icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

susin
15. aug 2012

@martija to viem kde je🙂musim ist pozriet🙂tadial nechodim,ale ak sa prestahujeme tak to budem mat 15 min peso 😀

ivulik20
15. aug 2012

@martija
@susin
@tamtamka26 u nás nápodobne, malý kaká aj 5x za deň, posledné dva dni. Stolica bola normálna, chutilo mu papať, tak som to nejako neriešila. Dnes v priebehu dvoch hodín zase kakal 3x doobeda. Prvé dva razy normálka, ten tretí len zelená voda a už máme aj zvýšenú teplotu. najhoršie je, že nechce ani piť a baby on neskutočne slintá,celé vankúše mám uplne premočené. ked mu pozriem do pusky horné aj dolné ďasná opuchnuté, úplne navreté... Tak ja neviem, asi ho to bolí a preto nechce nič do úst, alebo nejaká viróza črevná. Ale myslím, že ho nebolí nič, to by plakal stále....

susin
15. aug 2012

@ivulik20 mne maly kaka tiez tak vela.....aj 6 krat...ked nejdu zuby taka ma len bobky a ked idu tak ma taky maglajz🙂nam zas idu dalsie zuby,to bude kakat aj s tych zubov urcite a mne tiezz slinta....ale zas ak ma zelenu vodu,tak neviem...mne to maly este take nemal,radsej zavolaj doktorke a informuj sa,aby to nebola ta crevna viroza,ale podla mna asi zuby....

martija
15. aug 2012

@susin no parada, cez zimu budete mat kde chodit aspon.
@ivulik20 @tamtamka26 no baby tak to nemate nic moc. Nam ked idu zubky, tak tiez kakava viac a redsie,ale vodove by nemalo byt, to uz bude nejaka ta viroza. A ivulik,ked ma tie dasienka take navrete urcite to boli, a ani nechuti papat,takze to je patalia, musite vydrzat, mozno nieco studene by papal, napriklad ovocie z chladnicky,alebo nieco take....
Nam sa zda,ze zubky nic, no uvidime,mozno pojdu zase vsetky naraz....

susin
15. aug 2012

@martija a to odkial si sa dozvedela,ze tam nieco take je?ja o nicom neviem a to byvam v martine........boze,boze

martija
15. aug 2012

@susin segra ma kamosku z martina a ta jej o tom vravela, segra potom mne, ja som to nasla aj na nete,len na tej oficialnej stranke maju iba fotky a ziaden kontakt zatial ani adresu, a tak som zistovala tu na koniku (kam s detmi) aby mi poradili,tak tam baby pisali uz,ze kde to presne je, a kolko je vstupne. Je tam 3,90 na dve hodky, co je podla mna dobra cena, aj ked mne sa to hned vysplna na 12 evri 😖 , viacdetnym rodinam, by mali davat zlavy 😀

ivulik20
16. aug 2012

@susin
@martija
tamtamka26 takže už bola včera aj vysoká teplota poobede aj v noci tak dnes sme boli u doki. Od včera obeda už nekakal ale ani nič nejedol a ani skoro nepije. Pár piškótov dnes zjedol... Takže dostali sme ATB Cedrox, lebo v moči mal nález. nejaký hnis a leukocyty. Paráda, takže nejaký močový infekt asi, ale pozerala aj hrdlo, že má chytené aj to. Teším sa. Boha, akokeby som nemala toho dosť aj tak.... taký je chudatko nervózny neskutočne.

tamtamka26
16. aug 2012

@martija
@susin
@ivulik20 baby, ja len rýchlovku. ešte neriešite krpcom obuv na jeseň??? teda keď sa už ochladí, bude pršávať.... botasky? či topánky?? či čo?

martija
17. aug 2012

@ivulik20 joooooj chudiatko malinke, to teda znie dost skaredo!!! To kde take mohol nachytat, ze aj v moci, aj hrdielko, no teda!! TAk sa poliecte, neboj atb zaberu za dva, max tri dni a bude dobre....
@tamtamka26 ja som tom mala s topankami tak,ze mam po chalanoch, ale nedalo mi to, chcela som mu kupit nove, zhanala som vsade, bolo mi luto za to davat vela penazi,kedze ich mam troch, a clovek ked to zrata,tak na jednu sezonu,teda na jar 100 e, na leto,dalsich, na jesen zase....takze vzdy ked nemusim,nekupim,ale nedalo mi,a malemu som kupila celokozene topanocky, vysli dost draho a aj to v zlave som kupovala,ale je to taka lahka koza,ze nosi aj teraz, a bude aj na jesen. Su velmi makkucke a v podrazke maju iba kusky gumy,inak koza, cize podrazka uplne makkucka,ohybna -no neodolala som 😒 A mozno este sa mi podari predat na bazariku aspon....Takze tak my s topanockymi, vzdy dilema,ale stredny poctivo vynasa po starsom, obcas nejake tie "crocsiky" kupime, ale tretie v poradi, to uz mi neda ...

