icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

mimca20
8. okt 2011

Ved to kukujka, aj danusica83 nevedia co pytat za vakciny. Ja premyslam len nad tymi zakladnymi (Prevenar13 a tu proti chorobam) a hotovo. Kamoska ma 4 rocnu dceru, ockovanu proti rotavirusom a aj tak pred dvoma rokmi to schytala a skoncila v nemocke. Lekari jej vtedy povedali, ze zbytocne ockovanie bolo. Ved to, ze kazda vakcina je zasah do telicka, nech mi nik netvrdi. Ze ta je len cez usta, nie injekcne ale aj tak je to vakcina. Skor som za to, ze ho proti rotavirusom nedam ockovat. A ked to nas napadne, tak dufam, ze uspesne zvladneme a hotovo.

dooscoby
8. okt 2011

mimca20 ano tak vakcina stoji asi tolko. ja som doplacala dakych 45 Eur a treba 2 davky.

kukujka no neviem ci to je zbytocne alebo nie. ono rotavirus sa lahko prenasa, mam kolegynu ktorej dcerka kvoli tomu skoncila v nemocnici na infuzkach a potom si trieskala hlavu ze mala kaslat na peniaze a daj ju ockovat. do tych 3 rokov pokial nechodi do kolektivu tak by to malo byt okik, ono to vacsinou dostanu deti do 5 rokov. Napr.u mamky na ustave kde su pubertiaci sa im objavili rotavirusove hnacky. kazdy nech uzna za vhodne ci da alebo neda ockovkovat, ja som dala. Napr. aj ten prevenar som dala 10 vakcinu lebo pediatricka my tvrdila ze to staci na bezne skolkarske ochorenia, aj barborka ma rovnaku vakcinu a zatial pohodka

dooscoby
8. okt 2011

kukujka s tym prevenarom tiez treba ratat doplatok 17 Eur a treba 3 vakciny

lucire
8. okt 2011

@mimca20 Ahoj, ja nemám zaočkovanú malú proti rotavirusom, nevedela som sa rozhodnúť. a keďže to doktorka chcela dať tri očkovania naraz tak som sa rozhodla iba pre povinné...

kaara1980
8. okt 2011

ahojte,ani ja nedám rotavírusy,len povinné očkovania(pneumokoky sú sviňa,brat mal toľkokrát zápal stredného ucha,že si doktor myslel,že bude hluchý).My tiež nebudeme mať veľmi dlho ktoré vlásky strihať ☹ ,ale Kubka som ostrihala ešte ako mesačného (viem,že sa hovorí že do roka nie),mal temeničku a zle sa mi ju mastilo a vyčesávalo,tak som ho šmykla a doteraz musí byť úplne na krátko,lebo tá temenička sa mu urobí akonáhle má dlhšie vlásky 😠 .
Za súkromku som aj ja rozhodne,už sa tu poznáme,chodíme sem pravidelne tak čo nás má hockto čítať?
Baby,detičky už máte poistené?Ak áno kde?

sisi0211
8. okt 2011

@kaara1980 Uff, to pocujem prvy krat s tym zrastenim. A co to vlastne zrastie, tam kde cika? ☹ Moja ked kaka, tak to ma tiez vsade, ale ja ju stale umyjem v umyvadle. Niekedy ale aj tak tam z toho nieco ostane a nejak super sa to necisti ☹ ☹
S tym zapalom mocoveho mechura je to vraj vsak tak, ze niektore dievcatka to maju a niektore nie. Ja len dufam, ze moju to obide 😖

sisi0211
8. okt 2011

@danusica83 Moja ma uz daleko 4 mesiace a tiez sa este neotaca, pohodacka 😀

sisi0211
8. okt 2011

@mimca20 Ja som zatial nedala malu zaockovat proti nicomu. Suhlasim s tym, ze rotavirusy su len reklamny tah. Nehovorim, ze niekomu nepomoze to ockovanie. Ale, povazujem ho za ockovanie take ako proti chripke. Velky boom....

