icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janka830
12. sep 2011

@sissika presne ako už hovorili baby, ako začne behať tak to vybehá..aj mojej sesternici malá bola tučnučká a sa to každému zdalo veľa aj sesternica mala hlavu v smútku, a teraz má malá 2roky a po nadváhe alebo tak ani chýru ani slychu...🙂
to my máme podobný problém ako @kukujka ..že priberáme len máličko..aj keď lekárka povedala že je to v poriadku lebo aj ja som drobná..tak že malá bude tiež drobná...

lencita
12. sep 2011

baby tak sme dosli z plavania 🙂 bolo to super, hned sme sa zahlasili na 10 lekcii, kazdy pondelok..plaval v takej velkej vani..moc sa mu to lubilo 🙂 ja som sa nemohla prestat usmievat 😀 az ma huba bolela 😀 ta pani ho mala na rukach a spievala mu pesnicky a pritom mu ponarala hlavicku, ucila ma ako s nim mam doma plavat vo vani, takze niekolkokrát tyzdenne budeme kupat v nasej vani..potom ma ucila ako ho masirovat..no uplne som nadsena z toho 😉 😉 a maly je uplne vystaveny 😉 hned zaspal 🙂 takze ktore sa neviete rozhodnut ci ist na taky kurz plavania, alebo nie tak nevahajte a chodte ! 😉

dooscoby
12. sep 2011

lencita ja som tiez chcela ale ide zima tak vaham. s malou som chodila a neosvedcilo sa my to ☹ ona bola fajn, potom prisla jedna choroba a do bazena uz nechcela a doteraz neznasa ponaranie pod vodu, dokonca mala obdobie kedy sa nechcela vobec kupat ale klop klop uz je za nami

bubu84
12. sep 2011

ahojte 🙂 , tak ze po dlhsej dobe sa hlasim, boli sme odcestovani na prazdninach u mojich starych rodicov, bolo super, hlavne bolo o nas postarane..
Minuly tyzden vo stvrtok sme boli na poradni, vahu mame tak akurat 5740 gramov, za 3 tyzdne sme pribrali 560 gramov, stale len kojim, mliecka je hadam dost.. inak vsetko ok,.. zaspava vacsinou vecer bez problemov, tak o tej 20 hod. a poseledne noci sa budi tak o 1-2 hodine, inak uz boli aj noci take ze az o 4-6 hodine, ako kedy..dni sice byvaju niekedy horsie, niekedy lepsie, niekedy place viac,niekedy menej.. uz trosku viac vnima aj hracky, tak ze sa to uz tusim zlepsuje.. vsak uz v nedelu budeme mat 3 mesiaciky... 😉 a vy ako?

zufzufmeister
12. sep 2011

ahojte baby, ja sa v rámci toho, že malý spím trochu nudím..Nie, že by som nemala čo robiť 🙂, ale som si čítala túto tému prvé príspevky a tak 🙂 Sranda, normálne by som bola zase tehotná rada 🙂 Inak v pohode, malý je zlatý, chodí spať okolo deviatej pravidelne a zobúdza sa až o siedmej, ja neviem čím som si také dobré deculo zaslúžila, ale teším sa, že spí tak parádne, aj celkovo nemáme problém.. Vyradovala som oblečko a obrovské vrece plné... Niektoré ani nemal oblečené, tak mi je to ľúto...

katka888
13. sep 2011

baby , to vypadavanie vlasov je hroza.... ak Vam nieco zaucinkuje, napiste 😀 ja si dam asi nejaku plachetku za vlasy, ako sa dava konom za zadok, aby netoto na cestu 😒

kaara1980
13. sep 2011

@zufzufmeister nič si z toho nerob,my máme tiež kopec vecí,čo malá ani nemala na sebe 😠 .Sme sa nejak ,rozšoupli, a nakúpili toho od radosti veľa.Hlavne priateľ,vždy keď šiel niekam do obchodu,došiel aj s plnou taškou...no vysvetli chlapovi,že body s krátkym rukávom nebude nosiť po lete

silviadaisy30
13. sep 2011

@lencita jej tak to je super aj ja chcem ist s malou na plavanie a dufam ze sa jej bude pacit ako tvojmu malemu 😀 inak raz som citala taky prispevok o tom ponarani pod vodu vraj to neni dobre pre babetka,pisal to nejaky doktor co sa tym zaoberal asi 30 rokov,,,ze vraj sa maju zacat potapat az ked to sami budu chciet...neviem ako to tu robia na tych kurzoch ale som zvedava.....