susin
17. aug 2012

@martija tak dnes som sla okolo pozriet to detske centrum,je to velke a je to otvorene od 10 do 20 cely tyzden aj vikendy,tak super🙂plati sa 3.90 za 2 hod a kazda nacata hodina 1.40...niekedy pojdeme .ked bude von skaredo ako dnes napr 😀 😀
@tamtamka26 aj my uz mame topky,celo kozene take trosku nad clenok,ja som ich kupovala ale na jar,boli drahe teda dost ☹ ale vacsie som kupovala,len tak do kocika vtedy a teraz su tak akurat,do zimy hadam nebudu male....ale mame 3,bo sme dostali dalsie 2...tak bude mat co nosit.ja prave teraz uz rozmyslam na zimu,ze co je lepsie ci dake cizmy,alebo snehule ale co????dilema
@ivulik20 no veru to nieje nic dobre tiez,kadeco sa nachyta na tie deti,my zas tiez zaciname mierne teplotuvat ☹ a strasneeeeee je nervozny,spara si rukami v ustach a slinta neskutocne🙂musela som mu dat teraz pred spanim nurofen sirup,inak by mi ano nespal,len revy a ravy.jaaaaaaaaaaaj boze,uz nech tieto zuby su von,nech mame pokoj aspon s jednym problemom 🙂
Inak baby dnes som bola u zubara rano,bo to hrdlo co ma tak bolelo je zo zubov,idu mi vraj tie mudrosti von,tak sa nam prerezavaju obom stolicky 🙂 len najhorsie je to ze nemaju miesto,takze zubarka povedala,ze pockame,rozvrtala mi jeden zub vedla a dala vlozku na preliecenie,ak nepomoze bude tahat,aby ten mohol ist von....super,budem cakat 2 tyzdne,kym pride z dovolenky...to preto som taka nervozna v poslednom case,aspon viem dovod 😀 😀 nastastie to neboli,len to hrdlo....

tamtamka26
17. aug 2012

@susin
@martija kožené som kupovala aj ja ako začínal robiť prvé kroky, ale vtedy ešte aj dosť lozil - občas aj po dvore a špice má úplne zodraté. minule som mu ich dala, keď pršalo a ponožky mal mokré, takže premokajú už a treba iné.... tak pokukám nejaké také podobné. hnačkujeme ďalej, volala som dr., nerobila z toho vedu, mám dostať do neho ryžu, ale ako? dávam mu č. čaj s probiotikami, ale aj to vypije len občas.... najviac len moje mlieko chce....

ivulik20
17. aug 2012

@tamtamk26
@susin
@martija čaute, tak dnesšný deň jedna velká hrôza!!!! Od rána neskutočne malý nervózny, stále plakal, teplotu mal ešte v noci, ráno už nie. Doobeda sme boli chvílu vonku a keď sme došli som ho išla dať spať a baby ja som ho vyzliekla a on celý vyhádzaný. Okolo ritky to mal najviac, na nohách, no hrôza na to pozreť. tak som ho dala spť a keď sa zobudil, mal to miernejšie už ale stále stále plakal. Tak sme išli na pohotovosť a doki ho pozerala a že teda máme 6. detskú chorobu.... Preto ten výsev a všetko, že aj v puse je vyhádzaný a preto nechce papať ani piť. Tak nám dala Fenistil kvapky a že tie ATB máme ešte brať keďže bol nález nejaký v moči ale že tie teploty neboli z toho ale z tejto choroby. Došli sme domov a ako keby uťalo.... dala som mu Fenistil, konečne sa napapal, napil, bol živý hral sa proste ako vždy.... joooj, taká som rada. V pondelok odnesieme moč a uvidíme a ked bude dobrý, vysadíme aj ATB. Taká som rada, neskutočne.Takže 6. detská choroba je za nami.... 🙂

