Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@tamtamka26 joj moja, viem o com pises, musis to nejako vydrzat, urcite zubky,alebo ta nadcha,ja vela krat rozmyslam,ze ci ich aj hrdielko neboli. Musis si povedat,ze ma dovod preco place a uvidis, ono sa to za par dni upravi. My so spanim....tiez som na nervy, lebo zacal ako-tak spavat trosku dlhsie cez den, ma dva spanky,ale co vecer vyvadza to je tiez zufale, uspavam na rukach, polozim - usmev od ucha k uchu, znova zoberiem na ruky uspim, polozim...znova hore...a tak dookola. Starsi cakaju na mna, lebo aj prostredny zaspava somnou este. Vzdy mi zaspaval okolo osmej a teraz az po deviatej, nikedy o pol desiatej!!! Stredny mi rano vstava do skolky a to je prenho moc neskoro,tak mam chut to male zabiatko vylatat po tej riti,ako nechce spat!
A tie revy, tak my sme toto mali vkuse cca do 9 mes, s cumlom v puse, na rukach a aj tak stááále mrncal.Teraz je to lepsie, tiez tak cudne 4nozkuje, presne ako prvorodeny, takze si pride kde chce,uz vie kde su hracky,tak sa knim doklati a uz je chvilu ticho,juj raj....lenze tam medzi hrackami male veci,a on vseetucko pcha do ust,uz sa mi raz aj dusil...takze tiez stres, a to nehovorim,ako sa dnes hral s myckou,iba som ju chcela vylozit a spadol na hlavicku, ach jo! kazdy den raz-dva razy lupne na tu malu gebulku....
Tamtamka skuste par dni vydrzat,alebo skoc k dr. ved nech ho pozrie budes kludnejsia. A zubky bolia vtedy najviac ked ich nevidno,ked vylezu,uz je dobre...Oni tlacia do dasienka a to velmi boli....Prajem ti pevne nervy...urcite bude lepsie neboj!
@tamtamka26 usla mi myska, tak mi to dalo,ze "paci sa mi to", nuz ale nepaci,ked sa takto trapite! ..a citam,ze mate babku v nemocnici, taketo male deturence su velm senzitivne, on citi,aj ked si ty neni ok. tak si daj teply cajik,alebo skus knizku precitat,nech sa uvolnis a bude to fajn!
@tamtamka26
@martija čaute kočky, čo sa tí naši drobci proti nám nejako spikli? U nás to isté, tiež má sopel, stále odsávame, spanie katastrofa, spí tak hodinku niekedy ani to nie. Stále by len chodil, ale ved už máme chrbtice zničené pri ňom. No a večer, to spanie..... to je katastrofa, 😖 Teiež chodíme spať až po osmej, niekedy až po 9. A to uspávanie...... musíme ležať pri ňom, zaspáva vo velkej posteli, ale to je sila čo robí pri tom. stále na 4, furt dočahuje čelo postele, máme tam vypínače, stále to chce zapínať vypínať. lozí po celej posteli, ale pri tom je taký unavený že ani nevidí..... a toto horko, to je hrozné. Chodíme von na terasu ráno a potom až navečer chodíme na prechádzku. Tak si držme palce navzájom..... 🙂
@martija
@ivulik20 no tak dnes som bola u dr., máme doma zlepšenie o cca. 180 stupňov, už je to zase starý dobrý Alex (ako povedal môj muž), dr. mu dala ATB, čo nie som nadšená, ale ak mu pomôžu, budem rada a Fenistil kvapky, že nech sa ukľudní a prestane kašlať (dúfam). tak som nadšená prišla domov, že problém vyriešený a išlo sa spať, zaspal pri kojení a položiť ani za svet! už sa potom prebral celkom, tak 2há varianta - kočík. tak vyliezal, špekuloval, až som ho zapla trakmi a nejako zaspal. ešte sa zobudil cca. 3x na kašeľ, tak som letela čičíkať, ale pospal si 2 hodky. dnes som už aj navarila!!! 😀 no ale odvtedy (13,15) bolo spaniu koniec. do večera ani oko nezavrel a dr. že bude spavý!! veľký prd! večer som ho už nasilu udržiavala pri živote, chodila po susedoch, nech ho bavia 😉 , tak zaspal umorený okolo 20 hod., ivulik, toto robí presne aj náš krpec - dočahuje čelo postele, vždy ráno, keď ešte driemem pri ňom, tak sa tam liepa. oni sú asi aj z toho tepla na nervy, veď jar zase tento rok nebola a hneď pálavy, to je moc aj na nás.