silviadaisy30
13. sep 2011

mame novy sposob zaspavania s plienkou na tvari,nejako sa jej to zalubilo a ruckami si ju stiska 🙂
a nosit sa chce uz sa jej nechce len lezat,bo to dojde navsteva a kazdy ju nosi na rukach tak ona uz kuka vsetko ju zaujima a jasne ze ked ju potom polozim juuj reve az az...tak sa zacne pucit a chce sa dvihat akoby do sedu,furt s tou hlavkou naraba,,,
zajtra mame kontrolu aj ockovanie tak som zvedava co a ako,dufam ze to v poho zvladneme....

nenullienka
13. sep 2011

Ahojte tak na tú diabetológiu musíme čakať 2-3 týždne. A u gastroenterologičky sme dopadli tak: musíme ísť na sono pečene a žalúdka, má mu naša dr. zobrať krv na rôzne vyšetrenia ako pečeňové testy, alergie, .... a dostala som vynadané, že Matej je tučný lebo váži 6200g a to má mať vraj v 6 mesiacoch. Ale že mám šťastie, že sme aj s priateľom vysoký tak aj Matej je dlhý u nej mal už 65,5 cm a že tá tučnota sa na ňom neprejavuje 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😖 😖 😖 😖 😖 . Mám ho vraj naučiť na cumeľ keď si pýta papať, lenže on cumeľ odmieta od narodenia 😖 😖 😖 😖 😖 😖
No a chcem sa pochváliť Matejkovi rastie zúbok, dolu vľavo rezáčik (incisiv I1) ja som si to všimla v nedeľu a skoro som odpadla. Ešte nie je moc veľký ale už ho krásne vidno. Matejko je strašne umrnčaný 😲 😲 😲 😲 😒 😒 😒 ☹ ☹ ☹ ale iné problémy našťastie nemá. A zeleninku strááááášne ľúbi. A dr. povedala, že od pondelka dáme už aj jabĺčko a banánik 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉

dooscoby
13. sep 2011

zufzufmeister ved nechaj pre druhe to sa zide 🙂 ja som mala vela neutralnych veci po dcerke,plus sme daco dostali do daru a dalsiu obrovsku krabicu sme zdedili co mamina kolegyna vyradovala po synovi. ale strasne tazke je odolat v obchode hlavne ked su vypredaje a vsade je tolko krasnych veci, vtedy si poviem ale co s tym potom. po dcerke som uz nastastie vacsinu predala a teraz co vyradim malemu hned davam do bazariku nech my to tu nestoji hoci kamoska caka druhe a ma babu tak ak by mala chlapca jej posuniem tie nase.

ekia
13. sep 2011

Ahojte dievčence,
aj ja mám drobčeka júnovčatko, často neprispievam akosi pri dvoch deťoch nestíham ale rada si vás občas prečítam.
K tej tučnote či priberanie len toľko - moj drobec bude mať 3,5 mes. min. týždeň sme boli na poradni a meriame 67,5 cm váha 8100g 😵 Je plne dojčený, žiadne príkrmy, nič len moje mliečko. Dr. nám povedala že nech sme radi že sa kojíme, že nieje tučný lebo tak ako priberá tak rastieme aj do dlžky. Takže neriešte, hlavne že su detičky spokojne 😉 Nenulienka, že 6200g a tučný - som sa teda zasmiala. starší synček mal v 3 mes. 6600g, teraz má 3 roky a váži 16kg. 🙂 čo je v pohode na trojročne dieťa. 😉

lencita
13. sep 2011

@silviadaisy30 ona mu ponarala hlavicku zozadu aj uska, ale tvaricku zatial nie..to sa musi najprv naucit zadrzat dych 😉 tak ze poviem Leo aaa sup a dam mu na hlavicku trosku vody tak aby mu to stieklo na tvaricku...to potom ked to bude stale pocuvat a vzdy mu dam na tvar vodu tak sa to nauci, ale ponarat celu tvaricku bude myslim ze az po 6 mesiaci ked pojdeme uz normalne do bazena 😉 a mam mu pri kupani aj spievat take pesnicky co spievala ona 😀 no ale ja to skorej odrecitujem, ja spievat vobec neviem 😀 ale jednu pesnicku si pospevujem od vcera, tak sa mi lubila 😀 tak som si tie pesnicky nasla na nete a budem sa to ucit 😀

