icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
25. mar 2011

@cottoncandy urcite daj potom vediet.tebe po vypiti glukozy presne po dvoch hodinach brali krvicku?lebo mnohe baby co som si s nimi o tom pisala vraveli ze to bolo po dlhsej dobe ale to im podla mna mohlo riadne skreslit vysledky

cottoncandy
25. mar 2011

@kukujka hej, presne po dvoch hodinách a brali mi krv zo žily, vraj, keď berú len z prsta, výsledky sú nepresnejšie

kukujka
25. mar 2011

@cottoncandy s prsta je to nepresnejsie kazdy glukomer meria inak ja som ten nas v praci testovala nalacno som si brala krv s prsta-6,5 a hned som aj zo zily do labaku poslala a tam vyslo 6,0 takze bol dost rozdiel

cottoncandy
25. mar 2011

@kukujka ale keď som sa objednávala na diabetológiu (bola som tam osobne), všimla som si tam tehule, ktorým tam brali krv iba z prsta, takže v pondelok mi budú brať zrejme tiež len z prsta, tak to som potom zvedavá

ingemor
25. mar 2011

@silvie101 ahoj, ked ti mozem poradit, epidural je super vec a nedam ja osobne na nu dopustit..prvy porod som mala tazky a dlhy a myslim, ze bez tej epi by som malu uz nevladala vytlacit alebo skor pretlacit, kedze mala pupocnik okolo hlavky a este medzi tym vsunutu rucku..inac, napichnutie epi boli menej nez odber krvi zo zily..a kto ma nizky prah bolesti (ako aj ja)-odporucam epi!! 🙂

kukujka
25. mar 2011

@cottoncandy s prsta sa berie krvicka do glukomeru,ale aj do labaku sa posiela krv s prsta na glykemicky profil no neviem ako to maju na diabetologii

lucia1181
26. mar 2011

@kukujka ja som bola na glukozovom teste vcera a brali mi krv nalacno zo zily a aj z prsta...dali mi vpit glukozu....potom po 60 minutach po vypiti brali zase z prsta a po dalsich 60 minutach tiez z prsta.vysledky som mala nalacno 5,1,potom 8,6 a po poslednom odbere 6,5....a zaver,ze negativny

kukujka
26. mar 2011

@lucia1181 vsade maju ine postupy.
@cottoncandy ranny profil bol 4,3 vyborne som zvedava aky bude obedny a vecerny

cottoncandy
26. mar 2011

@kukujka teším sa s tebou, vyzerá to dobre, držím ti palce🙂

daniela1974
26. mar 2011

@silvie101 Ahoj, ja som tiez z junoviek a ked pises o epi tak Ti dam svoj vlastny nazor, ved mas moznost sa rozhodnut sama.
Uz mam dve deti a ani jedna sa nerodila s epiduralom. Osobne by som epi nikdy neuzila, nie je to len o prahu bolestivosti ani o strachu, porod je fyziologicka zalezitost nie patologicka, je dolezite pochopit, ze pocas porodu sa treba riadit instiktami a pocuvat dieta a svoje telo.
Je mi jasne, ze budes zo vsetkych stran citat len clanky a rady ako a preco si epi dat, ja vravim jednoznacne nie.
Budes musiet byt pocas prvej doby priputala na postel a na monitor, nebudes sa moct volne pohybovat a robit to, co si Ti zaziada. Nebudes moct sa ist osprchovat, cupnut si, lahnut si na bok, nebudes moct najst polohu, ktoru chces. Budes si cely cas lezat na dutej zile (co je v rozpore s tym, ako nas krmia teraz informaciami o nevhodnosti lezat na chrbte a tym padom na dutej zile) zamedzis prisunu kysliku sebe a malemu, nebudes vediet kedy tlacit lebo to nebudes citit, tlacit za Teba budu ini (lekari a sestri). S 50 % pravdepodobnostou dostanes aj oxytocin a tym padom mas pri epi a oxy opat velmi vysoku moznost, ze porodis nakoniec cisarom.
Aj ked si mozno potom povies ze dakujem pekne lekarom za zachranu zivota dietata, v skutocnosti by to mala byt veta ze Tvoje dieta prezilo aj napriek lekarom.
Nie som scientolog, nie som supermatka, nie som zaujata ale patologia a lieky a moderna medicina nastroje pristroje a muzi porodnici nas fakt uz obrali aj o to posledne co sme ako zeny mali. Moznost rodit prirodzene a v sukromi, v intimite, v tichucku, s respektom k zenskosti a malemu cloviecikovi.
Inak som uplne normalna tehotna zena, nerobim excesy, pijem kafe, chodim plavat, chodim do sauny a otuzujem sa. 😉 😉 😉

