icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lubkasungirl
18. feb 2012

@alzbetka71 aj u nas

ivulik20
20. feb 2012

ahojte baby, chcem sa opýtať, či pijú vaše deti čajíky? Náš malý nechce nič, ani vodu dokonca. Po lyžičkách mu to musím dávať, aby aspoň niečo vypil. Nechce to ani z flaše, ani z pohára najradšej by to pil z dospeláckeho pohára, aj mu to tak dám, ale samozrejme polovička je vonku. Skúšala som už asi všetko, šťavy, granulované čaje, sáčkové čaje... nechce nič. A po lyžičkách je to o hubu mu tak dávať, ale asi nám nič iné nezostáva ☹

daniela1974
20. feb 2012

@ivulik20 a kojite sa? Lebo ja Emku este dost kojim a doteraz caj ani vodu nepila vobec ani ked mala teplotu, proste to odmieta.
Davala som jej z pohara z flase s dudlom ci so sosakom no nic nepomohlo.
Pred 3 dnami som jej skusila dat z flase s dudlikom obycajnym a pila - fenilkovy caj (obycajny nie granulovany) asi 1 deci za den.
A ked bola chora tak som jej bola kupit aj hipp dzusik pre deticky od 4 mesiacov a odprdela mi ho 😉 vypili ho starsie 😕 😕 😕 😕 😕 .

ivulik20
20. feb 2012

@daniela1974 my sa nekojíme, ale tiež teda mliečka vypije dosť, žeby mu to stačilo? 😖

dd2112
20. feb 2012

@ivulik20 ahoj ja malej dávam čistú prevarenú vodičku a mliečko nie je voda ☹tak skús ešte ten pohárik s takým sosákom vyskúšaj možno mu to pôjde...

ivulik20
20. feb 2012

@dd2112 ahoj, ja som skúšala už všetko, aj mäkký sosák aj tvrdší, ale nič. Skrátka to nechce. tak sa budeme aj nadalej trápiť lyžičkami. Trvá to dlho, ale aspoň niečo.

tamtamka26
22. feb 2012

@ivulik20 ja som mu cca. pred 2 týždňami dala ten pohár so sosákom... poviem ti, takú zábavu s ním mal....ale ťahať z neho nevie. my sa kojíme a dr. povedala, že môžem skúsiť mu dať vodu čistú, napr. za chlebíkom.... tak som odkrútila sosák a dala mu napiť z pohára. taaaak sa mu to strašne vždy páči, keď mu to dám. ale asi 1x glgne a prehltne a potom len fúka do vody a robí bubliny.... 🙂

tamtamka26
22. feb 2012

joj, ale dnes som urobila radikálny krok, už som nevydržala... požičala som si pre krpca chodítko!!!! normálne som nešťastná ja zarytá protivníčka chodítok!!! ale proste malý nič iné nechce, len chodiť za ruky!!! ja aj mm máme kríže v prdeli a keď on je v práci, tak samozrejme ja sa nad ním skláňam.... on nijako nechce byť, len chodiť. žiadne sedenie, ležanie, proste nič!!!! inak plače. ☹ a najlepšie je, že vrieska aj v chodítku!!!!! 😖 😖 😖 😖 proste má pocit, akoby bol vo väzení a chce chodiť len so mnou za ruky..... ach booooooooože!!! 🤐

ivulik20
23. feb 2012

@tamtamka26 ja dávam tiež malého do chodítka. najprv som tiež nechcela, ale je to taká pomoc. Prvého syna som tirž dávala do chodítka a nemal absolútne žiadnx problém. Ani nešpičkoval a naučil sa pekne chodiť. Pokial sa to nejako nepreháňa, napríklad že je tam celý deň, tak je to podla mňa v pohode. I keď viem, že vela mamičiek to radikálne odmieta. Ale tak to má predsa byť, 100 ludí, 100 názorov. 🙂

tamtamka26
23. feb 2012

@ivulik20 ale čo, šak on mi tam ani nechce byť, pre mňa žiadna pomoc... 😒 momentálne leží v postieľke a vykrikuje ňa-ňa-ňa.... 😉

ivulik20
24. feb 2012

@tamtamka26 aspoň že leží a vykrikuje 😀 Lebo ja ho už ani tam nemôžem nechať, lebo sa chytí a klakne si. Máme takú postielku, ktorá má len jednu polohu, nedá sa dať nižšie, takže samého ho tam nemôžem nechať, ale aj keby sa dala dať nižšie, aj tak by tam sám nevydržal. Aj on by vykrikoval ale tak inak..... 😀 😝

