Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@fleuerette ona ešte nechytá veci do rúk ☹ ,máme aj také malé ľahké hryzátko a nič
baby,dnes som bola v Tescu a majú na vybrané detské veci zľavu 50-70percent.Boli sme v Petržalke,neviem či to aj inde majú,ale hádam hej....Nakúpila som zas vecí pre malú 😕 ,ale také väčšie na 9-12 mesiacov.To už bude hádam aj sedieť,poprípade pomaly aj cupkať(riflové šaty s legínami za 5e,prechodnú bundičku za 5e,svetrík za 3 atď)Zas mám čo skladovať 😕 😅
@kaara1980 ahá, škoda. To chce čas. Tak ti nič iné nezostáva len vyťahovať 😀. Luki sa zasa moc ponáhľa, neviem teda kam 😠 . Ešte poriadne nedrží hlávku a už sa začal o dušu pretáčať a keď je na bruchu začína sťahovať nožičky pod bruško akoby chcel liezť a už sa mu podarilo sa tak aj posunúť. S hrazdičkou sa môže hrať už len s "dozorom" 😀 , lebo sa po nej liepňa nohami aj rukami a už sa mu poradilo ju prevrátiť. Skončili zlaté dobré časy.... nechať bábo bez dozoru.
po vcerajsom ockovani sme nemali ziadnu reakciu,marco zaspal o 19tej a prebral sa o 7 hod,vypil v polospanku 220 ml UM co normalne pije iba 140ml a spal dalej do 10 tej,tak som sa uz davno nevyspala
tak sme sa zobudili, no myslela som že potiahne aspoň do 16....... 😠 , tak nič idem prepnúť na mód ...gagaga,bebebe,vrvrvr,brmbrmbrm...
@fleuerette fíha,tak to je riadne aktívne dieťa.Lucka ide na všetko pomaly,len nedávno začala poriadne dvýhať hlávku keď je na brušku...ale vidím na nej ,ako každý deň príde na niečo nové 😉
no my máme od dnes novú zábavku, Marko na brušku začal robiť hodiny, dokáže sa na mieste celý poposúvať dokola a moc sa mu to páči 🙂 Inak ja neviem ani kde mi hlava stojí, už túto sobotu máme svadbu, tak od rána sa nahánam jak taká koza, keď mám chvílku čas, tak so Simonkou kreslím rybičky do školy, už nech je to za nami
@ivusik33 malá sa podobá ale na teba dosť, že?
jaaj asi to je zmenou pocasia, ale maly je dnes priserne nervozny.. ako vase deticky?
@bubu84 aj moja doobeda pol hodku potom dalsiu pol hodku potom hodinku pol a to je vsetko ....a tiez chce byt najradsej na rukach staci mi ze ju musim uspat na rukach a nie to este ju nosit aj ked bdie...aspon ze chvilku obcas vydrzi na hracej deke alebo na prebalovacom pulte a musim jej robit opicky tak ale to je tak 15 minut a zacne mrnkat
baby, máte niektoré za sebou aj druhé očkovanie??? aj potom hrozí horúčka? už sa normálne bojím budúceho týždňa, že zas bude mať horúčku ...
@simika23 ja som zatiaľ študovala len po 3 mesiac a v tomto období by si malo dieťatko začať chytať rúčku do druhej rúčky (čo už malá robí) a vlastne tým si uvedomí,že má ruky 😉 .Keď si spomeniem na bratovho syna,(má 6 mesiacov),tak ten začal cielene chytať veci až okolo toho 5teho mesiaca.Však každé dieťa je iné a Kubka si už nepamätám 😕 😅
@andrejecka veľkú svadbu chystáte?
@bubu84 malá dnes celý deň prezmenu prespala a som fakt zvedavá,čo bude v noci 😕
ahojte dnes sme sa vratili z oravy mala mi doma 5dni poriadne nejedla tak som skusila zas zmenu prostredia a samozrejme pomohlo zas riadne papkala ja neviem ci sa uz mam prestahovat,ci co aby mi stale normalne jedla
Ahojte, Matej chytá do ručičiek už všetko, najhoršie je to pri obliekaní 😀 😀 😀 a teraz má novú zábavku strašne rád "číta" letáky čo chodia 🙂 🙂 🙂 . Aspoň sa zabaví, ale už pochopil, že sa to dá aj papať tak mu to hneď zoberiem. No a všetko šušťavé, z toho je hotový 😉 😉 😉
Mateja dr. nechce zaočkovať, musíme počkať kým skončíme všetky vyšetrenia. 😅 😅 😅 😅 😅 Skúšala som tou lyžičkou búchať po tom zúbku, ale ešte je maličký tak to necinká a ten náš jašo mi tak stále strká jazyk 😀 🙂
Baby ako čistíte ušká, čistíte každý deň???? Lebo stále tam má niečo tak mu to čistím stále.