daniela1974
26. mar 2011

@kukujka mne brali z prsta a mala som 2,9 a neracili mi to ani oznamit, dozvedela som sa to az po mesiaci aj to si museli najst v karte, mat tak malo cukru je tiez dost nebezpecne, aspon som si potvrdila, ze starostlivost o nase tehotenstvo sa zacina a konci vykonanim prislusneho testu a obdrzanim financnej ciastky za dany test na ucet lekara.
S vysledkom si uz hlavu nelamu.

kukujka
26. mar 2011

@daniela1974 ja to uz beriem s rezervou testy si robim vzdy radsej aj ja sama a niektore kontroly ako je napr.krvny obraz mi ani nerobia lebo nemusia urobim si ja a mam na sto percent istotu,ze mi s tych vysledkou nic neunikne lebo nemam rada len odpoved vysledky su dobre,alebo vysledky su zle ja chcem vediet aj cisla

daniela1974
26. mar 2011

@kukujka no ale zasa ja si nemam ako urobit testy sama 😉 a aj tak si myslim, ze keby sa mi nieco dialo tak mi to telo da nejako najavo, opuchy a tlak hucanie v usiach a podobne, spolieham sa na prirodu a moje telo.

Mne porodnik na uzv povedal, ze som taka tucna ze mam isto cukrovku - bol si tym fakt isty - no mala som 74 kilo co mi na vyraz TAKA VELKA NADVAHA nepripada - a ze aj moje dieta je tucne (mala vtedy 368 gramov) a kedze som cukor mala 2,9 tak asi som mu mala tie testy ist otrieskat o hlavu.
A moj mm tiez nechce aby som sa extra stale po lekaroch a uzv pretriasala a na posledny uzv ani nejdeme, lebo to by mi mal robit ten isty mudry pan dr (mate cukrovku) a ja to fakt nepotrebujem toto pocuvat. A keby sa aj cokolvek dialo a moja dcera mala ziabre 😎 😎 😎 , tak si ju necham 😝 , ved co v 34 tyzdni akoze narobim, akurat sa tak do porodu uzialim strachom.

bubu84
26. mar 2011

ahojte babulky, ako sa mate? my krasne rastieme, v pondelok ideme do poradne, tak som zvedava, co lekar povie..a tesim sa, ze znovu uvidim nasho maleho Jakubka..ledva chodim , stojim na nohach..brusko mam velke ako pred porodom.. 😉 inak vsetko fajn..

cottoncandy
26. mar 2011

@bubu84 ahoj, to sa dobre počúva, že u teba je všetko ok🙂)) ja mám pocit, že tá moja viróza už ustupuje, neviem, či zabrali homeopatiká alebo prírodné recepty (tony cibule a cesnaku), hádam budem skoro ok, lebo už sa mi nechce stále vylihovať v posteli, bolí ma z toho chrbát... už som začala s akou takou diétou, tretí deň poctivo bez sladkého, strážim si príjem všetkých sacharidov, uvidíme, čo sa dozviem v pondelok u lekára...drž sa

bubu84
26. mar 2011

@cottoncandy aj ty sa drez, hlavne vela oddychuj, nech si co najskor zdrava a neboj s tym cukrom to nebude nic vazne, treba len obmedzit sladkosti a bude to urcite fajn.. a malicka ako?

