Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@susin @ivulik20 @tamtamka26 ahojte baby, tak sme s5 🙂 . Bolo celkom fajn,az na to, ze z 10 dni sme mali 7 dni zle pocasie....no co uz 😒 . Cesta nekonecna, som rada,ze sme uz doma,aj ked s malym je to podobne ako u vas, co som zbezne precitala. Ani na krok sa nemozem pohnut od neho, lenze mlady pan sa stale za ruku musi vodit, nechce sam chodit, iba kde-tu. Sam sa nezahra, takze moja napln dna je,ze beham dokolecka po byte, a ked nahodou chcem nieco urobit,ako zapnut pracku,alebo ist nebodaj na zachod, tak to si vypocujem riadne revy. Baby mna to tak uz nebavi. Je to pre mna neskutocne vycerpavajuce, fakt niekedy uz nevladzem,ani jedno z deti nebolo tak narocne ako je toto. Mozno aj tym,ze uz nemam iba jeho,ale aj tak vsetok moj cas ide jemu.Mm mi nepomoze s nim,keby sme neboli s nasimi a nepomohla by mi mama,tak nemam z dovolenky absolutne nic, iba nekonecne pochodovanie dokolecka... Prostredny dostal vnoci horucku,mozno vycerpanie alebo co. Prisli sme vcera vnoci asi o pol jednej, chytili sme 50 km pred zilinou buracku na dialnici.Ale som bola ticho a sedeli sme v aute asi hodinu a clovek bohu dakuje,ze stoji a caka,ako by mal byt tam,kde tie auta, keby ste videli,ako bolo jedno auto rozpucene,este teraz mi je z toho zle....
susin ja neviem,co poradit,ja uz reagujem tak,ze bud si nevsimam,ale ked sa zakloni treba byt pri nom, napriklad ho posad na zem,aj nasilu,teda opatrne,ale tak,aby bol ako-tak v bezpeci a odid od neho prec. Alebo ked to urobi tak vzdy prejav nevolu, trebars povedz vzdy nono,ze spadne, u nas hovorim malemu,ze "hapas" pozor! a on si pri tychto slovach uz zafixoval,ze musi davat pozor,tak vzdy zvys hlas,a trosku ho vyplas,aby vedel,ze sa moze nieco stat. Jeho to prejde,aj ked urcite nie hned...Mne prostredny zvykol dupat nohami a podobne prejavy, tiez kadejako zurili, to sa nevyhne asi ziadnemu dietatu,len aby si neublizili...
@susin no náš občas robí podobné manévre - ale dopredu, akoby chcel stojku urobiť a koľkokrát sa neudrží a capne na hlavu! ale našťastie to nerobí často....no neviem, ja na našich dosť hulákam, už aj na malého. čo mám robiť? nech vie, že robí niečo zle. tak vtedy sa zasekne a nepokračuje v zlote, občas rozplače. takže ja to riešim najprv zvýšeným hlasom, potom už krikom. náš posledné noci nejak zle spí, som mu musela dať až od bolesti sirup, lebo len sa mrvil, sedel furt, prehadzoval sa. pritom tak chcel spať.
@martija no vitaj doma. a malý ako zvládol cestu? spal celý čas? no škoda že počasie vám nevyšlo. to aj tie deti potom zabaviť je ťažké.... Alex chodí už stále viac a viac a tým pádom chce aj objavovať veci sám, čiže už ma toľko neťahá za ruku, ale stane sa aj také. ale vie, že keď budem pri ňom, nevyskúša žiadnu zlotu urobiť, tak väčšinou ide sám. aj po dvore, tráve atď... no hádam to už bude len lepšie s nimi....či? 😠
@martija tak vitaj doma 🙂 škoda veru toho počasia, deti sa nenudili?
@susin aj mne to krpec robí ale nie stále. Občas to urobí, hlavne vtedy ak niečo robí zle chcem ho zobrať na ruky a vtedy sa úplne hodí dozadu, fakt mám problém ho udržať. Sná´d to prejde, asi už začína nejaký prvý vzdor. Inak ani jednu stoličku ešte nemáme, ale spuchnutý je jak balón, chudatko.
