Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@martija no oslava dopadla super, všetci sa zabavili, najmä deti, ale už ku koncu boli dosť besní... už robili zlotu. len teraz odišli. torta všetkým najmä chutila, som bola celá bez seba od radosti... ešte aj takých slimákov z lístkového cesta plnené šunkou aj tie veľmi chutili.... 😉 aj mamina sa zabavila, najedla dobre...ďakujem za blahoželania! 😉
no vidíš, takto sme "super" dopadli 😢 pôrod mi vtedy vyvolávali, lebo že načo ju budem toľko nosiť (boli 2 týždne do termínu), už je vyvinutá aj dostatočne veľká.... dali mi vyvolávačku a už som mala také bolesti a hlavička vôbec neklesala, už som nevládala, malá sa začala dusiť, ale cisársky mi nechceli urobiť ani za svet! lebo sme nikomu nezaplatili ☹ no a potom som porodila vákuovým zvonom a dr. keď ju ťahal, tak už ju vytrhol ako sa dalo. bola celá fialová, 2 min. dokonca nedýchala... ale na tom všetkom bolo najlepšie to, že nikto mi za celý čas v nemocnici nepovedal pravdu!! všetci len že je OK, troška tá ruka, ale to sa rozcvičí.... 😠 ale diagnózu ani aký vlastne pôrod som mala mi nepovedali! až detský neurológ keď mala malá mesiac mi povedal, ako strašne bola ohrozená na živote a ako otrasne sme dopadli..... 😢 ja som mala 100 chutí ísť za tým pôrodníkom a napluť mu do tváre!! svokra mu bola aj vynadať, lebo ja som v NR rodiť vôbec nechcela, ale ona ma prehovárala, lebo tam voľakedy robila dlhé roky ženskú sestru.
baby chcem sa spytat,moj maly sa vzdy ked sa postavi pusti,lenze ja sa bojim lebo on stale doslapuje len na spicky ked chodi za ruku,iba ked stoji tak na celych nohach,vcera tak stal na nohach a kym som k nemu prisla sa rozbehol dobre ze nie a na spickach,nastastie som stihla tak nepadol........neviem mam mu davat papucky aby sa lepsie naucil doslapovat,alebo naboso?
@tamtamka26 presne taky porod mala aj moja kamaratka,melemu zlomili klucnu kost,aby ho mohli vybrat lebo bol vraj privelky ☹ nastastie nema nic,ziadne problemy,ale horsie..........ako 18 mesacnemu mu diagnostikovali epilepsiu chudatko moje male, ☹ to clovek nikdy nevie co sa moze stat behom zivota a dovtedy bol uplne zdravy.....aspon to tvrdili doktory
@tamtamka26 tak to co ste si prezili sa velmi tazko cita, keby som to mala zazit,tak sa zblaznim. Na jednej strane bud rada,ze si to nevedela,lebo ked uz bolo lepsie a dozvedela si sa to,tak to sice cloveku zle pride,ale si predstav,ze zijes s tym prvy mesiac,ze je velmi ohrozena na zivote, ved to matka ani nestravi.... chudatenko si musela teda vytrpiet, nastastie si to deticky nepamataju, a su silni bojovnikckovia.
@susin je to teda vela roboty, a hlavne preto,lebo nechcu najma ten najstarsi posluchat, a je prvak, takze povinnost mame. Ale pomahaju mi hodne nasi, a aj manzel sa snazi, aj ked samozrejme v ramci jeho chlapskych moznosti ...
Ale, keby si tie deticky mala, zvladnes, sice clovek je miestami sedivy, nevyspaty a nervak 😀 - ale zvladnes! musis!
My sme planovali deti dve, ja som nikdy nepouzivala antikoncepciu a decka sa vzdy naplanovali,nikdy som neotehotnela za tie roky len tak. O co prekvapivejsie bolo moje tretie tehu, no ale vziat by som si to nidky nedala. Teraz riesim,co s AK, lebo hormony brat nechcem, ale stvrte dieta, to uz naozaj tiez nie...
Co sa tyka papuciek, tak my ked sme boli v spanielsku,tam neodporucali. Tu pomaly a isto tiez uz pocut z kazdej strany,ze naboso, ked sa ucia chodit. Ti starsi lekari mozno poradia ortopedicke topanocky,lebo vraj spevnia clenok. Lenze ked dietatko chodi,tak si vsimnite,ako roztahuje prsteky na nozkach a udrziava tym rovnovahu,takze ja urcite necham deti naboso. Ale su dva tabory, nuz asi zalezi na mamine,co sa jej bude zdat lepsie...
