icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

susin
12. okt 2012

@daina1 ano prve,nekojim od 2 mesiaca

daina1
12. okt 2012

@susin tak rozpustis jednu tabletku v deci a pol vody ja to robim tak ze rozdrvim medzi lyzickami a zalejem vodou a davas prvy den kazdu hodinu jednu lyzicku, na druhy den kazde dve hodiny a treti kazde tri hodiny a na stvry kazde styri hodiny nam to dobre zabera ale kedze viem ze to su zuby lebo tie sople su strasne natahovacie nieco neskutocne tak to par dni davam potom par nie a potom opat ked sa to zhorsi co sa tyka zubov tak teraz kamosky zacali pouzivat chamomilu a vraj to super zabera tak mozes skusit ja na malom nevidim nejaky rozdiel co sa tyka v noci sice sa raz zobudi ale bud ho pohladkam v postielke a opat zaspi alebo si ho vezmem k sebe do postele a zaspinka pekne kojim ho uz len rano asi pred mesiacom a pol som sekla s nocnym kojenim a nejako to preslo velmi hladko sice sa v noci aj tak raz zobudi ale zaspinka bez toho ze by som mu dala cicku tak sa tesim aj vtedy vstaval len raz tak som zvedava ako dlho bude takto v noci vstavat

susin
12. okt 2012

@daina1 a ta chamomila je co?to som este asi ani nepocula 😒 to je tiez od soplikov?my ich zas nemame take moc,len take vodnate a pekne vyfuka,teda ucime sa fukat 🙂 no nam idu pravdepodobne 4-5 zubkov naraz podla toho co ma v ustach,ale niesom si ista ci aj vsetky naraz vystrcia....ono stolicky dost dlho sa prerazavaju tak preto tie noci,niekedy place aj hodinu,kym nezaspi......ale prezijeme dako 😀 tie cipky mu zabrali no....

daina1
12. okt 2012

@susin nie tak chamomila je presne na prerezavanie zubkov dobra zabera to vraj perfektne vyskusaj ukludni to v podstate hned a cely organizmus kamoska sa trapila s malou a vyskusala a spinkala jej krasne bez placu

susin
12. okt 2012

@daina1 tak kupim a vyskusam......ale teraz mam ten virbucol tak ten nevyuzijeme budem mu davat 🙂

daina1
12. okt 2012

@susin ak nezabralo tak mozes vyskusat 30CH ... 9CH posobi iba organovo (cize ak chces podporit prerezanie zubka) a 30CH uz posobi aj na psychiku (ak je dieta pocas prerezavania nervozne, velmi place atd. atd). 15CH je nieco medzitym ale niekedy to na tu psychiku nestaci ... teda asi vacsinou je to tak lebo homeopatka ktora vedie nas kurz ma 30 rocne skusenosti a uz davnejsie dospela do stadia ze pouziva iba potencie 9CH, 30CH no a potom 200CH (ale na tuto potenciu pozor!!!! ta sa moze iba po konzultacii s nejakym homeopatom)

daina1
12. okt 2012

@daina1 ) my mame gulicky ... pre deti sa to podava nasledovne ... jedna gulicka sa rozpusti v asi 2dc vody. Pred podanim treba vodu premiesat a staci jedna umelohmotna lyzicka do pusinky. Homeopatika sa nesmu chytat do ruky a nesmu prist do kontaktu s kovom (preto ta umelohmotna lyzicka)

susin
12. okt 2012

@daina1 ty sa vyznas do tochto vsak 🙂 dakujem.inak tu 15 CHA som davala malemu pred ockovanim Tuya.....