martija - veru, nezávidím ani ja tebe, keď ešte ďalší malý drobec čaká na teba.... moja má 6 rokov, takže sa uloží už aj sama, keď treba. ale tiež je odsunutá na druhú koľaj 😔 dneska lozil vonku po betóne, pchal cez plot ruky psovi a pozerám na neho, dudel vypľul a niečo cumle z jednej strany líca na druhú a on kameň! ako cukrík ho tam prevaľoval, našťastie vždy danú vec z úst vypľuje, nespapá ju, ale stať sa môže všeličo. ja som mu vyčlenila do krabice hračky, s kt. sa môže hrať, aby sa niečo nestalo....skús aj ty, načas tie malé schovaj aby to tí ďalší dvaja nevytiahli na druhý deň 🙂 no tak bojujme!!
@tamtamka26 my uz mame dvoje atb za sebou ☹.Prve mal v troch mesiacikoch, tiez kasel strasny....nepaci sa mi moc,ze u nas lekari predpisuju casto atb. Starsi syn sa mi narodil v spanielsku tam sme nedostali atb vobec, no ale mali sme situaciu,ze mal dostat a skoncili sme veeelmi zle v nemocnici az v barcelone. keby sme nesli na pohotovost do ineho mesta,tak ani nedomyslim.....no ale to som nechcela. Len,ze minule dostal drobcek,zase ten nechutny hnusny kasel, to bolo na velku noc a mne sa nechcelo snim na pohotovost,tak sme pockali,no a cuduj sa svete, vsetko preslo samo bez atb. keby som sla k dr.ucite dostaneme dalsie...no nie sme lekari, co sa da robit,musime im verit. Ako citam,tak to mate to iste so spanim, ja uz chytam nervy kolkokrat. Prave mam dilemu,co so spankom, rozmyslam,.ze jeden vysadim uz..lenze on si to kazdy den meni a ja neviem to prispsobit potom..
@ivulik20, oni su taki zlatucki,ale pocas celeho dna clovek uz nema energiu a na zarty uz nie je nalada. MNe minule zacal vypluvat naschval cumel(pri uspavani),proste strcil do pusy a vystrelil,znova dal do pusy a vystrelil,no a ja som sa trosku zasmiala,lebo bol strasne podareny,no a to som robit nemala doneho ako keby vcely vleteli,nebolo mu rady...zaspal strasne neskoro. A este mi vadi to svetlo,musim zohnat zavesy.
tamtamka toto mame presne aj my,vsetko ide do pusy, hrste piesku,ked som ho tam posadila minule.. mala som to s prostrednym a s tymto, starsi to vobec nerobil, No a obaja tito mladsi maju zle zelezo... ☹ .
A s hrackami problem,lebo stredny ma velmi rad male hracky, a vie sa krasne hrat, to by som ho brzdila s hranim, a on potom necha hracky kde-tu, a jeto...a starsi zase jeho lego....no proste vkuse nieco. dekoracie v kvetinaci kamienky....proste vsade nieco...musim byt v strehu a dufat,ze ho to prejde coskoro...
boze kukam ten sprosty hotel paradise, blbost ma namotala,a teraz kukam, uz mi asi nacisto makne mozog 😀, bezim kuk..
@tamtamka26
@martija aj my máme už prvé ATB za sebou v 8 mesiacoch. A starší syn mal prvé ATB v 3 rokoch, tak ma to trošku mrzí. Inak, ja mám doki velmi dobrú, ona ATB len nevyhnutne. To boli vtedy obaja chorí, Kubko doniesol niečo zo školky, tak im dala rovnaké aby sa liečili spolu. 🙂
@martija tak s dudlom toto poznám, tiež to tak robieval že do pusy a hádzal ho preč... a presne ked som zareagovala smiechom, lebo inak sa ani nedalo, tak bolo po spánku 🙂 Máš pravdu, sú zlatí, ale už niekedy som rada, že zavre oči 🙂 No, teraz mi spí od 9.00 a ešte spí
uf, to bude zas deň plný energie..... 😒
@ivulik20 my detto, starsi dostal atb v 3 a pol roku prve. U nas je to tak,ze donesu chalani nieco zo skoly, skolky. Najstarsi ma nadchu tri dni a je fit, stredny taha nadchu aj cez dva tyzdne no a maly dostane atb. Proste tie organizmy to zvladaju kazdy inak, malinki maju najslabsiu imunitu a ked su v "kolektive" svojich surodencov, tak automaticky je to s chorobami hot ine.Byvaju proste castejsie chori. Co sa da robit. Budeme iba dufat,ze ked budu starsi tak ten organizmus bude viac vytrenovany.
