icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

silvie101
28. mar 2011

@kukujka ružinov má na stránke napísané že treba absolvovať konzultáciu. Bez konzultácie a podpísaného informovaného súhlasu nie je možné žiadať epidurál. A treba ho ešte pred pôrodom. zaplatiť..

kukujka
28. mar 2011

@silvie101 no ved tak by to malo byt vsade.preto sa mi to u nas dako nezda,ale zeny co tu rodili mi potvrdili,ze ziadne vysetrenia neriesili a nic neplatili ,ale radsej si tam este zavolam a zistim ci je to naozaj tak aby som potom nezostala prekvapena

silvie101
28. mar 2011

@kukujka, tak to je čudné a ešte že nič neplatili, dnes všetci len peniaze od teba ťahajú...

lenkasan
28. mar 2011

@sisi0211
@ingemor
Presne tak..ani ja som ešte nepočula,že epi má vplyv na kojenie.Mne priložili malú asi 5 minút po pôrode.Presne ako inge aj ja som bola nemožná.Popraskali mi prsia,hrúza.Ale mlieka som mala potom ako pre 5 detí.Kamošky sa mi rehotali,lebo ja keď som vytiahla prsník s podprdy,tak mi striekalo mlieko,že som celú malú najprv ostriekala 🙂 🙂 🙂

a kojila som do 7 mesiacov,ale u nás nebol problém,že by nebolo mlieko,ale moja malá začala odmietať prsník.Potom odmietala úplne mlieko a arevala pri všetkých pokusoch.Potom ešte asi 5 mesiacov pila nutrilom a odvtedy nedala mlieko do úst.. 😒 Ja som vraj bola taká istá. ☹

lenkasan
28. mar 2011

@ingemor A vychutnať pôrod...ako keby niekto povedal,že si ide vychutnať zubára...Presne ako si napísala.Nieje to na mŕtvicu,ale nieje to nič príjemné.JA som rodila s troma kočkami,čo nemali epi..boli po pôrode úplne "vyfľusnuté"...Spali bez detí, a nad druhý deň boli radi keď ich mohli "odložiť" na novorodenecké.Ja som začala mať bolesti asi 5 hodín po pôrode.rodila som o 17,30 a na noc ma ani nenapadlo dať malú preč.V mojom prípade som si na ňu dlhšie počkala,predtým potrat,operácie a iné problémy,takže ja som si to "vychutnala" potom....

kukujka
29. mar 2011

@silvie101 ze to zaplatili potom pozriem cez ten link co si mi poslala dakujem

janka830
29. mar 2011

@sisi0211 Ahoj neviem čo tam vyšetrujú, lekárka mi to vravela...ale ja som hlava deravá, odber mám 12teho tak by som ti keď tak napísala o čo tam išlo...
je to zvláštne ako každý lekár inak posiela na vyšetrenia..ja som bola v 13tt na ekg a teraz pôjdem tiež toho 12teho to bude nejaký 31tt..

janka830
29. mar 2011

@kaara1980 Keď sa bavíme o tých termínoch, pri prvom ti to ako vyšlo ? presne v termíne či?

kaara1980
29. mar 2011

@janka830 Pri Jakubovi som mala zbalené už mesiac do predu,lebo som si bola istá,že to bude skor.Mala som termín 25.8 ,ale plodová voda mi začala odtekať 23.8 o 1:30 a malý sa narodil o 21:45 😀 .Takže v podstate v termíne

kaara1980
29. mar 2011

@sisi0211 ja som pri prvom tiež nebola na EKG.To som mala dr v LM,teraz v BA ma poslali v 27tt.Takže to asi záleží od lekára,ktovie

lucia963
29. mar 2011

Ahojte,dlho som tu zasa nebola, tak sa už hrozne teším na jún,som už nejaka mooooc guľata 😒 , cítim sa ako tesne pred pôrodom. Obdivujem vás čo chodíte do práce, ja som tak strašne rada že som doma na materskej s prvou dcerkou lebo kríže ma bolia hrozne, z postele vstávam ako starý človek. Dnes ma celkom aj vystrašil taký divný tlak v podbrušku a dosť ma to tlačilo aj na konečník , cíti aj niektorá z vás niečo podobne? dufam že to nieje nič zle,lebo k lekárke mam isť až 20.4

nenullienka
29. mar 2011

Ahojte ja idem zajtra na sono v 30tt tak som zvedavá čo nám povedia koľko vážime a meriame???? 😀 . Poradňu mám 11.4. ale krv mi budú brať na vyšetrenie až 27.4. kedy ma vypíše aj na materskú. Na čo zase krv, mne stále praskajú žily tak už teraz sa bojím 😒 ☹ 😖 . Mňa stráááááášne bolia kríže a chrbát a tlak na konečník, neviem čo to môže byť. 😠

marya
30. mar 2011

Ahojte baby 🙂

Aj my cakame babatko v juni, tak sa k vam pripajam 🙂
Zatial je u nas nastastie vsetko v poriadku, len nas malicky je stale hlavickou hore, tak sa chcem spytat, ako su na tom vase babatka ? Lebo ja uz pomaly stresujem, ze ci sa este otoci...

