Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@zajo79 Ahoj, j som zo Žiliny a tiež som si obliekala sama. A k tým veľkostiam. Teraz som 21 tt a už som si kúpila aj 50, lebo pri Maťkovi som mala všetko od 56 a v tom mu trošku plandali nožinky. Nezabudnem, že hneď ako nás prepustili, máme detskú doktorku v areáli sme sa šli zahlásiťa, a keď som mu videla ako mu v tej autosedačke visia tie nožičky zo súpravičky, tak som mu dala ešte ponožtičky, aby nebol taký "utopený". No do dvoch týždňov už mal 56. Tak teraz som si kúpila zo všetkého aj 50, keď budeme menší, ak väčší, tak tatik donesie 56. Len aby sme boli zdravý.
Dakujem za odpovede...To to je sice moje prve babo,ale s tymi pancuchami som bola sokovana...
A co sa tyka toho 4D, to budem akurat na zaciatku 24tt,aspon podla mojej gynekologicky lebo na skriiningu mi dr. povedal ze je to o tyzden menej no a ked som to povedala gynekologicke tak mi na to povedala,ze sa jej nemam do toho starat 😠 Tak dufam, ze budeme mat pekne video a vsetko bude ok
@lucia1181
ahoj lucia(aj ostatné tehulky), ja si asi počkám na počasie...môj gynekológ sa mi smial, keď sme riešili termín pôrodu - ja - že to už môže byť horúco... 😒 a chodiť s bruchom v 30 stupňových teplotách - nič moc a on mi na to zahlásil, že v júni ale môže byť aj 13 stupňov, že sa pokúsi mi vybaviť chladnejší jún.... 😀 😀 😀
a asi má pravdu, takže oblečko závisí od počasia aj tie punčošky aj deka alebo krátky rukáv na body...inak je v Žiline inak je na juhu...tak uvidíme
Ahoj. Ja v Žiline. Lebo som tu mala svojho pôrodníka, ktorý ma aj celý čas sledoval, aj operoval...mala som aj pri prvom rizikové ako teraz.Čadcu si chvália, aj kamarátka, tam rodila. Ja som iba kvôli tomu dochádzaniu nechcela. Ležala som viac krát v nemocnici, aj pred pôrodom a dobre mi padlo, keď manžel dobehol. Teraz som tiež bola v Žiline a tiež tu budem rodiť. Už mám chlapca a potrebujem ho vidieť a aj on mňa. Do Čadce to je od ruky. Pôrodnica je tam perfektná, len ja som sa zaprisahala pri rodičoch, že moja noha tam nevkročí. A mám svoj názor na pána primára, dobre si ho pamätám, keď bol v Žiline. Svojim spávaním by sa bol hodil na veterinu. Tu nie je také vybavenie, no lekári sú fajn.Mohli by niečo urobiť v Žiline zo sociálymi zariadeniami a návštevnými hodinami /ako má nadštandard/ a boli by jedničky.
ahojte, tak trošku oneskorene sa pridavam k tym 3D co ste tu preberali a mne to doktor spravil za 3€..vlastne len fotku som zaplatila 🙂
@mim111 Presne ako hovoríš. Keď ma prijali do nemocnice asi mesiac pred termínom /máj/, nakoniec to boli len dva týždne, a malý sa narodil, tak bolo tak surovo a pršalo, že mi manžel ešte doniesol z domu hrubú deku. Potom na novorodeneckom /jún/ už vyšlo slniečko a šli sme domkov v krásny slnečný deň.
@mim111 asi mas pravdu,treba pockat ake bude pocasie,mozno bude akurat uprsany skaredy jun 🙂.
@lencita 3D za 3 eura??????to fakt?lebo ja chodim do sukromneho centra v blave ku gynekologovi,som tam kazde 3 tyzdne,po kazdy krat mi robi klasicky ultrazvuk,da aj fotku,ktoru neplatim,plus mi nahrava ultrazvuk na cd,za ktore tiez nic navyse neplatim......ale 3D ultrazvuk je u neho spoplatneny a stoji okolo 70 eur.trva vraj priblizne hodinu,vsetko napalia na CD,plus ti daju na to cd aj okolo 20 fotiek.tie 3 eura sa mi zdaju veeeeeelmi malo 🙂
@lucia1181 aj ja chodim k sukromnemu do Holiča ale na cd mi to nedal, len tu fotku 😉 ale mne to uplne staci, lebo monitor som si natacala na telefon 🙂 a v štvrtok idem zase na kontrolu a predpokladam, že mi zase spravi aj 3D, lebo ani minule som si to nepytala 🙂 ani som vlastne nevedela ze ma 3D 🙂
@janka830 ahoj,ja som tiež platila 73eur.MOJ DRAHý SA SILNO URAZIL,KEĎ SOM šLA NA MORFO,žE NEšIEL AJ ON DNU.A keď som mu hovorila,že mi malú ukázal aj 3d tak ho len tak vynášalo od zúrivosti.Ale však na 3d pojde so mnou.Ja budem rodiť asi na Antolskej.Chcela som ísť domov do LM odrodiť,ale neviem ako by sme potom zvládli cestu späť,aj keby sme u našich ostali zo 2 týždne.Predsa len je to minimálne 3 hodiny cesty a ktovie aké bude počasie.Aj keď má otecko víziu,do porodu sa presťahovať mimo Ba,tak že do porodu ostaneme v našej garsonke a potom si nás už dovezie do nového.No uvidíme.
Ja som Syna rodila 23.augusta.To bol taký studený a upršaný mesiac,že som mala malého zababušeného aj v perinke a zakrytého dekou.My sme si tiež deti v LM pred odchodom obliekali sami.
My sme poštolky vynosili až do 9 mesiacov,pretože malému sa nešlo spraviť jadierko na jednom bedrovom klbe.Ja som tiež mala také problémy ako dieťa,takže možno je to aj dedičné.Takže ja pre istotu aspoň 2 kusy z tých malých kúpim.
Aj veci 56 som používali a to mal malý 3760g.Keď dáš moc veľké,zožmochce sa to na chrbátiku a može to ,podľa mňa,miminko tlačiť.
Čo sa týka toho oblečenia keď pojdeme z pôrodnice, tak neviem treba aj do zavinovačky? prvé som aj so zavinovačkou odniesla a to som ho porodila koncom jula nebolo horuco lebo bolo pod mrakom. Malého som si sama obliekla a sestrička ani nevidela či som ho vhodne obliekla...potom som to diskutovala s mojou obvodnou doktorkou kde sme sa hned zastavili..lebo bol trochu spotený pri krku...
ešte jedna otázka ako dlho ste nosili v zavinovačkách? či vôbec...ja do 4 mesiacov, potom sa tam už moc nezmestil
maximalne mesiac. a bude teplo..tak ktovie kolko teraz.
@lucire
mne sa baby narodili oktober/november - a zavinovacku som pouzivala dost malo, lebo sme casto chodili autom...to znamena, že sme museli používať autosedacku...a do nej som ich nevedela dat v zavinovacke.... 😒 , a doma v zavinovačke boli len minimum, som ich nechala nech si kopú.... neviem, možno už je nejake riešenie aj pre autosedačku, ešte som o tom nepočula, tak mi poraďte, ďakujem
no a z pôrodnice -ak pôjdete autom potrebuješ podľa zákona autosedačku 😀

@zajo79 tak to je urcite lepsie,ako ked ti mimi oblecie sestricka.obleces si co chces a mas po svojom a nie,ze ti babo naoblieka sestricka a ked sa ozves,tak este je zle.ale teraz sa uz nedam a pekne si poviem svoj nazor 🙂