icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1981
23. sep 2011

...baby tak to Vám úprimne závidím, čo budete doma do 3 rokoch, môj sen to bol tiež ale bohužiaľ to zatiaľ vyzerá tak že budem musieť ísť do práce už v januári do 8.1 mám materskú ak to predĺžia o tých 6 týždňov čo sa hovorí, tak budem doma do 21.2 a potom si vyberiem ešte starú dovolenku čo je 30 dní a teda od toho 1.4 asi nastúpim mám dobré miesto a ak nenastúpim dajú mi čo bude voľné, ale to ani nie je až také dôležité, ale máme hypotéku a nechcem aby sa mm zodral, teraz robí od rána do noci aby sme mali všetko čo potrebujeme a ak pôjdem do práce doma už zostane moja mamina s drobčekom, išla by kvôli tomu do dôchodku....

kocurcek
23. sep 2011

Kočky, môj malý vôbec nechce byť na brušku, vôbec nechce dvíhať hlavičku, vždy sa strašne rozplače, až kým ho nezdvihnem, ani hračky za hlavou nezaberajú nič...a to keď sme boli pred mesiacom v poradni, tak ju ukážkovo zdvihol...ale len raz a odvtedy nič... pediatrička nám dala dva týždne ešte, lebo sa narodil o 2 týždne skôr...tak vraj ho mám dávať aj nasilu na bruško, reklamy na telke kukať z bruška a tak, že ak sa to nezlepší do tých 2 týždňov, tak pôjdeme na kontrolu na neurologiu, popr. nejaké cviky že nás tam naučia...no a chcela som, či nemáte nejaké triky ako ho prinútiť tú hlavičku zdvihnúť...ja už fakt neviem...či ho nasilu nútiť alebo čakať nech začne sám po svojom ...

jerino
23. sep 2011

ahoj kocurcek ,podla mna by si ho mala davať na bruško možno častejšie a v menšich intervaloch aby tak velmi neplakal a privykol si na tuto polohu.ked ťa pošlu na neurologiu možu ti naordinovať cvičiť s nim vojtovu metodu.babatko to neboli len je to pre neho velmi neprijemne.ale určite vas to obide 🙂 ,ja mam tiež junove babatko a davam ho často pasť koniky tiež plakal ale teraz vydrži uplne v klude 7minut potom už začne mrnkať ale ešte ho tak chvilku necham nech sa posnaži ešte trošku viac.ku večeru honecham už len tri štyri minutky max.

ivusik33
24. sep 2011

@kocurcek ja si tiež myslím, že len častejšie dávať na bruško. Moja sa zo začiatku tiež dosť jedovala, ale potom si zvykla.... hlávku už pekne udrží a dokonca cez obed, keď sme doma, tak mi aj zaspí na brušku, čo predtým vôbec nechcela.
Dnes ideme všetci štyria na svadbu, tak som zvedavá ako vydržíme. Simonka sa už strašne teší, lebo na žiadnej ešte nebola a ja sa teším na príjemnú zmenu 🙂

kaara1980
24. sep 2011

@kocurcek moja malá je tiež leňoch.Skús malého dávať častejšie na bruško,ale len keď bude mať dobrú náladu,nie keď je ospalý, či ,zúrivý,.Skús ešte to,že daj ho na vrch fitlopty a pomaly gúľaj najskôr dole(akoby nožičkami dole) a potom pomaly opačne (hlávkou dole) a z druhej strany kde má hlávku,nech sa mu niekto prihovára.Nie moc,len tak kúsok.Bude ho to nútiť dvíhať hlá

https://www.youtube.com/watch?v=LwvAfFpU9AY

niečo ako na tomto videu,ale oveľa menej a pomaly.Ja som tak mala cvičiť so synom-mal zlý svalový tonus

kaara1980
24. sep 2011
dooscoby
24. sep 2011

kocurcek okrem toho co pisali baby tak ho skus nosit na rukach tak aby lezal na tvojej ruke a bol nuteny mat zdvihnutu hlavinu, to by ho mohlo bavit lebo ako budes chodit tak bude mat super vyhlad. popripadne sa da dieta nosit ako vrece zemiakov pod pazuchou, obcas mojho tak nosim ked potrebujem jednu ruku volnu a tak tiez je nuteny zdvihat hlavku. neboj vojtovka vas obide, moj tiez dako v poslednom case zlenivel

kaara1980
24. sep 2011
https://www.youtube.com/watch?v=P9Er4S-RAy8

nejaké ruské videá,nerozumiem ani prd,ale v podstate som toto myslela

dooscoby
24. sep 2011

tiez mame hypoteku, do toho mala este chodi do sukromnych jasiel cize moja materska ako keby nebola a manzel sa dotoho rozhodol prerabat komplet kuchynu od podlahy az pod strop naco bud si zoberieme uver alebo minieme nase uspory. co som povedala ze radsej miniem uspory s tym ze kazdy mesiac tam vlozim ako platit banke. sme sa rozhodli kupovat vstavene spotrebice a to su ine palky ☹ sice sme objednali cez net ale kazdy okolo 400 Eur a to su len take zakladne rady.

