Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@martija
@janaka27
@ivulik20
@susin ale ste sa rozpísali!! my zajtra už ideme konečne na to očkovanie 😒 😒 chcela som v pondelok, ale mala veľa ľudí.... no náš je zase len na mne celé dni nalepený. už mal obdobie, že sa aj zahral, teraz len dolezie ku mne a ťahá ma za tepláky... len sa chce pestovať. som zvedavá, ako to bude, keď začne chodiť sám, či aj vtedy bude chcieť byť na rukách.... po schodoch aj my lozíme, ale dávam pri tom na neho pozor, on to skúšal už hádam aj 2 týždne dozadu, ale mne to nepripadalo niečo extra 😉 začala som piecť tortu pre dcéru, má zajtra narodky a v piatok oslavu. pár detí príde. ale ako ma hrozne včera vytočila!!! moja teta (čo je tu suseda) mi povedala, že v škole si myslia, že ju týram!!!! 😕 😕 😕 lebo vždy keď sa na obede ušpiní, tak začne "mamina ma zabije, som sa ušpinila atď!!" pritom kvôli handrám som nikdy nerobila s ňou krik!! niekedy som jej povedala, že mohla dávať väčší pozor, ale nejaké ceremónie s ňou nerobím!!! joj, som sa s ňou do večera nebavila!!
jemine, začína ma zub bolieť!! 😢 😢 ešte som nebola tento rok na preventívke, ani neviem, kedy sa tam dostanem.... a to je taký zub, že povedala, že ak začne znova bolieť, pôjde už von, nič iné s ním nevie urobiť!! 😢 😢 😢 pomooooc!!! 😢
@tamtamka26 a take ste mali,ze taha za teplaky a zrazu maminka stoji uprostred kuchyne s holym zadkom? 😀
My sme inak vzdy to mali tak,ze kym nechodil,tak sme museli za ruky, a ked sa naucil chodit,tak sa nosil 😒 .
Neviem,ci si papatas, par stranok dozadu som pisala,ze ked zozadu podavaju mojmu synovi napriklad papier,tak sa zacne kryt...no a ked mi povedala ucitelka,ze si to vsimla aj vychovavatelka, tak ako asi pozerali na nas...hroza, a popritom on ani nevie,co je riadny vyprask...takze si z toho nic nerob!
Ale dneska som bola snimi uplne sama, no baby - ziskavam zlatu medailu za prve miesto v sutazi - NANIČMAMA! Proste uplne nervaky som mala, som myslala,ze ma porazi. Starsi absolutne odmietal spolupracu pri priprave do skoly, lahol na zem a na kazdu moju vyzvu aby zacal si pisat reagoval - nie! do toho dvaja mladsi mrncali, ja som zvysovala hlas a nepomahalo,skoro ma porazilo. Popritom nosi kazdy den 3-ky z diktatu a nie a nie doma civcit! Potom som ich zobrala von,a ked sme prisli,tak dalsi stresovy kolotoc. Proste tie ruky navyse musia byt. Lebo kym som ich dvoch kupala, tak s mladsim co? kam ho dat? ten iba reval,lebo som ho len odkladala, vecera musela pockat,lebo ti dvaja vo vani. Ja,ze nakojim krpca, len co sa prisal, zacali ziapat vo vani,ze mladsi sa tam pocikal, a kricali a kricali a kricali,mne nie a nie sa z toho stresu spustit mlieko....no uplny des baby, a to samozrejme vynechavam 3/4 veci,lebo uz pochybujem,ze je to zaujimave 😀 . Tamtamka takze hlavu hore, lebo mam obavy,ze bude aj horsie 😀 . juj ale povzbudila som zase,co?!
@janaka27 ahoj, tak ja som zo začiatku mixovala tiež. My máme síce 8 zubov, ale popučené som mu začala dávať ked ešte nemal zuby. Ale teda pomačkala som to riadne. Jasné že som mala strach, ale po malých lyžičkách som mu to dávala tak to bolo v pohode. Ale mala som strach aj ked som mu išla 1. dať piškót alebo kôrku z chleba alebo rožok. teraz to beriem ako samozrejmosť, robím raňajky a automaticky mu dám do ruky rožok a papá. Už je to pre mňa taká rutina. Ale strach som mala aj ja a poriadny.