Dnes som volala dr. tá diabetologička nás neuprednostní musíme čakať až 3 týždne, že má toľko detí 🙄 🙄 🙄 🙄 no a dr. mi kázala dať Matejovi na skúšku kašičku volá sa to moja prvá kaša od nestlé a on sa z toho celý vysypal, ja som sa zľakla tak som jej dnes hneď volala, ale ma upokojil, že to ešte zažijeme veľa krát 😒 ☹ 😠 😖 😢 tak sme s tým aj skončili. Papáme len tú zeleninku.
@nenullienka nečistím každý deň, čistím každý druhý deň, aj tak to nemá rád ...
Ahojte, uz som tu davno neprispela ale chodim celkom pravidelne a citam vase prispevky 😉 Dnes sme boli u lekarky, mala vazi 5910g a meria 62cm. Ockovat budeme asi nabuduce. Som z toho trosku zmetena, kamoska mi pozicala knizku "Ockovanie - pre a proti" a su tam poriadne svinstva popisane co sa tyka neziaducich ucinkov ☹ Radsej som to asi ani nemala citat 😝 Je tu niekto kto odmietol ockovanie Hexa alebo Pneumokoky?
Inac to mliecko na ocka zabralo aj u nas. Ked sme boli v Tatrach na dovci malej asi neurobila dobre klima. Mala jedno ocko velmi cervene, trosku aj opuchnute a vtedy som si spomenula ze tu sa pisalo to mliecko. Zabralo do hodiny 😀 aj preto to tu citam, lebo to nebolo prvy krat ked mi to pomohlo 😉
@sisi0211 ahoj my sme prve ockovanie nemali lebo nebeola vakcina teraz neockovali lebo mala nemam dostatocnu vahu ,ale hexavakcinou ju ockovat dam ,ale potom MMR ockovanie odmietam nevidim v nom vyznam a je to riadny hnus staci na uvod o nej povedat,ze sa robi z telicka potrateneho babatka
@kaara1980 to je asi individuálne u detičiek, lebo môj drobec ani veľmi neplakal. To som sa bála, že sa zájde, lebo ona zvykne tak plakať, že ofialovie a nevie sa nadýchnuť, ale fakt bola v pohode, urobili to rýchle a pekne, ja som ale bola na plastike, u nás to detská nerobí (ani by som to jej nedala robiť). MM so mnou ani nebol a ja som to tiež zvládla 🙂
@zufzufmeister tak všetci hovoria, že celý tato.. a veru, je to taká kópia Simonky a tá bola určitú dobu celý otec, ale potom sa to obrátilo, tak verím, že aj Zuzi sa bude aj na mňa trochu ponášať 🙂
dievcata, prosim o radu, kedy sa ma chlapcom zacat stahovat predkozka, alebo sa to ma, cinie? 😖
fuuu, uz spinkame od pol osmej, to bol dnes den..uvidime aka bude noc..dufam, ze aspon, taka ake byvali doteraz, co sa tyka toho ockovania, mne minuly tyzden hovorila lekarka, ze maleho by mali ockovat az na zaciatku oktobra, obavam sa tiez toho ake budu reakcie a hovorila mi, ze si mozme vybrat z dvoch vakcin, za jednu sa doplaca a za druhu vraj nie, neviem vobec aky je rozdiel..
rucicky si tiez obzera, cumle, prsteky , pasticky, ale chytat este nechyta nic, akurat ked mu vlozim nieco do ruky, tak to drzi, ale vacsinou hned pusti, dudlik uz chce, ale iba jeden a to NUK, to bol uz asi 6 dudlik co sme odskusali a ten cumle ostosest, aj s nim zaspava a samozrejme aj s plienkou pri tvaricke a na boku, uz ho aspon nemusim uspavat na rukach ako to byvalo, teraz polozim do postielky,dam dudlik a plienku, pustim kolotoc a odydem, ked nahodou zacne plakat, pridem, dam mu dudlik a to sa opakuve maximalne 2 -3 krat a potom zaspinka,
inak na brusku skoro vobec nechce byt, to place a rozculuje sa a vykopava nozicky hore, ale hlavicku pekne drzi sikulko moj 😉
@bubu84 ahoj ja som sa na tú predkožku pýtala lekárky a povedala mi, že v žiadnom prípade nesťahovať, hlavne nie nasilu, iba tak trošku pocvičiť, alebo ako to mám nazvať, len taký jemný pohyb hore dole, ale nie sťahovať, len kvoli tomu, aby sa mu to tam vraj neprilepilo... len tak pomrviť nejako, alebo už ako to opísať 🙂

@kaara1980 a skúšala si nejakú hračku. My sme cmúľanie tak trochu vyriešili hračkami. Orálna fáza je "sviňa" 😀 😀 . Akonáhle si malý ide ručičkou do pusy, podám mu buď tuliho, alebo nejakú hrkálku či krúžok a vybavené. Zatiaľ to zaberá