Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@silviadaisy30 ja už nekojím, takže asi od ukončeného 4 mesiaca, teda ak mu bude dovtedy mlieko stačiť... Zatiaľ mu stačí tá dávka, ktorú má na svoj vek určenú, tak si myslím, že nebudem špekulovať... Ja neviem či sa tým niečo dá urýchliť, alebo nie... opýtam sa doktorky, uvidím čo povie
@kukujka tak moja nastasie kaka kazdy den aj 2 krat...juj dufam ze to bude u vas ok,,,
ja asi nebudem kupovat z obchodu,ja zacnem normalne zemiacikom....akurat mi dnes kamoska pisala ze aj ona zacinala tymi kupenymi a ze malej velmi chutia....tak zajtra nam budes pisat ako to dopadlo 🙂
@silviadaisy30 ja zas velmi este nechcem zacinat s niecim inym mne ide len o to aby sa vecer poriadne najedla konecne a nerozculovala no zajtra urcite napisem ako to dopadlo
@kocurcek my sme mali na druhy den po ockovani plavanie a tak som telefonovala dr,on hned nato ze iba ten den nie kupat ze ockovacia latka sa musi vstrebat a tepla voda ma nato nejaky vplyv,ja som aj studene obkady davala na miesto vpichu hned ako sme vysli z ordinacie,nemal chvalabohu ziadnu reakciu
@kukujka a prečo radšej nedokrmiš ešte UM, však to je asi jedno, či mliečna kaša, alebo ešte mliečko, možno už na večer nemáš dosť svojeho mlieka. Ale tak držím palce aj pri tej kaši, potom nám napíšeš ako to dopadlo. Ten môj zatiaľ priberá dobre, tiež len kojím a máme 6980 g, čiže ešte prikrmovanie neriešim.
silviadaisy30 pokial je mala spokojna tak by som ju nedokrmovala. hold po tom 3tom mesiaci sa uz mliecko netvori do zasoby a deticky musia makat. ja som pri prvej preslo bojkotom a pevne verim ze pri tomto sa to zlepsi hoci uz zacina vymyslat aj on, jednoducho nema cas jest a este musi aj makat 😀 Barborku som dokrmovala az po ukoncenom 6stom mesiaci. ak dietatko nepribera tak by som skusila najpr kasicku na vecer ako kukujka a najlepsie zarobit nemliecnu s matersky mlieckom ak sa da. neviem aku mala tvoja porodnu hmotnost ale mala by ju zdvojnasobit do pol roka cize ak vazila dakych 3,5 kg tak by mala mat v pol roku 7 cize ak mate teraz skoro 6 tak to v pohode da
9lea podla mna ta kasa je mensie zlo. poprve davas ju lyzickou, dietatko lepsie priberie a skor ho neodstavis od kojenia. by som tu kasicku brala len taky doplnok jedalnicka
@katinka71 pfu...no tak neviem...a ja som ho večer normalne okupkala...tak ošpliechala trošku...zas to nebol 15 minutovy kúpeľ, iba také umytie...hm...reakcia tiež žiadna, ani horučka ani bolesť, natrela som to octanovou masťou a spinkal celú noc...klíďo píďo 🙂 ale toto ma trošku vykoľajilo...dúfam že som mu tým niečo nepokazila...
@janina7911 kazdy den vysavam vsade vlasy,jednu kuru som dobrala a stale take iste,ked pojdem v oktobri na sk skusim kupit Revalid,a co mi nevypada este aj maly mi sklbe vlasy,iba mu vyberam z ruk
@kocurcek ja som sa tiež pýtala že či po očkovaní kúpať a mne doktorka povedala, že kludne, že vôbec mu nemám narušiť režim, dokonca nedávať ani octanovú masť, ani studené zábaly, kým miesto vpichu nemá horúce, alebo červené... Ze tieto očkovacie látky už nie sú taký humus ako dakedy, že sú odlahčené a je menej aj nežiaducich reakcií, čiže my sme aj kúpali normálne a bol v pohode... Divné fakt, každá doktorka sa inak vyjadrí, je to dobre od veci...
@zufzufmeister asi by ich mali poslať na jednotné školenia 🙂 som rada, si ma ukľudnila ... tiež máme večer fajn režim...kúpeľ, papať, dve falošné pesničky od mamy, pusa a do 15 minút spinká...len nech mu to vydrží čo najdlhšie 😝
@dooscoby ja co som si naposledy odsledovala tak to bolo tyzdenne 100gramov a to sa mi zda trocha malo,ale porodnu vahu mala 3670gr takze ako pises tych 7 kg by mala mat na pol roka,,to by sa dalo myslim si..akoze mala je spokojna vlastne malokedy place,skoro vobec ani od hladu nie,aspon sa to doteraz nestalo,,aj ked medzi kojenim boli napr.5hodinove prestavky,nikdy neplakala...ona rada spi 🙂 ja som planovala ze zacnem tak okolo 5teho mesiaca zemiacikom s mojim mlieckom,,ale kedze sa uz mliecka tvori menej tak neviem,co odstriekam a ked si mala bude pytat tak co jej dam....ja uz sama citim ze je ho menej lebo uz sa prsia tak nenalievaju....