Inak nič nové, po starom. Bojujeme 🙂
@martija tak vitaj na slovensku 🙂 skoda toho pocasia veru,ale to si clovek nenavybera...presne koli tomu ani my nejdeme tento rok na dovolenku,lebo to by ani dovolenka nebola,keby sme sli len my 3,by som si neoddychla ani na chvilu,ani mne mm moc nepomoze takze tak.....stale v robote a ked je doma tak spi alebo lezi pred telkou,ma uz ide drbnut,je s nim pol hodinu a to uz pi... ze nach idem k nemu..a ako maly sa nauucil na dovolenke na nocnik?ci ste to neriesili?mne stale nechce tam sediet,stale vzdoruje,je hrozny,nikde nechce uz sediet stale by len behal........
@tamtamka26
@ivulik20 neviem co idem robit baby stym hazdzanim sa dozadu,keby to robil obcas,ale on to robi aj 5x za den,prestala som si to vsimat a uvidime ci ho to prejde,presne on to robi ked sa mu nieco nepaci...no my mame uz zuby von,ale zeby bol kludnejsi sa mi nezda,skor je este viac podrazdeny,dufam ze nejdu tie ocne,nech aspon mame na chvilu klud...moje chuda ze opuchnuty,moj nebol,ale niekedy ked mu cistim zuby mu ide krv s tych dasien,tak mu len tak trosku presuchnem aby som mu to nedrazdila moc...
@susin @ivulik20 @tamtamka26 baby ste zlate,dakujem za privitanie 🙂
tamtamka ked sme sli tam,tak sme sli naschval vnoci,aj ked som sa bala,lebo ja som sla v aute s nasimi, no a oco je uz 60-tnik, tak predsalen bolo to preneho narocne,ale maly prespal vacsinu cesty. Ked sme sli naspat,tak sme museli opustiti apartman o 11, takze to sme sli potom cely den. Zaspal dva krat, a potom asi okolo 10 vnoci. No a medzitym som ho zial musela vyberat zo sedacky,lebo to sa nedalo,aby dieta 12 hodin sedelo bez pohybu v sedacke. Takze mi tam behal vzadu, bicepsy ako švajcík mam 😀.
Inak sme mali celkovo taku smolu tam. Baby teraz sa smejem,ale isli sme tam do mesta,ked tam tak strasne fukalo,ale fakt strasne. Ja som sa nahodila herecka 😀 . Ja si malujem len usta leskom,ale som sa rozhodla,ze ked dovolenka tak si dovolim, no a namalovala som si aj oci. A asi po pol hodine,co sme boli v meste mi cosi vletelo do oka, a bolo po parade. Asi mi ta smietka skrabla oko,lebo do druheho dna som ho nemohla otvorit,tak som ja herecka dopadla, ach jaj!
Ivulik deckam sme zobrali notebook,a pustali sme rozpravky,no dovolenka jak vysita 😒 . Inak krpec ten 4 rocny sa stale pytal domov, do vody nechcel vobec, stale sa nudil, hrozne cosi, som povedala,ze nabuduce sa vykaslem na celu dovolenku s takymi detmi .....
susin ano urcite,keby som mala iba maleho,tak nehrozi,to fakt nema vyznam, cesta je narocna, on to ani nevnima, nevidi rozdiel,medzi bazenikom na terase a morom,alebo plazou a pieskoviskom,takze urcite by som ani ja nesla,keby sme mali len jeho,chceli sme koli starsim,ten najstarsi si tiez pofrflal,no ako chlap,ale to on je raz taka povaha, no ale inak on si to uzil asi najviac...jadran je super, to sa neda s tym spanielskym ani porovnat,omnoho cistejsie a liecivejsie,takze urcite treba ist,len az ked budu starsi urcite....
susin to je ako unas s tym,ze mm mi sedi pred telkou, a zabavi ho max 10 minut. nocik uz neriesim,ja si myslim,ze bud dat tak,ako davala ivulik,ze ked este dieta nevnima,nevie,co sa deje a pekne sa nauci,alebo az potom okolo tych dvoch rokov. Ja maleho ked posadim na nocnik,okamzite vystreli,takze uz neriesim. Ked mu dam dole plienku okamzite tu vsetko okakava,aj tam, vcera az dva krat.....takze tiez nic moc...
susin to su take obdobia, veru velky rozdiel som ani ja nevidela, ked sli zubky,aspon sme sa mali na co vyhovarat,ale v ine dni to tiez nebolo lepsie. lebo oni su aj unaveni, vtedy su zli,alebo hladni,alebo bohvie co...takze stale nieco, a uz si prejavuju svoju volu,co je dalsi milnik vo vyvoji dietata, treba to brat ako fakt, a netrapit sa nad tym,ani nevzrusovat, len aby si neublizil, treba uz aj nasadit nejaky model vychovy, ktorej sa treba pridrzat,aby to dietatko vedelo,kedy je zle,kedy dobre, a hotovo, ine sa robit neda, budu vzdorovat stale, raz to bude to,raz ono...
