Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@susin az som sa prelakla,co som vyviedla, ked otvorim upozornenie a tam martija ale do prdele 😀 😀 😀.
susin mne vsetci traja zacali uz okolo roka rozpravat, maly mi povie tak do 10 slov, uz pomenuje konkretne. Ale zeby boli nadpriemerne iq to nehrozi 😀 . A ja vzdy hovorim mamickam,ktorym deti este nerozpravaju (mam kamosku jej 2. rocny syn este nerozprava),ze Einstein nerozpraval do 5 rokov. Takze 😀 .
A kolko vam trvala ceste do bojnic, to mate zhruba tak daleko ako my? ci? zemepis mi nikdy nesiel 😀 . Lebo jedineho,coho sa ja obavam je cesta,ked sa nosi,tak ok,ale ked ma sediet na zadku dlhsie ako 5. min. tak je zle
@martija no tak to fajn ze tak porozparava,aspon sa mas s kym 😀 my ked sme doma bez otca tak len tak ja mu rozpravam a on vyskrekuje a brbce si svoje 😀 no neviem ci Einstein s neho bude,ale hadam cosi s neho vyrastie,tak aby som sa za neho nemusela hanbit 😀 cesta trvala hodinu aj pol lebo sme stali 2 krat co v aute sa medalo vydrzat,take teplo,bo nemame klimu a maly bol cely spoteny ☹ musela som ho prezliekat....ale inak fajn,neviem si predstavit teraz cestovat daku dllhu trasu bez klimy,by sme zdechli ☹ ☹ zajtra chceme ist do Gaderskej doliny v Blatnici to je iba 15 min cesta tak poobede,tam je super chladok,dufam ze tam nebude vela ludi.....to nemam rada 🙂 neboj vsak by presedel dako,nas sa rad pozera z auta von ked sa mu vsetko hybe 🙂 🙂
@ivulik20 @tamtamka26 kocky ako sa mate?
@susin no nasho zaujima cokolvek iba chvilku aj v aute sa po par minutach zacne nudit. Mne staci,ked idem k nasim,to mame cca 10 minut cesty a to si niekedy vypocujem ine arie. Tak zacnem spievat ja, a radsej stichne 😀 .Ja mam chalanov s mm v Trnave, joj hambim sa - ale ako dobre! Boli iba jednu noc, takze dneska prifrcia a moja vikendova praca bude v haji! Myslim tym upratovanie celeho bytu, davam dokopy dva dni - moja podsadka ho zdemoluje do povodneho stavu za hodinu.
Prajem vam peknu nedelu!
@susin
@martija
@ivulik no pečieme sa vo vlastnej šťave, takže nič moc. dnes bol krpec ráno o 3hod. hore!!! bolo mu teplo, nemohol spať, ale už mi to išlo na nervy. o 5 hod. ešte nespal!! tak som ho zobrala a išla zaniesť mm. hľadám ho po izbách a on spí vonku v stane!! tak som ho šmarila do stanu a šla spať! 😀 ale jasné, že som nezaspala bez malého. o 5,30 som ho znovu uspala našťastie. v izbe nemôžem ani okno otvoriť, lebo sused má kohúta a ten bliaka už o 3hod. ráno aj 20x!!! 😠 😠 😠 asi si požičiam vzduchovku! chrastičky nám opadávajú, dnes som ho aj do bazéna zobrala, veď z nás tečie....
včera sme mali ooobrovskú párty, bolo nás spolu 5 rodín, kooopec detí, tak si viete predstaviť. mm griloval, ja obsluhovala (s malým na rukách 😠 ) a nevedela, čo skôr.... to ma inak naštvalo, že ani jedna z prítomných žien mi malého nezobrali, nech môžem obsluhovať ostatných!! a tie deti (pozvané) furt niečo chceli, raz melón, potom piť, potom koláč, kakať, ruky umyť a ja kmitala akoby im to aj rodičia nemohli napr. naliať atď....ale nevadí, zabavili sme sa, dnes upratujem....
@tamtamka26 aki dobrodruhovia 😀 . Mne mm spaval na terase ked sme este byvali v spanielsku. Ale teraz by sa clovek najradsej z koze vyzliekol. Nam sa to uz v byte taha cez 30!!
