Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@ivulik20no mne doktorka vravela,ze kazdy den by mali maso,ale davam kazdy druhy....bud pecene,dusene alebo varene...alebo len vyberiem kusok maska a hodim do polievky ako vyvar.....aj kuracie,ale uz nie tak casto 🙂vacsinou morcacie,havadzie,ked mam moznost dam zajacie a telacie 😀a uz pomaly aj bravcove zacnem potroske davat.....
@martija no ja si este uzivam takto,ked mam prve 😀 neviem si predstavit mat doma 3 hladne krky a takto sa mordovat s varenim 🙂 no veru mi sladkosti nevieme co je 🙂 minule som mu dala palacinku,lebo aj nam som robila a on mi ju vyplul von a zahodil na zem 😀 vacsinou papa iba piskoty a kukuricne chrumky a to mi svokra stale malemu kupuje dake keksiky a neviem co,ze to uz moze 😝 vsak ja nehovorim,ze nemoze,ale naco zatial,kym nevidi presne ako ty povies od surodencou,ze oni maju tak aj on chce 🙂 tak,tak........mam to ja tazke
@ivulik20
@tamtamka26
@martija inak som vam zabudla napisat,ze nam brali krv z rucicky asi pred masiacom,jezis to bolo hrozne,chuda moje,taka ihla velka..........na krvne testy,mame vsetko uz vporiadku,ziadny virus v tele nema a hodnoty tiez super a pecenove testy tiez.......tak som rada 😀 😀
@susin a to vam brali len tak? ci ste mali nejake zdravotne problemy? lebo tak malinkym detom sa nerobi preventivny krvny obraz. Mne brali krpcekovi ked mal asi 9 mes, brali mu z hlavicky 😕 . Tiez nic moc,ale ja som si uz vytrpela tymi odbermi, manzel to doteraz nemusi,ale ja ked som bola v nemocnici s Deniskom, vtedy mal tri a pol, tak to sme si to "uzili" niekolko krat denne, a potom este mesiac kazdy tyzden, to bolo hrozne,ale odber bolo to najmenej,ked je dieta chore....
no my sme mali zial zle zelezo, brali sme ho teda, a teraz akurat v pondelok bude kontrolny odber
@martija prvy krat mu brali z prsteka,to lebo dr.neveda isto co to moze byt,bol cely vyhadzany na telicku a teploty mal a tam sa ukazalo ze je to virus a potom na druhy kontrolny odber mu brala uz ihlou s rucicky,vraj mu zoberie aj na pecenove a bude mat komplet krvicku vysetrenu,lebo na tie pecenove sa vraj z prsta nerobi,len s rucicky.neviem no,ale chvala-bohu ich mal dobre a aj hodnoty vsetko mal take ako maju byt na dany vek 🙂
@susin aha,tak je to jasne potom, tak aspon poctivy lekar... 🙂
ja som si poplietla datumy, som myslela,ze ten odber bude dnes,ale je zajtra,tak znova rano trosku stresu..no nevadi
aj nam uz prisla predvolanka na to ockovanie,akurat citam jednu knizku, co som nasla link na nu tu na MK, vyzera to zaujimavo,zase budem mat v hlave riadneho chrobaca...no ale aspon je clovek istejsi pri argumentovani s lekarom,lebo ti v tomto ohlade nestuduju nic, beru to ako hotovu vec a bodka, je to boj s veternymi mlynmi...chjo!
@susin
http://www.slobodavockovani.sk/news/dr-tetyana-...
Je to po kapitolach, dole to posuvas jednotlivo, ale citala som to vnoci, mozno preto,ze som bola unavena,alebo co,ale dost narocne to vysvetlovanie...aj tak preluskam, uvidime, co si z toho vyberiem
nam idu brat to zelezo, aj druhy - Leny, ten tiez mal zle a kontrolovali mu. Toto chuda tretie tiez zle mal, brali sme lieky a teraz bola pauza od liekov a kontrolny odber, tak dufam,ze bude to v poriadku ,naposledy nam brali z hlavicky...juuuj
Ja som pocas tehu uz mala zle zelezo,takze preto aj oni mali. Baby ale predstavte si tehu, 3 roky kojit, hned nato zase tehu 2 roky kojit, hned nato zase tehu a kojim,takze ja sa delim o vitaminy uz skoro 9 rokov, necudo,ze nemam uz nic ☹
čaute baby, dávate deťom nejakú prevenciu proti chrípkovému obdobiu? Myslím tým nejaké vitamíny, sirupy alebo tak. Samozrejme, že ovocie, ale že či ešte aj niečo iné.