@martija jaaj to je ale versik 😀 😀 ono,keby to pocasie bolo lepsie tak urcite sa aj deti zabavia,myslim teda ten stredny 🙂 ale aspon ste mali ten notebook...no herecka, 🙂,ale preslo to nie?aj ja mam teke situacie s dovoleniek podobne 😀 inak dnes mam celkom lazo plazo den,stary je doma tak je konecne aj s malym a ja si mozem robit co chcem 😀 inak s tym nocnikom som to asi pokaslala,mala som ho skorej davat,no ale co uz spravim,ked bude druhe niekedy,budem vediet 🙂 musim ist asi este k nasim kym je teplo a nech beha s holou ritou po zahrade,mozno trosku mu to zacne vadit...inak ja herecka,som sa strihala,celkom to mam dobre,len stica musi dorast,tak sa mi mm stale smeje ze kriva stica,ho zabit idem,ked nemam ani cas kadernicku navstivit,hlevna vec,ze jeho ostrihat musim ja.......to on nama taky problem 😠 a nic sa mi dnes nechce,teplo zas mame aj v byte.....jaaj,nech su uz asi vianoce 😀
@martija
@susin
@tamtamka26 čaute kočky, tak ako? My rovnako, dnes sme mali taký čudný deň. malý bol hore ráno už 6.30, potom som mu dala mlieko a ešte do 9.45 spal. Ale už bol narušený režim. Išiel spať až okolo 14.00 a to len 45 min pospal. Takže nič moc. Večer zaspal o pol 9 ale budil sa, tak to z tej únavy. On ked je strašne unavený, potom zle spí. Vždy som si myslela, že ked je unavený tak bude spať ako drevo. 😖
Papajú vaše deti ovocie? Malý by ste neverili, fakt popapá všetko. Dnes 2 broskyne na posedenie, pár guličiek hrozna a ešte takú menšiu hrušku. Strašne lúbi paradajky. Ked ich vidí na tanieri tak hned ruky naťahuje a normálne vykúše tie zrniečka a dokonca aj so šupkou to pekne zje. A skúšali sme ríbezle. Pekne si bral po guličkách a jedol jak neviem čo. Všetko si dá, ničím veru nepohrdne 🙂 Zlatý je.
No nič, idem asi spať, telka nula bodov. Tak čafte zatial
@susin @ivulik20 @tamtamka26 tak baby ja mam zas lazo-plazo teraz. Deti zaspali,ja som sa tiez trosku podstrihla a idem si citat knihu,ale nemozem dlho, bo zase je polnoc, boze boze. Manzel mi vecer volal,ze zostava na noc v komarne u kamarata, skoro ma porazilo. Maly uz k nemu ani nechce,tak reve,ze by ste neverili,ked ho vezme na ruky a dirape sa ku mne. Od dovolenky s nim ten moj mm nestravil hadam ani 5 minut. Mam v plane zajtra ked sa dovali plesknut dvermi a ist von trosku sama.Aj ked chuda dieta s nim...... Nasi mi nastastie pomahaju ako mozu. Varia mi kazdy den a robia program s deckami,keby ich nebolo,uz som asi rozvedena a sediva....
ivulik aj moji su taki. Prvorodeny nezje nic, ani ovocia sa nedotkne,ani varenemu jedlu moc neda. S nim mam doslova kriz,ked sa ide obed varit. Ale prostredny a malinky su take mlinceky. Tiez neni veci,co by nezjedli. A zvlast ovocie a zeleninu. Tiez paradajku lubi, aj ribezlicky, vsetko co mu dam vyzobka ako vrabcek. To je len dobre. A ten prostredny by ste neverili,ze ked mal asi dva roky, mal v dlani cukriky a sedel za stolom,kde bol salat. Tak on odlozil tie cukriky a zjedol radsej ten salat. No doslova rarita asi. Ale uz cim je starsi tym viac vymysla...