daina1
12. okt 2012

to nie ja ale kolegyna ona ma maleho tiez narodeneho v juni dokonca sa drobci narodili v ten isty den. my sa tiez musime ist ockovat tu mmrku ale neviem ci ho mam dat alebo nie najradsej by som nedala len na druhej strane sa bojim ze sa nieco stane a potom to budem lutovat vraj to je velmi narocne pre dietatko toto ockovanie ze to zle znasaju

tamtamka26
13. okt 2012

@martija
@ivulik20
@susin ach baby, riešim hroznú dilemu. volali mi zo zariadenia soc. služieb, že majú voľné miesto pre maminu. a ja zrazu neviem, či chcem aby tam išla! neviem si to predstaviť, aj keby sme ju brávali domov na víkendy a tak, aj tak tam bude celé dni s cudzími ľuďmi, ktorí jej ani nerozumejú, čo chce! ešte som jej to ani nepovedala, ani neviem, ako! zase táto úloha padla na mňa - pritom sme 3ja súrodenci! sa bojím, že keď jej to poviem, bude len plakať, alebo sa uzavrie do seba. keby išla aspoň na skúšku - na mesiac a ak nie, bude naďalej u nás. veru neviem, ako budem behávať s malým tam za ňou, a ide zima, budú záveje, kalamity.....čo robiť?

martija
13. okt 2012

@tamtamka26 to mas veru velmi tazku situaciu. Ja sama by som sa v takej veru nerada ocitla,lebo sa priznam, tiez by som nevedla. Bolo by mi mamu luto dat tam,ale na druhej strane ty mas svoj zivot a vela starosti. Keby ti aspon surodenci pomohli, stacilo by aj keby otec bol iny. Ale ty mas toho na pleciach moc. Najlepsie bude, ked si to nechas rozlezat v hlave par dni, rozmyslaj a mame povedz iba to,ze je ta moznost,ale ze nic zatial nemienis robit, iba ze rozmyslas, ze nech ti skusi povedat, co si o tom ona mysli, iba to nacrtni, aby sa nebala,ze definitivne to je a uvidis ako zareaguje. Joj moja drzim ti silno palce, mas to velmi tazke.....

susin
14. okt 2012

@tamtamka26 juj tiez si neviem predstavit,ako by som sa v danej situacii rozhodla,ale musis si zvazit co by bolo lepsie...samozrejme to treba premysliet,podla mna zas tam by sa o maminu starali,mala by tam aj asi ludi s ktorymi by sa mohla porozpravat nie?my mame v takomto zariadeni starku,bo ostala nevladna a nemal by sa kto o nu starat,ale tam sa ma dobre,zacina aj pomaly rozpravat,lebo cvicia s nou.......tu kazdy chodi do roboty a ona by potrebovala opateru 24 hodin,takze jedine riesenie ostalo taketo.....nech sa uz rozhodnes akolvek bude to spravne rozhodnutie 🙂 drzim palceky

mysiatko
14. okt 2012

@daina1 to si pisala o chamomile na zubky ze rozpustit v dvoch dcl vody?a podat len jednu lyzicku?nam odporucali davat 5 guliciek 3*denne

daina1
14. okt 2012

@mysiatko nie o coryzalii co je na nadchu

susin
15. okt 2012

@daina1 my sme ttiez este neboli na ockovani toho mmr,tiez mam obavy,ale dam ho zaockovat.....inak tu tuyu mozem dat aj pred tymto ockovanim??

daina1
15. okt 2012

@mysiatko homeopatika ale nesmiete chytat rukou ani kovovymi lyzickami len plastove

mysiatko
15. okt 2012

@daina1 ano to viem uz som o tom pocula len neviem preco...ty vies?

daina1
15. okt 2012

tiez neviem doteraz som to robila zle asi to potom ten kov poskodi nejako a nefunguje to tak zrejme

susin
16. okt 2012

@daina1 preco si to robila zle?

daina1
16. okt 2012

@susin lebo som davala drobcovi s kovovou lyzickou aj som to drvila s kovovymi lyzickami

susin
16. okt 2012

@daina1 jaaaj 😀

susin
18. okt 2012

@martija
@ivulik20 baby co je s vami??

martija
18. okt 2012

@susin nejako nas ta jesen asi vycerpava 😀 .My mame nejake cudne obdobie, asi zubky ci co, je este viac upistany ako inokedy, normalne ked si sadnem,tak reve a reve a taha ma za gate a ukazuje ruckou a vravi,ze tam, tam...proste des, takze velmi malo casu mam, a to nevravim o tom,ze krpci este teraz nespia!!!!! uz som odisla z nervami z izby, co to ja mam za deti??!!