lucia1981
24. sep 2011

@dooscoby dnes je všetko hrozne drahé a tie eurá sa tak rýchlo rozkotúľajú.... a ešte keď človek chce aby deti mali všetko a nič im nechýbalo tak to naozaj niečo stojí a ja ešte chodím na výšku, teraz začínam posledný ročník a behanie hore-dole vyše 200 km to zase tiež pôjde do peňazí.... 😒

dooscoby
24. sep 2011

lucia1981 ved to ze vsetko je v dnesnej dobe take drahe a sa my zda ze tie eura sa rychlejsie rozkotulaju ako ked boli koruny. som rozmyslala zrusit jej tie jasle ale uz tam chodi skoro rok a sa predsa viac nauci ako doma keby bola so mnou

katinka71
24. sep 2011

@dooscoby ja tiez z financnych dovodov musim ist pracovat,mesacne naklady na dve domacnosti AT+Sk studium starsieho syna na vyske,pri prvom som zvladla po polroku a na plny uväzok,tak dufam ze zvladneme s mm po roku,my dvaja sa budeme striedat ze jeden bude pracovat a druhy doma,aj on si znizi uväzok na 30hod tyzdenne a ja na 20 hod tyzdenne,idem sa pozriet do jasiel ze by maly chodil 2 doobedia do tyzdna,tu su jasle iba od 7 do 13 tej bez jedla,vyuzili by sme ich ked pridem z nocnej a on ide do dennej,vtedy nebude mat s kym byt 2 hodiny,to este bude cela veda naplanovat si tak sluzby ale zamestnavatel nam to musi umoznit zo zakona do 6 roku dietata

danusica83
24. sep 2011

@sisi0211 ja si musim poradit sama (teda s polovickou),lebo rodicov mame vzdialenych 300km,takze ak si nepomozeme sami,tak nikto........ako sa hovori co ta nezabije ta posilni 🙂 My sme ale na to zvyknuty,boli sme 8rokov mimo Sk a v cudzine ti naozaj nikto nepomoze ak nie ty sam. Ale je urcite je pekne a napomocne ak ti ma kto pomoct. Ja som prvych 6tyzdnov po porode bola pri mame a to vam bola velka pomoc,na nezaplatenie a ani slovami sa neda vyjadrit ako si to od rodicov vazim,mali sme vtedy este aj koliky a moja polovicka davala dokopy byt a uz pracovala tu v senci/Ba,takze sme sa videli za tych 6tyzdnov asi len 3x.

lucia1981
24. sep 2011

@katinka71 ja som pri prvom tiež išla po 6 mesiacoch do práce ale vtedy bol bez roboty manžel a ten bol s maličkým doma na "materskej" kým nemal rok a potom sme si našli opatrovateľku do dvoch rokov a potom išiel do škôlky, u nás jasle nie sú, čo je myslím si dosť na škodu, lebo nie každý má takú možnosť že rodičia sú na blízku ako písala danusica83....

sisi0211
24. sep 2011

@lucia1981 Ja som na tom podobne 😒 Tiez my konci materska dovolenka v januari a chystam sa vtedy aj nastupit do prace. Sice chcem ist len na polovicny uvazok a praca iba z domu - no dufam, ze mi vyhoveju. Ale, neviem si predstavit ako to zvladneme, lebo aj teraz padam do postele mrtva, tak co bude potom? 😖

lucia1981
24. sep 2011

@sisi0211 to je super, že vieš ísť na polovičný úväzok u nás v polícii to nie je možné, na nás zákonník práce neplatí máme vlastný zákon, je v ňom síce možnosť skrátenia pracovného času ale je to tam obmedzené na zdravotné dôvody alebo nejaké vážne dôvody a zatiaľ som sa s tým nestretla, že by to niekto využil a prešlo mu to... 😒 a tiež si to neviem predstaviť ako to bude, ja som aj od prvého odchádzala vždy so slzami v očiach a teraz to bude ešte horšie... 😢

sisi0211
24. sep 2011

@lucia1981 tak to si viem predstavit
Ja uz teraz mam mindraky, ze ako. Lebo ked nemam cas a nestiham veci, ktore som si zaumienila, ze spravim (doma alebo praca) tak som nervozna a tak sa neda byt s dietatom :-P
Dufam, ze mama bude moct prist, ona sice pracuje, ale s otcom, takze by mohla ale na nu praca tiez pocka to je ten problem.... Este dlho kym moji rodicia pojdu do dochodku...

lucia1981
24. sep 2011

@sisi0211 ja mám na dôchodku svokru, ale to by som veľmi nechcela aby bola s malým to radšej ostane doma moja mama, aj tak robí účtovníctvo aj doma a tak by sa to dalo zariadiť, no máš pravdu, že času je málo ja mám už druhého drobca a keď ešte príde do toho práca, tá moja to sú stresy navyše, tak to bude zase u nás vyzerať... 😠 ale nejako bolo a nejako bude a človek sa musí naučiť ovládať a hlavne neprenášať stres a nervy na druhých, aj keď je to veľmi ťažké....