@martija to ano ked musis tak musis,ja tiez neberiem AK ani som nebrala,tiez sme planovali babetko,ale druhe asi az ked bude mat 4 roky alebo 3? 🙂 no mne sa tiez zda niekedy ze lepsie naboso potom zase ze papucky ja neviem,uvidim ako,len sa bojim aby mi niekde nepadol,lebo on sa pusti a hned sa rozbehne a ked ho vidim na spickach tak ma v zadku trha 🙂 lebo on iba vkuse na nohy ked je na zemi....
@susin 😀 tak to mame podobne. Mna tiez tam niekde stipe, ked je zle...ale najlepsie na tom je,ze ked naozaj vidim,ze pada,alebo moze,tak ma paralizuje a normalne niekedy zmrznem a hypnotyzujem ocami na ine sa nezmozem. Ten moj teda sa chodit nechysta,ale ked sa zabudne,tak stoji oprety,chyti hracku jednou rukou a druhu prida a neuvedomi si,ze drzi pekne rovnovahu,aj ked len na chvilocku. Ale ked ho postavim ja,ze stoj! tak hned panika sada na zadok, nechce...boji sa,takze ja trpnem len,ked sa stavia o vsetko, aj o knizku,ktora je polozena na zemi, proste stale len stoji a potom natahuje rucky a mrnci.....
@martija presne to mame aj my tak,tiez sa o vsetko stavia ale on sa neboji an sa rozbehne akokeby vedel uz chodit, ☹ to ma najviac stve ze nie je opatrny......ked ho postavim ja tak tiez nie,on najradsej sam 🙂 ale aspon si pekne vie sadnut zo stoja na zadok.........sem tam za ruke prejde ked stoji a chytim ho tak pomalicky ide a male kroky robi,tak hadam pomaly sa to zlepsi...........inak mne uz asi par dni vobec nespi poobede,neviem preco ale mal by este spavat nie?
@susin tak to mate iny adrenalin 😀 Nastastie aj ten moj sa uz opatrne sada na zadok, a ked je pri niecom vyssom,alebo takom,co sa uz buchol,tak vtedy sa boji este, ale je to ozaj bojko, presne ako ti starsi,tiez boli taki..
No a pokial ti nespi,tak myslim,ze uz nepotrebuje, mne tiez tak pred rokom prestali spavat poobede. Mne zatial spi,aj ked len pol hodku, obcas nedam,ak mu vychadza poobedny moc neskoro,aby potom do polnoci nebuntosil. Ja sa celkom tesim,ked vyradime poobedny,spanok,lebo dost ma do obmedzuje,ani rano nikam nemozme, cez obed varime, potom zase ide spat, nikam sa neda, az podvecer, a to uz iba tuto okolo baraku sa motame...
@susin ja malému papučky dávam tie klasické RAK. Neviem, príde mi to ako samozrejmosť ke´d ho ráno obliekam. Keďže sám ešte nechodí a síce sa tiež stavia, sám sa ešte moc nepúšťa. To vtedy ako som písala, že prešiel kuchyňu, to bolo prekvapko pre všetkých a asi aj pre neho samého 🙂 Takže ja to beriem ako seba, tiež hned rábo vhupnem do papúč, a beriem to tak aj u malého, ked je furt na uemi aby neprechladol. Von dávam z protetiky pevné topánočky do kočíka. Lebo ked sme vonku tak tiež trošku pochodíme.
