Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@simika23 môj malý papá cez deň tiež viac krát, ale to väčšinou chce spinkať, tak sa len prisaje a zaspinká, lebo zvykol si na to, že sa mu tak dobre zaspáva, ale neriešim, babätko nebude naveky. V noci sa budíme len raz a ťahá ako o dušu, nestíha, lebo mlieko strieka na všetky strany a spinká ďalej do rána. Inak si vytvoril už svoj režim, tak aj približne viem, že kedy už pôjde spinkať. Snažím sa ho ukladať spinkať čo najčastejšie, keď je hore už viac ako hodinu, tak vidím že je unavený a snažím sa ho uspať vždy do dvoch hodín ako sa zobudil. On mi aj tak viacej spi a je viac spokojnučky. Aj som čítala, že denný spánok nemá žiaden vplyv na nočný, práveže, ak dieťa malo spí, je ešte viac unavené a ešte viac nervózne a z toho nemôže poriadne zaspinkať. Pri takýchto maličkých detičkách je aj na začiatku keď zaspávajú spánok veľmi ľahký, to znamená, že sa ti zdá, že mu dáš prsník, zatvorí očka a spinká a ty ho chceš rýchlo prehodiť už do postieľky, ale praveže bábo sa ešte zobudí, lebo nespí úplne a v tom zistí, že situácia nie je taká ako keď zaspávala a mama je preč, preto plače, treba preto radšej dlhšie pri bábetku poležať. Dnes mi tiež poobede nevedel zaspinkať, dva krát som ho uspala a zobudil sa, nakoniec som si k nemu ľahla, a ešte dva krát pomrkal,ale som ho pohladkala a spinkal mi potom tak, že som ho na večer musela budiť, lebo som ho chcela okúpkať.
inak ako ste na tom s dudľami, ja som dokúpila ešte dva, opäť inú formu a tvar, už máme 15 dudľov a nič a ručičky si strašne cmúľa a hrá sa s nimi, a to ma rozčuľuje, lebo mojej sesternice malá má už tri roky a tiež jej nechytila dudeľ a doteraz si cmúľa rúčky, povedala, že niekedy tak, že ich ma celé zhryzené až ju to boli, a nevie ju od toho odnaučiť, tak ja už neviem, ako na toho mojeho s tým dudľom, ale som povedala, že bojujem ešte tento mesiac, ak sa mu to nepodarí, do troch mesiacov potom sa už na to asi vykašľem.
no môj malý prišiel už z pôrodnej sály s takým dudlom ako on... Väčší ani neexistuje, lebo, že bol nekľudný a od vtedy je na dudel namotaný.. Najprv som bola nahnevaná, lebo vraj sa to nemá, potom sa zle kojí atď, lebo že dieťa potom sa dobre neprisáva a otvára ústa iba ako na dudel, ale teraz som rada, vždy ho to veľmi ukľudní a päste si nepapá... Fakt ale je, že nekojím...
Dobré ránko, aspoň tak na skok. tento týždeň nestíham, som sama až do nedele a malá bola zvyknutá na tatina sa sním rozprávať tak ho musím zastupovať 😀
Moja čo sa týka kojenia tak začala odmietať jeden prsník stále sa odťahuje lebo jej to rýchlo tečie, skúsila som si aj odsať kým ju priložím ale aj tak nechce z neho piť len si cucne a začne plakať....tak neviem kde je chyba ☹ Inak v noci jej ho ponúkam a to v pohode ani jej nevadí, že to rýchlo tečie....Asi si len vymýšla 😅
Takže cez deň pije skoro len z jedného....ale ten sa mi zdá práveže menej plný tak neviem či jej to stačí lebo každé dve hodinky si pýta.
Už na brušku skuša sa odplaziť a tiež sa stále rehoce má svoju obľúbenú hračku a kedykoľvek zaberie 🙂
tak sa majte pekne a nech detičky poslúchaju
@zufzufmeister to je asi špecialita BS-nemocnice, tie obrovské starodávne cumle... mne tak doniesli prvú aj druhú. Pri Simče som musela utekať do lekárne a zháňať taký istý dudeľ ako mali oni, lebo iný nechcela a vrieskala mi doma ako pavián, hoci sme mali aj tri druhy cumľov doma, teraz som už bola pripravená, dala som im vopred náš cumlík, ale oni aj tak strčili Zuzanke ten ich obrovský 😝
Už nekojíš?? Čo sa stalo?
ja som včera prestala s odsávaním, už som úplne stratila mlieko, už posledných 6 dní to išlo máličko, tak som nakúpila ešte homeopatiká, čaje.. nalievala sa vodou, zapraženými polievkami, ale nerozbehlo sa to, tak sa už nebudem trápiť, budeme len na UM, škoda... je mi to ľúto, ale snažila som sa.