@janaka27 ahoj,ja malemu mixujem doteraz,ale uz nie na kasu ale necham tam dake tie kusky,my uz mame sice 8 zubkov,ale ked nemal ani jeden to bolo v 6 mesiaci dala som mu krajicek chleba do rucicky,to mi poradila kamoska,ze si aspon tie dasienka podrazdi a bude tak cuckat......aj tak bolo,a trosku mi aj z neho zjedol 🙂rozmocil sa mu v ustach a prhltol,tiez som sa bala ale bola som stale pri nom a sledovala co roci.....teraz sa uz nebojim dam mu papat do ruky a uz nemusim tak sledovat co robi........davala som aj piskoty ,ked nemal zubky ale tie detske co dostat kupit,rychlo sa rozpustia v ustach a tiez si dasienka potrenuje,tak kludne skus,nemusis sa bat 🙂niekde som citala,ze cim dieta rastie tak mu aj ten otvor na stravu sa zvacuje,tak ked to zvladol moj v 6 tvoj sa urcite dusit nebude 🙂a kedy sa to stretneme?dnes ti to vyhovuje?ahooj
@tamtamka26 ahoj my ideme na ockovanie v pondelok,mam aj strach 🙂 no my schody nemame nakolko byvame v byte,jedine schodiste a tam ho davat nebudem,ale tiez by som chcela vediet ci by sa pustil lozit 🙂 my mame tiez niekedy take dni ze iba na rukach a to je dost na moju chrbticu,co ma stale boli,uz neviem aj na rehabilitacie som chodila a nepomohlo,neviem co idem,lebo to je strasna bolest ☹ ja som uz bola u zubara,ale musim ist este na rentgen tak neviem kedy to zas postiham..............
@tamtamka26
@ivulik20
@martija
@janaka27 baby inak ako idete riesit narodeninovu tortu?ja idem dat piect vlacika tomasa,lebo natom frcime poslednu dobu,ale chcem aj upiect,baby radili ze tu chladenu smotanovu s piskotami a ovocim 🙂 asi tu....mate ine recepty co by mohol uz maly papat ako rocny?inak chcem sa spytat,malemu sa na nozickach spravili take fliacky 2 dni dozadu,vyzera to aj ako modrina,ale nikde nepadol,neviem akor ako mozno take ako hnedy fliacik,ma to na kolene a na pistale neviete co to moze byt?myslela som ze to moze byt aj ta modrina ked je stale na tych kolenach,ale na pistale?je mi to zvlastne,nemate take skusenosti?alebo ste nepoculi o tom?pozerala som aj na fore je taka tema ze flaky na tele,ale ked som to citala som sa aj vylakala,ze daka svalova choroba ci co........ideme v pondelok k doktorke tak som zvedava co povie
@susin malý lozí už? Ak ano, podla mňa to má z toho lozenia. Aj dlážka je tvrdá, nemusí sa hned nikede buchnúť aby mal modrinu a pokial lozí tak na píšťale to môže mať. Možno sa niekde buchola a ni o tom nevieš. Hm? nemysli hned na najhoršie..... 😉
ešte nerozmýšlam ja nad tortou, uvidíme, ale tiež to bude nejaký detský motív, alebo nejaké srdiečko. My ešte nemáme nejaký idol ktorému by nejako moc rozumel. Páči sa mu všetko. 🙂
@ivulik20 no lozi uz zo 3 mesiace,uz ani nestiham za nim 🙂 aj tebe lozi uz nie?po schodoch 🙂 my nemame schody ale schodiste lebo byvame v byte,tak to nema kde trenovat............dufam ze mas pravdu.no on iba tomasa pozera niekedy,lebo ostatne rozpravky sa mu nepacia.sice tiez asi tomu nerozumie ale aspon sa mu to paci,tak koli tomu ju chcem dat spravit 🙂
@susin urcite sa neboj, to budu modrinky, na pistale byvaju velmi caste, a nemusis ani vediet, nemusi to byt hned "buch", im staci sa o nieco silnejsie pritlacit.