@susin a ako ti doma zaspava? a tebe @ivulik? ja som rozmyslala,ako ho budem uspavat,ked bude starsi, si neviem predstavit, ako ho uspavam na rukach trojrocneho 😀
Ivulik to my chodime po byte stale bosi, dokonca bez ponoziek, a v poslednej dobe aj bez gatusiek, iba triceno a plienka. Ale tu v byte je teplo, vy byvate v dome? Tam byva podstatne chladnejsie, teda aspon co nasi byvaju,tak ti tam maju vzdy taku kosu - brrrrr
@ivulik20 no ale ked uz pekne presiel,tak si myslim ze to bude coraz lepsie 🙂 🙂 aj my mame na von pevne kozene topanocky,mame aj papucky,ale mame v byte strasne teplo tak mu ich nedavam,uvidim na to chodenie co bude lepsie 🙂
@martija neviem ako ho budem aj ja uspavat,no on uz nespi ked sme doma,a ked nezaspi v kociku tak tiez nespi,ale vcera spal po dlhej dobe a dnes zas nie 🙂 ja ho uspavam doobeda na rukach,lebo som skusala aj bez toho,ale to by asi vobec nespal a potom zacne po pol hodine zurit ze chce spat,tak rezignujem a uspim ho na rukach ☹ ale vecer uz pekne zaspi,no musim si k nemu lahnut a potom ho prelozim do postielky.......neviem ci je to dobre,ale co mam robit.....aspon sa vecer naucil zaspavat bez ruk...no v byte je veru teplo,mame niekedy viac ako von,tiez kratke tricko alebo body,ale davam mu aspon tenke pancusky a teplaciky,ked sa vala po zemi cely den skoro 🙂
inak vikendujeme baby tak,ze vcera som vygabala cely byt,dnes navarila,muz po nocnych,takze aj dieta aj robota...a dnes nam boli kukat zaujemcovia na byt,bo sa chceme stahovat 🙂 tak do tyzdna sa maju rozhodnut,som sama zvedava,ci budeme byvat v novom alebo nie.......
@susin aj teplacky aj pancusky? neni to vela?
A kam sa chcete stahovat? do vacsieho? alebo? A kolko izbovy byt mate? Kde presne v Martine byvate? Nieze by som to nejak extra poznala, ale trochu ano. Byva mi tam teta, oni byvaj pri tej dvojprudovej ceste, co je rozdelena tymi ostrovcekmi, sa mi mari, tam su take panelaky, uz neviem ulicu, ale je tam aj skolka obchody atd....
@martija ano, my sme v dome a tu je teda ovela chladnejšie ako v bytoch. Sestra bývajú v byte a tam ked prídem, je to super. Mne ten chlad trocha prekáža.
baby, idem sa vám vysťažovať. Máte niektorá skúsenosti s nosnou mandlou? Vyberali ju vašim deťom: Myslím @martija, @tamtamka26. Malý mý permanentne upchatý nos. ja už sa nemôžem na to pozerať. Stále plný, ani sa nemôže nadýchnúť. Tak ideme 14.6. na vyšetrenie a uvidíme. ale asi ju budú vyberať. Bola som s ním 2 roky dozadu na Kramároch na vyšetrení a povedali že ju má do polovice priestoru, čiže dosť velkú. ja sprostá som mu to vybrať nedala, lebo som mala strach a teraz to banujem. určite zasa narástla. ☹ Ach, stále niečo.
@martija nie bud pancusky alebo teplaciky a ponozky 🙂 no do vacsieho,nam sa paci vysovak ma balkon s kuchyne a zmesti sa tam aj stol zo 4 stolickami 🙂 byvame v 3 izbovom,ale malom,vlastne obyvacka je najvacsia a ked chceme aspom este jedno dietatko tak musia mat vacsiu izbu,lebo tato co je tu je iba pre jedno ☹ byvame v zaturci,to potom asi aj teta byva v zaturci,alebo v kosutoch........to je pri ceste vlastne sidliska......povodne sme chceli maly domcek,ale ked sme to preratali tak by to dost zatazilo,lebo nechceme brat moc uver,iba ak tak cez stavebne sporenie,tak toto predat a kupit,pripadne nieco doplatit........dnes ideme ockovat,sa bojim ako to zvladneme ☹ vy ste uz boli?
@ivulik20 nie, nemám s mandľou skúsenosti, ale od kamošiek viem, že keď aj dali vybrať, nepomohlo to tým deťom.... 😖 choré boli stále aj naďalej....
