icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucire
3. okt 2011

@kukujka aj moja to robí nedokáže sa prevrátit ani sama sa nepritiahne...ale keď ju držim na rukách taklen do sedu. Nemyslím si že je to zlé len asi by tak často nemala byt v takej polohe...asi sa jej tak páči pozerať okolie.

kukujka
3. okt 2011

@kala moja lia pribera priemerne 130-150g tyzdenne tak nechapem tvojho dr.co riesi dokrmovanie.daj na svoj matersky instinkt a riad na nim a nie radami nejakeho dr.co sa riadi tabulkami spred 20tich rokov

dooscoby
3. okt 2011

kala neprikrmuj naco. do pol roka ma dieta 2nasobit porodnu hmotnost a to urcite dosiahnete. moj pribral posledny mesiac 700gr a lekarka nepovedala nic, uz pribera tiez tych 150gr za tyzden. ono ta hmotnost uz nebude tak vysoka. od toho 3tieho mesiaca uz dietky priberu medzi 500-700gr. moj ma tiez taky rezim 2-3 hodky vo dne v noci. zatial neriesim len kojim

lucire
3. okt 2011

chcela som sa opýtať keď sa napapáte aj hned spíte alebo ste hore?moja je vždy od tej 14 hore a už si zdriemne ozaj tak na hodinu a potom večer 17-18. na hodinu a potom večer o tej 20-21spíme až do tretej v noci....

dooscoby
3. okt 2011

lucire moj rezim nema cize ten spanok je raz tak raz tak. dakedy pospi aj 3 hodky vkuse dakedy tolko da za cely den

dnes som bola s malym na neurologii a lekarka my sama povedala ze s pretacanim ma cas, staci ked zacne medzi 5-6 mesiacov. uz sa preguli na bok aj sa taha na brucho ale dako mu to nejde.

lucire
3. okt 2011

@simika23 no moja malá robí hlavou sem a tam keď je unavená a niekedy tak sama sa unaví že potom zaspí...trochu si mrnká a cez deň tiež plačeme síce nie stále ale všimla som si že keď si dá hračku do pusiny a asi narazí do dasieň že začne niekedy strašne revať...

silviadaisy30
3. okt 2011

ahojte tak vidim ze aj u vas vsetkych sa to meni,,aj u nas skoro kazdym dnom,minule mi mala spala od pol 8mej do rana pol 6tej,a tuto noc som bola 5 krat hore a furt chcela papat,,,neviem co bola taka nepokojna...a doobeda taka nervacka furt len mrncala no nic jej nebolo po voli ani na rukach nie no musela som ist s nou von a az potom zaspala...
uz sa mi prestala prevracat z chrbatika na brusko trvalo to par dni a teraz sa len otoci na bok a hlavicku zaklana dozadu..no nieco nove 🙂
@kukujka moja to robievala predtym ale nejako skoncilo to samo,dok povedal ze ju nemame k tomu animovat...
..teraz ked jej podam prsty tak sa napne kus zdvihne hlavicku a to je vsetko,ak jej pomozem ze ju potiahnem tak pekne sedi aj hlavicku drzi dobre...
moj dok povedal ze im to netreba ukazovat ze mozu sediet odvtedy ked same zacnu ...tak neviem no 😖

janina7911
3. okt 2011

@kukujka Keď je malinká taká šikovná a ťahá sa sama do sedu, tak by som ju nechala, aspoň mne bolo tak povedané, že nedávať sadať nasilu, ale nebrániť, keď začne sama.
Myslím, že chvíľkovo to na chrbátik zle robiť nebude, lebo asi nevydrží dlho, keď sa jej podarí hačať, či hej?

lucire
3. okt 2011

@dooscoby no tak sa asi nemusím ani sťažovať, my našťastie ako taký režim sa jej snažím udržovať ale je to len na nej kedy sa napapá a kedy zaspí...lebo to ovplyvniť neviem...niekedy sa mi zdá že je hladná tak sa ju snažím nakrmiť a nakoniec zistím, že je skor unavená že málo spinkala...