@ivulik20 @susin a vam drobcekovia ako spavaju teraz? este dva krat, ci uz iba ten jeden krat? viem ,ze tebe ivulik uz davnejsie nechcel spavat dva-krat, zostalo vam to?
Mne sa prehodil na prazdninovy rezim,fakt nechapem,odkedy su chlapci doma spal 3 hodiny. Tak na poobedny uz ho nedavam. Este vidiet,ze mu to chyba.Ale po prve vyslo by mu to moc neskoro, okolo pol piatej az, a po druhe, potom mi velmi dlho a velmi neskoro vecer zaspava.tak ked mi spal tie tri hodky, nedala som poobedny spanok. Tak uvidime,ako bude zajtra.
@martija
@susin
@tamtamka26 no čaute baby. ja som tu teda dobre dlho nebola, ale poviem vám, že ani nezapínam pc. toto teplo nás zabíja ☹ My ešte trošku kašleme, ale teda zaobišli sme sa bez antibiotík, o to dlhšie nám to trvá. Ale doktorka usúdila, že netreba lebo mu brala aj z prsta krv a zápal nemal. Takže ešte sirupkujeme. Inak, kúpeme sa v bazéne, ale malého to ani nejako nebaví. Zo začiatku sa tešil jak neviem čo a teraz akosi sa mu tam nechce byť. Možno aj z toho kašla je taký otrávený už, veď už to má dosť dlho. No, my spávame teraz celkom dobre. doobeda spí 2,5 hodiny a aj poobede. napríklad aj teraz spí. večer chodíme spať medzi 21.00-22.00. neviem, asi z toho tepla je taký spavý. No a my už teda oficiálne chodíme ! Ale teda poviem vám baby, že všade chce ísť sám. Ani ruku nikomu nechce dať a a ni v kočíku sa nechce voziť. Chvílu tam posedí a potom sa začne krútitť, a mrnčať, tak ho dám von a už ide...ale keby išiel, ale on normálne že "uteká" 🙂 Takže my už si ani tú prechádzku neužijeme lebo to je také chodenie že dva kroky dopredu a 5 dozadu 🙂 Som strašne unavená a vyčerpaná za celý deň. Malý nechce byť vôbec vnútri, stále stojí pri dverách a len von a von a von..... Inak papáme teraz tak pomenej, ale to je tým teplom.
@tamtamka26 to je fakt paráda čo si písala, že ako si ich obskakovala, bože toto neznášam takúto nedotrhnutosť... 😠
@martija a vy ako? ešte máte kašel? či už ste v pohode?
@ivulik20
@martija
@susin ahojte, no ani neviem, čo vám idem napísať. som sama s malým na 2 dni mm vypadol s dcérou k jeho sestre do BB. aj som rada, lebo tak sme sa posekali pred odchodom, že mi ani nezavolal, či vôbec prišli OK... 😠 lebo som totiž bola s mamou dnes na kontrolu s nohou, dlho sme tam čakali, lebo dr. hodku obeduje 😠 a on mal na starosti krpca a ešte aj fašírky vo friťáku vysmažiť!! toľká robota!! samozrejme nezaobišlo sa to bez rozbitých Alexových úst!! lebo "som mala byť doma a nič by sa nestalo"!! takže ja si mám už aj priepustku pýtať, keď niekde idem!!! celé poobedie mu ešte krv tiekla stadiaľ, všetko, čo olízal, bolo krvavé! ☹ a potom sme si už vykričali kadečo ako to už v takej dobrej hádke býva!!! aspoň to teraz videl, aké to mám, keď mám malého na rukách a mám variť, alebo niečo robiť!
inak spávame stále 2x denne, niekedy len hodku, inokedy aj 2...
@tamtamka26 ivulik20 @susin
boooze tamtamka, ti chlapi, to hadam ani komentar nepotrebuje.Chudatenko malinke.... Ze my mame deti aj obed na starosti kazdy bozi den a znova a znova, to ich netrapi,a pokladaju to za samozrejmost, ale im clovek da decko na krk, raz za cas, teda aspon u nas, a uz je to stres. U nas to ale funguje tak,ze mm sa ho velmi rad ujme (samozrejme raz za cas) no a to je neuveritelne,ale on si to decko nevsima a maly ok, a nikdy sa nic nestane(teda vacsinou). Ja mu stale za ritu, a zhrozene pozeram,ako nanho dava mm pozor. No nezajem,ten si hadam aj zdriemne pri nom. Ja sa ani nevy...nehrozi a on pohoda-klidek tabacek....maly leze kade - tade, nikdo sa nestresuje, len ja vzdy panika!
