Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@danusica83 moja mama robila akurát včera výživu a cukor nedávala.Záleží od toho,aké máš jablká,však ju uvarte a po uvarení ochutnajte.Potom sa rozhodni,či treba cukor.
Ja som šťavy nikdy nedávala 😕 ...ale napr malému som nikdy nemixovala príkrmy,len čo najjemnejšie popučila,takže tam jemné hrudky vždy boli.Poprípade to len preceď cez sitko,aby tam neboli moc veľké kúsky
@kaara1980 a piť nezabúdaš, lebo ja teraz keď behám dokola doma okolo malého, bytu a tak, zabúdam piť, začne mi byť dosť zle poobede, hlava sa mi točí... a len si uvedomím, že som vlastne nič nepila...dnes sme znova cvičili ráno, ale dnes to nebolo nič moc...ešte ma napadlo či sme to včera neprehnali a či nemôže mať svalovicu ☹ je to možné? trošku ju zdvihol, keď som ho otočila na lietadielko reklamy kukať v telke, ale inak nič moc...
@danusica83 ja som robila vyzivu aj mrkva jablko a nedavala som cukor zdala sa mi celkom fajn...ja som robila od oka...pol vedra jablk dajme tomu a 5 velkych mrkiev....
ale robila som cisto jablkovu a jablka mame dost kysle tak som kupila hnedy cukor a toho som tam dala polovicu takze asi 250dag....
a nedavala som takmer ziadnu vodu len aby neprihorelo aby bola husta....vysli mi skvele...
Baby bavíte sa tu o výživách, tiež by som chcela bez cukru... Viete mi dať niekto taký recept, ale taký pre "debilov"... Nikdy som to nerobila, tak netuším ako sa to robí... A to miešate aj jablká aj mrkvu?
Ahojte babenky, dlho som tu nebola. Nestíham. Zajtra má Matej 4 mesiace 😀 😀 😀 😀 a ja som si uvedomila, že je to už rok čo som zistila, že som tehotná. No a za ten rok som toho prežila ako za pol života. Strach keď som začala krvácať, potom pitie cukrovej vody, prvé sono, potom mykóza, a deň keď som sa stala matkou 🙂 😅 . A roztočil sa kolotoč prebaľovania, kŕmenia a prebdených nocí. Ani som si neuvedomila aké je to ťažké. No ale keď sa teraz pozriem na ten malý zázrak, ktorý bol pred rokom len taká malá guľôčka s tlčúcim srdiečkom a teraz je z neho chlapisko, ktorý sa smeje, vraví agggg tak by som nemenila. Byť matkou je proste úžasné 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@nenullienka Úplne ťa chápem. Moja Sisi má dnes 4 mesiace 😀 😀 😀
Ahojte kočky, bavíte sa tu o výživách, ja som čítala však taký článok, že do roka by deti nemali vôbec cukor, soľ, koreniny a také veci, ale tak článkov je kopec a aj nazorov je kopec, ja keď budem robiť výživu tak bude pravdepodobne bez cukru 🙂 Moja teta dávala tiež malému do roka všetko bez korenin, bez cukru a teraz ma už tri roky a sladkosti mu nič nehovoria, jednoducho ich vôbec neje, čiže ak sa bude dať, budem cukor tiež obmedzovať. A začnem prvý mesiac zeleninou, až potom ovocím 🙂
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat...
to je ten článok
Inak pod tým článok sú dobre aj iné, napríklad prikrmy v kocke, alebo začíname s príkrmamy, tak celkom náučne prečítať si pre mňa, ktorá má prvé dieťa a o takom niečom ako mám začať s prikrmamy som ani netušila 🙂
Ahojte maminy, dlho som tu nebola no veď nič doma nestíham kvôli soplíkom čo má malá lebo nonstop sa jej tvoria...dokonca keď kojím tak jej niekedy z jednej dierky ide mlieko..no 😅 tak sa jej to tam možno hromadí neviem čo s tým možno zlá poloha pri krmení, kojím poležiačky nikdy taký problém sme namali až teraz....inak tie kvapky čo dr.akože len odporúča fyziologický roztok physiomer je drahý ale nepomáha...
a chcela som sa opýtať či už ste skúšali dávať kaše drobcom. my áno aj keď nemáme ešte ani 4mesiace(za týždeň) ale zarábala som také čo sa tam dáva mlieko som mala ešte odložené v mrazáku....tak ich pekne papá lepšie ako z prsníka pekne lyžičkou...inak stále kojím ale večer sa mi už jeduje dosť, že mám nervy a je mi skoro doplaču... ☹
@kocurcek my sme kvoli tomu bolu už u neurologičky...jednoducho bola lenivá lebo už dvíhala hlavu pekne a potom zničoho nič prestala....u dr. nám dala jeden cvik a za týždeň sme sa znovu držali ale priznám sa že ešte by sme mali cvičiť ale už necvičíme...skor ju dávam teda vždy keď ju prebalujem tak si zacvičíme len tak že ju dám na bruško a snažím sa jej tak prihovárať a ukazovať hračky ktoré vydávaju zvuk..tie lepšie u nás zaberaju...
