Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@macaobuchova nám sa narodil s hmotnosťou 3300 g a teraz má okolo 7500 a to bude mať pondelok 3 mesiace ...
@ajjkas ahoj no beriem vitamíny calibrum mami, predtým som brala femibion ani neviem prečo som to zmenila...bola som na krvi ešte za tehotna a vtedy mi chýbalo železo čo mi predpísali ten aktiferin ale z toho zapeká a tak to teraz nechcem brať aby aj malú nezapekalo sa tak troška bojím...tak som to železo vysadila..tak je celkom možné že je to aj z toho..ešte chvílku vyskúšam byť na tomto calibrume a keď sa to aspoň nevylepší asi vyskúšam ten centrum 🙂
@danusica83 keď zaberie daj vedieť inak skončím nakrátko i ja 😉
@sissika juj velký,a kojis?ci dokrmuješ?ja už dormujem mam malo mliečka,som smutná z toho,lebo moc mi nechce prsnik:(
je mi nahovno, chytajú ma depky, ani neviem z čoho :(
@macaobuchova kojím + dokrmujem, ale to už od samého začiatku ...
@janka830 to prvé očkovanie by malo byť v 3. - 4. mesiaci, takže času máte dosť, my už utorok dostaneme druhé očkovanie, len neviem, načo sa s tým tak Dr. ponáhľa ... k tej váhe, nie je to nič moc, keď som z toho nervózna, lebo mi za týždeň priberie 500 g, je strašne ťažký, chrbát si už necítim, pri kúpaní mi už pomáha manžel, neviem si ho sama otočiť ... malý vážil 4830 g, keď mal presne jeden mesiac ...
..ahojte..uz som tu dlhsie nebola a neviem ci ste roroberali ockovanie proti tbc, ale sa chcem opytat, ci su vase babatka po tomto ockovani v poriadku, lebo mojej malej to asi po mesiaci zhnisalo a hoji sa nam to este stale, chodime s tym aj na plucne na kontroly a pokial to nebude poriadne zhojene, nemoze byt mala dalej ockovana..som na tu ock.latku velmi nahnevana..
ja mam zase iny problem,dobre ze som v tehotenstve chodila k zubarovi menili mi vsade plomby pekne som si to odtrpela,,co ma ani neboleli zuby len na kontrole skonstatovali ze by bolo treba tak ja ze dobre lebo potom nebudem moct,,a hen kolko vydrali 4 mesiace,,,a teraz mam aj bolesti no na nervy to je 😝 😝
inak aj u nas sa to meni plienky za tych 24 hod 6-7,,,a papanie je tiez podla nalady,niekedy vydrzi 4-5 hod bez jedla a potom si chce cucnut kazdu hodinku 🙂 🙂
a mne sa inak vlasy zlepsili by som povedala,,ten problem som mala pred tehotenstvom...
@zufzufmeister nič si z toho nerob.Ja mám najnovšie tiež depku a nejdem sa jej zbaviť.Predvčerom som si porevala celý večer.Doma sa len hádame a fakt ma už nič nebaví ☹
sissika a nerozmyslala si postupne odburat to dokrmovanie ked ti tak krasne pribera. podla mna vazi strasne vela na svoj vek, mozno mu to materske mliecko by aj stacilo. moj ma dakych 5,5 a sa my to zda uplne idealne. po tom 3 mesiaci by uz nemal priberat pol kila tyzdenne to by podla mna znamenalo ze ma roztiahnuty zaludok a je prekrmovany to moj nazor.
kaara1980 tiez sa doma len hadame. starsia da teraz riadne zabrat a sme obidvaja z nej na nervy a dako sa to premieta aj medzi nas ☹ a hlavne tym ze ma tu starsiu ja som non stop s malym co nie je tiez dobre lebo my postupne dochadzaju sily. dnes nas caka piknik tak sa uz v celku tesim, hor sa do prirody
http://www.kojeni.net/databaze.php?mc=70 info o tom kolko by mali deticky cca.priberat
@kukujka akurát došli tie noviny žiarsko a je tam ponuka na plávanie s novorodencami od 4 mesiacov... sú tam tel. čísla, tak ak nezabudnem zajtra brnknem... nerada by som to prepásla, kto vie ako často sa to otvára...
@zufzufmeister dakujem precitam si to asi uz budu aj v schranke len som leniva po schodoch hore dole ist prebehnut
baby, začínam sa zamýšlať nad tou 90 dňovou diétou, máte s tým niektorá skúsenosti?
Ahojte..ja som zúfala z tej mojej malej vobec mi cez den nespava maximalne tak po polhodinke a je hore..vobec si nic nestiham porobit je to hrozne a tak pekne spavaala!!!
@simika23 my sme na tom podobne,rano mi pekne pospinka tak do 9.30,ale potom uz len driemka,a potom placka lebo je unavena,ale to vsetko casom prejde,len treba vydrzat (ja ju necham aj poplakat ked uz nic nepomaha-ani nosenie,ani hojdanie,ani hranie sa,ani hrazdicka,ani prebalovaci pult,no skratka nic) ale stale som pri nej,aby vedele ze som tam. Vsetko casom prejde,len to chce cas a ziadnu paniku mamina 🙂
@danusica83 no dufajme ze to prejde a bude spinkavat ako predtym ..viem ze uz to bude menej ale tak aspon tu hodinku v kuse by mohla spat...ved po polhodine si ani neodpocinie 😒 😒 😒
@simika23 no a neviem ako vy,ale my sme uz chdievali spavat o 5.30-6 hod vecer,teraz sa jej to snazim posunut aspon na tu 19hod,mame to sice s neskutocnym placom,ale musime,lebo nam uz den kolkokrat zacinal o 4rano,teda vacsinou a takto sa to skratka neda,takze sa snazime stanovit si aky-taky rezim. Pre niekoho mozno skoro,ale ja si myslim cim skor zacnem tym to bude jednoduchsie si nieco naplanovat,ale uvidime ci sa nam to podari,este mame za sebou len 2den,ale zatial celkom uspesne (3x tuk-tuk-tuk na drevo)
@danusica83 no ona zaspavala tak okolo desiatej a spala do takej deviatej s papaniami medzi ale v kuse...a cez den potiahla aj 2x 2 hodky tak ale to uz bejvavalo...no a teraz ked som na nu zase nadavala tak teraz mi spi od piatej az doteraz a este stale spi tak som zvedava kedy dnes zaspi na noc...achh

baby,s tým vypadávaním vlasov moc neurobíte(hlavne tie čo kojíte).Po Kubkovi som mala 4 vlasy na hlave.A teraz sa to zas začína 😠 .Sú to hlavne hormony,nedostatok vitamínov atď.
Čo sa týka horúčky,raz som čítala,že zábal nieje ktovie aký dobrý(prečo,som už zabudla 😕 😅 ).Leošie je rýchly vlažný kúpeľ.A čípky či sirup na zrazenie teploty mi dr a aj primár v nemocnici (keď som bola s Kubkom kôli laryngitíde v nemocnici) mi kázali dávať až keď presiahne teplota 38,5st..Kubko mal vtedy okolo roka a ešte ma aj sfúkli,že mu dávam nurofen sirup podľa príbalového letáka-okolo 2 ml(či aké jednotky sú to),ale vraj na jeho váhu a vek to malo byť až 5,5ml,inak mu to vraj nezaberie 😠.A presne ako už bolo písané,nebabušiť dieťa a ani nenosiť v náručí,lebo sa prehrieva ešte viac a telo sa nemôže samé ochladzovať 😉