mimca20
8. okt 2011

Toto venuje Lukasko vsetkym junovym maminam (ktore pozname, ktore tu casto chodia a prispievaju) za to ako lubia svoje deticky.

silviadaisy30
8. okt 2011

@sisi0211 no ono to neni dobre ak jej tam nieco ostava hlavne ak je to stolica,,,cisti sa to lahko,das si na ruku trocha detskeho olejceka namocis tam vatovu tycinku na cistenie usi roztvoris cikulku a pekne povytieras 🙂 moja segra to robi doteraz a jej dcera ma uz 4 roky 🙂 a sa furt smeju bo jak chodi ta sa jej smyka 😀
..moja sa par dni tocila z chrbatika na brusko a teraz uz viac ako tyzden to nerobi,a dnes zacala skusat zas ale na opacnu stranu tak uvidime ako dlho jej to vydrzi 🙂

sisi0211
8. okt 2011

@silviadaisy30 Jasneee, ja jej to tam nenechavam. Ale, ja radsej cistou vodou... ten olejcek tam asi tiez velmi nepatri, hm???

silviadaisy30
8. okt 2011

@sisi0211 ved jasne 🙂 ja ju tiez umyvam vo vode ale robim to zakazdym ked sa tak silno pokaka ,a to som bola prekvapena ze aj po umyti vodou to nebolo az take ciste akoze kaka tam nebola ale ciste tiez nie 😖 nechapem sama.....
a raz ked som bola na kontrole s malou,tak dok jej pozeral nozky a tak ako ich skusal koli klbikom tak som videla ze jej roztvoril cikulku,aj som si myslela ze kontrola , tak som bola rada ze to bolo ok,no neviem si predstavit ak by tam nieco mala no neviem co by mi bol povedal....
ale nemyslim ze by olejcek mohol skodit...

silviadaisy30
8. okt 2011

@kaara1980 no tak toto som este nikdy o takychto veciach nepocula,dakujem za ten link 🙂
doteraz som to citala,,takze baby co maju dievcatka""" prvy krat""" by si to tiez mali precitat,,aby sme sa takymto veciam mohli vyvarovat 😠

ajjkas
9. okt 2011

ahojte baby,mám problém,už viac ako mesiac sme na sunare,ale už asi tak 2dni mi ho nechce pit,vypije tak 50 a plače a hned ked jej dám čaj tak vypije hned aj 100mlnajprv som myslela,že koli cumlu,ale nie tak neviem,počula som,že niekto to mieša s čajom,ale ja neviem ako,asi prejdem na normálne polotučné 😒 ak viete tak poradte ☹

lucire
9. okt 2011

@silviadaisyno teda ano lebo ja som bola presvedčená, že s tým netreba nič robiť tak ako hovoria dr. pri chlapcoch nepreťahovať predkožku!!!!! tiež som sa na to pýtala hneď v pôrodnici a nič také nám nepovedali... ☹

janina7911
9. okt 2011

@kukujka @mimca20 Ja som tiež myslela, že stretko trošku neskôr, keď drobci podrastú. Trebárs v tom júni, to už budú aj pobehovať okolo nás. 🙂

@kukujka Za súkromku som aj ja, radšej si pokecať o niektorých veciach tam, ako sa má niekto navážať. Sme tu hlavne na to, aby sme si pokecali, poradili (aj za cenu, že možno občas urobíme alebo sa spýtame blbosť, ale veď mnohé sme maminy prvýkrát, robíme chyby a neustále sa učíme).

danusica83
9. okt 2011

@ajjkas takym malym babatkam by sa malo podavat tak 10 max 30ml vodicky/cajika medzi papanim,urcite nie 100ml na jeden hlt. S tym Sunarom Ti neporadim,mi sme pili sunar,ale to ju zapekalo a zvracala tak sme presli na Nutrilon a s papanim nemame ziaden problem 🙂

kukujka
9. okt 2011

babule neviem v com je problem,ale mne sa do tej sukromky ist neda vas som tam popridavala da sa vam vstupit dnu???idem zistit kde je problem

janka830
9. okt 2011

@kukujka ahoj tá súkromka je naozaj dobrý nápad...