Ja zatial nad tortou nerozmyslam, my mame dvoch naraz, je rozdiel 6 dni,takze ja dam robit asi dve male, a stejne za tanier nezje,dam mu z tej striedky ochutnat, takze nebudem ja moc mysliet nanho v tomto, skor mu nachystam nieco ine,aby bol napapany a na tortu len kukal 😀, ta bude pre navstevy, lebo my krstime v roku, takze to tu bude zase mela, kopu ludi, manzelova rodina ta bude vysedavat aj do polnoci - deti, nedeti "tesim sa" 😖
susin a to ti fakt vydrzi pozerat rozpravku? akoze aj celu pozre? lebo mojho krpca zaujme zatial iba napriklad pesnicka,alebo zvucka z panelaku tak na chvilocku, a uz ide zase nieco ine hladat.... 🙂
@ivulik a ides piect ty? alebo davate robit? ja si netrufam hlavne z casoveho hladiska, ja to hodim niekomu na krk, nech nam da spravit 🙂
@martija dufam,ze to budu tie modrinky.........aj my ideme mat krstiny 24 juna a 26 ma rok,takze to bude take pospajane........vydrzi,ale len toho vlacika,inu rozpravku ani vidiet nechce,to ho nezaujima,neviem asi sa mu paci ta pesnicka.......a muz mu kupil aj tu masinku tak sa nanu stale pozera a smeje sa ked tak zatruby ako v tej rozpravke 🙂 no a uz prsi,takze sa dnes asi von nedostanem ☹ ,ale aspon som si porobila veci doma,kym spal.......... 🙂
No ja som sa nad tortou nezamyslala, dcerke som robila vzdy sama, bola som sikovnejsia, piskotova a krem zo zlateho klasu z maslom a na vrch nejak aozdoba ale syncekovy na rok dam asi spravit, my aj tak budem emat dve a mozo az tri oslavy, lebo jedny stary rodicia idu k moru na narodeniny, volali aj nas ale mne sa to zda este zavcasu, takze 1 rok oslavime najprv s jednou rodinou potom s druhou a nakoniec aj krstiny al etie musime este vybavit
@janaka27
@susin
@martija
@ivulik20 baby, celá som z vás domotaná, už ani neviem, kto sa čo pýtal.... 😉 ja práve pracujem na torte pre dcéru. dnes má narodky, v piatok oslavu, tak som upiekla 2 cestá na plechu a varím Salká a zajtra to namažem, kúpila som tú jedlú oblátku, tak nejako to hádam dopadne... ale veru neviem, 1. rok je také jubileum, či by sa nepatrilo niečo krajšie urobiť... no uvidím, ako dopadne táto torta a potom sa rozhodnem.... inak ja teraz keď pečiem niečo a je tam piškótové cesto, tak malému v pohode dám ochutnať. aj cez víkend som robila taký krémeš aj z krémiku pudingového som mu dala trošku, nech to nemá také suché, ale sa zalizoval!! 🙂 ozaj, už dávate aj také - že kapustu?? zajtra varím segedín, ale jemu dám asi len knedľu so šťavou troška....
susin - tie fľaky čo píšeš, nemôže to mať tzv. lišaje?? sa pamätám, že keď som bola decko, furt ma hrešili, že na tvári mám lišaje, že sa nekrémujem.... či tie sú biele?? inak, ľudia, ten náš malý chodí každý deň taký chrontavý dovnútra, ako také cigánča!! ja keď už neviem, čo s ním, tak ho posadím v záhrade, on si tam aj ľahne na brucho a presýpa zem medzi prstami... celý by sa do práčky mohol dať! alebo lozí po dvore, pchá ruky psovi....