@ivusik33 Ja v podstate tak isto, od kedy som začala prikrmovať, lebo večer som už nemávala mlieko žiadne, tak to šlo dolu vodou, napokon už ani malému sa nechcelo tak ťahať, tak som začala odsávať a tak som mu dávala, ibaže som odsávala stále menej a menej, až napokon nič dokopy... Tiež som skúšala všetko, ale fakt všetko, každý niečo iné hovoril, niekomu sa z toho prsia nalievali, niekomu z iného, ale mne teda z ničoho..... Ale už sa s tým asi budem musieť zmieriť, mňa aj doktor ukľudnil, že teraz sú umelé mlieka naozaj špičkové a nie je to žiadne tragédia, tak snáď...
na temu chlapi. ja som s mojim uz manzelom otehotnela po cca.3 mesiacoch randenia a tento rok sme oslavili 3 rok co sme spolu a uz mame druhe dieta 🙂 .svatbu sme mali minuly rok v novembri
no moj muz zahlasil ze ideme na chatu na oravu 40 min od civilizacie bez vody a elektriny, no voda je ale z potoku vraj uz sme nikde neboli heh...jeho znami tam chodia kazdy rok parta z vysky a uz chce ist konecne aj on.. ukecal ma na jednu noc som zvedava bez kocika,cestovnej postielky, cize nas caka nosenie deti v nosickach plus spanie na matracoch, no bude sranda
ahojte,tak my sme už u našich v LM 😉 .Zas...Dnes som som sa dosť vystrašila.Málá čo má hrčku za ľavým uškom,už som jej nahmatala ráno aj za druhým 😢
@dooscoby taketo vylety som aj ja rada mavala,ale teraz si to neviem celkom predstavit,,,mozno ako ty pises na jednu noc ok 🙂 tak si to pekne uzijte
jaaaaj baby, poradte nieco, malý nie a nie vykakať sa, musím stále použiť tú rúrku, pritom mám krém Pupík, Sab simplex, Biogaiu som prestala dávať, dávam ho veľa na bruško, ja už fakt neviem ... 😢
@sissika ahoj my teraz skúšame kvapky infacol a nedávam mu nič iné.. Je to iba jedna kvapka pred papaním, je to podobné ako espumisan, sab, ale mám pociť že to zaberá... Kaká raz denne, ale bez problémov a pekné žlté... Skús, možno zaberie... my sa tiež s tým furt trápime 🙂
@silviadaisy30 mala je zlata,aj nas sa najradsej plazi po tatinovom bruchu ako tvoja
@sissika ahoj,my mame tiez problemi,stalo sa nam ze nekakala aj 6dni a to som davala poctivo sab.Rurku sompouzila,ked som videla,ze sa puci a neda sa jej vykakat,nechcela som ju pouzivat pravidelne,bo ze si babatka na to rychlo zvykaju.Kupila som v lekarni espumisan,dala som jej rano ale pre zaciatok iba 15kvapiek do pol hodinky taka nadielka,az hrom,vecer sa vykakala znova.Dnes po dvoch dnoch zas,ale espumisan striedam so sab,lebo mi casto grckava,tak zevraj sab je na zahustenie mliecka.
Dievcata poradte,ako nauci malu spat v postielke?Vzdy zaspi bud vedla mna,ci manzela na manzelskej alebo pri noseni na odgrgnutie,no ked ju polozim do postielky uz je hore.Je pravda,ze doteraz spala so mnou,lebo mi casto grckava a uz vobec nehrozi aby spala bez vankusa pod hlavou ako by mali deticky male spat,ona sa budi aj tym ze sa pohne a to na tom matraci v postielke zarachoti a je hore.Mam skusenost pri synovy,ten spal pri mne do pol roka a manzel na valande 🙂 .Teraz sa mi manzel smeje ze maleho som nechala spat pri mne tak dlho a jeho princeznu chcem dat prec.Ja som kludna ked je v postielke,ved mam aj monitor dychu,lebo ked spi pri mne tak ju len narovnavam,co sa kruti na vankusi za mnou a ja sa teda budim dolamana.Druhy problem mame so spanim.V noci sa mi budi len raz a to sa napapa a spinka samozrejme ale pri mne.No cez den je to horsie,to ma spanok ale len taky 15minutovy.Je naucena spat v kocari na zahrade,takze neviem co budeme robit cez zimu 😀
@koc1nka
@simika23
Keďže u nás nosenie na rukách nehrozí, malý je nútený zaspávať pekne sám. Večer v postieľke v spálni a cez deň zatiaľ v pracovni na gauči a keď vysťahujeme mraziak z jeho izby 😀 , tak pekne v cestovnej postieľke vo svojej izbičke.
