Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Jeeej to ešte všetci spíte? Alebo mne tu niečo nefunguje? ☹
ahojte,neviete mi poradit,maly mi len prdka a nekaka už 3den,co mu mam dat?
@zufzufmeister a kedy vás teraz budú očkovať? alebo už ste aj po? a s tými výsledkami, super, že to dobre dopadlo ...
@macaobuchova skús pocvičiť s nožičkami, možno to pomôže ...
@macaobuchova My keď už nevieme dlhšie kakať, tak šupnem malú do vajíčka a tým pádom, že tam je tak skrčená kus, tak sa vykaká - nie vždy, ale väčšinou to zaberie.
@janina7911 oki vyskusam,len vcera sme cestovali cca 3hodinky vo vajicku,a nic
no vyskusané a moj anjelik sa vykakal,a poriadne že vsaddde to malll .dakujem🙂
my sme mali babyplavanie o 10h tak to bola fuska vychystat sa,Marco spolupracoval.tak ze neplakal a vydrzal vo vode celu hodinu,prisla som nato ze najhorsie drzi hlavicku alebo vobec neudrzi hlavicku z junovych deti,je o 1 kg chudsi ako aj mladsi od neho o 2 tyzdne ,maly ma 6000 g,a to ze ja sa k nemu prihovaram po slovensky,a tam pesnicky a povely musim po nemecky , chudacik ma chaos uz teraz
dnesna poradne v celku fajn hoci ma sklamalo ze malo pribral ale zasa sa my zda ze sa natiahol. pribral dakych 700 gr za mesiac a teraz ma 5960 naco lekarka skonstatovala ze porodnu vahu ktoru mal 3 kg ma do pol roka 2nasobit co uz splnil. ja mam jest probiotika,viac vapnika lebo ma daku prepadnutejsiu fontanelu plus nas odoslala na preventivne neurologicke vysetrenie. ockovanie som odmietla potom co lekarke sa zdalo ze ma trosku sopliky a nema ciste dychanie tak ideme na buduci tyzden na kontrolu, zaockovat
@macaobuchova Aj nám sa v taký čas stáva, že keď sa konečne vykaká vo vajíčku, tak nám to "vypláva" vysoko, prinajmenšom vtedy, keď ju musím z neho vybrať a preniesť do postieľky na prebalenie... ale po tom na mňa vždy z toho vajca kukne v štýle "šak Ty si to chcela". 😀
Baby, koľko spia vaše detičky? Spánok mojej za posledných 24 hodín:
včera od 17:00 pol hoďka
v noci od 19:30 do 7:00 s dvoma kojeniami
dnes cez den 2x 15 minút a 1x 30 minút
ona cez deň skoro vôbec nespí ☹ 😒 😢
@sisi0211 vecer od 20hod do 2 na krmenie,vstavame rano o 5.30-6,dalsi spanok od 7.30 do 9, cez obed tak ako sa jej chce,raz na hodinku,raz na 2,poobede tak 1-2hod zalezi od obednajsieho spanku a vecer od 5.30 do 6.30
Už sme tu aj my.Ahojte.
@sisi0211 möj spinká od tej 20:00 do piatej ráno, papá a spime do pol 8 ráno, a potom cez deň je to vždy o tom, že najdlhšie je hore dve hodiny a do dvoch hodín vždy opäť zaspinká a spinká niekedy pol hodiny, niekedy dve hodiny ako kedy, ale cez deň spinká menej, čo je normálne, keďže skoro celú noc prespinká 🙂
@sisi0211 mne dnes lia spala cez den dokopy 2hodiny tak dufam,ze v noci bude klud ale cakam,ze o take 2hodiny vstane na papanie,lebo isla spat hladna len sa rozculovala a rozculovala cuckat nechcela,ale ked som jej dala mlieko na lyzicke tak to uz zjedla az ma presla trpezlivost a dala som ju spat bez jedla a uz spi potvora mala
@anulienkam ahoj vitaj medzi nami co tvoja malicka uz tiez buva?
@macaobuchova ak je len kojený, je to ok. 😉
@sisi0211 aj nám sa to už stalo, ale neboj, prestriedava sa to s prespatými dňami.U nás inakšie zaberá na spánok čo i len uloženie do autosedačky či kočíka.pa
inak baby, môj spinkal väčšinou vždy prikrytý dečkou, tento týždeň som už ale vyskúšala spací vak a spinká sa mu v ňom evidentne dobre, necham ho tak len v body s holými nožičkami a aspoň viem, že sa mi neodkope, alebo sa celý nezakryje, veľmi dobrá vec. Ešte som sa chcela opýtať, či stale natierate zadoček krémami proti zapareninám, lebo ja som už prestala úplne, už asi mesiac nenatieram a nič, práve, že sa mu nerobia vôbec žiadne zapareniny, len mu umyjem, ak sa nekúpeme, každý večer zadoček, naolejčekujem a zatiaľ všetko o.k.
@kukujka inak denný spánok ževraj nemá vôbec vplyv na nočný, malé bábo potrebuje veľa spať, a ak malo spinká cez deň tak sa jeho únava len hromadí a zle spí aj cez noc, ja už druhý mesiac robím tak, že keď je malý zobudený, pozriem vždy na čas a do dvoch hodín musí spať znova, a tak si aj zvykol, on vydrží cez deň najviac dve hodiny alebo hodinu a pol byť hore a musí ísť spinkať, buď keď už viem, že prešli dve hodiny ako je hore, tak buď ho dám len do kočika a troška pohuškam a spinká, alebo mu dám cucnúť a tiež spinká, čiže je to o.k. a dá sa to aj zvládnuť, ale tak viem, že sa to môže zmeniť, najviac sa bojím tých zubkov, to veru asi veľa nenaspím. Ale tak cez deň spinká vždy tých 5 hodín dokopy a v noci je to približne tých 9, 10 hodín dokopy, čiže myslím si, že to je dosť, čo spinká.
@kukujka mne sa zase celkom dobre, možno aj závisi od vaku a zapínania, ja som dostala vlastne od mojich kolegyň s práce, inak by som ho asi ani nekupila a teraz sa mi to aj začalo páčiť, mám taký menší strach, že viem, že malemu nebude zimka, ale viem, že sa mi nezosunie pod deku. Ale dnes sme museli prať, lebo ho dnes ráno ovrackal a nestihol mi uschnúť, tak spíme znova pod dekou :(

@zufzufmeister no mozno zacneme spolu aspon nebudeme sami