No idem ja luskat tu knihu, nech mam aspon cosi z toho dna pre seba..
@ivulik20
@martija no baby caute,tak ja teraz ako aj pisem aj zehlim🙂bo maly spi od 11 tak dnes nevarim,mam nasalame iba malemu sompostavila varit,musim pozehlit,lebo sa mi to uz hromadi.....aj moj maly je tky papkac,uz uz len kuka,co to ma na tanieriku 😀 ale paradajky som davala a sa mi trosku vyhadzal na krku,tak vyskusame neskor,inak ovocie vsetko pekne popapa...aj melonik ma velmi rad,riberle sme neskusali,bo na zahrade nemame a ani som ich veru nevidela v obchode,ale suseda ma u nasich pojdeme otrhnut 😀 😀 mna ide porazit,uz z maleho stale iba nieco spekuluje,dnes sme sa kupali na balkone a potom hned zaspal co bol taky unaveny s toho 😀 dufam,ze pospi zo 3 hodinky....inak tiez ako nic takeho nemame,martija-to mam aj ja doma s muzom,zas ked je doma tak je chvilku pri nom,ale moc nie...mne zas nik nepomoze na vsetko som sama,rodicov mam daleko a svokrovci aj chodia sem-tam,ale zeby ho zobrali von to nie,musim ich o to poziadat,sami od seba nie,len tu ked pridu sa pohraju,ako fajn,len ja potrebujem aj doma nieco porobit takze to sa neda....tak tak......idem uz zas zehlit,tak zatim sa majte pekne 😀
@susin
@martija
@ivulik20 ahojte, čaute, nemám čas na nič. všetko chcem robiť a nerobím nič! dnes som sama s krpcom dovečera, ani dcéra nie je doma, tak mám čo robiť. ale na počudovanie je kľudnejší ako inokedy. baby, môžu naše deti v tomto veku už žiarliť??? lebo keď sme všetci doma, tak len mňa chce, akoby sa bál, že sa budem venovať niekomu inému. a dnes sme sami a všetko OK. ani nereve toľko, aj sa zahral! ale čo sa mi stalo! česala som sa po umývaní vlasov a krpec sa hrabal v skrinke, kde sú aviváže atď.... a hral sa s tabletkou do práčky proti vodnému kameňu!! zrazu začal kašlať a pozerám - on ten obal prehrýzol a zrejme z toho zjedol!!! čo myslíte,? som mu vypláchla ústa, ale určite aj trošku prehltol! dúfam, že sa mu nič nestane! 😲 inak nasratá som ako hovädo, dnes sme mohli ísť do Chorvátska - sestra bola ochotná prísť strážiť maminu, predtým sme sa s mm dobre pohádali, lebo že za moju mamu pôjdeme tak do r....! a keď som vybavila segru, tak on že so mnou nikam nejde!!! 😠 že hádať sa môžme aj doma! ja som sa tak začínala tešiť, už som sa videla na pláži, ako kupujem suveníri a on sa takto zachová!!! a zas mi bude vykrikovať, že len za mňa sme nešli! 😠 😠
@ivulik aj náš má rád ovocie, je jedno aké, všetko hltá, nektárinky vycucá do šupy, slivky, drobné ovocie - maliny, jahody a rajčiny jasnačka! chodí do fóliáka a obtrháva ich tam a každú nahryzne! 😠
ozaj a kojíte sa ešte niekto??? môj je furt ako odsávačka.... 🙂
@susin no vidíš!!!! aj malý sami vyhádual na krku a myslela som že sú to potničky a možno je to z paradajok.... 😒 To ma nenapadlo.... ale už mu to mozne ale dnes papal zas, tak som zvedavá zajtra čo bude.
@martija aj u nás tak. Jakubko nezje z ovocia celkom nič, presne ako píšeš ty. Ani jedlu moc nedá. A malý je papkáč jak sa patrí.
