icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

dooscoby
8. sep 2011

info co sa tyka pretacania na brusko. najprv sa ma babo pretocit z chrbatika na brusko medzi 3-5 mesiacom a okolo pol roka staci ked sa pretoci z bruska na chrbatik. ak sa najprv zacne pretacat z brusko na chrbatik je to patologicke lebo zaklana hlavu babenko a tym sa prevazi na chrbat. a dokonca sa sleduju aj palceky, v tomto veku ako je maly tak uz palceky na rucickach maju byt von nie zavrete v dlaniach. no clovek sa uci kazdy den, este jedno dieta a bude zo mna expert na vyvoj 🙂

simika23
8. sep 2011

Chcem sa spytat v noci po papani vam do kolko zaspi babo?..aj ho prebalujete a nechate odgrcnút?..ja neprebalujem lebo nekaka v noci iba vynimocne tak to prebalim,,,a v poslednej dobe ju musim po papani este pestovat aby zaspala tak do tych 20 minutiek je tuha...inokedy mi zaspinkala hned neviem co sa deje aj odgrgnut ju dam...

simika23
8. sep 2011

@dooscoby mojej sa parkrat podarilo pretocit z bruska na chrbatik ale asi iba takych 5 krat inak jej to uz nejde...a z chrbatika na brusko este nehrozi..a kedy maju byt uz palceky von okolo toho 3 mesiaca??lebo moja ich raz ma zavrete v dlaniach a raz nie...tak neviem

andrejecka
8. sep 2011

@dooscoby ja mám knihu zázrak menom dieťa a tu sa to píše presne naopak, keď je babätko na brušku, dvíha čo najvyššie hlavičku a potom sa prevalí na jednu stranu. Ako mu silnejú svaly ramien a krku, zlepší sa jeho výkon natolko, že sa mu podarí prešvihnúť sa na chrbát. Spätný obrat, Z chrbta na bruško, sa väčšine detí zvyčajne podarí o niečo neskôr, asi v piatom mesiaci 🙂

andrejecka
8. sep 2011

@simika23 my spinkáme od 20 tej a potom sa budíme vždy o pol druhej v noci, to sa napapáme ale ani si negrgne a spí dalej až do 6tej a ani v noci neprebalujem

simika23
8. sep 2011

@andrejecka a davas ju na chrbatik ci na bok ked ti neodgrcne?

andrejecka
8. sep 2011

@simika23 normálne na chrbát, len hlavičku má otočenú do strany a ani raz sa mi nedogrcal, tak mu to vyhovuje

simika23
8. sep 2011

@andrejecka a prepáč omylom som dala že ju 😉 už mi šibe z tej mojej a dakujem

dooscoby
8. sep 2011

mne to bolo dnes povedane rehabilitacnou sestrickou co robi s postihnutymi detickami. chodim jej raz mesacne maleho ukazat ze ako napreduje, poradit sa ak sa my daco nezda. a akurat som jej vravela ze sa my zda ze sa uz snazi pregulit ked lezi na brusku na chrbatik a povedala ze to nesmie, ze je to zle. musi najprv z chrbatika na brusko a potom naopak.

dooscoby
8. sep 2011

aj tu je to ze prevracia sa na bok a potom brusko v 5 mesiaci a v 6 sa prevrati z bruska na chrbatik

https://www.starostlivostodieta.sk/kalendar-psy...
https://www.starostlivostodieta.sk/kalendar-psy...

dooscoby
8. sep 2011

simika23 no ja v noci neprebalujem vobec a ani vtedy vacsinou ked ma len mokry prd lebo by som ho prebrala. grgat ho uz nedavam, spi teraz v spacom vaku tak ho vzdy ulocim len na bok alebo chrbatik a spi dalej

s tymi rucickami netusim ..vidis to som sa zabudla spytat ale asi od takeho druheho mesiaca, vraj to suvisi s tym ako sa dietatku postupne uvolnuju svaly

skusihu
8. sep 2011

@dooscoby teraz si ma vyľakala, môj malý sa stále "pretáča" z bruška na chrbátik. Lenže to sa nepovažuje za pretáčanie, ale za nestabilitu, nakoľko to nie je aktívny pohyb / na rozdiel od pretočenia sa na bruško z chrbátika/.