No nevrav, to ti fakt este o jedenastej buval? ja odpadnem! Tak napis potom,ako ste zvladli den,kolko potom spinkal.
@martija
@ivulik20 tak ja som včera padala "dolu hubou" už doslova. ja mám pocit, že ho asi aj uško bolí, lebo občas si ho chytá....tak ho chápem, že je nervózny, ale teda nevládzem už vôbec!! predvčerom v noci sa zobudil na viac ako hodinu, staval sa doslova na hlavu, stále končil pri kraji postele, musela som ho sledovať, aby nespadol... potom som už vyšla v noci nasratá zo spálne, mm. akurát prišiel z nočnej, tak som sa vyplakala.... že už ani v noci nemôžem spať, potom ako fungovať cez deň?? včera doobeda spať ani za svet, tak sme šli do mesta, zaspal cestou domov na cca. 45 min. a poobede ani za svet uspať, už nejako nasilu a po 15 min. bol vyspatý!!! ja som myslela, že sa mi to sníva!!! 😢 😢 išli sme na prechádzku a k našim a cestou domov som ho musela uložiť, lebo si to doslova pýtal a to bolo 18 hod!! zobudil sa pred 19 na kašeľ a chcel spať ďalej, ale som mu nedovolila. tak strašne vrieskal celý večer, nemohla som ho pustiť z rúk, vo vaničke si ani nesadol, len som ho nejako opláchla.... ale potom chytil 2hý dych a som bola rada, keď o 21hod. zaspal... 🙄 ale spal celú noc, 1x papal a spal do rána, bol vymordovaný asi odvčera. už ani nekašľal, ale ako vstane, sople mu tečú ako potok....tiež to dostal od dcéry a vlastne všetci sme "chytení", soplíme jedna radosť....
@tamtamka26 no paráda teda fakt. Máte veselo 😒 treba to nejako vydržať toto usoplené obdobie, aj my sme soplaví vlastne všetci a ide to z jedného na druhého... malý má doobedňajší spánok nejaký otočený, dnes zaspal 8.30. inokedy chodieva až okolo 10 a spal do 10.15. Tak neviem čo ma čaká poobede a večer.... ☹
@tamtamka26
@martija a baby, ja sa nemôžem od malého vzdialiť ani na krok, hned začne mrnčať, plakať a mama mama mama. Takýto nebýval. Nemôžem ani ist do kuchyne a jeho nechám v obývačke ani na sekundu, hned začne. Neviem čo toto je.
@tamtamka26 o uskach mozme my pisat romany, mam taku skusenost,ze boli najviac den, resp. noc, dame ibuprofen,alebo paracetamol a na druhy den je fajn, len moze byt,ze pride aj druhe usko potom. Nam sa to stava casto pri nadche,ale ako pride tak odide...musis sa to snazit vydrzat,ked je chorucky, neboj bude urcite lepsie,a hlavne ked uz ma to atb, tak sa nemusis bat,ze keby nahodou mal bakteriu, tak neprejde....urcite prejde....
@ivulik20 my sme toto mali prekvapivo velmi skoro uz v osmom mes. tahalo sa to asi mesiac...teraz v desiatom sa naucil sam pohybovat, tak ma viac zaujmov,takze vydrzi chvilku aj bezomna,co je pre mna az maly zazrak, inak take place mame na dennom poriadku,ja uz som si zvykla....
@tamtamka26
@martija baby naša nová zábavka, krabička s paličkami do uší.... neskutočná sranda, mám ich po celej obývačke 🙂 ale aspoň sa chvílu zahrá aj sám 😀
@ivulik20 ja som mu do rucicky vzdy davala jednu,ked som mu chcela uska vycistit,tak velice sa po nej vrhal,takze ked som potrebovala aby sa prestal krutit,tak jednu do rucky dostal,no a zacal tu vatu tymi dvoma spodnymi zubkami ohryzkavat, vzdy ju strhol dole a velice si na tom pochutnaval...takze nic....tebe to nepapa?