@ivulik20 @susin @tamtamka26
tamtamka tak my sa kojime este tiez, uz sa to tak ustalilo u nas, uz si pyta sam, ale tak max. dva krat za den, a vnoci je to vzdy ine, niekedy kojime iba raz, inokedy aj tri krat. . To s tou dovolenkou, viem,ze je to vytrhnute z kontextu, takze sudit sa to moc neda,ale toto by ma teda dorazilo, to je fakt vrchol, co ti chlapi nevymyslia. Mna tiez mm nastval,lebo sme boli na oslave narodenin netere, a on tam zostal so starsimi,ja som sla s krpcom domov. On si pripity dorazi domov o pol dvanastej aj s deckami,no zabit ho je malo....
Inak konecne sa mi podarilo pridat fotecky aspon torty z oslavy vam ukazem
@tamtamka26
@ivulik20
@martija baby tak nic sa mi nechce,teplo moc je,idem si umyt vlasy,maly uz spi konecne,ale asi dlho nebude s toho tepla to sa ani spat neda....tamtamka,neviem,vsak ak doteraz nic nemal tak asi nebude nic mat s tej tabletky,to ja maleho nepustam do kupelne,zatvaram dvere,lebo ten by tam veru narobil 😒 a ta dovolenka no to nema chybu veru, ☹ ☹ ivulik ako ste dopadli?vyhadzal sa ti znovu?ja dnes mu idem paradajkovu uvarit po 2 tyzdnoch tak uvidim ci sa zas vyhadze....martija krasne torty ste mali,mnam 😀
@ivulik20 @tamtamka26 @susin baby ako sa drzite? tamtamka maly bol v pohode?
My stale sa motame dookola a to doslova, nastastie uz po byte beha sam,aj ked casto capne,ale konecne aspon nieco. Dlho ma vsak nenecha vydychnut,lebo podchvilkou pride ku mne a vymysla. Posledne dni sa iba rozculujem, vcera aj dnes som nanho naziapala uz fakt. (prave hovori halooo do ovladacky 😀 ) CHcela som iba rychlo zjest jogurt, a tak reval,chmatal ma za nohy a mykotal sa,ze si trepol hlavu do stolu,tak som ho schmatla a dala do sedacky, ze hadam tu jednu minutu vydrzi...Niekedy je to na nevydrzanie uz. Dala som sa na citanie knih, aspon po veceroch vypnem,ale ivulik zacina nam od spetembra zase panelak,takze budem zase kukat to. Ma tam hrat aj zuza fialova ja ju moc nemusim.A andy kraus bude mat aj druhy serial,tak som zvedava, ake to bude...
@martija no ahoj tak to poznam aj ja,ani najest sa neda pri tom malom....my nemame nic take nove,maly lieta hore dole po byte ma ide slahnut uz,jedine je fajn,ked spi...niekedy spi 1 hod,alebo 2 a potiahol aj 4 niekedy.....inak v septembri sa uz stahujeme,tak uz nebudem mat cas aby som sem chodila....pojdeme zatial ku nasim byvat na 2 mesiace,kym dame dokopy byt ale tam nemame net,takze tu nebudem dlhuuuuuu dobu,az kym nenapojime v novom internet.....ale urcite priebezne sa prihlasim ak sa bude dat 😀 😀 😀
@martija ježiš, nič sa nepýtaj!!! už užívam také bylinné lieky na nervy... volá sa to Deprim a fakt som menej nervózna! 😠 včera krpec capol z rebríka na posch. posteli!!! odvtedy kríva!! dnes som ho sledovala, že zajtra pôjdem s ním k dr. dám sa prednostne vyšetriť, lebo na chir. býva veľa ľudí! a teraz večer už celkom pekne chodil a on v spálni zvalí na seba komodu!!!!!!!!!!!!!!!! ja sa ešte trasiem!!! on otvoril všetky šuflíky naraz a ten horný potiahol k sebe a sa to prevážilo celé!!!! ja som už na nervy zase z neho! našťatie je OK. dnes ho fotila suseda - je profes. fotografka, tak budeme mať parádne fotky 😀 . inak nič nové. krásne torty ste mali!!! kto to robil?? 🙂
@susin ja sa az hambim,ked poviem,ze sa normalne niekedy netesim,ked sa zobudi. Tiez sa nemozem dockat a ratam minuty,kedy pojde spat. Je mi to luto,ale fakt sa to neda snimi nic, iba sa motam,nic neurobim, neupracem, nenajem sa,na zachod sa neda o oddychu ani reci.... ☹
@tamtamka26 boze to co mas doma za maleho terminatora????!!!! Moje nervy, tak to musel byt riadny stres. Aj s tou nozickou a ta komoda ani nevravim. Ja nemozem zabudnut,ked sme boli v nemocnici v barcelone s najstarsim,tak jedna mamicka tam bola s malym chlapcekom,mozno o kusok starsim,ako su tie nase teraz, a mal neskutocne modre, opuchnute a naliate oko, proste strasny pohlad. A ona vravela,ze skrina na neho padla, ze tiez sok riadny, mal aj lebku prasknutu...clovek aby bol vkuse v strehu a stale sa bal,co vymyslia,lebo normalne ta to nenapadne, to co ich!