Ivulik to ti krasne spinka! Inak par dni dozadu u nas to iste, teraz sa mu to kadeako kazi. A kedy ti potom rano vstava?
No my s kaslom uz dobre, uz nastastie nekasle.
Inak aj ten nas suhaj uz trosku pobehuje. Naucili sme ho stylom,hod do vody a plavaj. Proste som ho pustila a on zistil,ze to ide,tak uz sa neboji tak velmi, prejde pekny kus, a uz sa aj pusti sam....
@martija no u nás je to skôr naopak - ja za ním neutekám, nestresujem, to skôr mm má furt paniku, že sa buchne, spadne atď... ja som mu naposledy takmer dovolila chytiť horúci gril, lebo toľko ma tam ťahal, nedal si povedať, až som sa naštvala a že na! chyť a zbadáš!! ale aj tak som ho odtiahla.... 😉 mm ma dorazil najmä vetou, že viacerí mu povedali, ako to môže so mnou vydržať!!! akoby som bola nejaká xantypa! pritom k všetkým jeho kamarátom, známym a rodine som sa vždy chovala slušne, milo a pohostinne! 😖 😖 nikomu som nevynadala, ani mm som pred nimi nerobila žiadne scény! dokonca aj slovo rozvod padlo! a celé to pramení len v zanedbanom sexe! ja som proste unavená, upečená a musím priznať, že ma to s mm už ani nebaví! 😔 máte aj vy taký problém??
náš chodí tak že urobí 10 krokov v izbe a padne. ale najradšej je u mňa na rukách al. za ruku chodí... 😠 do nemoty ako prísavka!
@martija tak my vstávame teraz okolo 7.30-8.00- Ako kedy. cez noc nepapaá len pije, to vypije celý ten hrnček s tým sosákom. Uvidíme dokedy bude takto spávať... 🙂
@tamtamka26 veru, veru, tí chlapi..... to je kapitola sama o sebe. I kď ten moj sa nesťažuje ked je s malým a to je teda dosť s ním. Ked má tú 4.dňovku čo má volno, tak mi teda pomáha dosť. Nemôžem sa sťažovať. Alebo ked idem kozmetičke, tiež bez rečí len mu oznámim kedy varuje a je to.... takže fakt sa nemôžem sťažovať. Ty by si mala dávať asi častejšie varovať manželovi, čo povieš? 🙂 Nech sa realizuje chlap jeden 🙂
@tamtamka26 tak z toho si nic nerob, toto su typicki chlapi, urcite to vytiahol pri hadke, len aby ta zranil, pochybujem,ze je to pravda, a keby aj bola, tak prepac co za blbca vytiahne taku, vec,ze ako to moze s tebou vydrzat,ked s tebou zije tvoj muz, a nie jeho kamosi.Ja ta sice nepoznam,ale piseme si tu uz chvilku a si uplne pohodicka holka, podla mna aj do koca aj do voza. To skor on by sa mal zamysliet. Obetujes sa aj pre mamu, to tiez svedci o niecom,on ta v tom moc nepodpori,naopak skor vycita, len aby mu to raz jeho decka neoplatili...
Inak ja som krpcovi uz par krat dala chytit hrouci hrniec, uz velmi dobre vie,co je to pa (pali)vzdy ked vidi hrniec povie pa....a ked mu ja poviem,ze pa,tak sa nicoho nechiti,takze skuste chytit nieco jednym prstekom na sekundu,samozrejme nie vriacu vodu,ale napriklad pokryvku.. a ked porozumie slovicku pali,hned bude mat respekt.
Ivulik tak u nas to iste, neviem co skor pisat. Aj my stale za ruku a na ruky, ked sa vziadlim rev....a detto aj so sexom. Ja mam ale to stastie,ze moj mm to nevyzaduje,ze trebars ako niekdo dva tri krat do tyzdna, u nas si hodime cislo raz za dva-tri mesiace a je to 😅 . Mna to teda tiez nebavi, inak je to aj tym dojcenim, tam su este hormony, takze aj preto,ale inak celkovo. Sme spolu uz 15 rokov,tak koho by to bavilo,ze? 😀
Inak baby priznam sa, neni som ten typ,ale uz som par krat tak myslela,ze co keby....som uhla - joj! Ale to ostava len pri myslienkach,asi by som to nedokazala.....