andrejecka
8. sep 2011

@simika23 to nič,ani ja sa stale nepozerám kto má chalana či babu

andrejecka
8. sep 2011

@dooscoby ono je to asi taký názor že čo lekárka to iný názor, lebo aj dcéra sa mi najskôr pretáčala z bruška a lekárka nás chválila že sme šikovní

kaara1980
8. sep 2011

no Lucka má ručičky stále v päsť.Teraz je napr na ,deke, a ,baví, sa,tak má ručičky roztvorené.O pretáčaní veru ešte nechyrujeme.
@simika23 malá sa budí ako kedy,v rozmedzí od tej 2:00 do pol 5tej.Kuknem či nemá moc pocikanú plienku alebo pokakanú,dám jej cucnúť,Pár minút ju dám akože ,odgrgnúť,,lenže ona málokedy grgne.A potom fuk do postieľky.To sa zobudí zas okolo tel pol 6tej až pol 7mej 😉

andrejecka
8. sep 2011

a inak teraz som otvorila druhu knihu Perfektná kniha o matke a dieťati, tu má asi každá z nás a tu sa píše vo vývine v období 4 až 6 mesiacov že dieťa sa vie prevrátiť z bruška na chrbát a že to je dôležitý medzník vo vývine a nič také že sa to nesmie sa tu nepíše

dooscoby
8. sep 2011

skusihu ta pani my povedala ze je to preto lebo dieta zaklana hlavu moc dozadu a tym sa prevrati, to potom poukazuje na ten svalovy tonus. neviem moj sa zatial nepretaca tak neriesim. a pri starsej sa uz nepamatam co bolo skor.

adrejecka kazdy ma nato iny nazor. to iste ako daktory davaju deticky stale do pavuka a daktori to zatracuju. dnes som tiez pocula pripad ze mamina davala chlapceka do chodula a skrivila sa mu chrbtica a musi nosit korzet. ja tejto pani verim kedze ma uz 19 rocnu prax s postihnutymi detickami a ked vravi ze to nema byt tak nema

kukujka
8. sep 2011

dnes sme urobili dalsi pokrok ked nad malu dam farebny kruzok a ukazujem jejho tak si ho krasne zoberie,ale dlho nam trvalo kym sme to natrenovali skoro dva tyzdne som jej ten kruzok do rucicky vkladala a snazila som aby ho aj sama brala,ale usilie stalo za to

kukujka
8. sep 2011

@simika23 v noci neprebalujem mala zaspi hned ako doje tak odpadne len ju prelozim do postielky a spi dalej ani grgat cez noc nedavam

simika23
8. sep 2011

@kukujka ved aj moja tak odpadla hned ale posledne noci este potrebuje cicikat na rukach...sa vzdy bojim ci este zaspi lebo niekedy to tak nevyzera..najhorsie na tom je ze sa vzdy preberiem a potom spim tak na pol oka... 😒

kukujka
8. sep 2011

@simika23 ja zas so zaspatim problem nemam dokojim a hned ma otne a spim

nenullienka
8. sep 2011

Ahojte dievčatá. Tak výsledky krvných testov Matejka sú také že je hypoglykemický (má málo cukru v krvi) a pečeňové testy sa vôbec nezmenili, trošku sa zase zvýšili 😖 . Zajtra ideme znovu k doktorke a potom k nejakej odborníčke. Dr. mi povedala, že to je dôvod prečo je stále hladný lebo jeho telíčko nevie udržať potrebnú hladinu cukru v krvi. Spýtala sa ma či máme v rodine nejakú cukrovku u mladého človeka, našťastie nemáme. Len dúfam, že nebude mať cukrovku 😖 ☹ 😠 😒 😅 😕 . Dr. mi povedala, že chápe prečo chce stále papať a to mliečko z obchodu ho aspoň zasycovalo a netrápila som ho hladom. Že ma chápe prečo som mu ho začala dávať. Ale ma prehovorila aby som skúsila mlieko France Lait 1 dala som mu ho a výsledok - Matej sa mi 2x poriadne povracal. On plakal a ja s ním. Ja som už zúfalá a neviem čo už mám robiť.
Ale chcem sa poďakovať tým, ktoré ste ma neodsudzovali, že som Matejka kŕmila kravským mliečkom, lebo z toho mi ani nevracal a ani ho nezapekalo. A vedela som, že ma aspoň niekto chápe.A teraz neviem čo robiť???
A chcem sa poďakovať aj tým, ktoré ma odsudzujú lebo mi to dalo silu bojovať a nakoniec sa ten problém našiel.
Tak zajtra uvidím ako dopadneme, ale sme sa s priateľom rozhodli, že po vyskúšaní všetkých umelých mliek na našom trhu budeme aj naďalej Matejka kŕmiť kravským mliečkom.
Kellka ty si tu písala, že len chcem byť zaujímavá tak ti len chcem povedať, že keď som objavila túto stránku tak tam bolo písané, že tu môžem nájsť rady ohľadom materstva a tie som aj hľadala a dúfala, že mi niekto pomôže a nechcela som byť zaujímavá a dôležitá a nič som si nevymýšľala.