martija
17. aug 2012

@tamtamka26 v takychto pripadoch je materske mlieko na nezaplatenie,aspon teda ja som bola kludnejsia. V mliecku ma vsetko co potrebuje, teda spon na par dni. Ked nechce nenut, lebo z tvojho ml. sa aj napije aj napapa a aspon cast vitaminov to pokryje urcite. Inak mne takto raz maly hnackoval, a ja som mu fukla trosku horkej cokolady a bolo 😀 . No neviem,ci zabralo prave to,ale vsak mozno.....
@ivulik20 vsak som mala aj na jazyku,ze ci tie atb. bolo treba,ale ked bol nalez v moci,tak to je ine samozrejme,ale chudiatko male..ze siesta choroba, to zvyknu byt aj 40, mojej segri dcerka to mala,ale ta mala strasne vysoke hadam 3 dni, a potom sa vysipala a bolo ok. Takze uz mate to najhorsie za sebou, drzim palce, nech uz mate vsetky tych drobcov zdravych, nech radsej robia sarapatu, len nech su zdravucki... 🙂

susin
19. aug 2012

@tamtamka26 tak hlavne ze aspon mliecko papa,vsak aj to je lepsie ako nic 🙂
@ivulik20 takze vitajte v klube ☹ ale prejde to,nam to trvalo max 5 dni a bolo dobre....

tamtamka26
19. aug 2012

@ivulik20
@martija
@susin no Ivulik, teda máte veselo.... môj dnes už nehnačkuje - prvý deň! aj ryžu už papal trocha. ale zase nespíme!!! dnes doobeda 15 min. a poobede 15 min.!!! som strašne naštvaná za to, ani som si nesadla, neoddýchla psychicky od neho!!! zúrim ako pes, idem si dať asi tbl.... 😖

martija
21. aug 2012

@tamtamka26 @ivulik20 @susin tak baby a uz je to aj u nas. Najstarsi ma nieco ako chripku. Vcera sme mali s kprcekom to ockovanie, co malo byt v 11. mes,ale nam to odkladali a my sme tiez boli na dovce, potom oni,tak nas ockovali vcera,a teraz ma maly horucku tiez. Teda tak ako aj najstarsi.TEraz vsak neviem,ci z ockovania,alebo ta chripka, to je uplny des,lebo deti sa chore ockvat nesmu,len kdo vedel?!!!! Baby seriozne uvazujem o tom,ze odmietnem tu MMR vakcinu,co sa ockuje v 15 mesiachoc. Je plny internet toho,ze v taliansku sud potvrdil,ze sposobila chlapcekovi autizmus. Skumali to traja odbornici a potvrdili to!!! O ockovani sa hovori, ako o najvacsiom podvode vsetkych cias, Nejedna mamicka tu na koniku potvrdi,ze ich deti sa stali autisitcke prave po tomto MMR svinstve,co nam pichaju do deti. Som uplne nastvana, neviem, co robit,je to povinne a ked si clovek chce chranit dieta, tak sa dostava do problemov a komplikacii. Neviem, co robit, no urcite to skusim aspon oddialit. A ked si predstavim tu moju pediatricku,ktora miluje vsetko umele,ako umele vitaminy, lubi naordinovat 10 druhov liekov pri nadche,a to nehovorim o tom,ze ma umele mihalnice, umele vlasy a umele prsia.......tak to bude boj!!! Ta sa bude na mna divat jak na hlupanu!

susin
21. aug 2012

@martija
@tamtamka26
@ivulik20 podla mna to bude mat s toho ockovania si ja myslim,nebij ak mu to neprejde do tych 2 dni tak potom to moze byt aj teda ta chripka,vsak odsleduj to a uvidis....aspon moj po ockovani vzdy take 2-3 dni mal ale nie az taku vysoku,aj pri tomto 3 ockovani mal tak 37.8 po odratani...a klesala mu postupne...ja som to uz tiez citala,ale uz to radsej ani nepozeram lebo by ma drblo,ze co ak...neviem ja som tiez rozmysala o odmietnuti,ale neviem tam sa plati potom aj pokuta ci co......ja mam zas dobru doktorku,zbytocne nam nedava lieky ak netreba....ale opytam sa nato doktorky co nato povie som zvedava 😕 podla mna asi zalezi aj ak je ta vakcina si myslim a tak,datum spotreby a co ja viem co..tazko povedat preco niekomu nic nieje a ine deti s toho maju nasledky.....

