neho vracala a bola nervózna, potom sme dali bebu, s ňou nemala žiadne problémy, bola spokojná, len lekárka na gastre jej prehmatala bruško a že je plné vzduchu, tak sme sa opäť na jej pokyn vrátili k nutrilonu ha a potom antikolikovému. Z toho ale bola v kuse hladná, absolútne ju nezasýtila ani maximálna dávka a aj vrackala.
Tak sme sa teraz zase vrátili k bebe, ale k sensitivke, tak dúfam, že už bude lepšie... Keby to človek hneď vedel, čo je pre to bábenko najlepšie a nemusel skúšať. :(
@janina7911 my dávame nutrilon comfort, z toho nám ani nevracká ... skúšali ste?
@sissika Neskúšali sme, z nutrilonu sme mali len HA a neskôr anticolics. Musím jej dávať odľahčené mliečka, lebo jej nafukuje bruško. Predtým s bebou fakt nebol problém, len na gastre zistila, že vraj je nafúknuté bruško. Ale malej nič nebolo, neplakávala, pravidelne kakala, len prdíkov bolo menej. Tak sme prešli v dobrej vôli na nutrilon a bolo to nanič. Moja hlúposť... mala som zostať pri bebe rovno. Tak teraz skúšame sensitiv, mala by byť ľahšia pre bruško.
@fleuerette ja len ráno hneď urobím v celom byte prievan,nech to vyvetrám a pustím dnu chladnejší vzduch a okolo 10tej všetko zavriem,na obývačke stiahnem žalúzie,lebo ako na ne svieti slnko,tak kúria ako divé.Tak v byte udržím aspoň 28-29stupňov,kým von napr.včera bolo 34 v tieni.Ale aj tak ,kapeme,
@lucire robili,ale len takú maličku a to ešte keď sme boli u našich.Malému sa aj tak najviac rátalo,že dostal lego (zas) a nič iné ho nezaujímalo.Aj keď teraz frčí na tej lebke čo dostať v stánkoch-jeho nejak začalo zaujímať ľudské telo.Takže ideme zas rok kupovať každé 2týždne ,súčiastky, na kostru 😕
@janina7911 ten comfort je na menšie zažívacie problémy, veď pozri na nete ...
ahojte baby, my máme zase už dlhšiu dobu problém s kakaním... Malinký aj menej prdká, ale má aj problém s kakaním, sme na nutrilone aj kojím, ale on sa vykaká horko ťažko raz za deň a aj to ho stojí strašne veľa námahy... Niekedy keď sa nedá, tak len cez rektálnu rúrku... Nemali ste niekto podobné skúsenosti? Neviete čo by pomohlo?
dnešná poradňa Lucka-5600g a 59cm,Kubko-19kg,105cm 😀 .Pri očkovaní ryčal akoby ho z kože drali.Reval už pri tom,ako mu dr obzerala piňďúra,lebo sa mu ešte nedá celkom pretiahnuť predkožka.Kázala mu ľahnúť si a v tom začal hysterčiť.On má traumu odvtedy,ako mu zašívali hlavu 2ma stehmi a musel ležať a držalo ho 5 ľudí 😕 .Chudák,ale z ordinácie už vyskackal,akoby sa ani nechumelilo
V poradni pred nami,jednému miminku prepichovali ušká,tak plakalo,že môj drahý zahlásil,že veru malej ich prepichúť nedáme 😠
A narodeninová torta,dávali sme ju robiť jednej známej v LM

dnesnu noc mala spala 9hodin vkuse nezobudila sa ani na papanie jaaaaaj ale sa maminka vybuvala