@ivulik20 tak fajn, aspon nieco, tak nech mu to vydrzi cim najdlhsie 😀 . Dneska vonku prsi tu v Za cely den, zamracene, maly spal lepsie - klop klop...no ale ja mam take nervy dnes, strasne je aj tak upistany, no a mozno to sem nepatri, ale vytaca ma moj mm, bol pozerat hokej v krcme, a este hodinu po ho nebolo a samozrejme hodinu pred...takze cely den v p.... som taka nastvata na neho bola,lebo moje nervy si zlizli detuchy, som po nich len kricala....ach jo....a pistia zase ked nie jeden,tak druhy, a ked nie druhy tak treti....tak bezkam
@martija
@ivulik20 no u nás funguje ako hračka kadečo, ale najlepšie, keď mi sedí na kolenách, vtedy je spokojný, že sa hrá a že som s ním.... ale rád má vysávače - aj ručný, aj veľký, aj hračkársky... 🙂 chodí s tým, vrndží si pre seba - brm-brm... 😉 , potom vyhádže koše s časopismi, toaletný papier a keď k nám príde niekto náhodne, tak si musí myslieť, že sa asi po r...ti plieskam celý deň.... 😀 hlavne takí, čo nevedia čo je to mať malé dieťa.... no ale dnes bol maximálne spokojný krpec, pospal doobeda 2 hodky, poobede 1, tak bol vysmiaty. inak, strašne si začal presadzovať svoje, keď chce nejakú vec na hranie - napr. kýbel s vodou a nechcem mu to dať, tak vrieska ako piliňák, to dcéra nikdy nerobila, uspokojila sa s tým, že nemôže a basta!
martija, aj mm pozeral hokej, ja som išla s drobcom k babke, tak mal kľud. ale musím povedať, že keď ide aj na pivo, nedovolí si ísť skôr, ako o 20 hod., keď sú deti ako-tak naporiadku....lebo veď chodí na nočné, dosť mám keď je v robote....
@tamtamka26
@martija čaute, tak ja ešte nespím 🙂 Chlapi spia už od 8 tak ja sitrošku lebedím sama. Pozrela som si film na TV Doma, taká romantická komédia, celkom ma to bavilo, taká oddychovka. Malý dnes tiež dosť dobre spal počas dňa, asi to počasie. sme boli aj vonku ked prestalo pršať. No a stým vynucovaním....uf, som myslela že len náš je taký nerváčik ked nedostane čo chce....on začne niekedy tak kvíliť ako prasiatko 😀 😀 😀 ale nedovolím mu. Ked raz poviem nie, tak nie. A hotovo 🙂
No, s tým hokejom to musíme vydržať. I ked môj nechodí pozerať nikam, pozerá doma ale musíme mu dať pokoj 😀 😀 😀 to sa ale samozrejme že niekedy nedá chichi. Tak dobrú kočky 🙂
@tamtamka26 @ivulik20 dievcata,tak co dneska my sme zazili.....tak si predstavte,ze som ulozila maleho spat, trosku skor,kedze sme skusili vyradit poobedy spanok, no a ked maly zabuval,tak som sla ku starsim detom,a pozerali sme rozpravku, ked sa skoncila cca po pol hodke, som zdvihla rit,ze trosu upracem, sla som na chodbu a z izbicky od maleho,len take tiche vzliky, a ked som vosla do izby,tak ten bol od placu taky zmoreny,ze uz nevladal ani plakat, chuda male. TAk ja som sa spolahla na manzela,ktory bol v obyvace,dvere hned vedla spalne, vzdy pocut,aj keby neviem co...takze ja spolahnuta,ze on je tam,ja s detmi som bola zatvorena v inej izbe,aby som ich nemusela okrikovat, no a on vraj nepocul!!! TAk to chuda male muselo bucat dlho, a len dufam,ze to nebola cela ta pol hodina...tak vzlikal, ze dalsiu pol hodinu nevladal zaspinkat,len sa snazil lapit cez vzlyky dych....no povedzte,co s takym chlapom,zabit ho je malo!!! asi budem musiet kupit vysielacky,sice maly byt,ale staviame a v dome,aj ked bude mat dva rocky a bude spat, sa zijde myslim,lebo toto ma len nervy stoji. Stalo sa to aj mne,mam take nespolahlive vysielacky, som sa spolahla,no a tiez mi tak plakal,ze spal asi tri hodiny a z placu zaspaval znova,tak som ho nasla,ako zaspava, a to uz od placu....no pohroma. Popritom sme mali uz stvoro vysielaciek, vsetky na prd, pokazili sa, stale to chytalo ine frekvencie...neviete poradit nejake dobre??
