Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka takto hore koncom ponosíme na rukách aj my, ale sedieť to ešte isto nie.
Baby, ako často a na ako dlho dávate na bruško? A ako sú na tom vaše detičky, chytajú už hračky do rúk? zaujímajú ich hračky? Ako rozvíjate svoje detičky?
@zufzufmeister no podarilo sa 😅 .Len prvý krát to bolo v 20tke a to bol zo ZV,ja z LM.Ja nechcela do ZV a on do LM.Potom som sa s ním chudákom rozišla,ani neviem prečo.po 4 rokoch.Druhý bol otec Jakubkov,ten sa na nás vykašľal keď som ostala tehu,po 4 rokoch tiež a teraz s mojím drahým,a to svadba by mala byť budúci rok.Chcel tento rok,ale ja som odmietla,zas 😕 😅 .Tak hádam sa aj vydám budúci rok,ale o termíne sme sa ešte nebavili
@ivusik33 tak to máš super,keď ti tak dobre deti spia.Jakub zaspáva o 21:30 cca.Skôr by nezaspal,on od 2rokov ani poobede nespáva,inak by šiel spať o pol noci.Včera sme mali návštevu a spať šiel o 23:30 a aj to nasilu a ráno už o 7mej buntošil,som dúfala,že bude spať dlhšie a nič.On je dieťa,ktoré veľa spať nemusí.Ale ja tiež všetko robím ráno,poobede sa venujem deťom v podstate a možno čudné,ale kúpem ich od tej 17:30-19:00,pretože ich kúpeľ preberie,nie uspí.A od tej 19tej máme kľudový režim,kuká sa telka,ja si dám do pucu kuchyňu a Kubko sa hrá,alebo si ,číta, 😉
@zufzufmeister ja malú dávam keď je spokojná a po kúpaní,popri utieraní.Ona je tak strašne nerada,takže za chvíľu je nervná a to už potom nemá zmysel.Inak ona je strašne lenivá,dvíhať hlavu sa jej nechce.Snažim sa ju ,trénovať,nech si posilní chrbtové svaly,ale ona sa dáko nechytá ☹ .Aj keď ju mám na rukách,tak jej hlava kľocká na všetky strany a ťahá jej ju do zadu a na stranu.Hračky nechytá ešte vôbec.Keď je na deke,tak sa vytešuje na hračkách,kope nohami,ruky jej lietajú,občas o dáku zavadí a čuduje sa tomu,ale nič cielene ešte nerobí ☹ .Kubko bol veľmi spomalený,a mal zlý svalový tonus,tak sa bojím,aby to tak nebolo aj pri Lucke ☹
dnes krasne rano..mala sa o 4 zobudila a nevedela spat...tazko sa jej islo vykakat... ☹ ☹ ☹
@kaara1980 Inak aj u mňa je to domotané, ja som chodila s bývalým priateľom 10 rokov! Od mojej 15-tky, stavali sme dom - teda skôr takú chatu, úvery spolu, jednoducho nikdy by nikoho nenapadlo, že sa rozídeme a mňa tiež nie... Až sa to začalo serinkať ,proste 10 rokov a nič, nikam sme sa neposunuli, nič sa nemenilo a on na mňa čím ďalej viac serinkal, lebo si myslel, že už asi nič netreba skrátka.... Keď som niekam chcela ísť, to nehrozí, ani maličkosti nič... Bol fajn, fakt dobrý chalan, viem,že ma ľúbil, len proste.... Stretla som terajšieho, rozišli sme sa a bol jakubko a mesiac po jakubkovom narodení sme oslavovali prvé VÝROČIE !!! Tak tiež vtipné.... A bývalý teraz tiež čaká bábo so spoločnou kamoškou, ale či je spokojný neviem, moc mi tak nepripadá....
Babule ako casto kojite deticky?..viem ze sa tato tema rozoberala velakrat. ale ze ci sa nieco nezmenilo odkedy povyrastli..moja chce niekedy papat aj kazdu hodku alebo kazde 2 hodky..je to normalne u kojenych deti?? a takisto je to aj v noci...
@zufzufmeister Ono to tak byva, poznam vela podobnych pripadov z mojho okolia, hlavne ze si teraz stastna a spokojna 😉 Ja som tiez mala pred mojim manzelom priatela a bol to velky dobrak...coz ale bola casom nuda a uz to nebolo ono. Zacala som randit s mojim terajsim manzelom....po 3 mesiacoch sme spolu byvali a hned som otehotnela a to planovane 🙂 No proste nasla som v nom co som hladala...aj ked by sa mohol trosku viac malej venovat, no neriesim to, nevycitam mu to, verim ze casom, ked uz bude vacsia sa to zmeni 😉
@mipolka Pokial ju neboli brusko tak je teoreticky spokojna...ale samozrejme ma aj uplakane dni tak vtedy neviem ci jej staci...a flasku mi nechce takze ani prikrmovat by som nemohla..a neviem ako budem potom lyzickou?? ved to bude na nervy....a posledne dni je nejaka nervozna a v noci so spanim je to bieda a aj cez den..tak neviem ☹ ☹
No ak pribera, tak by jej malo stacit 🙂 Ak je treba, babatko sa nauci aj z flasky, to sa neboj. Treba len skusat. Moja tiez zozaciatku nechcela, ale nakoniec sa naucila a potom uz potvorka pre zmenu nechcela cicik 😠 Prikrmovanie ries ako uplne poslednu moznost. A co sa tyka neskorsieho prikrmovania, zeleninka, polievocky a tak, tak kasicky lyzickou a tekutejsie ako polievky alebo stavicky, ak bude mala stale iba kojena, by som na tvojom mieste, uz davala rovno z toho "kuzelneho" poharika s uchytkami a naustkom, aj som niekde citala, ze pokial je dietatko plne kojene, je vhodne rovno prest na tento poharik a vynechat dudlik. 🙂
Príšerná noc za nami. Ešte jedna takáto o obesím sa na kľučku. Malý nespí poriadne už 4 noc, ale asi sme prišli na to prečo. Miesto antikolikového nutrilonu sme mu dali obyčajný, Tak sa dnes vrátime k antikolikovému a uvidíme, hádam sa konečne vyspím 😠
@simika23 No to musis sama na to prist, co jej asi moze byt...mozno ze je naozaj hladna .... A umrncane teraz v tom teple boli asi vsetky deticky, vratane tej mojej... Niektore deticky su uplakane aj bez nejakeho zjavneho dovodu, su prebalene, napapane a aj tak su stale nespokojne a placu. Ja som bola taka, co viem, tak mi mama raz dala dokonca vecer nejaky liek na spanie, co jej pediater predpisal, a ja som sa po 15 min. zobudila a revala dalej ..... 😀
Dnes mam asi viac otazok ale je v poriadku ak babo kycha?? susniky ma ale netece jej soplik z nošteka...nemoze byt nachladnuta??