alzbetka71
24. feb 2012

@tamtamka26 náš v chodítku nechce byť ani za svet, tiež plače, ale naučil sa vyliezť na chodítko, tak sa trochu pohrá s tými tlačítkami a chodí s chodítkom tak, že ho zo zadu tlačí, aspoň trochu sa zabaví

tamtamka26
24. feb 2012

@ivulik20 tak to máš dosť na prd.... to som ešte nevidela takú postieľku, ktorá sa nedá polohovať.....no náš sa zatiaľ nepostaví, ale dnes som ho dala do kočíka sedieť - vnútri (už som nevedela čo s ním) a on sa začal vykláňať a vôbec mu nevadilo, že by z neho zletel dolu hlavou.... no hrozné s nimi....

tamtamka26
24. feb 2012

@alzbetka71 tak tvoj sa aspoň tak zabaví, ale náš len za ruky chodiť a vôbec si nechce ani len sadnúť! nemôžem mu nohy pokrčiť, aby si sadol..... ach jaj... 😒

alzbetka71
25. feb 2012

@tamtamka26 tak nám sa už podarilo vyletieť z kočára, nechala som ho tam spať, vnútri, on sa zobudil, počula som iba buchnúť a rev , kočár bol prevrátený a on na zemi, držal sa tej rúčky kočára, ale nemal nikde buchnuté, tak ho už nenechávam v kočári, iba ked je vo fusaku a oblečený, vtedy sa nevie zdvihnúť , no sú to divosi, tí chalani

ivulik20
25. feb 2012

@tamtamka26 no, postielka kúpená v Ikei...Ale máme našťastie aj takú polohovatelnú ešte po nás keď sme boli deti.... takže budeme meniť 🙂

tamtamka26
25. feb 2012

@alzbetka71 bože, toto sa mi aj pri dcére stalo. tiež sa zobudila a špekulovala a prevrátila sa aj s kočom - ale vonku, čiže na betón padla 😢 ale našťastie sa jej nič nestalo, nemala ani škrabanec. a keď spala vnútri, tak raz sa zobudila, išla som pre ňu a ona na posteli.... a ona sa predklonila s kočíka (bol tesne pri posteli) a vyliezla do postele!! potom som ju začala prekladať do postieľky, keď zaspala. toto mám obavu, že začne aj malý robiť - vyliezať. zatiaľ našťastie nie..... 🙂

mysiatko
5. mar 2012

dievčatá ako dlho sa vám babetka hojdali na štyroch kým začali štvornožkovať? zatiaľ sa neplazí len sa premiestňuje guľaním. Na štyroch sa už ale pekne pohojdá.ďakujem

lubkasungirl
5. mar 2012

@mysiatko nam par dni a uz sa plazi 🙂

megi1989
26. mar 2012

Baby, aké ´´sladkosti ´´ dávate svojim malým ? My sme zatial okrem sladkastej instantnej kasicky papali len piskotky

ikandy
30. mar 2012

Ja občas dám sušené ovocie - hrozienka, marhule, jablko. To je dosť sladké, nie? A ináč nič, ani piškóty a ani instantné kašičky nemal a tak skoro ani nebude mať.

lubkasungirl
30. mar 2012

ja davam aj detske keksiky a piskotky 🙂

ivulik20
3. apr 2012

@lubkasungirl aj ja dávam aj piškóty aj keksíky 😉

martija
10. apr 2012

@tamtamka26 ked mam asi tak 30 sekund cas, tak som tu nahliadla a normalne uz som mala pocit,ze snad moje dieta priletelo z inej planety, ale ako citam,tak nie som sama. Sice za ruky nechodi, ale nosi sa vkuse, spi strasne malinko a zbytok dna nieze zabava ale akcna zabava. Absolutne ziadna hracka ho nezaujima odignoruje vsetko, nic ho nebavi, sam nebude, je lenivi, ale ako citam nastastie nie az taka vynimka,uz som mala obavy, lebo sa zatial iba tak plazi trochu, sam sa posadil prvy krat vcera, ale lezat nebude, ked mu nepomozem iba place a plac velmi graduje, prestava spolupracovat. Pri nom sa nenajem, neumyjem,neupracem, nenavarim...byva mi obcas z neho doplacu, mam totiz dve starsie deti...no zufale....a to budeme mat zhruba za dva mes rok...a stale mi pride rovnako narocny,ako ked sa narodil s tym rozdielom,ze tolko uz nespi...no prave sa zobudil po pol hodinovom spanku, tak ja zase zacinam sichtu......