tamtamka26
21. aug 2012

@martija
@susin
@ivulik20 baby, tak len rýchlovka -nespíme, nespíme a nespíme!! 😠 😠 😠 včera 1x vyše hodky, dobre, dnes 1x 25 min. a zatiaľ sa ani nechystá!!!! keby spal viac, tak ho nedám, ale 25 min??? to čo je??? teraz tu demoluje celú deckú, robí zlotu, mm ide už 3tí deň na nočnú! zas celý večer sama s ním!! a v noci sa len prehadzuje, budí s plačom, kojím asi každú hodinu!!! 😝

susin
21. aug 2012

@tamtamka26 a nejdu mu zubky??aj moj malo spi a v noci sa iba prehadzuje ked idu zuby,ale cez den pospi aspon hodinu alebo niekedy aj viac...

ivulik20
23. aug 2012

@martija
@susin
@tamtamka26 čaute baby, tiež tak rýchlo, nakoniec to nebola 6.choroba ako nám povedali na pohotovosti. Boli sme u našej v pondelok a tá nás poslala na kožné, lebo bol vyhádzaný, ale len nohy. Že to je taký vírus čo teraz deti mávajú, že je toho vela. Ale už sme fit!!!! Konečne.

susin
23. aug 2012

@ivulik20
@tamtamka26
@martija ahojte baby,tak ja len tak narychlo🙂do 15 septembra sa stahujem,tak mam toho vela,balit vsetko....neviem kde mi hlava stoji,malemu sa tlacia zuby tak nervy zas mame,ale celkom zvladame,pomalicky to postihame a pobalime sa 😀 a pojdeme na ulicu,kedze sme este nenasli byt....ale nasi nas uchylia 😀 😀 kym nenajdeme.....nakoniec ten padol,co sme mali,bo to nemaju vysporiadane dedicstvo,takze tak............majte sa a liecte sa 🙂

martija
23. aug 2012

@ivulik20 @tamtamka26 @susin baby ved vy len rychlofky hadzete 😀
tamtamka inak my sme boli na tom ockovani a odvtedy mi hrozne spava, dneska rano vstaval cosi po piatej a nie a nie znovu zaspat, tiez sa hadze ako rybka a cez den tiez nic moc, neni spln? alebo cosi take?
ivulik hlavne,ze to mate za sebou, tie choroby su uz vselijake, kdo sa ma v tom vyznat, vidis,ani lekari nie, aby sme sa vskuse bali,kde co nachytaju....
susin a to tak rychlo??, nespominala si,ze sa chcete na vianoce? a aj ste prerabali moc? ci iba kde-tu? TAk sa urcite tesis,ze budete konecne vo svojom a v novom, tak nech vam to dopadne co najlepsie, ja sa neviem dockat,kedy my dostavame,len to asi uz budem mat fuzate deti 🙄
Ja som ako vypluta, chodim spavat o jednej, a ked ma maly zobudi o piatej,tak sa radujeme cely den 😒 , zehlenia mam tolko, ze dovidenia, nepozehlim ani do vianoc, stredny mi kazdy druhy den vsetko osti, no sama radost, ivulik radim sa k ufrflanym starym dievkam 😀 ...

martija
23. aug 2012

@susin jááj citam tak utrzkovo, boze!!! precitam tri vety a pisem, a teraz som to docitala dokonca,takze padol? a vas ste uz predali? no boze, to je paseka!!! tak hladate dalej? drzim palce, no toto! Esteze mate rodicov, trosku by som asi penila,keby sa mi toto stalo.....

susin
23. aug 2012

@martija no my sme uz predali ten nas a ta pani co ho kupuje sa ma od 15 uz nastahovat podla zmluvy co sme spisali....ale nam padol ten byt co sme mali vybraty,tak nemame kde,budeme mat love na ucte a budeme na ulici 🙂 preto pojdeme k nasim,kym nenajdeme vlastne byt,ale rozmyslame ze pojdeme do podnajmu zatial asi,lebo kym sa nejde byt to neviem ci bude do vianoc.........a u nasich zas tak dlho byvat nechcem,bo sukromie a jedno s druhym.......tak,tak

susin
23. aug 2012

@martija no presne ta co sme chceli kupit ten byt tak nas vlastne osrala,lebo nepovedala ze je zadlzeny a tak.....a dedicstvo nevyrovnane

