icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ivusik33
4. okt 2011

@kocurcek moja tiež tak spávala a minulý týždeň po očkovaní sa to začalo meniť a začala vstávať aj o 2... tak vstávala asi 3 dni, potom to predĺžila na 3.30 a tento týždeň už vstáva okolo 4.30. Možno to bolo očkovaním, alebo sa prejavil rastový špurt a ona potrebuje viac papať, lebo rýchle rastie...neriešim to, ono sa to upravilo samé. Niekedy asi potrebuje jednu dávky papania naviac 🙂

ivusik33
4. okt 2011

@sissika to je fakt zaujímavé.... asi tvoj dr. dostáva províziu od tej druhej firmy, lebo iné vysvetlenie neexistuje! On je povinný ťa informovať.

ivusik33
4. okt 2011

Veru, letí to... o chvíľu budeme rozoberať čo uvariť drobcom, ako papajú príkrmy, to bude sranda 😀
Ja mám stoličku po Simonke, už 3 mesiace v nej odmieta sedieť, tak ju posunieme Zuzke. Je to plastová, polohovateľná, čo sa upevní na klasickú stoličku - najskôr som ju nechcela, ale teraz som fakt rada, lebo mi doma zaberie málo miesto (tie klasické plastové sú riadne veľké). Túto doniesol MM z ameriky a je fakt dobrá.

ivusik33
4. okt 2011

@tamtamka26 máš pravdu, deti takéto veci netreba učiť, oni na to samé prídu ako čo robiť a kedy je ten správny čas...

kaara1980
4. okt 2011

@dooscoby a akú máte poisťovňu?

kaara1980
4. okt 2011

kukám,že rozoberáte sedenie.No možno ma ukameňujete,ale ťahať dieťa za rúčky,trénovať sedenie atď sa nemá.Dieťa má všetko urobiť samé,samé sedieť môže až potom,ako sa samé posadí a dokáže sa aj udržať a nepadá.Tak ako sa má aj samé postaviť a začať chodiť.Kedy to ktoré dieťa spraví prvý krát je individuálne.Jakub sa postavil prvý x až keď mal presne rok,zato môj synovec má 7 mesiacov a od 6tich štvornožkuje ako divý a zo štyroch sa aj sám posadil.Keď mal 6a pol mesiaca sa aj sám postavil a už v postieľke obchádza dokolečka.Švagriná ho občas drží za ruky a chodí s ním,že robí chybu jej nebudem vravieť,každý podľa svojho uváženia.Ja si počkám,nech malá urobí všetko sama.

kaara1980
4. okt 2011

no akurát mi volala pediatrička.Vo štvrtok ideme očkovať 😕 ☹ ,normálne sa bojím.Jakub mával vždy teploty.Ale dala som si predpísať recept na tú 13valentnú.Pýtala som sa aj na ten rotarix a ostala zarazená,že to je drahé...no porozprávam sa s ňou v poradni.Malý mal hnačku ako 2 ročný a bolo to fakt strašné

danusica83
4. okt 2011

@kocurcek aj my uz mame jednu davku mliecka navyse,je stale hladna a aj po vypiti mliecka mi mrnci,a to mi vypije cca 950ml za den. zaciname prikrmovat,my sme na UM.

9lea
4. okt 2011

@kala môj malý má tri mesiace a týždeň a máme tiež 6900 g a dr. mi o prikrmovaní ani necekla, ja si myslím, že tvoj maličky má peknú váhu a keď neplačká od hladu, tak načo dokrmovať, nie vždy musia detičky pribrať 200 g za týždeň. Môj už tiež priberá po menej a v noci sa mi budieval raz, teraz niekedy už aj dva krát, lebo je určite hladný, však nečudo, veď rastie a cez deň už iba neleží, ale sa aj hrá na dečke, takže už vydá určitú energiu. Ale radšej vstanem dva krát, alebo tri krát, ako do neho niečo pchať, aby mi lepšie spinkal. Však on aj tak keď sa zobudí, tak papá zo zatvorenými očkami a celý proces zobudenia a jedenia trvá 15 minút, čiže da sa to zvládnuť.