Ahoj, neviem či sa to sem hodí, ale skúsim... obzerám sa už po zimných, aj jesennných veciach pre malého.. nevie mi niektorá mamina poradiť čo treba na zimu? myslím či je lepší overal alebo bundička a k tomu nejaké tie zateplené nohavice? pozerala som nejaké bundičky ale mne to príde také tenké, bývajú aj hrubšie či dať pod to mikinu? alebo kde si kúpili alebo plánujete kúpiť tieto zimné veci? možno vyzniem ako nejaká tupaňa, ale naozaj nemám skúsenosti, fakt neviem a napadla ma táto téma, keďže máme podobne staré detičky 🙂 pekne ďakujem za rady...
@janula987 ahoj, vôbec nie si tupaňa, od toho tu sme aby sme si radili 🙂 Ja mám pre malého na jeseň takú bundu že vnútro je dekovina, čiže keď mu dám pod to svetrík alebo nejakú mikinu, zima mu určite nebude. A potom ešte zimnú klasickú teplú bundu. Potom mám roláčiky, ja to mám rada na zimu keď majú deti roláky. A ešte také hrubšie roláky akože ako svetre napríklad na body a tak. Lenže ja to mám všetko po staršom synovi ale teda myslím, že sme to kupovali normálne v detskom obchode.
Overal mám taký starší už, ale to mu nechám tak do snehu alebo tak, inak na suchú zimu len gate a bunda. Ale teda tie po synovi nemám, tak tiež budem zháňať.
@ivulik20 jeeej Ďakujem, presne takéto niečo som chcela počuť 😀 takže na suchú zimu stačia aj nejaké zateplené normálne gate, len do snehu pozriem ešte nejakú kombinézu aby sa mohol vyblázniť 🙂 a nejakú fakt že teplú bundu, obyčajnú máme.. lebo aj v obchodoch čo som pozerala včera som bola v tescu aj v h&m a tie bundy mi nepripadali také ozaj zimné, teplé.. a ešte sa opýtam, myslíš že využijem v zime kočík a fusak? neviem či ho mám odložiť, alebo možno do sánok... ty máš už aj staršieho tak si predsa len skúsenejšia 🙂
@janula987 ahoj, tak môj malý sa už teraz v kočíku voziť nechce. ja tiež neviem či ho ešte nechám. Ale asi ano, počkám a uvidím, lebo pri ňom ho už môžem odložiť teraz 🙂 On len po vlastných by chodil. 🙂 Ja teda fusak mám, ale nosili sme ho v zime v hlbokom kočíku, ja neviem či sú aj fusaky nejako velkostne rozdelené, ak ano, tak nám bude malý. Kupovať ale nebudem, dám mu keď tak deku, alebo ho zabalím do deky, aj naobliekaný bude, tak dúfam, že mu nebude zima. 🙂
@janula987 ja si veru kočík nechávam, vlastne preto sme ho na jar kúpili - aj s nánožníkom a myslím, že aj fusak sa využije.... keď pôjdeme na trocha dlhšiu prechádzku. aj minule sme boli ako lialo celý deň, ale išla som, lebo bol divý a čučal tam ako pena na pive, pozeral spod toho nánožníka 🙂 na zimu mám hrubú vetrovku a otepľovačky na traky a tiež overal. jasné, že pod to pôjde ešte nejaká mikinka. na jeseň mám gate podšité aspoň látkou, samozrejme pančuchy. a bundičku ešte zháňam, som videla v Takko takú krásnu chlpatú a podšitú, dosť bola hrubá na jeseň, ale 11e sa mi zdalo dosť. počkám, či nebude nejaká zľava.. alebo pozriem bazáre na nete...