tamtamka zavidim,ze ked sedka na kolienkach tak je spokojny, to nas ani nahodou, teda musim byt s nim stale,ale akšn musi byt,aby on sedel v klude,tak take sme este nemali, to je len premiestnovanie z jedneho miesta na druhe a ako pises ivulik,tak k tomu aj to nervacenie patri, chce chytat nozik, hlinu v kvetinaci, hnusny mop...no dovol mu to! katastrofa,a tak stale iba mrnci, hracky ho nebavia, iba "vysava" po byte smietky, no zatial dost na nervy to mame, uz sa tesim,ze bude behat!! apropo behat, tamtamka, to hadam uz beha,ci iba obrazne si myslela,ze chodi s vysavacom??!!
@martija no pekne teda, chudatko malé sa vyplakal. Možno si zdriemol aj muž a asi teda fakt nepočul 😠 🙂 Fakt chcete vyradiť poobedný spánok? Mne malý včera poobede nespal, lebo sme boli rozbehaný a už o 18.00 chcel spať, tak do tej 19.00 som ho nejako držala. Ale moja skúsenosť je, že ked nespí poobede, tak má zlú noc. ela sa budí. Vždy som si myslela, že bude spať jak drevo ked nespí poobede, ale houby. Každú chvílu bol hore. Ja teda zatial nad tým neuvažujem. Ten jeden spánok by mu chýbal. A teda, ja som sa tešila, že až malý začne loziť, a teraz? Fúúúúú, neusedí ani chvílu, stále sa stavia pri nábytku, hrôza. Nesadnem si ani na 5 minut. 😒
@ivulik20 ano ja viem, je to pravda ☹ . Ja som len koli tomu strednemu,ze teda fakt nestihame a malinkemu sa tym,ze poobede spinka, posuva vecerny spanok,tak som si myslela,ze vynechame a namiesto o deviatej, pojdeme okolo pol osmej, lebo poobedny je iba pol hodka, ale ta ho napruzi az az...no a tak by som usetrila omnoho viac casu,ale asi to nebudem silit,lebo si suchal ocka, aj dnes to bolo o nicom,vstal o siestej rano, no des...takze skusim tak,ze nech sa starky povenuje malinkemu a ja so strednym pojdem skor spat. Uvidime..fakt neviem.....
No a s tym stavanim,to mas kompletku pravdu. Su deticky,ktore su od mensia samostatnejsie,a ked sa stavaju su zvyknute,ze im nikdo za ritkou. Lenze ten moj bol extra lenivy, na plne obratky sa rozbehol az koncom 9, zaciatkom 10 mes, a dovtedy som staaale bola pri nom,takze teraz ked sa postavi (postavi sa uplne vzdy a o vsetko),tak sa bojim,lebo sa na mna moc spolieha. Minule, ked stal napriklad v postielke,tak pustil obe rucky naraz...takze keby to nebolo v postielke,tak by lupol na zem,a to by bolo teda "bobicko" 🙂 Takze stres mam, vidim,ze to mame rovnake. Uz aby chodili,aj ked viem,ze tiez si nesadneme,ale aspon nebude stale oveseny o mna, a uz nebudem tak trpnut,ked sa bude stavat. minule sa chytil toho mojho 3 rocneho,a onho sa postavil, a on samozrejme nevie co a ako,tak sa pohol,no a bolo....esteze na zadok pristal...