rainbow1
4. okt 2011

@kaara1980 100ľudí, 100názorov a ako už tu bolo spomínané každé dieťa je indi vindi 🙂

9lea
4. okt 2011

@kocurcek podľa mňa netreba nič dávať, tie naše deti to robia všetky tak podobne, každé trošičku inak, ale predsa všetky podobne, môj tiež tak robil ako tvoj, zaspal približne okolo 8 večer a budil sa až nad ránom okolo 4 alebo 5 na papanie, teraz sa už budí dva krát, jednoducho to je asi ten vývin a jednoducho to tak asi má byť, dieťaťko sa cez deň už aj hrá, vydá viac energie, a rastie, mliečko mu ešte určite stačí, ale ho potrebuje viac, preto sa aj viac krát zobudí. Keď si to porovnáš, skoro každá sme tu písali, ako nám drobci pekne spinkajú, postupne sú tu prispevky o tom ako sa drobci nebudia iba raz za noc ale viac krát. Samozrejme sú aj výnimky, ale vieš ako sa hovorí, výnimka potvrdzuje pravidlo. Môj drahý mi dnes hovorí, že ak sa tak budí, tak je určite hladny a môžeme začať skúsiť dokrmovať, som mu povedala, že ani náhodou. Však sa v noci len zobudí, napapá a spinká ďalej, čiže to nie je hodinový rev od hladu alebo čo. Čiže podľa mňa to všetko tak ma byť.

9lea
4. okt 2011

@kaara1980 súhlasím s Tebou, ja si tiež počkám, kým malý začne zo všetkým sám, môj sa ešte ani raz neprevrátil z chrbatika na bruško a neriešim, tiež by sa ťahal do sedu, keď leží na mne, ale mu v tom nepomohám, nech si robí sám ako uzná za vhodné.

kocurcek
4. okt 2011

@andrejecka no uvidím asi, že ako to bude pokračovať, možno by som mu skúsila tú kašičku dať...

kocurcek
4. okt 2011

@danusica83 aj my sme na um, papáme cca 900 ml denne...no a teraz si pýta ešte jednu dávku navyše...teda +150 ml ... ozaj ešte som sa chcela opýtať, že som kdesi čítala, alebo mi to niekto hovoril, už neviem, že ak by som chcela prikrmovať, tak treba aby sedel sám s oporou a držal dobre hlavičku a tak?

kocurcek
4. okt 2011

@9lea tiež som rozmýšľala, že pokiaľ sa mi nebudí každé dve hoďky, asi ešte netreba...no veď uvidím, ako to pôjde ďalej...

bubu84
4. okt 2011

baby,vase deticky uz zaujimaju aj hracky? toho mojko krpca teda velmi nie , jaaj a stale by sa na rukach nosil, vcera sme boli u kamosky na navsteve, ma 4 mesacnu dcerku a ona taka zlata, tak si brblotala a hracky ju velmi zaujimali a ten moj, akonahle som ho polozila bud na decku alebo do kresielka spustil taky rev ako uz dlho, uz som myslela ze sa to vsetko zlepsilo,ale mam pocit, ze sa to vracia do starych kolaji, ved ja uz ho nevladzem cely den na rukach nosit... 😢

bubu84
4. okt 2011

@kaara1980 aj my ideme vo stvrtok, sa toho obavam ☹

bubu84
4. okt 2011

my sme tiez uz skoro celu noc prespavali a zase sa zacal casom budit niekedy o 1, inokedy o 2, dokonca tuto noc o 23 hodine, napapal sa a spinkal do pol 4, asi je viac hladny,aj dnes viac papal, posledne dni papal len tak 5 minut a zacal sa odtahovat od prsnikov, som si myslela ze mi netecie mliecko, ale potlacila som a tieklo dobre, asi mu uz stacilo... ale dnes znovu aj 15 minut a to rano uz po hodine pytal a potom zaspinkal trosku a po 2 hodinach zase pytal, to papal tak 10 minut, teraz asi 15 minut spinka, to som si uz myslele, ze uz mame nejaky ten rezim,ale teda vobec nie...