cottoncandy
26. mar 2011

@bubu84 maličká sa mrví, kopká, len sa bojím, aby som jej tým kýchaním a kašlaním neublížila

kaara1980
26. mar 2011

@bubu84 ahoj.My ideme do poradne vo štvrtok a už mám z toho aj mindrák,lebo už minule mi ukazovala zdvyhnutý prst na moju váhu.A zasekaj som pribrala,už mám 80kg 😠 .Na a čo narobím,keď mi chutí 😅 .Len mi nejak ruky puchnú a už som ako stará tetka,ani ponožky na nohách neznesiem čo ma všetky omíňajú 😉

bubu84
26. mar 2011

@cottoncandy neboj neublizis.. 😉

bubu84
26. mar 2011

@kaara1980 tak u mna je to to iste, priberam z tyzna na tyzden, uz sa ani doma nevazim.. uvidime v pondelok 😕 a nohy mi tiez dost opuchaju

kaara1980
26. mar 2011

@bubu84 u mojej dr sa neváži.Musíš sa pekne doma a potom nahlásiť.žeby som sa tvárila,že som nič nepribrala? 😕 Ale keď ja taký poctivec,radšej pravdu poviem 😀 .No a keď mi tak sladké chutí...ako som doma,ešte aj vypekať som začala.Inak za normálnych okolností pečiem naschvál málo,aby sme nežrali toľko 😠

bubu84
26. mar 2011

@kaara1980 tak to ja kebyze aj chcem oklamat s vahou nemozem, lebo setricka vzdy vazi 😉 no uvidime
sladkosti tiez dost zjem, ale obmedzovat sa urcite nechcem na co mam chut to si dam 🙂 potom budem na sebe makat 🙂

decembrovka77
26. mar 2011

ahojte, tak sa pridávam k vám🙂

kaara1980
26. mar 2011

@bubu84 však ja sa tiež toho držím.Až porodím,dokojím,tak sa budem týrať.dnes mi jedna kočka povedala,že kedy inokedy sa my ženy možeme riadne najest,ako v tehotenstve 😀

bubu84
26. mar 2011

tak to je pravda 😀 akurat som si nalozila plny tanier hlivovokuracieho paprikasu 😉

kukujka
26. mar 2011

@cottoncandy takze rano to bolo 4,3 obed 7,5 a vecer 5,3 skoda,ze ten na obed nebol dobry
@daniela1974 ja este vyuzivam moznosti,ktore mam kedze o dva tyzdne idem na matersku a uz si nebudem mat ako porobit testy sama

cottoncandy
26. mar 2011

@kukujka čo budeš robiť? musíš teraz predsa na diabetológiu alebo?

kukujka
26. mar 2011

@cottoncandy ja som uz od zaciatku tehotenstva upozornovala,ze nemam dobre hodnoty cukru a mali to na haku az teraz v 30tom tyzdni to chcu riesit nevidim v tom zmysel keby ma hned na diabetologiu poslala tak by som bez vahania sla ale az teraz v 8.mesiaci?nevidim v tom zmysle aj tak mi daju len dietu lebo to niesu az take hrozne hodnoty a cukor si mozem ist dat skontrolovat aj k obvodnej,alebo do prace

nenullienka
27. mar 2011

@kukujka ja osobne si myslím, že urobili chybu keď to chcú riešiť až teraz. ☹ 😒 Mne sa tiež nepáči ako dr. robí poradne v poslednom čase, viac sa so mnou rozpráva sestrička ako on. Keď mu niečo poviem len skonštatuje to je normálne v tehotenstve 😢 😖. Ja ani neviem aký som mala cukor, povedal mi, že je to dobré?????? 😒. Nech už je jún a nech to už máme za sebou. 🙂

kaara1980
27. mar 2011

@bubu84 jaj,hlivový paprikáš som si urobila minule a zjedla som ho sama 😅 .dnes som si vymyslela plnené vyprážané palacinky so zemiakmi,takže sa zas nadlábneme 😉