ozi susin a vy uz mate kupeny byt? vybrali ste teda podla toho,co ste cheli,alebo cena rozhodla? napis? si spokojna, a kolko izbovy?
tamtamka torty nam robila jedna pani tuto zo ZA ma aj oficialnu stranku aj stranku na FB, robi fakt nadherne kusky, keby ste videli tortu Vuitonky, no neskutocne,ako to dokaze, ale teda je draha, ale zato torty chutili, urobi presne podla vasich predstav..Keby cosi mozem hodit link,aj ked asi naco,ked je to kus od vas
@martija ahoj tak to aj ja sa tesim ked maly spi,teraz ponovom zas spava 2x,bo doobeda spi iba 1 a pol a to mu je malo,tak ho davam aj takto k veceru spat....k tomu bytu-vybrali sme lpodla ceny a lokality,cize treba tam nieco porobit,lebo je ciastocne porobeny...preto idem k nasim na 2 mesiace,dufam ze v decembri tam uz budeme byvat
@martija
@susin
@tamtamka26 čaute baby. tak ako? Zbežne som prečítala, nebola som tu dlho. Tamtamka a to sú lieky na bylinnej báze? lebo aj ja už fakt rozmýšlam nad niečím tiež. baby, ja sa za to hanbím, ale ja som taká hnusná na všetkých. nervózna jak stará hnusná dievka!!!!!! Čo mám s tým robiť??? Vždy som si myslela, že to je predmenštruačný syndróm, ale žeby som ho mala celý mesiac????? 😖 Mňa nič nevie potešiť, nič mi neurobí radosť, niekedy mám pocit, že sa nasilu usmievam len aby sa nepovedalo.... Máte to niektorá tiež takto?
My nič nové, malý je zlý, behá vôbec si nadáva pozor, pod nohy nepozerá, o všetko zakopne, katastrofa. Ale aj ked spadne nelutujem ho, a už sa pekne naučil že sa postaví a funguje dalej, bez nejakého revu. @susin potom sa mi už nevyhádzal, tak neviem, bud to bola prvá reakcia na paradajky alebo tie potničky. Neviem, ale už sa nevyhadzuje ked ich zje. @martija sa teším už na panelák aj na ten nový seriál, len aby sme mali čas to pozeraž ☹ malý chodí dosť neskoro spávať, ale možno sa to na jeseň zmení. Teraz je dlho deň, tak ho nikto v posteli neudrží.
Takže tak, Nám v septembri začína škola, už mám stresy aj z toho. Budeme musieť mať nejaký režim, ale Jakub je strašne tvrdohlavý a vôbec sa do školy neteší. Povie mi, že škola je nuda!!! Ach jo. ešte ma veru čakajú perné chvíle 😒
Tak sa držte zatial.
@ivulik20 az sa usmievat musim, ked to pises, ze hnusna stara dievka 😀 😀 😀 .....ano mame to tak aj my!!! s muzom sa tiez iba hadam v poslednom case, teraz bol poobede doma a on si musi telefony vybavovat, dobreze nie v izbe,kde maly spi, - dva krat som za nim bola,nech je tichsie,alebo nech ide do izby, co myslite???? hovoril ako s hluchym, ziapal do telefonu,samozrejme,ze ho zobudil, cely harmonogram denny naburany...no a teraz sa usmievaj ivulik, ved to ani nejde. medzitym sme zacali s najstarsim s "ulohami" - baby....zazrak,ze som nedostala vcera infarkt!! od 3 poobede do pol 10 vecera pisal!!!!!!!!! prosila som ho, horzila mu, manzel ho aj zbil a on normalne na drzovku nic za tie dlhe hodiny neurobil, potom sme sli na chvilku von,lebo s malym som potrebovala,tak mal pauzu, a ked sme prisli,tak zase ku stolu,lebo si musel spnit, co nechcel, tak to konecne o pol desiatej dokoncil. Manzel nervy, ja uz aj slzy...proste hrozne. Medzitym strednemu stale prizvukovat,aby krpcekovi zle nerobil a takto to mame kazdy bozi den. TAkze fakt ziaden dovod na usmev nemame
@susin tak super, drzim palce,nech sa vam tam dobre byva...