No ivulik,ukazkove spinkanie, krasa! No ako vravim,aj u nas to tak bolo,ale posledne dni uz si to meni trosku. asi tri dni spi cez den tri hodiny a potom ho nedam na druhy spanok, zaspi sice asi o hodinu skor,ale budi sa mi o piatej. Minule kukam na mobil, a ze 4.44 😕 . Vonku ako-tak svetlo a grof si sadne a mna ide porazit, co oci ledva odlepim...
@ivulik20 no u nás je to tak, že keď mm má voľno, tak sa realizuje v záhrade, robí v garáži, teraz chceme také sedenie robiť, tak natiera tie drevá.... takže keď si ja môžem sadnúť, keď navarím, zobudí sa krpec a ďalšia fuška predo mnou.... nepoviem, mm príde za ním, zoberie ho do záhrady, alebo na kočíku na 1/2 hodku do ulíc, ale aj tak mám pocit, že som len ja s ním. aj teraz, on si ide prázdninovať a mňa tu s ním nechá. nemôžem si sadnúť, ľahnúť, ani na WC ísť bez neho 😠 😠 alebo aj to, že ja napr. vôbec nikam nechodím. nemám ani žiadne kamošky, s ktorými by som išla... 😒 on ide aj na pivo, minule bol na 50ke kolegovi, každú sobotu hrať futbal.....stále nechápem, prečo si vsugeroval, že keď som raz mama, tak proste s tým deckom len ja musím byť!
@martija no teda! čítaš mi myšlienky ( s tým uhnutím)... už mi chodil po rozume aj Pokec, tam sa dá nájsť kadekto.... voľakedy som si písavala s jedným a už sme boli zobratí. ale vedel že som vydatá, dokonca aj tehu som bola! ale sme boli proste kamoši, ohovárala som mm atď... 😉 a nikdy v živote sme sa nevideli, potom sme si aj tel.č . vymenili a keď bol mm na nočnej, tak mi volával. ale aj 2 hodky!! ale nič viac ako kamarátstvo to nebolo...potom som porodila a naše cesty sa rozišli.... 😒 ale asi s iným spať by som nevedela, neviem si to ani predstaviť... ale keď si predstavím, že s mm budem (možno) do konca života a furt ten istý človek, tak mám depku z toho. mm ma doslova nenúti sexovať, ale on je strašne nažhavený na mňa, len ma chytká celý deň. akože mi to lichotí ale vždy to skončí sexom a ja nikdy na to nemám chuť.... 😖 ja si predstavujem ako som mohla niečo užitočné robiť 😀
a úplne najhoršie je, že našim včera pri búrke zhorel TV a asi aj anténa, takže mamina je bez programu 😖 a budem potrebovať pomoc mm, aby sa pozrel na to, prípadne zobral to do opravy. lebo foter je neschopák a vlastne bez auta sa s TV ani nepohne. joj, tak neznášam takéto situácie, keď som od neho v niečom závislá! 😠 no a ešte ku krpcovi! najnovšie ma rád bije a ťahá za vlasy!!! už za to toľko dostal po rukách a stále nepochopil!! najradšej ráno ked ešte spím a on chce, aby som vstávala! bože, plné ruky má mojich vlasov!!! aj dnes som mu takú capla po ruke, hneď plakal, len ráno bolo!!