susin
19. okt 2012

@martija no veru mi nieco vrav 🙂 my mame roboty ako na kostole okolo domu...........inak aj mne maly chodi tak neskoro spavat,neviem co mu zas je a zuby to ani nevravim ☹ des,des,uz sa mu strasne dlho prerezavaju vyse mesiaca ma take dasna a az teraz zas nervy.....inak uz ste boli ockovat?my mame ist v utorok,len rozmyslam ci ho dam,lebo je strasne nervozny s tych zubov a som citala v mamine ze sa to ma odkladat ked idu zubky....a mal sople a aj kaslal,ale to uz preslo,tak fajn.......

ivulik20
19. okt 2012

@susin čauko, aj u nás je to také nijaké.... s Kubkom sa učíme, akože ide mu to, ale tá nechuť k tomu, des. Čo ja sa nahučím pri ňom, ach jo. Malý je tiež nejaký nervný, urevaný, nič ho nebaví, ani čítať, ani stavať kocky, stále len pri počítači stojí a čaká kým ho zapnem a musím mu púšťať len pesničky a on tancuje, tancuje a tancuje. proste stále...
Vôbec sa mu nechce nejako rozprávať ☹ len také základné veci. Ja viem, že má ešte čas, ale aj tak..... 😅
Inak nič nové, stále dokola, ja som bola chorá, tak som ležala, ale už som ok. Deti sa zatial držia, tak som happy 🙂

susin
20. okt 2012

@ivulik20 no veru treba sa ucit,boze ja si to neviem predstavit ako sa ja budem raz s malym ☹ a on uz do ktorej triedy chodi?no maly by tancoval 😀 ani moj vobec nerozprava a to stale nieco sa ucime a rozpravame sa s nim a nic,len zaklady.......ale hadam sa dostane dotoho,zas ked zacne rozpravat,tak neprestane a bude stale nieco vypytovat a tak 😀 😀 aj moj muz bol chory a maly sa drzi,len mal sopliky a kasel ale to asi koli zubkom,lebo je uz fajn,tak som rada.....

ivulik20
21. okt 2012

@susin on je ešte len prvák. Práve preto, ten prechod zo škôlky, vieš on by sa hral a tak. Ale učenie mu ide a teda nato že je chlapec pekne píše. Tak sa teším. 🙂

tamtamka26
21. okt 2012

@martija
@susin
@ivulik20 čaute baby, tak som si dala od vás dlhšiu prestávku.... vstrebávam tie zmeny u nás doma - to s maminou. písala som vám, že neviem jej to oznámiť. ja som jej to povedala a ona sa s radosťou hneď začala baliť! ja som myslela, že ma nepochopila, ale pochopila čo a ako.... tak od štvrtka je už TAM a ja si vôbec neviem zvyknúť. mám výčitky že sme sa jej zbavili, hodili do cudzieho prostredia ako malé dieťa. jediné, čo ma držalo bola tá jej radosť, že tam ide! ale poviem vám, prvé dni som ani nemohla ísť do tej jej izby a vidieť zanechané periny, pyžamo, aj keď tam môžem kedykoľvek ísť, zobrať ju domov, už ju nemám stále na očiach.malý chodil a hľadal ju. ja mám stále taký pocit zodpovednosti za ňu, ako za ďalšie moje dieťa, mám potrebu ju chrániť....akoby nám neprestrihli pupočnú šnúru. druhý deň keď som bola za ňou, hneď plakala ako ma zbadala, že nie je dobre 😢 ledva som sa udržala! ale dnes už bola taká istejšia, spokojnejšia, dali sme jej tam TV, tak sa nenudí, aj vonku sedí, dnes aj nejakí dedkovci s ňou debatovali.... to je na prd, že je tam cudzia a len tak sa jej nikto neprihovorí... 😖 krpatého som dala zaočkovať, zatiaľ dobre našťastie. ale je taký upišťaný, ako @martija tvoj! akonáhle ma vidí v pri kuch. linke, hneď doletí a na ruky sa pýta - chce vidieť ako varím, "pá" pozerať, po linke loziť a robiť zlotu! keby nemám doobedia muža doma, tak ani navarené nemáme.... ledva čakám, kedy príde dcéra zo školy a zahrá sa s ním, tú on miluje.... tak sa držte, @ivulik - pevné nervy, ja som ju vlani chcela poslať nazad do škôlky, čo som nemala už nervy. 😅