@9lea mne hovorili, že stačí každý druhý deň, ale ja som začala každý deň, kôli tomu, že malý vkuse grcká, stále ho prezliekam a periem a tak...no a tiež kvôli režimu...odkedy som ho začala kúpať každý deň...(alebo teda aspoň trošku ošpliechať vodou stačí) spinká od 20:30 do cca 5:00 + 5:30, napapá sa a spinká potom ešte do ďalšieho kŕmenia...
@9lea aj v AT je trend kupat 2x tyzdenne,ked sa opytal ako casto kupem ja ze kazdy den,kupanie bolo a je jedine co maleho vecer ukludni,najskor aj mm mi vravel ze naco ho kupem kazdy den a ked videl ako sa ukludnil a nevrieskal do polnoci tak aj on sam chysta kupel malemu kazdy den ak nieje v praci
silviadaisy30 mne sa nenalievaju vobec hned od zaciatku.v noci ti spi celu noc, mozno by stalo za uvahu pridat 1-2 kojenia. po 3 mesiaci idu tie prirastky dolu a deti kojene priberaju skokovo alebo narastie a priberie menej ale ak citis ze jej to nestaci tak kludne od ukonceneho 5teho mesiaca zacni, ono sa tusim hovori ze ak dieta pyta viac ako liter mliecka denne tak vtedy zacat s prikrmom. urcite dlhsie ako 3 hodky by som mojho bez jedla nenechala, ja v noci kojim 2-3 krat. moj uz pribral o pol kila menej ako prve 2 mesiace. vo stvrtok ideme na tyzdenne vazenie tak som zvedava plus ho zaockuje
@katinka71 Ak Ti môžem poradiť, namiesto revalidu radšej revitalon. Porovnávala som zloženie oboch, je to to isté, len revitalon je lacnejší, u revalidu sa platí za značku. A pýtať si v lekárni "akčné" balenie revitalonu, 120+30 cps je za cca 20 €. 🙂
Ja som tiež teraz na revitalone, tak uvidíme, či sa niečo zmení k lepšiemu.
@nenullienka calgél je výborný, určite ho využiješ, keď pôjde zúbky, je taký chladivý... ja som zvykla dávať aj na cumlík, keď išli zuby... my sme si teda vytrpeli keď Simonke išli zuby 😒 dúfam, že u Zuzky to bude lepšie.
vidím, že sa začínajú riešiť príkrmy... pri prvom som z toho mala stresy, keď sme začínali, tak sa mi ten obed zdal nekonečný, aj 30 min. to trvalo, kým niečo zjedla, hovorila som si, zlaté mliečkovské časy... 😀
Ale teraz sa už na to teším, keď viem ako na to 🙂 Ale tiež začnem az od 4,5 - 5 mesiaca. Začneme zeleninou, potom + mäsko a ovocie až po mesiaci. Čo sa toho oleja týka, tak som skoro zabudla, ešteže ste mi pripomenuli, že sa má dávať 1-2 kvapky do každého príkrmu, je to aj kôli rozpustnosti vitamínov.
Uvidím ako budeme na tom s kašami, lebo Simonka mi na večeru veru kašu nechcela ani za nič... Tak som ju potom dávala na desiatu do každej som pridala roztlačené alebo nastrúhané čerstvé ovocie (banán, jablko, hrušku, slivku alebo niečo) a tak sme mali aj ovocnú zložku aj kašu 🙂 Ináč, podľa mňa najlepšie kaše, ktoré sú, sú SUNARKA, vyskúšali sme všetky čo sú na trhu, ale mne osobne najviac chutili tieto (ale tie bez jogurtov, len ryžová, pšeničná je najjj a niekedy robili ovsenú tá bola super).
Baby, s vlasmi nemám žiadny problém, práveže naopak, tak mi zhustli, že mi to ide na nervy, ale chudnúť sa mi nedarí a nedarí !!! Ja neviem, či som taká pažravá alebo to po druhom pôjde ťažšie 🤐
@janina7911 dakujem za radu urcite si kupim, som z toho zufala,objednala som sa ku kadernicke na sk ,povedala som jej co je vo veci ,ona nato ze mne moze vypadat nieco lebo melirovat moje vlasy trva vyse hodiny,na sk cestujeme az 8.10
@ivusik33 ani mi nehovor o chudnuti poctivo som drzala 2tyzdnovu dietu,pritom 2xtyzdenne zumba,1xpoporodne cvicenie,babyplavanie a este v ten den pilates to robim od zaciatku septembra a vysledok ani gram som neschudla,iba prsia sa mi zmensili na 0,s dietou som prastila v ostatnom pokracujem do novembra lebo to mam predplatene,keby nie prastim aj stym
@ivusik33 ake krasne slecny mas 🙂 a mamina? na co riesis chudnutie ked mas tak krasne zdrave dcerky. Ved ono to pojde dolu samo,9.mesiacov si priberala (a ziadnu dietu nepotrebovala) tak daj tomu 9mesiacov a kilecka pojdu dole. Vela stastia 🙂
@ivusik33 začala si s 90 dňovou, ja sa tiež odhodlávam, ale sa nejako neviem odhodlať :D

@zufzufmeister no moja mala naposledy 14teho sme mali kontrolu a vazila 5620 tak to je riadny rozdiel...
ak sa mozem opytat ty kedy mas v plane zacat s prikrmovanim?