@martija jaj, viete aké spanie teraz máme??? ☹ ☹ ☹ cez deň ešte ako tak, celkom dobre... ale v noci!! večer zaspí a po hodke je hore a hladá ma. musím ho zobrať do lona a hneĎ zaspí.... keď ho preložím, zase je hneď hore!! som stratená - po večeroch robím také náročnejšie veci, že pečiem, alebo už aj džem varím jahodový momentálne..... a on nechce spať!!! aj v noci, len ma hľadá, musí ma držať stále.... 😖 neviem, čo to má zase. už som začala piť aj kávu, lebo cez deň ledva hľadím a nemám čas si ľahnúť....nemám vás kedy čítať, tak ani neviem, čo nové u vás..... 😖
@ivulik20 to myslis asi Jakubka vsak? Mne sa starsi narodil pri mori, vlasnte aj stredny, lenze to mal pol roka,ked sme ochadzali,takze tam tie problemy nadchove a podobne dost odpadali. Aj ked tiez sme boli nachladnuti, uska boleli,ale to bolo par dni a pohoda. Takze skusenosti nemam. Ale co som citala,alebo pocula,tak je to rychli zakrok. A myslim,ze nemas preco lutovat. Ved clovek dufa,ze sa to polepsi. Ja osobne som tiez z tych,co cakaju do poslednej chvilky a neraz sa mi to oplatilo. Ked teraz vidis,ze sa to nelepsi,tak to rieste teraz, ved on je aj starsi, lepsie bude znasat narkozy atd...takze podla mna dobre rozhodnutie.
@susin aha tak! TAk to aj my,ked neni tak moooc teplo, ako bolo par dni,tak aj my davame bud pancusky,alebo teplacky...ale co mi on vie naklast do plienky baby, to je neuveritelne, kypi to po stranach, na chrbate, boze vzdy ked si urobi potrebu,tak vsetko periem..
No vravim,nestihla som ani dopisat, az plne gate,vsetko sme museli vyzliekat presne ako v tej basnicke, citim to aj cez pancuchy pos...sa az pod pazuchy...no co dodat, idem ho 3x dneska prezliect!
susin, ja sa teda moc nechcem starat,ale viem,ze my sme mali to stavebne sporenie, a cele som to zrusila,ked nam to rozpisala na papier,ako to vlastne je,tak mi vysla jedna vec, ze su to obycajny podvodnici, ako sory, ale napisu, ze u nich najnizsi urok, 1,7 % a ked tam prides,tak zistis,ze to je iba na rok!!! a co zvysnych napriklad 10 rokov? tam to potom vychadza na 5% urok skoro, ci kolko to si nepamatam,ale ked sme si to preratali,tak sme brali hypoteku od banky, ktora vysla omnoho menej v konecnom dosledku. TAk si to dajte napisat, a preratajte si to poriadne,lebo 1% je pri velkej sume sakra moc.
My sme zatial na ockovani neboli, pojdeme asi k roku.Drzime palce urcite zvladnete,neboj!
@tamtamka26 juj si ty ale aktivna zienka. Ja vecer padam na hubu, a zehlenie ma tu strasi uz asi tri tyzdne, co stale odkladam,ale vecer ze by som nieco robila, to teda uz fakt nevladzem! Oni maju teraz obdobie,ze si uz uvedomuju...mozno aj zubky,alebo nieco ho trapi, musite vydrzat. Viem,ze sa to asi moc neda,ale skus oddychovat, mozno prejde par dni a bude zase ok. Mne sa tiez casto budi, ja musim nakojit,aj ked teda to kojenie,to je skor taky vysmech kojenia, lebo nechce uz moc, otoci hlavu a nahmata cumel, a kasle na prso,ale musi asi vediet,ze je k dispozicii,alebo co nieviem.Takze tiez beham hore-dole, vyhodou je,ze okrem hotelu paradise (boze) nemam rozrobene nic dolezite.
@martija no este uvidime ako to poriesime s tym byvanim,vsak mozno ho ani nekupia......uz sme boli ockovat,tak ten plakal chudatko moje,ale uzje dobre,zatial........poslala nas doktorka na rehabilitacie koli tym spickam,ze mu mam davat papucky stale a tak ideme 5 na tu rehab.tak som zvedava co nam tam povedia........mozno to nebude az take zle....
@susin mojej svagrinej dcera takto stale stala na spickach. Ona bola velmi sikovne dieta,co sa motoriky tyka. Stvornozkovala snad 7 mesacna, a postavila sa o vsetko,ale vzdy iba na spicky. Obvodna jej povedala,ze ich objedna tiez na cvicenia. To mala jej malá 11 mesiacov. Na druhy den nato sa sama pustila behat, bez varovania bez vsetkeho, a hlavne nie na spickach. Takze ona stala na spickach,ale ked sa pustila chodit, tak spravne. A bolo po probleme. Tak hadam aj u vas to tak bude. Drzime palce!