My sme mali problém, že keď som ho nakŕmila, papá z fľašky, pekne mi zadriemkal na rukách, ale ako náhle som ho už už pokladala do kočíka, alebo do postieľky spustil taký rev, že až. Tak sme zmenili taktiku. Krmíme tam kde chcem aby zaspal, buď v postieľke, na gauči alebo v kočíku a už ho nedvíham, pri papaní zadriemka, potom ho len trochu stočím na bok a rytmicky pobúchavam po plienočke - zaručený úspech 😀.
S postieľkou sme to ešte spravili tak, že sme zložili jednu bočnicu a prirazili ju k posteli. Ak ma malý potrebuje cítiť len natiahnem ruku 🙂
Kočky už ste niektorá začali chodiť na kojenecké plávanie??? My začíname budúci týždeň, tak by som chcela vedieť ako to chodí. Hlavne ako nastaviť malému režim, aby práve nespal, nebol mrzutý, či hladný. Mám s toho trochu obavy.
@koc1nka
@simika23 my tiež večer zaspávame len na rukách a keď dám malú do postieľky,hneď je hore 😠 ,tak som na ňu urobila minule fintu a do postieľky som ju preložila ale na bruško.Nechala som ju tak zaspať úplne tvrdo a potom som ju len otočila na chrbátik.Ani nezistila,že je v postieľke 😀
@lucia1181 no nie som si istá,písala som si akurát s jednou mamičkou,čo sa im urobili uzlinky na krku.po očkovaní na tbc...a už majú za sebou operáciu a už druhý mesiac dieťatko musí užívať silné antibio.Takže som pekne vyplašená 😢
Ahojte,citam ze deticky radi sa uspinkavaju na rukach,my taky problem nemame.Maly zaspi pekne sam ci na posteli alebo v postielke,len k tomu potrebuje dudlik a nejaku prikryvku na tvar a ruckou si sucha dudulku,niekedy mu s tym pomozem,musimpovedat ze je to take poslusne zlaticko
maminky uz`saàj vam drobcekovia pri paseni konikov prevracaju na bok?
Ahojte, ako to je s plávaním detičiek. U nás sa začína po dovŕšení 4 mesiaca. Chcem s Matejom chodiť aby si zvykol na vodu a vytvoril aj nejakú imutinu. Aj vy budete chodiť??????
A ešte sa chcem spýtať či mi neviete poradiť. Chcem na budúci rok nastúpiť späť do práce. O Matejka sa bude starať moja mamina. Pred tehotenstvom so pracovala ako zástupkyňa vedúcej u nás v potravinách. Vedúca ide v júni 2012 do dôchodku tak mi chce obchod nechať aby som robila vedúcu. Mám to od našich od roboty 5 minút pešo a v dnešnej dobe je ťažké nájsť potom robotu. A moja mama si už chce po 35 rokoch v práci oddýchnuť. Niekde som čítala, že môžem pracovať a aj poberať rodičovský príspevok tých 190 €? Musím si to pozisťovať aby mama (pracuje v školskej jedálni tak by ešte tento školský rok potiahla) vedela za seba nájsť náhradu a aby za mňa nenašli náhradu. Lebo s tou prácou je to u nás biedne. A keď ešte sme zadĺžený kvôli bytu je to hrúza. A viem, že o moje dieťa bude super postarané lebo na maminu sa môžem spoľahnúť. A budem robiť od 06:00 - 14:00 a potom budem s ním takže nebude dlho bezo mňa a nebude ho strážiť niekto cudzí.
@zufzufmeister jedna kvapka pred každým papaním???
@nenullienka toto ti neskôr presne napíšem, kamoška to chce takto isto, spýtam sa jej, ako je to s príspevkami ... ona to má už pozisťované ...

@kukujka jej,idete na liptov,to budeme blízko seba.My ideme zajtra do LM.Pekne si to tam užite 😉