martija
21. okt 2012

@tamtamka26 @susin @ivulik20 no baby vidim,ze to mame vsetky skoro rovnake. Ved akoby aj nie 🙂 . Nam sa tiez rezu stolicky konecne, tiez to trva dlho a dasna az fialove. Ockovat sme zatial neboli,lebo mal tiez kasel, nic strasne,ale mal. Tesime sa z krasneho pocasia, vobec sa netesim,ked zacne byt kosa a uprsano, to zas bude.... 😒 . Inak dookola to iste,co vam budem hovorit, vsak to poznate. Ja ked mam deti v skole skolke,tak navarim malemu, a inak nevarim, tiez sa mi neda pri malom, akurat som rada,ze mozem aspon upratat uz pri nom, a to je vsetko. Stale je upistany, neda mi chvilku vydychnut.
tamtamka, na jednej strane dobre,ze mamina to tak vzala, na druhej verim,ze ti chyba a mas aj vycitky. Neboj za par dni si zvykne aj ona aj ty. Pre nu su dolezity rovesnici, ved ako pre kazdeho z nas. Mozes ju predsa kazdy den vidiet, a tam urcite bude o nu dobre postarane. A keby ste si ani po case nezvykli vzdy ju mozes odial vziat a povedz to aj jej,ze keby nieco aby vedela,ze je u vas vzdy vitana a uz aj ten pocit niekedy staci. Vidis, nakoniec to pekne zvladate a situacia sa pomalicky riesi. Moja mama bude teraz tuto zimu riesit starkeho. chudak je mi ho velmi luto, bude to pre neho asi tazke bez starej mamy. S mojim otcom si moc nevychadzaju a na zimu ma byt teraz u nas, neviem,ako to bude. Vzdy boli so starkou v izbe zatvoreni, len aby nezavadzali,ale boli tam spolu, mi ho bude luto,ked tam bude sam ☹ . A vy ako baby vianocujete? byvate s rodinou,alebo sami iba s mm a deckami? ja rozmyslam,ze tento rok by som sla k nasim, vzdy sme tam chodili aj ked sme boli v spanielsku, len minuly rok,ked sme sa od nich odstahovali do bytu,tak mm si vydupal,ze chce tu byt konecne sam, iba snami,tak mi nasich bolo luto, boli sami. Tento rok uz aj navrhol,ze by sme sli tam,tak som rada, aj ked mne je lepsie tiez doma,kde mam vsetko,ale neda mi to nechat ich tam samych zase...

tamtamka26
22. okt 2012

@martija mamine som to povedala, že kedykoľvek môže odtiaľ odísť - akože navždy. ale hovorí, že nie. ja by som chcela, aby mamina bola s nami na Vianoce, dúfam, že mm na to pristane...vždy sme boli len sami, ale ešte pred večerou som išla k našim so šalátom, rybu vysmažiť, koláče zaniesť. ak mám pravdu povedať, normálne si prajem, aby naša firma skrachovala a nebudem mať inú možnosť - len opatrovať maminu. dokonca keď by som zrátala jej dôchodok (aspoň časť, niečo by som jej odkladala) a ten príspevok, zarobila by som viac ako v robote... lenže zase by som bola len doma zatvorená, človek potrebuje aj medzi ľudí vyjsť, nemám ani žiadnu kamošku, v práci aspoň s kolegyňou sa dalo. no dcéra dnes doniesla už prihlášku do školy v prírode (čo pôjdu v máji!) a suma vyše 100e! ako ja môžem vedieť, či budeme mať vtedy toľko peňazí? a už teraz to treba záväzne prihlásiť. a ty si nespomínala, že ten tvoj starký bol taký jedovatý? či len na tú starkú? 😖