inak baby mi frcime na spievankove, maly povie na-na...tam je to v refrene,ze la - la....a idemeeee...aspon sa vycurat uz mozem 😀
@martija
@ivulik20 baby ja som chora,hrdlo boli akokeby mi tam pilkou chodili ☹ des uz dlho som takto nemala......inak aj my frcime na spievankove,maly tancuje o dusu 😀 😀 😀 bohovy je...inak nic,paradajky co sme mali zas sa vyhadzal ale tak ze mu ich dlho nedam zas ☹ neviem coto....ale to aj ja mavam take stavy,ze ako tiez som myslela ze syndrom,ale to kazdy den...a k tomu tie stresy zo stahovania,takze konecna.......nech su vianoce uz,bude dobre hadam.........inak musim sa priznat,ze som zacala fajcit,nefajcila som 2 roky,ale uz sa to na mna vali....takze asi tak,to preto som asi aj ochorela ☹ musim to zas dako zahodit
@ivulik20 ahoj, áno sú bylinné, niečo ako Persen, ale ten má dlhodobý výpadok v lekárni, tak mi dala hento. veď ja aj kojím, preto som také pýtala. to aj deti môžu užívať. ja mám tiež také stavy, ale som si všimla, že všetku zlosť si vybíjam na dcére! stále na ňu revem, som nervózna, hreším ju. nepohladkám, nepritúlim ako je deň dlhý! 😢 😢 😢 ale keď ona je furt ako spomalený film, niečo jej kážem priniesť, jej 10 min. nikde!! prídem za ňou a ona čumí do tv a aj zabudla, že som jej niečo kázala! ďalej nechce jesť!! za celý deň zje pár lyžíc polievky! a vôbec si to nenahrádza sladkosťami!! tie sú schované, takže neje nič! bola u kamošky na prázdninách a tá mi hovorila, že hrôza s jej jedením!! že ich pes zje za deň toľko, čo naša za týždeň!!! 😖 😖 😖 ale veď je veľká, musí vedieť, kedy je hladná, nie? a k diktátom sa ani nevyjadrujem. v 2. triede keď budú už aj známkovaní, asi prepadne z písania, lebo to je des!! už nevie ani písmená písať!!! aspoň tie príklady ma ukľudňujú, že ich vypočíta.
@martija
@susin u nás nič nové, stále pokračujeme v mraučaní, pestovaní sa a jedovaní sa. ráno vstáva o 8,30, spí až okolo obeda a druhé spanie až okolo 17 hod!!! čo už ani nechcem dať, ale proste nevydrží ani on a ja ledva čakám, kedy zaspí! 😠 no a večer, 21,30 niekedy ešte buntoší. našťastie nijaký nový úraz sme nemali, tak bojujeme ďalej....
@tamtamka26 my to mame velmi podobne a co sa tyka jedla,tak uplne take iste. Mne syn z polievky nezje nic, tu uz mu ani nenukam,lebo by ma zase slak trafil, a potom si stojim za svojim,ze musi zjest, a keby si videla,ako ho pri tom natahuje,tak neviem,ci sa mam smiat,ci plakat. Varime dva hlavne chody, lebo on normalne jedlo nezje... 😠
tamtamka,mne sa dost ulavilo,ked uz beha, lebo som v izbe sice pri nom,a ked odide bezim za nim,ale uz aspon po tej izbe sa mota sam a pride mi omnoho kludnejsi,ked pochopil,ze sa da existovat aj bez maminej ruky,lebo ked som mu ju nahodou pustila, tak hned reval, jak tur...ale teraz uz je to fakt lepsie....kukame spievankovo,motka sa kade-tade, hracky ho nebavia,ale vzdy najde nieco co ho zabavi, napriklad metla,alebo smetny kos - no co uz! aspon nereveme vkuse!
so spanim podobne to mame, dnes zaspal o desiatej az. A druhy spanok nedavam,ked mi pospi okolo dvoch a pol hodin okolo obeda.