🙂
@martija no inak ti poviem, že máš toho dosť. Ja niekedy nestíham pri dvoch, nieto ešte tri detičky... Ten môj 6 ročný tiež chudatko poctivo čaká kým ja uspím a až potom idem kúpať jeho a tak, ked máme tatka v robote. Ked je doma tak si to rozdelíme. Ešte chodí do školky, tak ma to až tak netankuje ked ide aj neskôr spať, horšie to bude od septembra, už bude škola.... ach jo. Sa bojím toho ako budeme stíhať ☹
@martija
@ivulik20 ach, baby, čítam len také útržky, bolí ma hlava, som s maminou chodila dnes po dr., ona je totiž nesamostatná, takže aj o ňu sa musím starať. nebýva síce s nami, ale denne k nim chodím, varím jej, upratujem, kúpem ju, chodím po dr.... lebo foter je neschopák 😖 a mala som tu sestru z východu s celou rodinou, tak síce mi pomohla aj s malým, dosť s ním chodila, venovala sa mu, ale zase je to také narušenie chodu domácnosti. keď išiel krpec spať, všetkých som len okrikovala, nech sú tichšie, potom sa už aj hneval švagor na mňa, že to preháňam. ale keď je chorý a spí ako spí, tak čo,? ja tu pomaly ani nedýcham... no teraz som ho uspala, okná máme do ulice a oni začnú dávať na cestu asfalt!!!! 😅 😅 😅 už neviem, ani ako reagovať, behajú tu bágre, trúbia, okrikujú sa... dávam mu cca. 30 min..... martija, s vysávačom "chodíme" len po 4, on ho tlačí a brmká si.... ale teraz ho nenávidí, ako mu sople odsávam ☹ už mám toho plné zuby, čochvíľa týždeň, čo užíva ATB a tak hrubo kašle a stále mu sopel tečie... ale inak, nechápem, ja som si dnes tiež skúsila odsať s vysávačom a aké to je super!!! hneď som mala prázdny nos, ani to nebolí, neviem, čo sa mu nepáči pri tom.... 😉 dcéra je v škole prírode, tak na týždeň mám kľud!!! idem porobiť čosi, periny zvliecť po sestriných, umývať dlážky potrebujem.... ach jo.....
ozaj, ja mám vysielačky z Lidla, len také lacné, Silvercrest. síce tá, čo je pri malom musí byť stále v elektrike, lebo takmer od novoty bola baterka vybitá, ale nevadí. má to dosah 100 m. ale už na záhrade nič nepočujem, ale v dome je to OK...
@tamtamka26 no teda ti poviem, máš toho dosť.... drž sa. A k tým soplom, tak malý má už skoro 2 týždne sopel. Odsávam stále, nezaberajú kvapky, možno to bude nejaká alergia, alebo ja už neviem čo. V pondelok máme tretie očkovanie, počítam, že ho ani nezaočkuje ked furt soplí. ☹ No a vyhádzal sa mi. Z jedla to nebude, lebo papá skoro všetko už a nič nové sme neskúšali, vyhádzal jak oli tie horúčavy a len na miestach ktoré mal odokryté, také drobné vyrážky, ako taká krupica. Aj natretý bol. Asi to bude alrgia na slnko. Myslím. Uvidím, opýtam sa na poradni v pondelok.
@tamtamka26 uf uf uf....tak to teda klobuk dole! to ja mam naopak pomoc od nasich,ze moj otec pride a navari mi....a nieze naopak, ved toto je vazne velmi narocne aj fyzicky aj psychicky...
A z toho si nic nerob,ze ked mali zaspi okrikues, toto iste mame aj my, a somnou sa uz manzel hada,ze tiez nech neprehanam,lenze on netravi pri nom hodinu kym zaspi, potom nieco buchne a znova a znova....ja takisto byvam tichucko,tak naco ho zvykat,ked pride navsteva raz za rok....toto sme sa hadavali casto,ked zila este jeho mama,lebo ona stale tvrdila,ze deti treba zvykat,ja som bola stastna,ze spia a nieze potom zacnem trieskat naschval aby si zvykli, ved kdo vnoci trieska? dospely clovek neni na to zvyknuty, tak preco nato zvykat babatko?
a tamtamka u nas zatepluju,uz 4 tyzden tu mame lesenie a po nom behaju robosi, kricia, davali dole balkony, zbijackou rozbijali...takze rozumieme si 🙂
@ivulik20 poobede som pisala spravu(sa mi zmazala 😠 ), som sa rozpisala o tom najstarsom,ze mu tiez zle rocky vychadzaju a teraz je vlastne prvak...takze k tomu vsetkemu aj ulohy musime. Ide len o to,ze vecer,ked ine deti v jeho veku uz idu spat,my zaciname s citanim. Pisanie a ine veci co moze sam a ja iba skontrolujem,tak robi poobede,ale pri citani musim byt,takze az vecer...no a chudak on je unaveny...len teraz ked som si precitala,ze tamtamka ake to ma tazke,tak veru ma aj chut prestat sa lutovat...pomozu mi nasi, aj manzel (aj ked ma casto se*e)tak tych starsich vezme von...takze nestazujem sa,hlavne,je aby boli detusky zdrave....