martija - živo si predstavujem ten tvoj včerajší cirkus a veru - nezávidím!! ja keď mojej poviem, že ide písať diktát, tak ide. môže robiť čokoľvek pre ňu zaujímavejšie, ale ide.... ja mávam trolinku, ale fakt len trolinku podobné, keď je mm v robote a sprchuje sa aj dcéra.... tak vtedy malý stojí pri vani a pozerá na ňu (už okúpaný) a smeje sa na nej.... rovnako aj maminu keď kúpem. tam mi ho nemá kto postrážiť, tak buď je za dverami a búcha na ne, alebo stojí pri vani a pozerá....aj tak ešte nechápe. dnes nás zaočkovali, veru bol mrzutý, aj čípok dostal a dr. že nech čo najmenej lozí-chodí, bude ho to menej bolieť, radšej ho noste 😀 ako keby som iné dni robila niečo iné.... 🙄 v noci mal haváriu z postele, chudák ale sa zľakol 😖 ráno mal aj hrču na čele.... 😒
@susin neboj, sleduj a informuj, podla mna do par dni to bude fuc. A to fakt mate aj vy tak krstinky? U nas je to taka tradicia, a este lepsia tradicia je, ze mam tri deti a kazde ma ineho krstneho 😒
@janaka27 tak my tento rok sme sa rozhodli hlavne koli starsim ist k moru,takze ak nam to dovtedy vydrzi tu na koniku,tak vam uricte napisem,ako dopadlo. Ja myslim,ze v roku uz sa ako-tak da, len u nas je problem s tym,ze on vkuse,ale naozaj v kuse nieco strka do ust.Bojim sa teda kamienkovej plaze. Dam ho do piesku, a on tam hlada kamienky, strci do ust, vyberiem, hned v zapati najde dalsi ,strci vyberiem,a takto dookola,ja len zohnuta nad nim,ide ma porazit,no ale mam tam aj toho prostredneho, a on nechce tam byt sam,takze musim niekedy sa aj takto obetovat,lebo byva odsunuty, vzdy zariadime,ako najmladsiemu vyhovuje,takze obcas takyto kompromis,co mastoji 10 rokov zivota,co mam take nervy....
@tamtamka26 takze u nas by to nefungovalo, on by tu hlinu hned aj konzumoval, a aj travu, a aj vsetko,co by bolo naokolo. A neboj,ze sa takto doriadi, z kazdej strany teraz pocut,ze ked deti vyrastaju takto,ako pises ty,maju omno hlepsiu imunitu,takisto domace zvieratka zlepsuju imunitu,takze ziadne vycitky, je to pre decka super!
chudatenko male, ja som mala kazdeho tak pokrsteneho,ze mi capli z postele, aj tento najmladsi tiez uz...kazdy den mame nejaku nehodu, no co uz ...
tak to si neviem ja ani predstavit,ze by takto som mala opatrovat este niekoho, fakt teraz ked neni doma manzel,tak stresy, nezvladam vlastne deti 😕 , nieto este dospelu osobu, klobuk dole...
tamtamka teraz kukam,ze ty si mala dcerku dost skoro, ci? planovali ste? ak mozem sa opytat?
@martija no vlastne neviem ci je to tradicia,ale asi bude 🙂 kedze z nasej aj z muzovej rodiny nie su este ziadne deti,len nas samko,takze vlastne doteraz nebol dako cas nato a najrv muz nechcel dat krstit,lebo on nieje,povazuje to za zbytocne a maji stary rodicia,cize prastary rodicia uz tlacia ze kedy budu tie krstiny ze to treba 🙂 tak nekoniec to bude az teraz,ale asi to aj tak zachovame je to lepsie tak neskor..........a co idete oblikat malemu?ja som vobec nevedela co,tak som mu objednala sacko 🙂
dnes sme boli u rehabilitacnej doktorky, tak uz nemusime cvicit vojta a dala nam cviky na fitlopte a ucit kolenkovat, mam ho casto davat na kolienka a tak si ho tam pridrzat a posadzovat cez rucicku
@ivulik20 tak to mate ako u nas, aj my davame robit,lebo sikovne zienky dokazu kuzlit z toho marcipanu, a to bez treningu u nas by bola asi katastrofa, a to mojim detom nemozem urobit,aby mi nad tortou plakali 😀
@susin ja nejdem moc obliekat, dame gate ake najdeme, a kosielku a je to! ked som bola aj v kostole minule na krstinach neterky,tak tam sa krstilo hadam 10 deti vtedy a v podstate ani ti rodicia neboli moc nobl, to je chvilkova zalezitost a potom doma je to aj tak jedno na oslave,tak naco zbytocne vydavky....aspon teda ja to tak beriem.
susin, ja vobec nemam rada oslavy, lebo manzel sedi uziva si, jeho rodina nema mieru, sedia tu u nas, od rana,neprehanam do noci, hucia kricia, ked chcem dat maleho spat, tak to je iba stres,lebo v tom hluku nehrozi, okrem toho su tu deti a tie sa stale biju klckuju a hadaju o hracky, jedina ja to musim riesit a z oslavy mam velke prd...takze mna to stoji iba nervy.....