@martija
@tamtamka26
@susin no, dúfam, že som sa správne rozhodla tým, že som čakala. Už som sa informovala v tom stredisku ako to robia a tak, tak to bude myslím v pohode. Skonzultujeme najprv toto ORL a potom alergológiu. Lebo ako začali poletovať tieto pele a topoly tak strašne ho svrbia oči. Myslím, že to bude niečo zdedené po ex, on je tiež alergik. Zatial sa to neprejavovalo, malý nebýval vôbec chorý, dokonca ani ked nastúpil do školky a teraz to tačína. Volala som na alergo, že aby nás objednali a viete kedy sme dostali termín???? na 29.11. stačí vám????? Mám dosť. Dovtedy neviem akože čo. Dokina mu dala kvapky do očí nejaké, tak uvidíme či to bude stačiť.
susin tak to je fajn, že už máte po očko. my sme toto tretie tiež dobre zvládli narozdiel od druhého. Ale všetko sme zvládli a všetko je ok. Tu dnes celý deň prší, ani von sa nedá ísť. My to spanie teraz celkom akože fajn ale tiež spí v postielke, a ked sa zobudí na papanie a dáme ho naspäť v momente je hore, stojí a plače. Tak si ho dáme medzi seba a v momente spí. Takto si to vyžaduje. Ale tata si ho to takto naučil, lebo mu je lúto ked plače. 🙂 😵 Takže my takto. Inak, nič sa mi nechce. dnes som si schrupla s malým poobede, ale už idem k nemu, lebo už ho nebaví byť v ohrádke.... tak zatial papa. nasleduje kolotoč do večera...... 🙂
@martija dakujeme,aj nas od 7 mesiacov zhruba stvornozkuje,len tie spicky no,stat stoji na nohach,ale zas ked sa pusti ze chodit tak tiez na spickach,tak koli tomu nam dala to cvicenie uvidime no 🙂 ale budem mu davat uz tie papucky a mozno sa to do tyzdna kym tam pojdeme aspon trosku zlepsi
@martija jaj, no čo iné mi ostáva?? musím zavárať pre nás aj pre našich.... kto im to porobí?? ja som včera tak zúrila!! išla som že kúpať maminu, tak som dcére nakázala, nech sa hrá s malým... samozrejme stále jej utekal za mnou 😠 , tak už som mala nervy, že ho nevie zabaviť. a foter pri TV pripitý. malý vrieskal v kuchyni na zemi a on si pozerá telku!!! som mala 100chutí ho ovaliť s niečím!! moje deti takto trpia kvôli nemu! potom si to dcéra vždy zlízne! malého keď v noci nakojím, tak ho nemôžem ani preložiť naspäť do postele, lebo hneď sedí a jeduje sa, že chce byť u mňa! doteraz s tým nemal problém.... ja už neviem, čo s ním, veď večer bol jediný čas, kedy som mohla ísť aj na PC napr... 😖
inak a čo ťa baví na tom Hoteli??? mne sa to zdá dosť trápne, ale asi preto, že už som alergická na všetky podobné reality show, lebo telky už nič iné ani nevedia dávať, len tieto hovadiny.... a Hlasy a Talenty atď.... 😝 potom sú z nich strašné celebrity, ja ani neviem, o koho ide...
@ivulik20 no pekný termín vám dali!! lepšieho sa ani nedočkáš, to je dnes tak... aj mňa teraz vkuse svrbí nos, aj oči, ale nebola som nikdy u dr. vždy si dám nejakú mužovu tabletku, tiež je alergik a je lepšie.... 😉
dnes taká vec - umrel mi dedo - otcov otec....a vôbec ma to nemrzí!! akoby to bol niekto cudzí... vlastne aj bol, raz totiž povedal, že my nie sme jeho rodina, moja malá ho volala "ten starý ujo.." 😖 tak už vlastne viem, po kom je môj foter taký chuj! 😠
@ivulik20 tak to vyzera teda na alergiu, ze svrbia ocka a este to ma aj ex....to asi bude ono. No vraj sa to da celkom uspesne liecit som kdesi videla dokument,ale to bol daky pristroj, ci ho pouzivaju aj u nas, neviem.A toto je sranda,ci co,ze v novembri!! To si z tych ludi strielaju,alebo co! Hrozne. My tiez takto sa objednavame, chodime s nozickou toho najstarsieho,lebo tam ma hrcu, a doktorka bola dlhodobo PN, uz rok sa snazime objednat, a stale nic.Nervy mam tiez. Tak dufam,ze vam kvapky pomozu, a mozno z toho vyrastie casom. Inak tieto alergie, to je fenomen dnesnej doby, hadam nepoznam cloveka, co to nema. Aj napriklad moja svagrina v 30 dostala sennu nadchu, to je des!