tamtamka aj ja som mala tie z lidl,a hned na druhy den sme ich vracali,lebo mne vadi,ked ten primac chyta nieco ine a vkuse to susti...teraz som nasla tu na bazare maju take,ze maju vlastnu frekvenciu - to potrebujem - len sto evri...joj
ivulik20 my sme vkuse tiez vyhadzany, nas ma exem, aj na pipiku,tam sa mu to tazko hoji....a ozaj,ockovanie....boze baby sprosta som si kukla youtube - jednu pani svajciarku, dve hodiny rozpravala o ockovani...Anita Petek, normalne som z toho cela nesvoja...take svinstvo do nasich deti pakuju...radsej nevediet,lebo neviem,ci mi pomoze to vediet,ked som proti celej lekarskej spolocnosti. a nasa lekarka lubi lieciky, ked mame nadchu predpise desat liekov...
@martija
@ivulik20 no a teraz máme také obdobie aj s mužom, že poviem 1/2 slova a je z toho hádka a potom už vo vrchole hádky mi povie, že mi šiblo z našich a že som na nervy, lebo po všetkých len bľačím.... 😢 mne je to samej ľúto, že aj dcéru len hreším, ona už aj na mňa tak reaguje, že si ju pritúlim a ona v tom vidí niečo zlé.... 😖 vždy si hovorím, že budem kľudnejšia, ale ja mám proste nervy úplne vymlátené. otec od môjho detstva len pil, hádky na dennom programe, mama má cukrovku, do toho dostala porážku pred 10 rokmi... takmer neprežila. mala som 17 vtedy... výsledok - ochrnutie celej pravej strany tela a strata reči. našťastie noha sa rozchodila, ale nerozpráva stále a ani nebude 😢 a otec pije stále a viac a viac a nie je mu ani korela!! a ja potom doma rozmýšľam, čo sa u nich deje, či mama niekde nespadla, lebo ruku má ochrnutú stále a nezdvihne sa sama. otec sa na ňu vykašle.... môže mať človek v poriadku nervy, keď takéto veci zažíva??? chodila som aj k psychológovi, ale to bolo o ničom, nakoniec spáchal samovraždu, tak asi sám nebol OK. sestra sa odsťahovala na 2hý koniec republiky a brat moc záujem nemá... vraj má svoju rodinu a problémy.... môj muž mi vždy povie, že tam mám súrodencov, nech si sadneme a vyriešime, aby som sa nemusela len ja starať.... a ako??? no nebudem vás zaťažovať svojimi vecami.... aj tak som odhalila asi viac, ako som chcela.
ozaj a hore sa nám derie 1vý zúbok!!! sama tomu nerozumiem, už vidím, že toto nebude tabuľkové dieťa, keď ešte aj zuby rastú ako chcú....no ale nevadí.... dobrú! 🙂
@tamtamka26 a to pises o mojom muzovi,ci ako? 😀 "blacat" je oblubene slovo mojho muza, tiez mi vkuse hovori, co blacim...ide ma porazit! A to,ze budem druhy den ina, si vravim kazdy vecer pred spanim, vela veci ma tiez mrzi a chcela by som viac casu venovat detom, ale tiez nenachadzam v sebe energiu...
...boze moja, musis to zobrat tak ako to prislo. Ja mam staru mamu po porazke,tiez velmi tazko rozprava,viem,ze sa to zrovnavat neda, mama je mama....a druha vec je,ze sa stara o nu moja mama na striedacku s jej sestrou...takze viem z priameho rozpravania,ze je to s nou horsie ako s malym deckom...takze chapem ta, a
nesmierne obdivujem, necudo,ze mas nervy v cudu, ved toto by jeden chlap nikdy nezvladol....