@simika23 ahoj, aj moja Miriamka pyta niekedy kazdu hodinu, niekedy kazde dve inokedy vydrzi aj 3, no ked chce, stale jej dam, pretoze kojenim sa vytvara mliecko, tiez sa mi niekedy zda, ze tam ani za tu hodinu-dve nic nie je, ale ona taha, tak asi tam nieco bude. A co sa tyka tej flase, tak jej ju ani neskusaj davat ak nechces prestat kojit, lebo ak si mala zvykne na flasu, uz nebude chciet cicinu. Ak by si uz musela zacat prikrmovat, tak bud tou lyzickou, striekackou alebo najidealnejsie cievkou po prsniku. Normalne nakojis a zbytok si babo vytiehne UM cez cievku, ktoru si prilozis k prsniku a tym si babo mysli, ze stale papa z prsnika a tebe sa stimuluje tvorba dalsieho mliecka 😉
@ada222 prepáč,ak možem tak budem reagovat na tvoju odpoved...nemožeš radit,že nech nedáva flašku,máš s tým osobnú skúsenost?? ja som pri prvej tiež niekde čítala -- ,,lebo ak si mala zvykne na flasu, uz nebude chciet cicinu. Ak by si uz musela zacat prikrmovat, tak bud tou lyzickou, striekackou " 🙂 no tak som sa tým riadila a teraz s odstupom času už viem kde som robila chybu teraz pri druhej som jej davala cajik a pekne mi pila aj z prsníka, ked je dieta hladne,bude aj cicat pretoze to mliecko tam bude citit a bude hladne,ale podla mna je dost casto kojit kazdu hodinu a jasne ze ti mala taha ked je asi hladna,no ja neviem,ale ja ked som zistila,že sa mi prestáva robit mlieko,tak to preto,lebo som cítila skoro prazdny prsnik a pritom mala tahala ako diva ved ako inak ked bola hladna podla mna nieje nič zle niektore kojenia nahradit UM bud cez den alebo v noci
simika23 tiez kojim kazde 2 hodky a ak je hore tak aj po hodke mu dam cucnut. u nas denny spanok tiez nic moc v poslednom case, zavrie oci tak na max. na 20 min 😠 a v noci spi dobre ale cucne si pravidelne kazde 2 ale uz vydrzi aj 3 hodky spat. ja sa prespatej noci asi nikdy nedockam. tu flasku nedavaj lebo babatka su presibane a rychlo zisti co je vyhodnejsie. tak isto prichadzaju okolo 6steho a 3tieho mesiaca rastove spurty, vraj moze byt aj okolo 10 tyzdna kedy babo hlavne v noci sa moze casto budit ale trebat kojit na poziadanie a do tyzdna by sa to malo upravit. tak isto okolo 3 mesiaca sa prestava tvorit mliecko do zasoby a uz sa vytvori len pocas sania cize sa nezlakni ak prestanes mat naliate prsia alebo ti prestane vytekat mliecko. hoci ja ich nemam naliate vobec ale maly pekne preglga tak viem ze tam mliecko je. ak ma 6 pocuranych plienok aspon, zltu stolicu obcasna zelena nevadi tak je vsetko fajn. ja som sa v porodnici stresovala lebo cucal tak max.10 minut a stacilo mu to hoci jeho segra bola ukazkova 20min z kazdej strany ale potom som zistila ze tu pol hodinu ma mala ako cumel potvorka 😀

ahojte kočky no ja vás dnes ani nestíham čítať. môj malý dnes spinkal cez deň troška menej, ale dá sa, on však od siedmej večer je už vždy taký nervózny, a osem hodín a spinká, čiže ma zatiaľ dobrý rytmus, zobudí sa v noci rôzne ale iba na papanie, nevývadza, neplače a spinká do rána pol siedmej, takže sa dá. Ale je pravda, že cez deň by sa nosil len na rukách. Ale veľmi sa mu páči aj keď ležká, ale to sa s ním musím rozprávať a vtedy sa vie krásne usmievať, alebo sa mu páči aj jeho lehátko, ktoré ho hojdá a hrá mu, ale to najdlhšie na 10 minút. Môj priateľ sa tiež snaží zo všetkých síl, pracuje veľa a je aj veľa unavený, ale na malého sa veľmi teší, nemá problém okúpať, prebaliť, prezliecť, len bohužiaľ malý nechce fľašu ani dudeľ, takže ak je hladný sám si neporadí, vtedy som na rade len ja.