My sa tiež ešte neprevalujeme,ja mám radosť keď vydrží dlho na brušku aj polhodinu

lucire
3. okt 2011

no a nám sa tlačia očné zuby tak aj z toho sme docela nervózní

fleuerette
3. okt 2011

naša prvá mrkvička........ fúúúj 😀

kukujka
3. okt 2011

@kala tu je este pre porovnanie tabulka o priberani ktoru udava WHO

1-2.mesiac 130/140g tyzdenne
3-4.mesiac 70-110g tyzdenne
5-6-mesiac 40-60g tyzdenne

to sa jedna o kojene deticky deti na UM maju zas ine hodnoty

kukujka
3. okt 2011

@silviadaisy30 uvidim mozno ju to prestane bavit

lucire
3. okt 2011

@kukujka no tak my sme na tom ešte teda dobre..

lucire
3. okt 2011

@fleuerette žeby nechutila? len si uvarila a rozmixovala mrkvu?

fleuerette
3. okt 2011

@lucire hej, len uvarená pomixovaná, prepasírovaná a trošku zriedená vodou, v ktorej sa varila....... ale malý neprehltol ani lyžičku, pekne všetko poctivo jazýčkom vytlačil z pusiny 😀 😀

simika23
3. okt 2011

@dooscoby my tiez cez den kazde 2 hodiny kojime ale to chce aj skôr niekedy..v noci tiez kazde 2 hodky( co by som bola rada keby to bolo jak volakedy ze prespala az 4 hodky v kuse)

danusica83
3. okt 2011

@kukujka a nevies nahodou ake?

kukujka
3. okt 2011

@danusica83 tie pre UM neviem vsade som stale hladala len pre kojene deticky tie na UM maju o cosi vyssie hodnoty,ale presne neviem ake

dooscoby
3. okt 2011

simika23 v noci dakedy potiahne aj 3 hodky a to si vtedy poviem ako dobre som sa vyspala 🙂 stale verim ze tie intervaly sa budu predlzovat ale aspon netravi hodiny na prsniku ako jeho segra

andrejecka
3. okt 2011

@janka830 no my sa dávame očkovať len tými povinnými

mimca20
3. okt 2011

Baby otazka: Napisete mi ake su povinne a nepovinne ockovania priblizne teraz v 3 mesiaci?? Povinne som nasla na nete a buduci utorok nas caka prve ockovanie.

mimca20
3. okt 2011

@andrejecka A tie povinne su ake?? Dajaka 3vakcina ci co?? Kazdy 3 mesiac vsak??

janina7911
3. okt 2011

@mimca20
Povinné očkovania v 3. mesiaci sú len šesťzložkovou a pneumokokovou vakcínou.
Z nepovinných sa v 3. mesiaci dá absolvovať len očkovanie proti rotavírusom.

kaara1980
3. okt 2011

ahojte.Kukám že riešite očkovanie.My sme mali ísť do poradne 28ho.9,ale dr mi písala sms,že bude mať dovolenku,takže neviem na kedy nám ju konečne dá,ale na poslednej ešte nespomínala očkovanie...preto sa hccem opýtať,na ten 13valentný prevenar a rotrix vám dávala aj recept dr,či ste len došli do lekárne a kúpili? 😉

janina7911
3. okt 2011

@kaara1980 Ja keď som dnes volala lekárovi a dohadovala poradňu a očkovanie, tak vraj na pneumokoky má všetko na ambulancii a vyberiem si, ktorú chcem a rotarix vraj objedná a zaplatím ho priamo jemu. Ale nie každý to asi robí takto, pokiaľ viem, normálne potrebuješ recept.

dooscoby
3. okt 2011

kaara1980 mne davala recept. na rotarix poistovna preplaca dakych smiesnych 5 eur a zbytok si uz doplatis sama. mna vysli obidve davkych dakych 95 eur cca.

kala
3. okt 2011

@kukujka Vdaka baby za názor a veru se... čo mi dr povie, maličký je spokojný cez deň neplače tak hladný nieje, a že viac papká za noc a čo nevadí mne osobne to nevadí vôbec. Som za to že ak je hladný nech si dá koľko on chce a kašlem im ja tabuľky, keby nepriberal alebo dako neprospieval tak ano som za to prikrmovať ale teraz zatial nie 😔 😵

sissika
3. okt 2011

@katinka71 a ten Prevenar 13 je u nás povinné? alebo ako to je, nejak teraz nechápem ... 😕

sissika
3. okt 2011

@kaara1980 ano, rotarix bol na recept ...