a to s tym psychologom znie ako zly zart, o to horsie,ze to nie je zart...... Je velmi tazko skusit, co i len poradit,lebo toto je fakt velmi tazka situacia, a ked surodenci nechcu, clovek nic nenarobi. A keby ste sa skusili poskladat mamine, aspon na par hodin na opatrovatelku,ale nejaku milu, co si mama oblubi, aby ta aspon na chvilku odbremenilo. Ze to tym tvojim surodencom neni luto, ved sa o nich starala, ked oni nevedeli chodit, ked nevedeli jest, a s laskou urcite....ja to nechapem niekedy, no ale ako som povedala, takzko sudit, nepoznam,neviem nic...takze radsej som ticho 🙂 . Musis sa skusit len pozitivne naladit, a povedat si,ze to nie je take zle,mamka este zije,mas urcite krasne deticky, a hlavne su zdrave...a to naozaj nie je fraza, ako trpia tie rodiny co obcas zahliadnem v modrom z neba, ani nepozeram, bo stale bucim pri tom. Musis byt silna,najdi si cas pre seba, chod si zacvicit jogu,na hodku-dve tyzdenne, aj ked sa ti nechce...zacina byt teplucko, vecerne prechadzky osamote tiez niekedy pomozu..a tes sa, aj zo zubceku, uvidis,jemu vyjdu aj dva-tri naraz...prajem ti hodne sil, a urcite to so spravnym pristupom vsetko zvladnes s usmevom..
@tamtamka26
@martija tí chlapi sú tuším všetci rovnakí.... mne tiež stále hovorí že hučím, že z detí budú nerváci jak ja. Bože, toto keď mi povie, tak ma ide roztrhať ☹ Ja mávam tiež dosť nervy a tiež lutujem ked nahučím na staršieho. Tiež baby ako píšete, poviem si že na druhý deň budem iná, že nebudem kričať... nedá sa to, tiež nemám energiu.... Napráklad aj dnes, malý až teraz zaspal, nechápem to. Ja už som taká unavená z neho. nezastaví sa ani na chvílu celý deň, s výnimkou spánku. Tamtamka, máš toho vela na svojich pleciach, určite nemaj výčitky z toho že máš nervy a že kričíš. Veď neustále myslieť na to, či je mama v pohode, či nespadla a tak.... ved to je neustály stres. Ale ja by som sa zachovala tak isto ako ty.... skrátka je to moja mama a pomíhala by som jej ako by sa dalo aj keby sa súrodenci obrátili chrbtom. Určite ti je mamina vďačná že tam chodíš, že sa staráš aj ked vie, že máš aj svoju rodinu o ktorú sa musíš starať... Určite je šťastná a vďačná aj keď ti to nevie povedať. Drž sa, hlavu hore, si dobrýčlovek, dobrá dcéra a mama to určite vie.
A gratulujem k zúbku 🙂 Nám už vyliezol 8. A tuším s každým zubom čo vylezie je ten malý horší a horší 😀 Neskutočné kolko energie ma stojí za celý deň.... dúfam, že ked začne chodiť to bude lepšie, či???? 😒
@ivulik20 @tamtamka26 to je az neuveritelne, ved je to ako cez kopirak u nas 🙂. Ale to je tym,ze mame rovnake deticky a ako sa zda, mesiac,alebo co malo vplyv na nich a su rovnako narocni. Je normalne,ze sme unavene a nervozne a o tamtamke ani nehovoriac...mne zase manzel bol aj na hokeji,aj na pive...uz nekomentujem,stve ma to,lebo moju nervozitu si zliznu decka, a aj ten najmensi, dnes cely den iba plakal....a co potom mm vyviedol s najstarsim,co za aktivity mu vymysla, normalne sa bojim napisat,ze mi tu zajtra budu urady klopat... 😠 . Jeden den, ako ten druhy...ziadna zmena. No ale trosku pozitivnejsie musime baby, bo neni toto dobre.....dneska som bukla dovolenku, nasa prva to bude...tesime sa, dufam,ze dovtedy manzela nepredam na bazariku 🙂

@ivulik20
@martija bože ľudia! čo ja mám doma!!! ja som zrelá na psychiatriu!!! malý už cca. 5 dní celé dni len vrieska a to fakt vrieska!! ja som nevarila ani nepamätám!! som zúfalá! má taký vodový sopel, aj kašle z neho, neviem, či je z toho nervózny alebo čo.... my sme s mužom už na nervy! najhoršie je, že chce len mňa! uspím ho pri kojení (ako vždy) a keď ho preložím do postieľky, hneď sedí a pozerá a reve za mnou. takto to zopakujem cca. 3x za sebou, nakoniec si ho nechám spať na rukách, aby niečo pospal. druhé spanie to isté!!!! ja som si dnes už aj poplakala zo zúfalstva, s mužom sme na seba ako psy, nervy máme, len sa hádame. zub mu nevidím žiadny, dala som mu aj nurofen sirup, ak ho niečo bolí, ale žiadna zmena.... uvažujem, či ísť k dr., možno má niečo v hrdle....aj v noci kašle, ale spí dobre....