lencita
13. sep 2011

@nenullienka co im sibe?? 6200 je tucny??? moj ma 6600 a dr. nas pochvalil..a to este nevidel mojho 204 cm partnera 😀 neboj, ked ma byt po kom velky tak je to ok 😉 drzim vam palce nech u dr. dobre dopadnete.. 😉 azubok?? fuuuha to bude urcite prvy zubok v junovkach 😀

kaara1980
13. sep 2011

@nenullienka že tučný??????????????Však môj Kubko mal v 3mesiacoch 6830g a 61cm a Lucka bude na tom tak isto,takže som v šoku 😕
@nenullienka fíha,zúbok?Aj cinkol pod lyžičkou? 😀 ,ja som tak testovala všetky zúbky

kaara1980
13. sep 2011

Baby,aj vaše detičky sú také ukecané?To je strašné,malej sa ústa nezavrú 😀 ,tá keď začne rozprávať,tak si pri nej ani neprdneme 😕 .Inak vkuse má v ústach pästičky,skúsila som ďalšiu značku cumľa a hold smola.letel ako namydlený blesk pol metra od nej 😠

katinka71
13. sep 2011

ahojte mali sme poradnu,Marco vazi 6000 g a meria 62,5 cm dr povedal idealne miery,dostal aj ockovania Hexa a Rotavirusy,vo stvrtok mozme ist na plavanie,akosi sme sa rozsupli dnes mame poporodnu gymnastiku kde ma sprevadza maly,ale dnes ho necham z mm ked je zaockovany dost je nekludny,zajtra mam zumbu,nedokazem drzat dietu uz po 6 hodinach odpadavam od hladu tak sa musim hybat lebo este ani gram som neschudla,pekny den vam prajem

ivusik33
13. sep 2011

@kaara1980 tak my body s krátky rukávom využívame nonstop celý rok.Keď je zima, tak dávam body namiesto tielka, aj na spanie, aj počas celého dňa. Takže u nás by sa využilo 😀

ivusik33
13. sep 2011

Tak u nás nastali od včera katastrofálne rána, Simonka nechce do škôlky, tak ju tam včera mm ťahal na šmyku... 2x sa vrátil domov, Sima jačala na celé sídlisko, tak ju násilím dal do auta, ani ju nepripútal do sedačky, lebo sa nedala... ešteže škôlka je pár metrov od nás. Ináč, prišla som na jednu myšlienku, že keby mi unášali dieťa, tak sa všetci na to vykašlú, lebo pri aute bolo asi 10 ľudí, môj mm ju držal pod pazuchou, Simča vykrikovala maminka mojááá a oni NIČ, nikto sa ani neopýtal, či je to jeho dieťa!
Dnes ráno som išla s ňou ja a scenár sa opakoval (aspoň že do auta som ju dostala v pohode, aj z neho vystúpila), ale v škôlke katastrofa... učiteľka ju musela vtiahnuť do triedy a ja som počúvala ako plače a volá ma, tak mi srdce trhalo 😖
Dnes sme boli so Zuzankou na prepichovaní ušiek. Zvládla to perfektne, ani veľmi neplakala a hneď ako mi ju dali na ruky, tak sa utíšila, doma sa napala a teraz spí. Síce má zatiaľ ušká zalepené a musí mať čiapočku, ale zatial je to super. Už sa teším, aké to bude zajtra, keď bude mať na uškách náušnice. Dám foto, no nič, letím do škôlky pre tú moju plačku. Dnes príde k nám mama, bude u nás aj spať, lebo zajtra ide k lekárovi, tak nám ujde čas.

kaara1980
13. sep 2011

@ivusik33 to poznám a ešte ľudia krúti hlavami,že akože to čo za nevychované decko 😉 Ešteže si my nepamätáme aký sme boli 😕 .Brat sa mame raz hodil v novom bielom svetri do mláky a začal ju naschvál piť 😀

fleuerette
13. sep 2011

Máme za sebou druhú hodinu plávanie. Dnes sa mi podarilo utopiť Lukiho iba raz 😀 , keď neudržal hlavičku, ale našťastie to prežil 😵 . Ešte, že sa mu vodička páči. A zdá sa že to pomáha aj motorike, hlávku už celkom dobre udrží....... pravda, keď sa mu chce.