martija
25. aug 2012

@susin @ivulik20 @tamtamka26 tak baby najstarsi mi stale maroduje, neustupuju horucky, zajtra asi pojdeme na pohotovost s nim... ☹ . Planovali sme hrad Strecno, boli strasidla, posledne v tejto sezone, spojene s hvezdarnou, chceli sme este na kupko, vyuzit posledne krasne dni no a tu mas!!! Takze nic moc veru, ani von sa neda, ja sa len s malym motam okolo baraku esteze tu mame aj spredu aj zozadu preliezky...
susin s tym bytom, to je fakt riadna smola, ale ked sa mozno do toho oprete,tak najdete nieco rychlo, skus hodin aj na net inzerat,ze kupujete, mozno sa podari nieco rychlo najst.

ivulik20
26. aug 2012

@martija
@tamtamka26
@susin čaute, u nás nič nové. malý už nieje taký nervózny čo sme sa zbavili tých vyrážok a aj dosť dobre spáva. Ráno do 9-9.30 ťahá. Celkom fajn. potom ide spať okolo 13.00-13.30 a tiež tak do pol 4 a potom až večer okolo 21.00-21.30. Zub nový žiadny, ale napuchnutý je poriadne. Inak, nič, máme teraz tichú domácnosť ani neviem začo, zase nejaká hovadina ma vytočila tak terau som strašne urazená.... Ach jo, je to so mnou smutné 🙂 V septembri máme očkovanie to MMR, sa bojím toho normálne.
@susin a nechcete radšej počkať s tým podnájmom? Asi by som radšej vydržala u rodičov, lebo toto je vyhadzovanie peňazí zbytočne podla mňa. A byty sa predávajú stále, teda aspoň v našom kraji je milion na predaj. U vás asi nie, či?
Joj, baby ako tie prázdniny rýchlo utiekli, ešte týždeň a už to začne. My budeme prváčukovia, tááák sa toho bojím. Dúfam, že nabehneme na nejaký režim a pojde nám to.
@martija inak, malý sa mi tiež dnes zobudil so soplom. Ale zatial nič strašné. Ide ma poraziť. jedného sa zbavíme a druhé príde. držte sa a vyliečte sa. Daj vedieť ako ste dopadli na pohotovosti.

susin
27. aug 2012

@martija
@ivulik20 ahojte kocky 🙂 tak toto je za pocasie co...este hadam bude dake to babie leto,s tym bytom-dali sme aj inzerat tak uvidime a pojdeme asi k nasim,je pravda ze zbytocne davat za najom,aj ked neviem ako dlho to vydrzim 🙂 mat svoj klud je k nazaplateniu.....na mesiac,dva v pohode ale,ked si mam predstavit ze pol roka mozno,ma chyta depka 😖 no inak my sme v noci zle spali,neviem co zas tie zuby ci co,ale zacina mu to tam v ustach trocha vykukat,tak to zas bude ☹martija,nech ste rycho zdravy,ale to aj tym pocasim asi bude....ivulik,to aj ja niekedy sa tak vytocim,ale rychlo ma to prejde,inak aj my mame v septembri to ockovanie,normalne dako oddialit,ale ja neviem,ale zas lepsie rychlo to mat za sebou....vobec neviem co 😠 hadam nic nebude ztoho

ivulik20
27. aug 2012

@susin tak my teda sme mali dnes noc!!!!!!! 😠 Zaspal pekne o 20.30, o pol 11 sa zobudil a teraz pozor, zaspal až o tretej ráno!!!!!!!!!!!!!!!! Ja neviem čo toto má byť. Ale neplakal, len ležal, oči dokorán otvorené, dudel strašne kúsal, takže asi zuby. Bože my sme už nevedeli ako ho uspať, on sa stále smial, hral sa s ručičkami..... takže tak. uvidíme čo bude dnes v noci..... 😨

susin
27. aug 2012

@ivulik20 toto som presne mala aj ja iba jednu noc,ked nam zacinali stolicky-zaspal,zobudil sa ale zaspal o pol 2 🙂 potom uz bolo fajn.....no my sme tuto noc zas nespali tiez,stale sa prehadzoval a plakal asi od pol 11 do 2 takto sme mali....a teraz doobeda spal iba hodinu,hadam bude lepsie tuto noc