nenullienka
8. sep 2011

@michaelafiladelfiova
@nattaly8
@tehula vy ste ma odsudzovali najviac. Len vám chcem napísať, že prajem vašim detičkám aby boli zdravé, krásne papali a rástli a aby ste nemuseli prežívať to čo prežívam teraz ja. Ten strach o svoje dieťa je strašný 😖 😠 ☹ 😒 aby nemal cukrovku, aby sa vyliečil z tej hypoglykémie a aby sa mu tie pečeňové testy konečne upravili.

sissika
8. sep 2011

@nenullienka všetko bude fajn, treba tomu veriť, a keď ti to iné mliečko nechce, vráť sa ku kravskému, nech je malý v pohode, potom si aj ty ok ... držím palce, aby sa s malým všetko dalo do poriadku ...

fleuerette
8. sep 2011

@nenullienka budeme držať palce, aby všetko dobre dopadlo. Hlavne, že sa našiel dôvod. To je prvý krok k úspechu. Držkajte sa obaja 😵

michaelafiladelfiova
8. sep 2011

@nenullienka neodsudzovali VYJADRILI SI SVOJ NAZOR!

katka888
8. sep 2011

@nenullienka
zváž kravské mlieko... dieťatko je veľmi maličké a nenarodilo sa s "hotovým " tráviacim traktom, práve naopak, prvé mesiace sa vyvíja a akákoľvek nevhodná strava, mu môže iac ublížiť ako pomôcť. na vonok sa Ti môže zdať, že je to OK, ale nevieš ako aké zloženie stravy vplýva na vyvíjajúci sa trakt .... a to môže mať do budúcna následky ☹
chápem, že skúšaš aj nemožné, no treba myslieť aj na to, že telíčko sa vyvíja a nie nadarmo sa kravské v období, kedy je mlieko hlavným zdrojom príjmu jedla pre dieťa neodporúča. po roku, kedy už nie je mlieko hlavnou stravou tak sa kravské môže dávať, je len doplnkom stravy ale kvôli jeho zloženiu nemá byť hlavným zdrojom stravy dieťaťa. tu je ten rozdiel

držím palčeky, aby zabralo nejaké umelé, je síce umelé , ale zložením viac prispôsobené potrebám vývoja aj toho tráviaceho traktu dieťaťa.

zufzufmeister
8. sep 2011

Ja sa tiež musííím vyjadriť k tým čo tu útočili na nenulienku... Nechápem, že doteraz pri normálnych bežných témach ste nemali potrebu vyjadriť svoj názor a zrazu, keď môžete na niekoho útočiť ho vyjadrujete a ešte ako úžasne... Viem, že máte svoju súkromnú skupinu - jún 2011 a prispievate iba tam, tak nechápem čo ste zrazu dostali potrebu sa tu vyvršovať, keď ste chceli mohli ste predsa písať aj predtým a riešiť bežné problémy, ale toto bolo asi také ako začala zajo79, že hurá poďme si rypnúť a hybajte všetci...

zufzufmeister
8. sep 2011

@nenullienka a čo keby si skúsila zase napr. nutrilon plus dávala už nejaké jednoduché príkrmy? Resp. pár krát za deň nutrilon a zvyšok kravské...? A ozaj dakedy si písala, že budeš brať materské mlieko od inej mamičky, to nepomáhalo?

simika23
8. sep 2011

@nenullienka všetko dobre dopadne uvidís!