janina7911
4. okt 2011

@bubu84 @kaara1980 Baby, pridávam sa... nás to očkovanie čaká vo štvrtok tiež. Normálne ma lekár varoval, že pneumokok bolí len kuštik, ale že hexa bolí hodne. Som zvedavá, kto bude revať viac, či ja, alebo Simi... A hlavne nech potom tie naše deťule nemajú žiadnu blbú reakciu.

bubu84
4. okt 2011

@janina7911 toho sa najviac bojim, aby tan neboli zle reakcie, este aj moj manzel ten den pracuje az do 21.hod. ☹

bubu84
4. okt 2011

@kala cooo malo pribera? ved to je uplne super kolko pribral za tyzden, urcite by som sa na dokrmovanie vykaslala ked len kojis...

janina7911
4. okt 2011

@bubu84 Ja som na tom horšie... očkovať dávam vo štvrtok, manžel je v UK a domov príde v noci z piatka na sobotu. ☹ Takže sa len budem modliť, aby bolo všetko ok, žiadne horúčky, bolesti a tak. Ja sa chystám preventívne hneď ako prídeme domov dávať studené obklady, tak uvidíme.

katinka71
4. okt 2011

@janina7911 Marco mal iba hexa,nemal ziadnu reakciu ani zvysenu teplotu,mala som so sebou zamrazene obklady zabalene v plienke apo vpichu som mu to miesto chladila a v ten den nekupala

katinka71
4. okt 2011

@sissika to smutne ze dr neinformuje ta dopredu co ide podavat,tu v AT mesiac dopredu nas informuje da nam material prestudovat o danom ockovani a stale povie je na vas ako sa rozhodnete aj pri povinnych ockovaniach nemusim dat zaockovat

9lea
4. okt 2011

my sme boli minulý týždeň očkovaný aj Hexa aj Pneumokoky (dostali sme Prevenar 13) a reákcia nebola takmer žiadná, malý bol len viac nervózny a uplakaný, tak nám dr. povedal, že ak by aj nemal horúčku, tak že mu mám dať aj tak paralen čipku od bolesti, že ho to ukľudní. Tak som vlastne na druhý deň po očkovaní ráno dala čipku, lebo bol taký nesvoj a potom si aj pospinkal v kuse 3 hodiny a bolo vlastne všetko o.k. Ja som tu v De nemusela za nič doplacať, všetko sme dostali priamo u dr. a nekupkala som radšej dva dni.

dooscoby
4. okt 2011

janina7911 ale ta hexa sa dava cez ustocka to sa nepicha do nozky. cize zober pre babo trosku vodicky vo flasticke na zapitie a pediater by to mal vediet podat tak aby dietatko to nevygrcalo

katinka71
4. okt 2011

@dooscoby hexa sa prave picha do nozky,proti rotavirusom sa podava cez usta

lucire
4. okt 2011

@jerino aj ja malú priťahujem za ruky, asi tak 1x za deň...a to si myslím že jej neuškodí.

lucire
4. okt 2011

@tamtamka26 no aj ja som to čítala, ale veď to priťahovanie za ručičky sa nerobí nasilu? takže len v rámci trénovania ako drží hlavu a či má silu...no mojej sa to páči...no samozrejme netreba všetko vešať doktorom na nos lebo tí vám povedia svoje...

janina7911
4. okt 2011

@dooscoby Presne ako píše @katinka71, hexa sa pichá do nôžky, rotarix do ústočiek. Ale čajík beriem aj tak, možno si cucne po všetkom aspoň na ukľudnenie... Tak som urobila aj po prepichovaní ušiek kvôli náušniciam.