@janaka27 som netusila,ze ste cvicievali vojtovku, ak sa ti chce napis nam viac, ze preco, ako ste to zvladali....a ci mu ta vojtovka pomohla....
tak baby, malý dnes prešiel sám cez celú kuchyňu. Z ničoho nič sa pustil, ručičky roztiahnuté aby udržal rovnováhu a išiel jak víchor. Potom zastavil, pozeral na nás a krásne sa zohol na ručičky dopredu a pekne si sadol. Vôbec zo sebou nešlahol, nič. pekne opatrne. Potom ešte raz to urobil a už viacej nechcel. Joj, taký bol zlatulinký, aj mi vypadla slzička.... 😵 😵 😵
@martija no ja som vobec nevedela co oblict,kedze u nas v rodine nic take nebolo este,len mi vsetci vraveli ze to musi byt slusne,tak som toto pospekulovala,nevadi,skoda ze sme si skor nenapisali co a ako ☹ by som dala tiez len rifle a koselu....
@janaka27 ani ja som nevedela,ze cvicite,ale hlavne ze uz nemusite a je vsetko lepsie a aj bude 🙂
@tamtamka26 nie asi lisaje to nebudu,uvidim co to bude,mozno aj tie modrinky,zacala som mu to natierat heparoidom a uvidim ci sa to zmeni vo farbe
@ivulik20 jeeeej, to muselo byt krasne! malinky musel byt podareny, teda odvaha mu nechyba, super! Ten moj krpcek tiez vidiet,ze zo dna na den lepsia a lepsia rovnovaha,ale na chodenie to aspon mesiac este nevidim. ja budem jasat, aj ked sa v roku podari. Lebo on je lenivy...
@susin ano,lebo to je asi tak ako v nedelu do kostola (no trosku viac), clovek sa proste krajsie oblecie, a detickam sa ospusti aj,keby neviem co....takze ja myslim,ze taka fesi kosielocka z HM to isti, a vynosi sa aj na besiedku do skolky 🙂 . No ale ked mate objednane, urcite tiez nic nepokazis, skoda,len ze z toho tak rychlo vyrastu,lebo by si vyuzila na viac krat,to by cloveku az tak luto neblo. Ale ved mozno bude pre druhe, a ked nie predas na bazariku 🙂
@martija
@susin my sme malého krstili keď mal 2 mesiace. Kúpila som mu takú súpravičku na krst bielučkú, krásnu a bol v kostole aj v perinke aj keď bol august. Tam je predsa len chladno. Potom som tú súpravku tu na MK aj predala. Ja som mala letné šaty, nie také akože typické "plážové" ale také krajšie, decentnejšie 🙂 Tiež si myslím, že nejaká košielka a gate a máš to v suchu. 😉
Na materskej tretím rokom
cítim sa byť už otrokom.
Každé ráno pripravená,
že ma čaká dáka zmena,
ale večer s hrôzou zistím,
že to bol deň zas ten istý:
Plienky, hračky, kašičky
a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva,
pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí,
ten sa toho právom bojí:
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko,
veľa roboty má tatko.
Mamička má času more,
pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá,
nočnú som zas ťahala,
lebo malý nechcel spať,
iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska idem.
Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti,
začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka:
"Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď,
malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté,
musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne,
cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje,
zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky,
k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť,
pritom reve o 106,
druhému sa šunky máli
a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá,
na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem
a keď ich už pred dom vediem,
pri malom mi nos vykrúti,
nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy,
pos... sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená,
zvládnem ako superžena,
do auta ich oboch pútam,
"Kam ich dneska zobrať?" hútam.
"Už viem, k rieke pri kačičky,
to je ten raj pre detičky!"