tamtamka26
10. apr 2012

@martija no náš ani nie je že lenivý, ale chce mať spoločnosť. sám sa nezahrá nijako, keď je pri ňom niekto z nás, tak v pohode. keď ho mám v kuchyni na zemi, obloženého hrncami a varechami, svojským spôsobom sa doplazí ku mne a ťahá ma za tepláky a chce sa postaviť alebo pestovať alebo neviem čo..... zistila som však 1 vec, keď ho nasilu nejako posadím a napchám mu veci na hranie okolo neho a ujdem preč od neho, začne plakať, ale keď vidí, že to nepomáha, prestane a nájde si nejakú činnosť. pri všetkom sa začína stavať a samozrejme sa pustí a padne rovno na hlavu 😒 . je nenormálne živý, už za ruky nechodí, ale uteká! okolie ma už vystríha, že keď začne sám chodiť, tak si dobre užijem ☹ inak spíme ešte stále 3x denne, vydrží 2 hodky bdieť.... vy ostatní ako??

martija
10. apr 2012

@tamtamka26 ja som hlavne myslela toho mojho suhaja ze je lenivy, az pokial som nenasla vase prispevky, ze teda aj ostatne deticky este nemusia stvornozkovat a podobne. Lebo vela deti v mojom okoli a verim ze aj tu su take, ktore uz v 7 mesiacoch stali v 8 stvornozkovali a pod...takych poznam dost, no a ja som cela bola frustrovana,ze my budeme mat pomaly 10 a nic z toho. On totiz ako je velmi ale velmi fixovany na mna, tak sa sam nepostavi ,teda pokusy su,ale ja mu od narodenia vskuse za zadkom takze sa pusti kedy chce, absolutne ale absolutne neni samostatny - proste typ - mama zober ma, mama postav ma...vsetko mu trvalo,kym sa naucil, vcera sa az prvy krat posadil sam, doteraz som ho musela posadzat ja, ale uz mu to ide super, takze dalsia vec zanami ktoru uz zvladne, tesim sa, ale aj tak on chce stat,takze sa taha mi na ruky a ja mavam rano opuchnute a bolave zapastia od presilenia,lebo on sa proste na mna ovesi...inak to nepozna...a ja tym,ze je velmi ale velmi placlivy ho to nedokazem naucit..a tiez sa mi obcas stalo,ze som ho proste musela nechat plakat,lebo som mu chystala obed a pod,. a on vie teda strasne zalostne plakat, a potom sa ukludnil ked som ho nezobrala a bol uz ticho,ale tie slzy a ocka ulakane, bozee... velmi psychicky narocne....velmi....
A inak co sa tyka toho chodenia,tak toto som mala presne s prvorodenym, celucke dni od osmeho mesiaca za ruky, presne ako u vas, naucil sa chodit rychlo,lenze problem bol v tom,ze ruku nechcel pustit, a pokial ti mam povedat ja,tak sa nemusis obavat,lebo ked je zvyknuty ze si pri nom nedava pozor,ale akonahle on spozoruje,ze nie si poblizku bude az moc opatrny, myslim,ze sa nemusis bat, nas teraz uz velky nemaval nikdy moc urazov,lebo sa bal trosku,ked som pri nom uz nestala....A u nas spime - pohroma- doobeda pol hodku, poobede tak tristvrte hodku, a to je vsetko. Ide spat o osmej, v lepsom pripade spi do siedmej, v horsom do sestej - a to je vsetko ☹ Ospravedlnujem sa za dlhe prispevky -ale po dlhom case trosku ventil....je to velmi narocne pre mna, stale sama s nim, k nikomu nechce ist a ja uz niekedy nevladzem, velmi narocne dieta toto....

