icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janina7911
24. aug 2011

@sissika Ja mám nutrilony preštudované, len bohužiaľ pre nás je nutrilon málo sýty. Okamžite po papaní obrovský rev, niekedy až do ďalšieho papania a v kuse žužlanie rúk.

kaara1980
24. aug 2011

baby,ako obliekate na noc deti v tejto spare?my máme doma hyc,ale bojím sa ju nechať len v krátkom body

ivusik33
24. aug 2011

Tak ja som od včera na dva dni doma a zajtra opäť pôjdem k našim, lebo toto teplo nás v paneláku zabíja 😝 Včera sme mali po 5tt poradňu, všetko je v poriadku, malá má 3940g... hlávku pekne dvíhala, aj si ju otočila, len mi dr. povedala, že má slabší sv. tonus (keď ju ťahala akože do sedu), že uvidíme ako to bude o mesiac a ak sa to nenapraví, tak nás pošle na rehabil. Ale ja som jej povedala, že na rehab. nepôjdem, lebo sme si tam nesadli s primárkou, že ak bude treba rozcvičiť nejaké svalové partie, tak mi pomôže kamoška rehab. pracovníčka, tak povedala, že OK, lebo ju pozná.
Nabudúce nás už asi čaká aj očkovanie, uvidím čo bude s rúčkou po prvom očkovaní, lebo sa jej tam robí hnis, tak to bude v poriadku, tak ju dám zaočkovať.

@zufzufmeister ja dávam Zuzanke do mlieka 10 kv. espumisanu a potom sa vykaká. už jej ho nedávam pravidelne, lebo koliky už prestali, len keď vidím, že sa jej nedá vykakať alebo ju pobolieva bruško, tak jej dám kvapky a potom jej to už ide 🙂

janina7911
24. aug 2011

@kaara1980 My sme v rodinnom dome, kde je celkom príjemne. Ja malú nechávam len v bodinkách s krátkym rukávom a ponožtičkách. A stále kontrolujem, či nie je studená náhodou.
Vonku sa ani nepokúšame ísť, tam je dnes nedýchateľne. 😖

kaara1980
24. aug 2011

@zufzufmeister ja dávam tiež espumisan -každý večer 15kvapiek a aj koliky sú znesiteľnejšie a kaká jedna radosť

kaara1980
24. aug 2011

@janina7911 tak prechádzku tieto dni neriešim ani ja.umierame doma,dosť čo ešte von ☹

ivusik33
24. aug 2011

@kaara1980 ja dávam tenké bavlnené body s dlhým rukávom a také tenké bavlnené nohavice, čiapku nedávam. Do dnes rána, keďže ona spáva stále v zavinovačke, lebo inak nezaspí... som jej dala len body a plienku, dala do zavinovačky a spala do 2,30 ani nebola spotená.

ivusik33
24. aug 2011

my sme boli ráno von, pred panelákom máme príjemný chládok do tej 11.00 a pôjdeme opäť po 17.00 aspoň na 1,5 hodiny. Teraz som rada, že sme na 1.posch. lebo v byte máme príjemne. Tí čo bývajú na 8p. umierajú od horúčav a my máme v obývačke príjemných 22 st.

kaara1980
24. aug 2011

@ivusik33 jaj tak to vy máte super v byte.U nás je momentálne v obývačke 29 a kuchyňa+spálna takmer 28st.

janka830
24. aug 2011

Ahojte, aj my bojujeme s týmito teplotami...Bývame síce v rodinom doma s rodičmi, ale v podkovných izbách takže tam máme neznesitelné teplo...celý deň sme nasáčkovaní u našich dole..tam je to omnoho lepšie..aspoň si nás dostatočne užijú..🙂
Laura bola predvčerom z toho celá nervózna včera a dnes je to už oveľa lepšie..ale stále žiadna výhra...
musím si zaklopať že už skoro týždeň prespí celú noc od 20:30 do 05:30...predvčerom sa raz zobudila...
včera som mala aj prvú mliečnu krízu...som spanikárila navarila si hrniec polievky a sama ho aj zjedla..dneska je mliečka dosť, ale teda stresu bolo riadne... 😖

fleuerette
24. aug 2011

@kaara1980 ja dávam malému len bodičko s krátkym rukávom, ani ponožky nemá, v noci keď zaspí tak mu len cez nohy prehodím deku. A cez deň tiež tak, len krátke bez ponožiek, a dva krát cez deň okúpeme. Sme síce v dome ale teplota dnu sa vyšplhala... práve pozerám na termometer .... 29,6 stupňa a vonku v tieni úctyhodných 35.