@susin tak skusaj a potom nam napis, ako ste dopadli. A ozaj,co tie "modrinky" uz ok? Mna inak napadlo,ci to nemozu byt aj pigmentove skvrny, ked su hnede. Ja mam od narodenia,taky slabucko hnedy fliacik,cca 2 cm, moc ho nevidiet,ale ked sa prizres, tak vidis hnedy fliacik...tak ak vam to uz nezmizlo,tak mozno aj toto....
@tamtamka26 viem,ze domace je domace,ale ja pozrem zlozenie,a kupim v obchode a basta, sice je to omnoho drahsie,a asi nie take dobre a zdrave,ako doma,ale v bio obchodoch, je to skoro to iste, a usetris si nervy a cas. Ale ked mate zahradku,tak cloveku to neda, domace je domace. Ja som na to moc leniva, takze obdivujem!
A co sa tyka toho hotela, to suhlasim na sto pro s tebou, je to hovadina, preto som na seba nasrata,ze taku blbost kukam, fakt v tej telke neni nic kvalitne. Moc to neni zabavne teda,ale uz som sa tak namotala,ze chcem vediet,ako to skonci. No a tie kvazi celebrity, to je fakt trapne, to sa moze stat iba na slovensku, ze su z nich hviezdy! No sak kaslat na to! Ja to skor beriem ako vypnutie, lebo kym mi vsetky deti pospia,tak su vsetky programy fuc a nic ine v tej telke neni.
tatamka mas to tazke, toto iste mame,alebo sme mali z mojho muza strany. Ich otec sa na nich vyprdol, az tak,ze ich mama sa utrapila na smrt, zomrela pred tromi rokmi na rakovinu. A ich otec a jeho rodina na decka uplne srali. Baby a ako ich otec dopadol! Normalne mam zimomriavky, volali z kriminalky,ze ho nasli zabiteho....Stale sa to vysetruje, hrozne.....takze sa hovori,ze bozie mlyny melu pomaly,ale isto. A to s tym tvojim otcom...no coment, nervy by som mala aj ja, ze sa vnucikovi nepovenuje, a sedi tam pred telkou, boze toto ja mojou hlavou nidky nepochopim. Najhorsie je,ze nemozes buchnut dvermi a zabudnut na neho,lebo je to rodina, a zalezi ti na mame. No prajem vela sil.
@martija dnes podla mna je to lepsie,som si vsimla,ze on chce rychlo,rychlo a vtedy ide na tie spicky a ked tak pomalicky ide tak aj na celych nohach mi dnes presiel a to nemal ani papucky 🙂 ono ja si myslim,ze to potrebuje aj cas svoj,mozno do toho roka bude aj na nozicky dostupovat 🙂 ale som rada,ze pojdeme aj tam na te cvicenia ak to ma pomoct no........inak tie flacky asi uz aj miznu som to natierala heparoidom,ze ak to je modrina tak to zmizne a pomaly to meni farbu a uz to nieje take ze do oci bije.....tak hadam to uz zmizne 🙂

@susin ja som to tiez citala, mne sa velmi paci ta basnicka, a presne sa na mna hodi, obdivujem tu zienku co to takto presne vystihla a este aj vtipne do versov dala.
@tamtamka26 chudatenko male moje, joj....mne tiez kazdu chvilku capne, bola som na wc-ku na sekndu, uz tiez lezal dole hlavou...
Tamtamka,tak to mas este more casu na tretie 🙂
Super,ze sa ti to podario, potesi....a potom nam napis,ako vam dopadla oslava. Prajem dcerke vsetko najlepsie, nech je hlavne zdravucka, a nech vam robi samu radost! Aj mamine vsetko naj, nech sa drzi!
....boze tamtamka to mi ani nehovor,ze toto sa vam pri porode stalo, to ako??? moje nervy, zdrave dieta nosis a takto ti ho dokalicia, to je aka pravdepodobnost,ze sa toto stane pri porode? Moje malinke,este len vyliezlo z bruska, a uz si muselo takto vytrpiet, chudiatenko!Chvala bohu,ze vam to ako-tak dobre dopadlo, teda si fakt uzijes, sa s tebou ten zivot nemazna!