@tamtamka26 tak toto je uplne ako cez kopirak pisane z mojho denniku. U nas to iste.. tiez ho vezme na chvilku,ale ty si mama staraj sa, ja stale s nim ,dookola,tiez nikam nechodim. AJ mm ide na pivo sem a tam,kde tu aj inde,len ja stale doma a doma a doma s malym. Aj ked je doma,on si sadne na gauc, pozre film, pospi si na chvilku maleho pomojka na 10 minut a vybavene,ja vskuse s nim.....
no a s tym sexom....joj som sa pobavila. U nas tiez tak, cez den stale smatra kde - tu,ale vecer nastastie zaspi 😀 .... No ja by som tiez asi nemohla uhnut, aj ked....keby prisiel "Edko z tvajlajtu" tak nevaham ani sekundu 😀
Joj tamtamka to je teda krasny zaciatok dna. Ze cape, aby ta zobudil, mne to pride hrozne chutne,ale keby som spala a prisla by rana,asi by som tiez capla. Ja malemu capem,lebo mi zo skryne vytahuje vyzehlene veci, tak dostava po ruckach,ale take zatial nebolave, a bavi sa na tom. Aj ked sa nanho hnevam,tak ma skumavo pozoruje a potom vyceri tych par zubov do strasne chutneho uskrnku a je po hneve! Ale minule ma kusol,ked som mu davala do pusinky nieco a tak som skrikla,ze ostal uplne mimo, tulil sa ku mne a sledoval ma zdesene,az mi ho luto bolo....
@martija no ráno v posteli ma LEN ťahá sa vlasy!!! cápe ma cez deň, keď sa mu niečo nepáči.... hrozný nervák to bude, už to vidím! 😠
@tamtamka26
@martija no vidím, že nie som sama čo sa týka toho sexu teda. Joj, také mám niekedy výčitky voči mojmu. Minule som tak rozmýšlala, že od jedného menzesu po druhý nebolo absolútne nič. Ďakujem bohu ale že mám tak tolerantného priatela že teda to vôbec nejak nevyžaduje ked vidí že sa mi nechce ( a to mne sa nechce skoro stále 😲 ) a ani ma nijako nenúti alebo niečo podobné. Mám kamošku, ktorej muž ked dostane chuť tak skrátka MUSÍ. hrozné. Aj keby tragače padali tak proste musí..... Toto si neviem ani predstaviť.
takže takto kočky vy máte zajačie úmysli 😀 ale nie, srandujem.... inak, s tým pokecom respektíve kamarátstvom, ja neviem, niekedy by nebolo zlé pokecať s nejakým mužom aj tak keby bol ženatý, len tak, čo ja viem, mňa to tiež niekedy láka ale pssst 🙂 Ale tiež by som sa nevyspala s druhým, neviem si to predstaviť a mňa by potom trápili výčitky svedomia.... 😒
ja som taká unavená z toho malého, on stále chodí, ani ruku mi nechce dať, bože stále v pohybe. A dnes dostal baby po zadku, tiež začal plakať a pozeral na mňa že čo to. Tak on herec pekne sedí na nočníku ja neviem asi tak 15 min, potom z neho zlezie, nič tam neurobí a baby on sa postaví k nábytku a vykaká sa a aj vyciká... no chápete to? Ked sa to stalo 1x tak že dobre, stalo sa, ale toto sa opakuje stále. Nič nikdy sa mu tam nestalo žeby mal mať nejaký strach alebo čo. Vždy sa pekne vykadil. Normálne tam sedí, potom sa postaví a hned to urobí. Minule sa postavil, išiel do spálne a bác...a bolo to. Podla mňa to robí naschál. On to zdržuje pokial sedí a potom sa postaví a pustí to. Tak uvidím dokedy ho to bude baviť.... 😠 A inak, my chodíme doma len v slipkoch. Skúšame už takto.
@ivulik20 😀 😀 😀 .....to je ale herec!!! Normalne by mal dostat oscara! Ze sedka si tak dlho na nocnicku a potom k nabytku nakladie kopku!!! 😀 😀 😀 .. Ivulik viem,ze tebe to vobec nebolo smiesne, ale naopak. Neboj viem,ze sa to lahsie cita ako preziva. Mne vcera vela cez den bol bez plienky, bo tak teplo bolo. Ale mal kakaci den, asi 3 krat do plienky a dva krat na koberec. Prvy krat,ok, to boli bobky na podlahe, pozbierali sme umyli a bolo. Ale to druhe, to bol iny "maglajz" a rovno na koberec. Takze doteraz je tam flak, nejde mi to dole, juj ako dobre sa mi na to pozera! Manzela zacalo natahovat, az si brile rozbil 😀 , no a samozrejme mna ani omylom,ved sme s tym vstyku kazdy den niekolko krat,keby som bola taka fajnova ako on,tak tym detom,hadam zadky polepi, ci co?!