@janula987 ahoj aj ja si kocik nechavam a mam aj fusak do neho....no a tie veci sme na tom rovnakao🙂tiez potrebujem nieco pokupit a pozeram v obchodoch a tiez su take tensie ale dostat aj take s membrnou,aspon som pozerala a kombinezu mu taku kupim....je to aj do snehu a aj zahreje a dieta sa nespoti...presne na tento sposob mam aj jesenny fusak a fakt malemu je teplucko aj ked len sedi v kociku a nespoti sa keby nahodou 🙂 takze to bola fakt dobra kupa,teraz ho budema mat vlestne uz 2 rok a pouzivala som ho do prvych mrazov...a samozrejme ze aj daku dundu,ale to uz mam 🙂 tiez je s kozusinkou....ale tak.......
@ivulik20
@tamtamka26
@martija baby ako mate??????????dako to tu flakate 😀 ja uz idem v pondelok k nasim byvat,tak sme to zvladli celkom
@susin @ivulik20 @tamtamka26 tak baby mne na stare kolena asi sibe, studujem na prijimacky na vysku, neviem,ci z toho co bude,lebo je to teda masaker, nemam absolutne kedy spracovat tu knizku na prijimacky, a to je iba jedna, kebyze sa dostanem na tu vysku,tak budem mat takych knih 5,tak fakt netusim,ako to zvladnem,lebo vola je,len cas neni, mam tak cca hodku-dve denne, aj to nie vzdy...
baby inak celkom dobre na zimu je paperka, v hm-ku mali minuli rok pekne, ja zhanam cez bazarik,lebo inak je to dost drahe....
@susin asi pedagogicku, mama je pedagog, ta ma odhovara, ale ja by som si dala prvy stupen, zatial iba bc. ak to vobec pojde, fakt neviem.....a mozno potom neskor aj mgr...ale to je hudba dalekej buducnosti. A ak predlzia dialkove studium,tak dostudujem (ak dostudujem) a pojdem na dochodok 😀 . Mojim snom by bolo ucit deticky spanielcinu,nuz ale,ci sa mi to podari netusim...
@martija ved to ze malo casu.....a pri troch detoch ta obdivujem ze si sa nato dala,ja tiez by som chcela do skoly,len si to neviem predstavit pri malom,ale asi aj ja nieco pospekulujem ked si sa ty odhodlala tak ja by som to mala zvladnut pri jednom 😲 len ten rozum uz nemam co kedysi.......
@susin
@martija
@ivulik20 ahojte baby, tak riešim vážne životné situácie. rozmýšľam totiž o rozvode. dosť vážne. už ma to takto nebaví, hoci môj muž hovorí, že sa to so MNOU nedá vydržať. jasné, obaja máme svoje chyby, ale proste lezieme si na nervy, obchádzame sa ako múmie a ani akosi k nemu nič necítim.... 😖 😖 😖 samozrejme pobyt mojej mamy u nás ešte znásobuje našu nevraživosť voči sebe, lebo mi ju mm stále pripomína atď.... minule sme sa hádali a už to došlo až k tomu, že som bola pi.... sprostá atď.... tak som sa nezdržala a jednu som mu capla! a samozrejme - čo som nečakala - dostala som nazad - aj dve. 😔 až som bola na zemi... tak teda neviem, že keď to zašlo až takto ďaleko, či má zmysel to naťahovať.... prehadzujem to z každej strany v hlave - čo ostatní povedia, kam pôjdeme aj s mamou - k opitému otcovi?? z čoho a ako budeme žiť atď.... je mi zo všetkého do plaču, jasne že som nervózna aj ja, mm mi vyčíta, že len vrieskam po deťoch aj po ňom, ale proste ja sa tu snažím aby bolo čisto, navarené,aby bola dcéra vychovaná a slušná a to sa občas inak ako bez kriku nedá... neviem, ako ďalej. keby máme 1 dieťa tak je rozhodovanie jednoduchšie... písala som o tom sestre, tá že to prejde, aj oni sa hádajú atď.... ale ona keď raz v záchvate zúrivosti strelila svojmu chlapovi, tak sa neodvážil jej facku vrátiť.... ani neviem, kde a ako začať s rozvodom??? ivulik, ty máš skúsenosti, poraď...