fleuerette
24. aug 2011

kočky keď máte drobcov hore, venujete im 100% pozornosť počas celej doby, kým zasa nezabúvajú??? Malý je teraz úplne úžasný, lebo ako náhle sa mu začne prihovárať, bohovsky sa škerí, smeje a odpovedá 😀 , vydrží kecať a smiať sa po celú dobu čo je hore. Keď sú u nás starý rodičia, tak s mím "prekecajú" celý deň. Ale keď som sama doma, tak si potrebujem aj porobiť, okrem toho by som bola nerada, keby sa nevedel zabaviť sám zo sebou, keďže ďalšie dieťa neplánujeme.
Mám ho vždy pri sebe, sem tam sa mu prihovorím, ale niekedy keď vidím aký je vďačný za každé slovo, v sekunde z vážneho ksichtíku vystrúha grimasu, mám zlé svedomie, že sa mu nevenujem stále...

Ako je to u vás???

sisi0211
24. aug 2011

U nas je v dome 26 st., ale sajnu nemam kde to mera, lebo mne sa zda aj 30 :(
Inac, vonku je momentalne 47,5 st. ☹ teplomer mame na strane kde svieti slnko 😀 😀 ani nos nevystrcim 😝

ivusik33
24. aug 2011

@fleuerette ja sa určite nevenujem celú dobu, jednak preto, že malá spí cez deň málo, mám aj druhé dieťa a potrebujem niečo porobiť... takže môj drobec sa musí prebaviť. A určite nie je dobré venovať sa len a len dieťatku, lebo si na to zvykne a nebude sa vedieť bez mamy zahrať a bude zvyknuté, že všetka pozornosť sa venuje len jemu.

kaara1980
24. aug 2011

@fleuerette ahoj.Ja mám malú v podstate stále pri sebe keď je hore.Chvíľu si ,pokecáme, ale v podstate sa jej nevenujem furt.Keď je dobrá a kľudná tak ju dám na hraciu deku a obzerá hračky a vytešuje sa.Dieťa tak bude samostatnejšie.Jakub sa tiež naučil aj sám zahrať.Však to sa ani nedá aby si sa stále venovala miminku 😉

fleuerette
24. aug 2011

tak polovička dnes ide po nový kočík, som zvedavá, je to poľský výrobca, tak neviem neviem.... 😖 , ale odporúčania mal dobré a je aj poriadne veľký 😀

lucire
24. aug 2011

@kaara1980 no teda tak je docela veľká ako ta naša, i keď nás čaká len teraz poradňa keď budeme mať už tri mesiace a budú nás očkovať. Čo na to doktorka, že sa mu to nedá pretiahnúť mi máme to samé....a ešte má aj herniu v slabine tak nás asi bude čakať operácia len sme sa nedohodli na termíne....a mali by mu robiť obidva zákroky naraz tak sa mi to zdá dosť naňho, on je taký citlivý ☹ včera som mu chcela ostrihať vlasy ale plakal, že jemu sa páčia také dlhé...no tak vyhral, ale nie nadlho 😕

lucire
24. aug 2011

@fleuerette ja sa jej venujem, v podstate je so mnou ale nechám ju nech sa pozerá načo chce ona, potom spolu trochu akoby srandičky robíme a keď je kľudná tak ju nechám v postielke a pustím jej kolotoč...nemám ju stále na rukách a to sa nedá..prvého som mala stále ale teraz vidím, že je to chyba...má 4roky a on sa stále chce hrať so mnou inak ho to nebaví... aj bábo potrebuje pochopiť akosi že aj mamička má svoje potreby...takže ak treba tak sa jej venujem.

lucire
24. aug 2011

@kaara1980 no my len body s krátkym rukávom, a ponožky a plienka na prikrytie...doma máme teraz 26st. tak je to dobré....ale keď sa odkope rýchlo vychládne lebo sa jej zošuchnu ponožky a to sa potom zobudí...

lucire
24. aug 2011

no a moja sa nechce krmiť nato, že je tak hrozne teplo som z toho nervózna len si cucne akoby len od smadu a hneď pustí prsník...potom za hodinu zasa...to isté je to normálne? nebude hladná?keď len cucá? a boli ste aj vonku? mne sa tam ani nechce veď hneď od rána je horuco....

janka830
24. aug 2011

@fleuerette Ahoj keď je malá hore tak sa jej chvílku venujem kecáme, ukazujem jej hračky rehoce sa...a potom ju dám do postieľky a ak je kľudná tak ju tam nechám sem tam sa pri nej zastavím ale inak si žehlím varím upratujem a oddychujem popri tom..ona sa pozerá, rozpráva si..a potom zaspí.. 😉
neviem si predstaviť že by som sa jej mala venovať stále ked je hore, lebo v poslednom čase veľmi málo spí cez deň a nič by som neporobila...všetko by ostalo stáť... 😉

sisi0211
24. aug 2011

@fleuerette Ahoj, preco kupujete novy kocik? Stary ste vyrastli alebo si nebola spokojna?

simika23
24. aug 2011

@kaara1980 ja som dala tuto noc kratke body bez rukavov ved sa nedalo dychat..prikrila som ju plienkou z ktorej sa aj tak odkopala...a este bolo aj otvorene okno ..