tamtamka26
11. apr 2012

@martija no teda a ako vidím, máš všetko chlapcov....nie je to zlé, ale teda dievčatko by to oživilo, že? 😉 našťastie u nás ma to spanie vytŕha z biedy, aj keď dnes všetky 3razy nespal tuším ani hodku. no čo stihneš urobiť za tých 30-45 min. čo spí?? som rada, že aspoň mäso uvarím... ☹ aj to nemôžem ani buchnúť, lebo spí ako mucha.... včera som buchla s pekáčom a už bol hore po 30 min.! tak som si nadávala 😠 ! ale musím sa pochváliť, dnes som pri ňom dokonca stihla aj okno umyť! 🙂 zavrel si síce prsty do šuflíka na skrini, ale išlo to. 🙂 ja si stále hovorím, že raz toto ich pišťavé a uplakané obdobie musí prejsť, aj keď stále budú na nás závislí... s mojím sa muž besní, vyhadzuje ho do vzduchu a krpec pozerá na mňa a nevie oči odlepiť zo mňa. tak už len zatnime zuby a poďme s nimi bojovať! a dlhé príspevky sú fajn 😉

martija
12. apr 2012

@tamtamka26 veru vsetko chlapci. Ked som bola tehotna a nevedela som co to bude,tak som si priala dievcatko,ale ked uz sme vedeli,ze to bude chlapcek, tak uz ho clovek caka a lubi a inak by to neslo....🙂. U nas to mame teda velmi podobne,tiez ho zobudi hluk, a to moj prostredny je taka sirena, proste on nevie ani normalne slovo povedat potichu,a tak ho cely cas len napominam,az mi je ho luto...len neviem,co je hlavnejsie,aby som ho stale "nebuzerovala", alebo aby sa maly vyspal....
A je to tak, pravdu mas, pistave obdobie prejde, ja to vidim na vsetkych, stale som sa nevedela dockat,kedy uz vyrastu a teraz pozeram na fotecky,ked boli malinki a verit sa mi nechce,ze nam to tak rychlo ubehlo, treba si to vychutnavat,aj ked je to niekedy o hubu...
No sikulka si, ja som sa vykaslala na okna tieto sviatky...hamba...ale nedalo sa, a zehlenia mam dvojmetrovu kopu,ale teraz o desiatej sa mi nechce,len neviem kedy sa mi bude chciet 🙄 .

tamtamka26
12. apr 2012

@martija no tak to si človek nevyberie, aké pohlavie sa narodí. ja som strašne chcela aj druhú babu a ked mi dr. povedal na sone, že chlapec, som sa skoro rozplakala, že čo s ním budem preboha robiť??? a teraz by som ho nedala za nič na svete! dnes dokonca začal loziť. je taký podarený, už je zase trochu samostatnejší. už nie je taký uplakaný, lebo keď chce byť so mnou, dolezie za mnou.
veru, mňa ide poraziť, že čochvíľa bude mať rok, potom ďalší a ďalší a už je v škole!! ☹ tak to rýchlo uteká všetko...
okno som už musela umyť, sa nedalo cez to ani pozerať, ale to len jedno, si nemysli 😉 inak, aj môj drobec je Alex...
ja dcéru tiež stále upozorňujem, lebo ona nevie ani šuškať potichu, alebo teda malý sa aj na jej šuškanie zobudí. a hlavne na jej hlas reaguje, lebo ju má rád. našťastie je dosť veľká a dá sa jej to vysvetliť....

ivulik20
18. apr 2012

@tamtamka26
@martija ahojte, tak som rada, že niesme sami.... my máme v sobotu 10 mesiacov a pár dní dozadu sa pokúšal chodiť po 4. Takže ja nestresujem, keď bude štvornožkovať bude, keď nie, tak nie. Tiež nechce byť nikde sám, stále pri ňom musí niekto byť a najradšej má, ke´d má okolo seba celú rodinu 🙂 Pred 2 dňami sme začali robiť ťap, ťap ťapušky. Spíme 2x denne, doobeda okolo 10 a potom poobede okolo tej 15. A potom až večer. Tiež pri ňom moc neurobím ale nevadí. Volakedy ma to trápilo, že tam bordel, tam bordel ale teraz mi to je jedno. Proste to upracem keď spí a hotovo. A veru, uteká to. Za chvílu majú rok a ani sa nenazdáme a pojdú do školky. Treba si to užiť. Ja tvrdím, že teraz sú najkrajší, to džavotanie a prvé pokusy o všetko 🙂 😅 A teda vieme dávať aj papá, najradšej autám ktoré chodia okolo ked sme vonku a vieme ako robí havo 🙂 Takže to sú také naše úspechy 🙂