No veru ivulik zajacie umysli 😀 , ale iba v hlave, ved podla mna je to prirodzene, myslim,ze kazda zena na to po case aspon pomysli, pokial je to v tej rovine myslenia, tak je to ok, a normalne.CHlapi tiez urcite sa radi pozru na inu zenu, a dost vela chlapov aj zahne, co uz je horsie. Ale pokial tiez len pomyslia, tak nech...myslienkam sa neda branit...
Fiha,ze v slipoch, to jaki frajeri ste! Toto sa nam podarilo az v dva a pol roku u chalanov,a u stredneho som neraz nasla aj tam nalozene...tak drzim palce,nech vam to vyjde!
@tamtamka26 prosim ta, ako vam zacali tie kiahne. Vsade citam,ze to najprv pride horucka a potom sa to vysipe na hlavice a vo vlaskoch. Lenze viem,ze vy ste sa najskor vysipali a az potom prisli horucky, nejake divne, ci?Lebo mne sa maly vyhadzal na bruchu a hrudniku, len sa bojim,aby to nebolo ono, hlavne koli dovolenke,lebo by sme to museli zrusit asi potom.
Ahojte chcela by som sa opytat ci je tu nejaka ktora rodila 30.6.2011 cez den v ruzinovskej poliklinike.
@martija no kiahne sa začínajú v hlave - najčastejšie za ušami. teploty prídu na 2hý-3tí deň. skôr si myslím, že ich nemáte ako máte. vyzerá to ako štípanec od komára a potom sa to naleje. ja som mala kiahne v detstve a teraz si predstavte - na ruke a nohe mi vznikli nejaké takéto divné naliate vyrážky!!! 😲 😲 ja som si to hneď samozrejme vytlačila, ale teda rozum mi postál nad tým....inak, nechcem to zakríknuť, ale malý je už 2hý deň nejaký kľudný. aj na zem ho môžem položiť 😲 , samozrejme po chvíli dolezie za mnou, ale proste nevrieska už stále. vyšiel mu ďalší zub, možno aj preto bol taký uplakaný. s mm sme sa udobrili, včera sme zaviezli dcéru do Zvolena k MOJEJ starkej! tak si viete predstaviť, koľko má asi rokov (76) a ona ju silou mocou chcela, že pôjdu na kupko, na hríby. ona je inak taká akčná starká, čiperná, občas máva divné nápady, ale dala som jej inštrukcie....
@ivulik20 teda, fakt frajer, že v slipoch. inak, môj minule tiež behal bez plienky a vykakal sa na koberec!! a jasné, že sa v tom pohrabal a potom na postel, stoličku.....myslím si, že ten tvoj trochu skúša... náš sa najnovšie miluje hrať v chladničke a mrazničke!! otvorí si ich a pozerá, vyberá, preberá!! a potom tá námraza dovi-dopo! asi sa potrebuje schladiť 🙂
@martija
@ivulik20 hííí a čo sa mi dnes stalo! kúpeme sa s mm a malým v bazéne a je tak na boku domu a pozerám sused (vo veku mm, majú dom na úrovni našej záhrady) chodí po dvore opásaný uterákom... a zrazu šup!!! a uterák dal dolu a všeeetko som videla!!! 😀 😀 😀 😉 mm sa smial, ja sa hneď odvrátila. sused si myslel, že ho nikto nevidí, lenže ja schovaná za domom som videla....potom vybehla jeho žena z domu - hore bez, ale držala si ich a šup za ním do bazéna...tam muselo byť rošambo! 😀
@tamtamka26 tak kiahne to nakoniec predsa nebudu, lebo par dni to ma a nic sa nedeje, bol v ten den v bazene u nasich, tam bola voda este z dna predtym a tam kadejake smietky, ako tam deti behali von a dnu, a hadzal sa na travu a podobne, mozno tam ho nieco popichalo. CHvalabohu, lebo mame par dni pred dovolenkou, akontaciu zaplatenu, to by sme o to pravdepodobne prisli..
Inak super,ze mas taku akcnu starku, to je parada, dufam,ze aj ja budem taka ciperka, ked raz budem stara....moja starka je tiez po porazke, a vzhladom na jej vek 84 r. uz teda je fakt chudiatko ☹ . Len chodi a smuti, nic nevie urobit, nic nevie povedat....je mi jej hrozne luto..