@lucire vieš, ja mám teraz pocit, že mu trošku ochabli svaly, lebo keď som videla, že zdvihol pekne hlavičku, tak som si myslela, fajn je všetko ok, necvičili sme nič, netrenovali...ešte sme aj hraciu deku kúpili a tam bol furt na chrbátiku, lebo nevie odtrhnut oči od kolotoča...takže si myslím, že mu ochabli trošku svaly a už sa mu nechcelo...teraz, čo 4. deň cvičíme, dám ho na bruško, zdvihne hlavičku a za chvíľočku položí, keď ho držím na lietadielku, tak ju pekne drží, pozerá sa dookola...to mi stačí, postupne mu to znova pôjde...ale teraz si búcham hlavu o stenu, že som to podcenila... ☹
pfu...baby....ten nutrilon ar môjho malého tak zapiekol, že chúďa až krv mu trošku išla... ☹ ja už neviem, zo sunaru ho bolí bruško a grcká...z beby tyčkuje po celom byte, nutrilon ar zapeká....zas mám niečo iné skúsiť? nie je asi moc dobré meniť mliečka stále...
kocurcek vraj France late je dobre mliecko a nie drahe. ja sice kojim ale baby co maju dietky na UM ti skor poradia
@kocurcek moj anjelik papa obycajny Nutrilon (alebo polsky Bebilon) a v pohode,zo sunaru ju velmi zapekalo a ine sme neskusali. Davas aj probiotika?
@danusica83 iba kvapky sab-simplex ... mne hlavne išlo o to, že strašne grcká, z beby ho bruško nebolelo, ale tyčky hádzal riadne...aj dve hodiny po jedení... ja osobne si myslím, že má reflux, ale pediatrička zatiaľ vraj mám vyskúšať iné mlieko, že sa grcká aj keď len mliečko nepasuje...ešte nás na gastro neposlala...teraz som mu dala obyčajný nutrilon, sa mi vidí, že grcká trošku menej, ale stále je to veľa na môj vkus ... ešte som počula že nutritonom zahustiť trošku, lebo nutrilon ar je až moc hustý...len mi je to proti srsti stále na ňom skúšať niečo... 😒
@kocurcek sab simplex su kvapky na koliku,my sme davali babycalm kvapky 9este stale davam,ale postupne uz prestavam) , mne moja zvrackala z Nutrilonu ked som jej chcela zvysit davku,tak mala vela,kolko zarabas drobcovi?
@kocurcek ahoj skus ešte nutrilon comfort, je to na citrlivé trávanie... U nás je to jediné čo zabralo, prestal grckať z toho, aj pekne kaká, proste konečne dobre...
@kukujka Ahoj aké kašičky si kúpila?
Inak včera som našla kojeni.net - tam sú dopodrobna čo koľko kedy - príkrmy... SKúste mrknúť, ak neviete ako ja 🙂
@zufzufmeister neste moju prvu kasu som kupila ryzovu mliecnu a aj hami mlicnu s bananmi a kupila som aj take mliecka s kasou to je uz pripravene len do flasticky nalejes to mam v plane dat ked pojdem zas na hokejbal robit zdravotacku a mala bude so sestrou a kasicky chcem davat vecer ked malu nakojim tak potom este kasickou dokrmim lebo ona sa vecer naje a potom sa este rozculuje ale ked horko tazko nieco po dokojeni odsajem tak to vypije takze viem ,ze by este aj s kasicky daco pojedla
@danusica83 hej, to som mu začala dávať, keď som mu dávala sunar...už mu to tiež nedávam stále, len sem tam...preventivne...papal 150+5 ale teraz som mu dala 120+4, mal dosť...to závisí od toho, aká časť dňa je...ale grcká aj tak...všetko riedke proste vygrcká..
@zufzufmeister som myslela, že to je pre deti čo majú bolesti a tak...takže vám to pomohlo aj s grckaním? no veď uvidím, asi mu aj toto skúsim neskôr dať, nech mu to nestriedam každé 3 dni...a keď to nie...tak potom neviem...jedine s nutritonom zahustiť...ale menej ako je nutrilon ar...pfu...jaké kombinácie 🙂
ja som kaše dávala Kubkovi až keď zvládol všetky príkrmy zo zeleniny a ovocie.Až potom som dávala kašu a aj to ho zo všetkých bolelo bruško,tak som skôr dávala len od nestlé to tuším bola nejaká instantná ryžová.Pri Lucke ich tiež budem dávať až potom.
@kaara1980 dakujem,ale moja mama je odo-mna vzdialena 300km,takze vyzivu robi sama (teda so sestrou,ktora pride v polke oktobra na navstevu a vyzivu mi donesie),ale poprosila som ju,nech da radsej viac mrkvicky na sladsiu chut a cukor nech uplne vynecha,tak uvidime. Akurat je v procese varenia tak som vedava 🙂

kocky prosim vas robila ste niektora pre vasich drobcov detsku vyzivu z jablk a mrkvicky? Nemate nejaky dobry recept? Moja mamka sa chysta robit,len sa mi nejak nezda davat do vyzivy cukor pre tak male baby? Na 3kg jablk a 1kg mrkvy 0,5kg cukru. Je to ok? Alebo? (nebojte sa este neprikrmujem,ale kedze sme na UM tak co nevidiet zaciname) A este jedna vecicka,mam doma odstavovac a vcera sme skusali odstavit jablko a mrkvu,vzdy som si myslela ze ked zacnem zo stavickami tak maju byt uplne riedke ako voda,ale ten moj odstavovac nechava take male hrudky,je to ok,ci? Dakujem x