9lea
24. sep 2011

ahojte kočky, tak vidím, že sa tu bavíte o práci, u mňa ani netuším aká a kedy, keďže som pracovala naposledy ako učiteľka na svk a tu v De ešte netuším, čo budem robiť a ako to bude fungovať, čiže zatiaľ neriešim, nejak bude, hlavne že zatiaľ sa ma maličky dobre a my to tiež zvládame, potom sa uvidí ďalej 🙂

kukujka
24. sep 2011

@kocurcek ahoj moja tiez zlenivela a nechce dvihat hlavu a popritom viem,ze ako pekne to vie jednoducho musi mat na to naladu a vtedy ju pekne dviha ked sa jej nechce tak ani za nic.u mna zabera,ze ju zoberiem na ruky tak aby lezala na brusku a nosim po byte ukazujem rozne veci a ona je zvedava tak vtedy tu hlavku zdviha a pozera okolo seba

kocurcek
24. sep 2011

@kaara1980 jééj, tak toto som nevedela, že to pomáha, skúsime to, ďakujem za radu...už manžel nafukuje loptu...sme ju mali schovanú..ešte z čias keď som mala také obdobie, že určite na nej budem cvičiť 😀

kocurcek
24. sep 2011

kočky, ďakujem vám za odpovede, skúšame ho už druhý deň dávať často a po troške na bruško, ráno, keď je oddýchnutý, tak nám tú hlavičku zdvihne trošku nad zem, tak na 3 sekundy, že aby nás potešil asi...ale potom zas nič...na rukách keď je na brušku tak ju akotak drží...po troške to hádam nejako zvládneme do tých dvoch týždňov, kým pôjdeme na kontrolu, aby sa to aspoň zlepšilo... vidíme už trošku, že robí pokroky, spevňuje svaly...dokonca keď ho ťahám do sedu, tak sa rukami pekne zaprie aj hlavičku si zoberie sem-tam so sebou...nejako pocvičíme ešte a bude dobre...teda dúfam...jeho možno aj bruško bolelo, keď na ňom ležal, lebo dosť grckal, tak sme prešli na nutrilon AR a už dva dni je pokoj svatý 😝

kaara1980
24. sep 2011

@kocurcek skús to ešte s tou loptou...moja ostala u našich a tu keby som si nafúkala loptu,tak mi tu len zavadzia.Lucka je tiež leňoch,ale keď chce,tak drží.nechávam ju po troškách na brušku,lebo tiež hneď začne zúriť...ale už udrží hlávku dlhšie.Keď ju držím na rukách,v celku sa drží,ale po chvíli ju bije ako skalu v miešačke 😉 Dúfam,že vám to pomôže 🙂

kaara1980
24. sep 2011

baby,ja neviem čo so mnou je,ale ja som v poslednom čase úplne ko.Som neskutočne unavená a pritom nemám byť z čoho...spím v noci v pohode,cez deň robím klasické domáce práce,venujem sa deťom atď.,nerobím nič ťažké,ale aj tak sa cítim strašne.Najnovšie sa mi točí hlava a to tak,že len čakám,kedy to so mnou šľahne.Zas som dostala menzes a to som ho mala 4tého a skončil mi okolo 11teho a 22ho sa začal zas,aj keď len také frcky,ale aj tak...Najhoršie je,že napr. teraz celý víkend má priateľ nočné a ja som s deťmi sama,ak odpadnem,už má Kubko inštrukcie,že ma má obliať vodou ☹

lucia1181
24. sep 2011

no kočky maly bol dnes strasne umrncany......ale uz viem pricinu,vybehla mu teplota,ma 38,7 ☹

kukujka
24. sep 2011

@kaara1980 nebudes mat nieco s tlakom?neskusala si si premerat?

kaara1980
24. sep 2011

@kukujka asi to aj bude tlak,lebo ja som vždy mala nízky a teraz ani kávu nepijem.Požičiam si asi od svokry tlakomer 😕

kocurcek
24. sep 2011

@kaara1980 počuvkaj, ja vždy keď sa takto cítim, tak mi nakoniec predpíšu železo, že som anemická, preto sa mi krúti hlava a tak...

kocurcek
24. sep 2011

@kaara1980 híí a ešte som zabudla, tá lopta, to ti je zázrak...hlavička pekne hore, trošku jedy, ale inak to zvládol...len akurát ešte tie ručičky nevie zapojiť, len tú hlavičku chvíľku podrží...ale aj to mi zatiaľ stačí...nemôžem chcieť naraz všetko 😉

dooscoby
24. sep 2011

ja na polovicny nemozem pracovat alebo z domu co je skoda cize musim rovno na cely uvazok nastupit. uz som rozmyslala mozno poziadat o skrateny uvazok ale myslim ze my to neprejde