9lea
24. aug 2011

@kaara1980 my obliekame tiež len body s krátkym rukávkom, ponožky ako kedy, v noci sa mi spotil, tak sa na to zobudil, potom som ho prikryla len tak dekou tu v noci odkopal, tak mu bola zase zimka, tak sa mi vlastne zobudil v noci dva krát, inak sa už budí len raz 🙂

simika23
24. aug 2011

@fleuerette tiez ked je kludna ju dam na hraciu deku a chvilku mam pokoj 🙂 zatial sa najem,upracem a tak..ale samozrejme aj na rukach ju nosim lebo to ona by chcela stale najradsej ale snazim sa to odnaucat

9lea
24. aug 2011

@fleuerette ja sa tiež nevenujem sto percentne, malý leží aj sám na hracej deke a obzerá si hračky a svetík okolo seba, len on nevie zaspinkať sám, aj keď zaspinkanie mu netrvá dlho, ale vždy ho musím zobrať, dať prsník alebo troška pohojdkať a už spinká.

9lea
24. aug 2011

inak dnešná poradňa 6100 g a 62 cm, malý priberá primerane a všetko je o.k, takže to moje mliečko mu asi vyslovene stačí 🙂, dnes doobeda ale chudáčik nespal, lebo som si potrebovala povybavovať po dlhej dobe kopec veci, a brať zo sebou dieťa v takých horúčavach von neprichádza do úvahy, a teraz mi akože spinká už od pol jednej a ešte stále spinká, tak som už akože stihla urobiť veľmi veľa roboty.

fleuerette
24. aug 2011

@sisi0211 oboje. Bol to môj prvý kočík a vôbec som netušila čo vlastne chcem, potrebujem, čo je komfortnejšie. Momentálne máme peg perego pliko, kupovala som ho od kamošky, tá si ho nevedela vynachváliť. Čo bolo na nezaplatenie bola Navetta teda vanička, keďže má bezpečnostné pásy a bábo sa dá v nej voziť v aute. Malý totiž do minulého týždňa nechcel sedieť vo vajíčku, len v ňom reval. Takže Navetta 100 bodov. Ale kolieska sú na ňom malé a zdvojené. Ja asi neviem chodiť, lebo som sa neustále o ne podkíňala, Okrem toho tu máme okolo domov betónku, a tie malé kolieska na ňu nie sú stavané, a to nehovorím, keď sme sa vybrali okolo Strieborného jazera na prechádzku. To muž kočík viac niesol ako ho tlačil. Okrem toho nemá celú rúčky, len také tie "páky. Keď som chcela kočík ťahať za sebou, aby malému nesvietilo, to bolo na porazenie, išla som od kraj po kraj. No a nedal sa mi ovládať jednou rukou, tiež asi kvôli tomu, že nemá celú rúčku. Ja som moc "akčná" potrebujem jednu ruku voľnú 🙂. No a vajíčko je síce super, ale adaptér na ktoré sa osadí do auta sa dá použiť len v protismere. Malý nám už teraz nechce pozerať len na opierku.
No a už len asi 5 cm, a keď sa Lukáš natiahne, je vanička full 😀 .

Tak kočík dnes nebude, lebo MM sa nepáčila tá farba, vraj je hnusná vojenská, tak nič, musíme objednať inú a vydržať 3 týždne.

fleuerette
24. aug 2011

@9lea
@simika23
@janka830
@lucire
@kaara1980
Väčšinou píšete, že máte bábo v podstielke alebo leží na deke, mne malý absolútne nechce ležať keď je hore. Maximálne rýchlo prebaliť na deke a véééľmi rýchlo do sedačky. Na rukách sa nenosí, lebo ja ho nemôžem, kvôli chrbátu a ani to nemá rád. Deň presedí v sedačke-hojdačke

mipolka
24. aug 2011

@kaara1980 Ja som moju malu vcera v noci dala spinkat v opalovackach a dala som jej ponozticky, ale tie si sama zvliekla, ked sme sa zobudili na papanie, nasla som ju bez nich 🙂 A spinkame pri otvorenych balkonovych dverach dokoran, prikrita je trosku paplonikom. Dovcera som jej davala overal, ale zdalo sa mi ze je akasi nesvoja, nepokojna, umrncana, asi jej bolo teplo, takze az kym neskoncia tieto horucavy, bude spinkat v kratkom rukave 😉