@tamtamka26 tak takto.... ke´d som to čítala od začiatku, tak som si v duchu povedala, že je to napätie spôsobené asi tým, že je u vás mama a tak....ale, keď som čítala ďalej a došla až po tú facku....nooo neviem. ja ti napíšem za seba.
môj prípad bol alkohol, takže tam nebolo o čom. Ale, keby som mala muža neviem akého fajn, ale ak by mi raz dal facku nekompromisne odchádzam. Ano, som taká povaha. Mám neskutočnú ženskú hrdosť, ale prepáčiť by som facku asi nedokázala. Musíš si to zvážiť, či sa to môže ešte zopakovať, alebo to bolo už aj pred tým. neviem, možno, len vybuchol, mal toho v sebe vela, ale aj tak. Žena by sa nemala udreť za ŽIADNYCH okolností.... môj názor. Ja som tiež výbušná a nervózna stále aj sa hádame aj mne už raz ruka vyletela 😅, ale nikdy by ho ani nenapadlo mi to vrátiť. Musíš to zvážiť zo všetkých strán, len preosím ťa, ako píšeš že čo povedia ostatní.... Kašli na ostatných, nech si hovoria čo chcú, je to tvoj život, druhých nerieš. Ďalšia vec, ísť k opitému otcovi aj s deťmi asi nie je šťastné riešenie, že? keby naozaj došlo k najhoršiemu, nech ide muž do podnájmu a ty ostaň s deťmi v dome. A už si mu to povedala, že rozmýšlaš nad rozvodom?
A ako začať? No, ja som napísala na súd žiadosť normálne svojimi slovami, som tam opísala život s ním. Odniesla som to do podatelne a čakala na termín pojednávania.
@tamtamka26 tazko sa mi to cita, a samozrejme nemozme ti radit, len dajako povzbudit a pripisat nase skusenosti. Ja by som napisala len tolko, ze aj facka sa da odpustit, to ano,ale musi byt zrejme,ze to bolo max vypate, a nikdy by sa to uz nezopakovalo,a ze ho to naozaj a uprimne mrzi. Ja verim,ze su situacie,ked sa clovek dostane do vyvrtky, moj mm ma nikdy neudrel,ani ziadnu zenu, verim,ze by to nikdy neurobil,ale raz (nebola som tam) chcel udriet sestru,lebo ho slovne napadala, vravel,ze keby tam neboli iny ludia, nasa rodina, tak ju udre....inak sa to uz nikdy predtym,ani potom nezopakovalo...
co je podla mna zavaznejsie a treba sa zamerat na celkovu situaciu, to, ze sa hadate a nepodpori ta, ked sa staras o choru mamu, je tam toho viac pocitam, a vrcholom bola ta facka...takze ked sa to zhrnie,tak je to dost tazke podla mna a urcite to treba aspon zvazit, a pokial sa nezmeni, aby ti odlahcil situaciu (a ty prestanes byt nervozna)tak potom by som volila aj ten rozvod.
A ivulik ma pravdu, kasli na ostatnych, dneska sa rozvadza kazde druhe manzelstvo, ja som sama bola svedom,ked sa to natahovanie koli detom zvrhlo na nieco nepekne a ta zena, nakoniec umrela na rakovinu....nechcem strasit,len naznacit,ze to potom cloveka tak,ci tak vnutorne zoziera cele roky pokial neni psychicky v pohode.
Urcite treba vychladnut,ale pokial naozaj nie si stastna,tak ta facka ta mozno iba posunula dalej.

@ivulik20 @tamtamka26 @susin ja tiez davam vsetko, sice niekedy zo stiahnutym zadkom 😀 , ale davam, no co uz. Myslim,hlavne tie nezdrave veci,ako sladkosti. Lebo chalani jedia a on place, uz aj vie,kde su sladkosti ulozene otvori skrinku a rumazga tam pred nou, ide ma porazit....a ked su oslavy...ani nevravim, cipsy, korbaciky, tuc tuc, chuda moje ☹
susin ty si presne ako ja,ked som mala prveho, druhy uz nebol taky piplany a toto tretie......skoda reci 😀
ivulik nam pediatricka kazala kazdy den davat, sme dodrziavali prve mesiace, ale teraz uz myslim,ze netreba, nedavala som uz neskor ani druhorodenemu, a pri prvorodenom to este nikdo neodporucal, a vsetko ok, aj krvny obraz, teda zelezo chybalo, ale to mu brali v case,ked maso jedol kazdy den, takze to nemalo vplyv, teraz ok uz...