Malinky musi byt podareny pri chladnicke, no nasiel si velmo rozumnu zabavu v tychto teplach 🙂
....a tema susedia, super! My sme mali v spanielsku jedneho sueda, takeho naturalistu, bol fuzaty, bradaty, vlasaty, hral na klavir, taky umelec a on velmi rad chodil po terase nahy, ale taky stary plesnivec, skor zle ako dobre 😀
@martija a kam konkrétne to idete na dovču?? si spomínala tuším Chorvátsko. jaj, hneď by som išla. teraz sme dostali ponuku ísť na Makarskú (známeho známy tam má dom), ale je to 21-31.7. čo je za pár dní, deti nemajú ani pasy, mm dovolenku vybavenú (len tak mu ju nedajú) a proste takto celé narýchlo by asi nebolo dobré...aj cenovo celkom fajn, ale tá Makarska je hrozne ďaleko, krpec ledva vydržal 45 min. zo Zv do Nr 😒 musela som ho vybrať zo sedačky, čo robil cirkus....
viem si predstaviť tvoju starkú... starkej muž (nevlastný starký) má rakovinu a veru celé dni má len štikavku ani nič neje, úplne bez chuti do života.... potom zrazu "ožije", zase zaľahne a čká a tak dokola.... aj tá moja starká má otrasný život pri ňom, už by aj chcela, aby umrel, len po dr. s ním chodí, kúpať ho, nikam nemôže odísť od neho atď... má toho plné zuby... 😖
teda, takého suseda radšej nevidieť ako vidieť.... 😉
@tamtamka26 nejak nam to tu kape 😀 ....asi to teplo, ci co? My ideme na ostrov Pag. Svagrina tam chodi rok co rok, a kedze moj mm sa nevedel dokopat k nicomu,tak som ju poprosila,nech hodi kontakt. Je to totiz blizunko plaze, plaz je kamienkova, co bola dost priorita,kedze chorvatsko ma vacsinou kamenne plaze a koli bezpecnosti mi to nevyhovuje. TAk nakoniec sme brali overene, uvidime....
My koli deckam ideme na noc. Tj. asi o desiatej vecer vyrazime,nech cestu prespia,inak by som bola krasne prirodzene sediva 😀 ..
Inak tamtamka podla mna to neni zle,my sme boli na makarskej ako deti,uz nepamatam veru....ale ved pokial mm vybavi dovolenku bezte. Ked je aj dobra cena...je to sice narychlo, ale vsak nejdete do dzungle, co by ste v chvate nestihli dokupite tam....a pasy sa daju vybavit rychlo,ale drahsie. Ved premysli poriadne,mozno by ste si aspon trosku ako-tak oddychli od rutiny....
Moja stara mama bola velmi ciperna zena, cele detstvo sme pri nej stravili,mam velmi pekne spomienky. Donedavna šila, strikovala, plietla. Ona je z čičman...tie kroje baby,keby ste videli, ake prenadherne vysivala, uplne umelecke diela, to som nevidela v dnesnej dobe,take nieco...no proste velmi sikovna a pracovita zena, a zrazu na oci poriadne nevidi, nedokaze nic povedat, nic urobit....ale mozog to cele chape...cize hrozne trpi a ona sama si praje,aby umrela (a to uz je podla mna silna kava), lebo vie,ze je odkazana na jej dcery, teda moju mamu a jej sestru a to vam poviem,tie moc trpezlivosti teda nemaju.....je to velmi tazke, velmi ma to mrzi o to viac,ze nedokazem pomoct nijako jej polepsit, a hlavne,ked mam tri svoje male deti...no co uz,taky je zivot, budem sa modlit,aby som sa toho nedozila, a bola vitalna az do konca!
Ozaj baby k tej vitalite ( prudka zmena temy 😀 ) @ivulik20 @susin tamtamka a civicite? Lebo ja nie,a zislo by sa!