@kaara1980 aj my sme chceli dať malú poistiť uvažovali sme o farbičke z alianzu ale stále sme sa akosi nerozhýbali...nad ktorým poistením rozmýšlaš ty? inak my bolo povedané že najlepšie by bolo uzavrieť to poistenie do konca roka lebo potom sa ten istý balíček služieb bude platiť vyššia suma lebo sa bude brať ako ročné dieťa...

kukujka
9. okt 2011

tu mi ta sukromka nejak blbne pisala som adminom zatial mi neodpisali

janina7911
9. okt 2011

@kaara1980 Ahoj, ja už tiež asi mesiac dumem nad poistením pre malú, už som aj čo to počítala na nete, zatiaľ som sa ale nerozhodla. Určite viem, že chceme kapitálové životné, nie investičné životné poistenie. Zatiaľ u mňa vyhráva Farbička, ale na 100% rozhodnutá nie som. Asi by bolo načim si nechať urobiť nejaký návrh/ponuku, ale ja bývam mimo mesta a malá je v poslednom čase dosť zlá, tak sa s ňou niekam len tak ľahko nedostanem.

ajjkas
9. okt 2011

@danusica83 ahoj,tak to som ani nečakala,že vypije všetko naraz,ale ja som jej ten čaj nedala zo srandy,ale preto,lebo mi skoro nič nepapala celý den,tak nech vypije aj 200 na jeden hlt,ked jej to zaženie hlad kým ja nájdem nejaké iné mliečko....netreba sa vždy riadit tabulkami ,,takym malym babatkam by sa malo podavat tak 10 max 30ml vodicky/cajika medzi papanim" toto sa nehodí na každé dieta.. viem to podla prvej dcéry,,,ale aj tak vdaka

kaara1980
9. okt 2011

@janina7911
@janka830 ja tiež rozmýšľam nad tou farbičkou,lebo nik iný nič pre deti neponúka v reklamách a obiehať každú poisťovňu je blbosť

kukujka
9. okt 2011

@ajjkas skus este vydrzat moja lia ma tiez dni ked nechce nic papakat a potom sa zas rozbehne a aj kamaratkin syn ma take stavy su dni ked vypije len po 50ml na kazde krmenie a potom sa rozpapal

danusica83
9. okt 2011

@ajjkas ja neviem,co to je "nepapat",my sme s tym nikdy nemali problem. Ty vies najlepsie co je pre tvoju malu najlepsie tak sa tym riad,ja som ti len napisala svoj nazor. Verim,ze coskoro najdete to spravne mliecko,ktore jej bude vyhovovat. Ake mliecka ste uz vyskusali?

kukujka
9. okt 2011

baby ked moja lia nosi oblecenie 62ky tak aku velkost pancusiek jej mam kupit 18ky?????

lucia1181
9. okt 2011

@kukujka ja som objednala malemu termo pancuchy a objednavala som velkost 62/74...tam to mali takto ocislovane.uz ich mam aj doma a su perfektne.maly nosi 68 a niektore aj 74 uz oblecie a tieto pancuchy su poriadne elasticke,takze ich naozaj oblecu deticky co nosia velkost 62,ale aj 74

sissika
9. okt 2011

ja som kupovala pancuchy 80/86, a malemu su dobre, ale tak on ma take velke stehniska ...

nenullienka
9. okt 2011

@kukujka ahoj ja čo som zatiaľ kupovala tak na spodku boli vždy čísla ja som kupovala 68 ale sú mu dobré aj 74. Ja som tu nebola celý víkend ale som za za tú súkromnú tému lebo keď sa má niekto do teba navážať 😖 😖 😖 😖 A ja sem hlavne chodím preto lebo viac hláv viac rozumu. A keďže som prvý rát matkov tak potrebujem aj poradiť.