kaara1980
13. sep 2011

baby,prúser.Z nosa mi tečie ako z vodovodu,mám v ňom len nastrkanú vreckovu,lebo mi z neho nekontrolovane kvapká ,ako z pokazeného kohútika.Ráno som si hneď bola kúpiť homeopatiká coryzalia a cetebe a dopujem sa.A tajne dúfam,vo vierohodnosť informácie o protilátkach v materinskom mlieku a v to,že to Lucka odo mňa nedostane 😕 .To mám z toho,že sa vkuse potím a na prechádzke mi mokrý chrbát ofúkne... 😠

simika23
13. sep 2011

@kaara1980 poznam velmi dobre dudel ani za svet 🙂)

simika23
13. sep 2011

@bubu84 u nás je to podobne..niekedy je menej uplakana niekedy viac podla toho ci ma naladu alebo nie 🙂 tiez sme boli dnes na poradni mala ma 5040 g...tiez stale kojim a dufam ze este aj dlho budem minimalne toho pol roka urcite...nás trapi obcas ze sa nevie vykakat ale davam jej espumisan ten obcas pomoze alebo feniklovy cajik to tiez pomaha...ale tiez by mohla byt uz menej uplakana ved sa blizime aj my k 3 mesiacom ale zatial sa mi to az tak nezda ze by mala nastat nejaka zmena...

ivusik33
14. sep 2011

tak tie ušká sú zatiaľ v pohode, nič nie je zapálené... takto to vypadalo včera a dnes :

koc1nka
14. sep 2011

ahojte,prispejem co to aj ja.Nelka ma 2mes.3tyzdne,plne kojim i ked z jedneho cecku mi ide menej mliecka,skusala som dat aj na rady druhych a to prikladat a prikladat alebo casto odsavat a vysledok?Ked trebalo malej papat,nebolo mliecka dost,tak teraz striedam kazde 3hod,takze za tych 6hod.co pride prsnik na rad je tam mliecka dost,no hold kazda sme ina.My vazime 6100g a meriame 66cm,takze v pohode,syn ma 8rokov 155cm a 49kg,no co mam deti nad priemer v tabulke zevraj,ale hlavne ze su zdrave.Trapime sa stale s ockami,stale vyteka take biele,niekedy su zahnisane,aj jej ich preplachovali,aj kvapiek mala habadej a nic.Inak klesli vam uz bruska a zmyzli tie hnede ciarky?Ja som si vsimla ze ako mi ustupuje ta ciara,tak aj brucho klesa,len to teda trva.

silviadaisy30
14. sep 2011

ahojte tak dnes sme mali kontrolu 5620gr a 62cm,vsetko je v poriadku uz nemusime balit na siroko 🙂 dokor povedal od ukonceneho 4 mesiaca zacat dokrmovat najlepsie zeleninkou...inak ked tak pocitam tak mala za 3 tyzdne pribrala 300gramov to je asi malo neviem mozno preto mam zacat s dokrmovanim 😉
druhe ockovanie mame tiez za sebou tak cakam ake bude mat na to reakcie,,mozno ziadne aspon dufam....

fleuerette
14. sep 2011

@nenullienka nenu my sme mali minulý týždeň v poradni 6900 a 73 cm, a lekárka nepovedala ani mäkké fň.... je fakt, že mi nikto neverí, že malý má 3 mesiace a 2 týždne, ale čo už 😀 😀 😀

kaara1980
14. sep 2011

@koc1nka Skúšala si malej kvapnúť do očiek mlieka z prs?Pokiaľ nemá upchaté kanáliky,tak jej to pomôže.Malá mala raz zatečené očko,tak som jej hneď kvapla a v pohode.Aj dnes som jej urobila ,nechcený, výplach...ako papala,tak jej moc tieklo mliečko ,tak vypľula bradavku a moje prso ju céééélúúú ostriekalo,tak to mala aj v očiach 😀
@ivusik33 ja som chcela dať malej ušká prepichnúť,ale nedávno v poradni dr prepichovala jednému miminku a keď môj starý počul ako strašne plakalo,tak skonštatoval,že my prepichnúť nedáme 😕
@simika23 ja už som na dudel rezignovala 😠 ,ale ak si začne cucať palec až bude väčšia,tak jej uviažem ruky za chrbát 😕 😠

kaara1980
14. sep 2011

@fleuerette ty brďo,čo ho doma naťahujete? 😀