@martija
@tamtamka26 tak u nás dnes krásne prší. Konečne! Taká som rada. @martija kedy odchádzate na dovču? inak obdivujem ťa, ja by som nešla s malým ešte teraz. On je taký neposedný, v aute vydrží max.pol hodinu kludne sdieť. Nemali by sme z tej dovolenky nikto nič. ja plánujem až tak budúci rok ak sa podarí našetriť niečo. dúfam, že vám bude priať aj počasie a užijete si to.
k tomu chudnutiu, takže ja nerobím nič. ja som v tehu pribrala 9 kilo a zhodila som po pôrode 14 kilo. A to hned v nemocke. Som mala nejaké problémy s krvou a jedno s druhým.... Domov som prišla jak vyžla, všetko mi bolo velké, tak som sa tešila, že takto si to budem už udržiavať........Ale kdeže. nemôžem povedať, že by som bola nejaká tlstá, mám 54 kilo, ale teda tá slaninka na brušku mi lezie na nervy xixixi 😠 ale tak si stále poviem, ved čo mám dve deti, mám na to právo.... lenivá som jak voš nejak cvičiť alebo čo. chodila som chvílu aj na zumbu, ale toto je na mňa moc rýchle. To ma teda ale vôbec nechytilo. takže takto ja a chudnutie 🙂
@ivulik20 ja tiez budem mat s malym stres, on okrem toho,ze neposedi a je velmi nekludne dieta, nic ho nebavi a nie ho nezabavi, tak este na vrch vsetko pcha do ust,takze pokial mu na plazi nedam nahubok,tak kazdych 5 sekund budem kamene z ust vytahovat 😠 . Lenze starsie decka boli uz minuly rok ukratene o dovolenku, a mne je ich luto,ako ich stale odsuvam koli krpcovi,tak som si povedala,ze ja to dako "pretrpim",ale oni si aspon trosku uziju. A este jeden dovod exem- aj malinky aj stredny maju na to nabeh, a mne ako malej, ked som mala exem chorvatsko velmi pomohlo,tak aj preto....
Fiha ivuli,ze 9 kg pribrala....!!! Ja som pri prvom tehu pribrala 20kg!!! a pri druhych to nebolo o moc lepsie, vzdy okolo tych 18kg, pri prvych dvoch isli kilecka dole rychlo, do polroka som bola opat vo forme. A aj ked teraz mi kazdy vravi,ze som chuducka (pri vyske 172 cm , vazim 55 kg), tak ja som nespokojna s tym sadlom na bruchu a stehnach, ono to ide uz cim som starsia tazsie dole,aspon dve - tri kila z brucha a stehnien musim dat dole,len neviem kedy a ako,ked okrem stresu okolo deti som aj straaaasne leniva.. ☹
Postupne pisem a citam tvoj prispevok, a vidim,ze sme na tom uuuplne rovnako 🙂 Ja planujem,ked mi zostne trosku casu jogu..
@martija
@ivulik20
@tamtamka26 ahojte baby tak ako sa mate,ani som necitala vsetky prispevky bo nemam ani tolko casu,dlho som tu veru nebola,prazdninovali sme u nasich tak tie horucavy sme zvladli super...inak co mate nove?????ako drobci sa maju?pochvalte sa .........uz chodia?ako zuby a pod....my uz chodime uplne dobre,zubov mame 11 a rozpravanim sme nepokrocili a ani s nocnikom,stale na dobe mrazu......inak papulnaty je a to este ani nerozprava 🙂 🙂 🙂 tak asi tak....tak uz musim ist,lebo nemam cas pri tom malom,ked uz beha to je katastrofa.oci aj na chrbte 😀 😀

@martija ale do prdele.........mam najradsej,ked napisem spravu a vypadne net ☹ ☹ ☹ tak este raz,troska v skratke....no budes musiet nieco vymysliet pre tych huncutov malych,aj ked to je tazke.sranda,ze do mycky.by som ho rada videla ked tam siel 😀 😀 😀 co tie deti uz nevymyslia.....aj nas ma rad psiky mm mu ich stale ukazuje,ale zas nic nepovie,len sa smeje...tak to super ze tak uz pekne vie povedat,ja ho aj ucim,ale akosi ziadny zaujem.max.co povie je mama,baba,tata na vsetko povie hej a de des(kde ides)a stale hundre to svoje 😀 😀 ale hadam sa nauci aj rozpravat,ale sa mi zda ze je v tomto trosku lenivy........boli sme bolo dobre,maly coto pokukal a najviac sa mu pacilo opice,cestou dom spal...pridem par foto tak kuk