Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kaara1980 No?presne tak celé pod bruško a nie je to bolestivé len to je nepríjemné..hm..poradňu mám až 11.02 tak neviem či mám ísť pre istotu skôr či netreba..ale cítim sa v podstate dobre..napríklad dnes som to cítila len dva krát 🙂 tak asi je to len takí nácvik maternice 😉
A gratulujem k amnio aj mi to máme úspešne za sebou 🙂
@kaara1980
no to sa teším s tebou...a strašne 😀 😅 😉 🙂 a gratulujem, to musí byť úžasná úľava...
ešte prosím o info, vôbec som sa nespýtala,keď robia amnio, je to ako na ultrazvuku? predpokladám, že áno, dúfam, že sa nebudem musieť vyzliekať a ešte ako dlho si tam musela byť? Mám tam byť ráno na ôsmu...tak by som chcel a vedieť dokedy tam budeme -samozrejme, ak všetko prebehne ok. Takže také orientačné časy, vraj nás je tam asi 9 na tento piatok
dakujem
@daniela1974
ahoj daniela1974, až teraz som si všimla tvoje meno - teda to číslo, to je rok narodenia?a máš dve deti - ja som 74ročník a mám dve väčšie dcéry -11 a 8 rokov, tak mi len napadlo, že si na tom skoro ako ja- pravdepodobne, ako to berú tvoje deti, moje sa strašne tešia, v podstate riešia všetko za mňa... 🙂
cauko m.
@mim111 ano som 74 rocnik 🙂 moja starsia dcera je tazka pubertacka, ktora stale opakuje slova ako kokooooooooooooos s prizvukom na to druhe oooo a nehovori ze nadavat ale ritovat a podobne bludy, obcas ju chyti taka laska ku mne a k malej ze ma obskakuje a foti si moje brucho a ultrazvuk a obcas ma necha vynerovovat povedala by som na hranicu potratu.
Mladsia je zlata, ta sa tesi, v autosedacke a koliske uz spia jej babiky v dupackach a chyta mi brucho.
Ale o nejakej brutal pomoci sa povedat neda, ja sa stahujem odtialto dost daleko a oni su absolutne neni nadsene a stahujem sa kvoli tehu takze asi preto ten postoj.
@mim111 ďakujem.Teda to je úľava,to ti poviem.Ja som tam bola sama na amnio.Len som sa prezliekla do pyžama.Stiahla som si len nohavice a vyhrnula vrch,urobili mi sono,kukli kde je mimino a kde je najviac vody.tak ,aby bolo celé bruško holé.Potom mi ho celé vydezinfikovali (zober si radšej staršie pyžamo,lebo budeš celá od toho).Potom jeden dr držal sono a druhý pichol ihlu.Nebolo to nič hrozné,skor som mala stres z neznámeho..potom ešte skontrolovali či je všetko ok a šla som si na 2 hodinky poležať.Pred odchodom ešte urobili kontrolné sono.Doma som sa potom 2 dni šanovala a len polihovala.Našťastie bol priateľ doma tak ma obskakoval a zaobstaral aj syna.Inak celý zákrok je tak 10 minút aj s dezinfekciou.Neboj nič,držím palce.
@daniela1974
ja som niekedy v decembri povedala ďeťom, čo sa deje, akurát som prišla aj od kardiológa, ktorý mi nariadil kľud - fyzický aj psychický....tak som im vysvetľovala, že čo a ako...že ma nesmú hnevať, že nesmiem mať stres, lebo budem musieť ísť do nemocnice....tak s začali o mňa strašne starať 😀 pri hocijakom zvýšení hlasu mi začnú hovoriť: " maminka dýýýýýýýýchaj, dýýýýýýýchaj kľud mami a dýchaj..." až by som ich za to niekedy vytrieskala 😅 ,
a vrchol bol, keď prišla mladšia, celá smutná a zahlásila :" mami, ja sa ale strašne bojím, že my to nezvládneme ťa nenahnevať až do júna... 😀 😀 😀 "
asi ešte nemám doma takú poriadnu puberťáčku
Ahojte kočky,
dávno som sa neozvala :( moc toho nestíham
v krátkosti čo mám nové - od minulého pondelka cítim pohyby, taká som rada 😅 , je to úžasné, cítiť svoje bábetko!
najviac sa prejavuje keď som chvíľku v kľude (dlhšie ležím alebo sedím)
a začala som chodiť na psychofyzickú prípravu na pôrod v Nitre - dnes sme mali prvé stretnutie (okrem úvodného organizačného) - cvičili sme dýchanie a rôzne uvoľňovacie a posilňovacie cviky - celkom fajn, ale nemôžem povedať, že by som si to pamätala ☹
a v piatok idem konečne lekárovi na ultrazvuk, teším sa, bábetko som nevidela už pomaly dva mesiace - dúfam že sa nám ukáže a dozvieme sa čo to je ;)
neviem sa dočkať, ja som strašne netrpezliváááá!
všetkým prajem veľa zdravia a pohody, držte sa!
Ahojky ak chcete byt v tabuľke JUNOVKY 2011,tak sa mi hlaste do IP 🙂
@kukujka ja mam placentu vpredu ale pohyby som zacala citit uz v 18tt 😉 ale je to u kazdeho individualne 😉
@gordanka chodis k pani Jahnatkovej? ja som k nej chodila na cvicenia 😉
@helenkasabinka
Ahoj ano, k nej 🙂
Ahojte,
tak dnes sme boli u lekara, prosila som rano babetko, aby sa nam ukazalo a bolo to veru tak!
Budeme mat synacika, tak sa strasne tesim!
Este musime meno vybrat ;)
Ahojte, chcem sa spytat nechystate sa niektora na cvicenie do Antolskej nemocnice k pani Jezikovej ?
@gordanka Ty si v sukromke tak pis tam, tu nikto nechodi a tam je 100 bab 😎 😎 😎
@daniela1974
ahoj snazila som sa tak vyvazene, tam aj tam 😉

teraz som prisla nato preco este necitim skoro ziadne pohyby v tehot.knizke mam pisane placenta vpredu ma na to mohla lekarka aspon upozornit