Ubieha nám rýchlo cesta,
na sedačkách divo vreštia.
O hračku sa naťahujú,
zvyšných dvesto ignorujú.
V parku je to čistý des,
holub, kačka, mačka, pes -
na všetkých sa s chuťou chystá
môj dvojročný terorista.
Nemôžem ho spustiť z očí,
do jazera by hneď skočil.
Z kočíka sa rev ozýva,
celý park sa na nás díva.
Malý mi chce zvestovať,
že ho musím pestovať.
Na rukách ho teda vláčim,
ťahám tašku,kočík tlačím.
Na staršieho pritom vrieskam,
nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám,
od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky,
vyťahujem čajíčky,
mandarínky, keksíky,
veď majú hlad veliký.
Po desiatich minútach,
dogebrení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí,
výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov - radosť veľká,
zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím,
varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny,
varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším,
upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore,
musím sa mať na pozore,
výtržnosti totiž množia,
snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví:
"Hotový som" smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru,
to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá ja kŕmim deti,
umývam riad, zhŕňam smeti.
Posťažovať sa mu snažím,
že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva,
do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne,
na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať,
počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim,
"Zas nestihnem seriál!" zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia,
do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú)
chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu
nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička
a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham,
vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen,
že mám zajtra voľný deň.
@ivulik20 🙂
@martija 🙂
@janaka27 🙂
@tamtamka26 🙂 sa trosku zasmejte,nad realitou,som nasla na nete.............. 🙂
@susin no to som už čítala, našťastie sa ma to až tak presne netýka, to skôr martija si môže zavesiť nad posteľ 😉
@ivulik20 téééda, aký šikulo!! si asi nechápala, čo?? náš malý včera tak padol, že si ústa rozrazil a potom vôbec nemohol sať mlieko 😖 bolo to akurát pred kúpaním, už bol rozjašený a potom sa nevedel najesť pred spaním. tak sa zobudil, stále chcel, ale ho to asi bolelo. ešte som potom rozmýšľala - jedla som na návšteve cesnakovú pomazánku, či to mlieko nemalo inú chuť... ale v noci už zabudol, pekne papal a dnes zase!! zase padol dolu tvárou na jednom schode a zase ústa roztrepané!!! trafí ma z neho! 😖
@martija naše deti sú len a len plánované 🙂 my sme sa brali s tým, že sa len zoberieme a budeme si ešte pár rokov užívať, byt zariaďovať atď.... lenže mamina potom stále čakala, naznačovala mi, či už niečo, že by chcela vnúča atď....tak som vlastne kvôli nej nahovorila muža. bála som sa, že by sa nedožila môjho dieťaťa a bolo by mi to ľúto ☹
inak baby, musím byť neskromná - ale krásna torta sa mi podarila... teda ja som to ani nečakal, aj mm sa páči. 🙂 kúpila som tú jedlú oblátku, síce sa trochu zvlnila, čo neviem prečo, ale nevadí... rozmýšľam, že si kúpim nejakú formu macíka a upečiem aj malému k roku! normálne ma to začalo baviť.... 🙂 za 2 hodky je oslava, idem chystať ešte nejaké veci, pôjdem aj pre mamu, tá má zajtra narodky, nech je medzi ľuďmi trocha....
@janaka27 a prečo ste cvičili Vojtu?? aj my sme cvičili s prvou dcérou - celý rok ☹ vôbec som si ten rok jej života neužila... dokola len cvičenie.... jej zlomili kľúčnu kosť pri pôrode a zasekli nejaký lakťový nerv a mala by ochrnutú a zakrpatenú ruku, keby necvičíme... teraz ju má úplne normálnu pohyblivú, človek si rozdiel nevšimne, ale dr. by určite videl rozdiel....povedali, že to je diagnóza na celý život, lebo ten sval v lakti sa jej bude skracovať a ruka bude nešikovnejšia..... ☹

@martija moja mamina ma 4 deti a tiez vravi, ze kym nema zuby tak to mam mixovat alebo pasirovat, ja len ze si pripadam niekedy az moc precitlivela ved mam uz 16 rocnu dceru a o nu som sa tak nebala