@susin no teda nic moc, ked takto ochories, musime frcat tak-ci tak,takze ti drzim palce,nech si cim skor fit!
@tamtamka26 to mas presme ako ja s tym spanim,len rano je hore uz o 7,potom ide o 11 ako vzdy,ale ked malo spi tak musi aj poobede,ak pospi aj 2-3 hod,tak uz nespi o 17.....
@martija no to veru nic moc....ale nastastie nemam teploty ataketo,ze nemusim lezat,iba hrdlo boli.......
@susin to mate presne ako u nas! Mne vstava ale o osmej (ide spat medzi 9 - 10) potom o 11. Ked pospi dve-tri hodkny poobede uz nedame, ked pospi malo,tak ide.
Inak susin ani si sa nam nepochvalila,ze mate v martine najvacsie idoor ihrisko na sk. Tak urcite pojdeme kuk, mozno sa tam niekedy aj stretneme 🙂
mne na hrdlo pomohlo hodne tantum verde,ale kloktadlo, pravidelne kazdu chvilku a po dvoch dnoch bolo ok, a to mna tak bolieva tiez hrdlo,ze myslim,ze umrem! Jedna mandla k tomu, no des! Tak skore uzdravenie!
@martija no ja mam jednu stranu uplne opuchnutu:(bo som mala narodky,meniny a bola som si s babami sadnut a chladne som pila....to ani neviem ze take mame a kde???to je ake ihrisko??vsak ak pojdete daj vediet a sa mozme dohodnut a stretnut🙂aj mne niekedy pospi do 8,ale malo kedy,dokonca niekedy je hore uz o 6 a to ma ide slak trafit🙂
@martija
@susin
@ivulik20 jaj, baby, tak drobec hnačkuje! som si dala hrozno a zrejme z toho! lebo aj vlani ho preháňalo, ale teraz len voda ide z neho pomaly stále!!! 😖 ešte keď to bolo raz-dva razy, tak som bola kľudná, šak z toho hrozna, ale dnes už druhý deň tečie z neho. tak som začala smectu pomaly pchať do neho, trocha si glgne, keď zistí, že je hnusná, tak nechá tak... ani nepapá nič, teraz som mu uvarila mrkvu a ryžu. som zvedavá, idem s mamou na očné. dcéra je u svokry, tak som trocha kľudnejšia.... 😖
@tamtamka26 moje,tak nech mu to prejde rychlo 🙂 to potom kojis este?som tak pochopila
@susin je to vraj pri nejakom obchodnom dome Bety, pri kasarnach. Je to vo vnutri vraj az 800 m2. Je to aj pre takych krpcekov ako ti nasi. Urcite ked bude prsat pojdeme 🙂
@tamtamka26 joj chudiatko. My sme si hnaciek uzili s deckami az - az...prostredny mal tiez,ked mal cosi cez rocik, taky malicky bol,a grcal aj velmi hnackoval, si nas na jeden den nechali v nemocnici na infuzkach aby sa nedehydroval. Inak treba stale doplnat vodicku, mozno aj prevarenu,alebo cajik cierny,tak ze namocis to vrecko na tri sekundy,alebo tak nejako kratucko. My sme davali banany a pod....tak ste chori aj vy! nech sa drobcek cim skor vylieci. Vidim,ze mas co robit aj s maminou. A ako to oko?
susin aj my sa este kojime..

@ivulik20
@tamtamka26
@martija baby,no my to mame peste zas doma,mate skusenosti s tym ze sa vam deti niekedy zaklanali dozadu hlavou,ked nieco nebolo po nich????toto mi robi maly asi zo 2 dni,neviem ako to riesit,proste ked mu nieco nedovolim,alebo zakazem,nepustim ho kam chce ist tak proste dava hlavu dozadu a cely sa prehne az keby som ho nechytila je hlavou na zemi.dostal uz zato po zadku,len neviem ci robim dobre,ci si to nemam vsimat alebo co??hocikedy si moze niekde hlavu rozbit,staci ked nebudem pri nom.poznate take nieco?alebo robili to vase deticky???