luwinka
30. mar 2011

čaute ja sa k vám taktiež pridávam 😅 , čakám chlapčeka na 16.júna...malý je už otočený hlavičkou dole ale myslím že to sa ešte môže všeliako zmeniť takže @marya nemusíš sa ničoho báť ono má ešte dosť času na to aby sa otočilo správne 🙂

marya
30. mar 2011

@luwinka dakujem 🙂 ja tiez verim, ze sa otoci, len posledne tri tyzdne je stale tak isto, asopn podla toho, ako ho vidim, ked sa vypuci...no ale uvidime 🙂 to je super, ze vas malicky je uz dole hlavickou, a snad uz tak aj zostane 😉

zufzufmeister
30. mar 2011

@kaara1980 vraj EKG nebolo povinné, ale teraz to musia absolvovať všetky ženy, proste je to súčasť vyšetrení v rámci tehotenstva...

zufzufmeister
30. mar 2011

Ozaj fakt, kedy sa bábo natáča štandardne hlavičkou dolu? Neviete náhodou?

kaara1980
30. mar 2011

@zufzufmeister aha,však mi to bolo divné,prečo som pred 5rokmi nič podobné neabsolvovala.
Dieťa sa ,štandardne, otáča hlávkou dolu v tomto období-okolo 28-29tt.Ale štandard je aj to,keď sa otočí až 2-1 týždeň či dokonca len pár dní pred pôrodom.Je to úplne individuálne.
@marya 😉

zufzufmeister
30. mar 2011

@kaara1980 a keď sa neotočí, tak sa robí automaticky cisársky rez? Kamoška mi hovorila, že sú na to aj nejaké cviky ako mačací chrbát... Júj, až závidím, že už jedno máš za sebou, predsa len vieš čo ťa čaká 🙂 nech je to už za mnou všetko, nejako začínam stresovať v poslednej dobe, čím je to bližšie... 🙂

andysok
30. mar 2011

@janka830 a kam ides toho 12 teho na sono

kaara1980
30. mar 2011

@zufzufmeister vraj do toho 30-32 tt je 90% bábetiek otočených.Ja síce viem čo ma čaká,ale nikdy nevieš...Kamatátka nedávno porodila druhé dieťa a kým prvú dcéru rodila normálne,syn musel ísť cisárom lebo sa neotočil.Ja som zvedavá čo mne povie vo štvrtok dr v poradni.Malá ma kope hocijak,ale najčastejšie ju cítim úplne v podbrušku a na mojom chudáku mechúre.Ale to môže kopať nôžkami a rovnako to môže tlačiť aj hlávkou.Tak som zvedavá.
Ale ty sa pre takéto veci nestresuj.Ja pri Jakubovi som nechodila tak často na net,takže som veľa vecí nevedela a tým pádom ani neriešila a mala som pokoj.Aj samotný pôrod som začala riešiť až mi odtiekla plodová voda.A bola to výhoda,lebo ma nechytala žiadna panika.Stále som si len vravela ,dáko bolo,dáko bude,.A keď sa ma každý pýtala či sa nebojím pôrodu...,nie,báť sa budem,až to príde,
Takže neboj nič,všetko bude ok 😉

zufzufmeister
30. mar 2011

@kaara1980 aj ty máš jakuba, ja budem mať tiež, teda ak sa to nezmení, ale pohlavie už máme potvrdené dva krát tak snáď nie 🙂 Hej, z každej strany je kopa informácií, čo sa smie, čo sa nesmie, čo ako kedy, výbava... samé stresy, dúfam, že nebude hysterčiť a že to budem brať v pohode 🙂 tak držím palce, nech je otočený tak ako má byť, presne to isté je aj u mňa, tlačí mi na mechúr a riadne... jáááj 🙂

kaara1980
30. mar 2011

@zufzufmeister Jakub je dobré meno 😉 .Aj keď mi občas pripadá ako ten Kubko z rozprávky Maťko a Kubko-taký spomalený,ale veľmi dobré dieťa je to 😅 .
To máš teda pravdu a čím viac informácií,tým horšie.Ja som sa dokonca nedávno dočítala,že tehotná žena by nemala jesť veľa zemiakov,lebo niečo škodlivé obsahujú.Však čo by som už iného jedla?Nemala by si bielu múku,cukor,korenie,rôzne ovocie,lebo zrovna to na ktoré máš chuť je alergén....no však by som sakapala od hladu.
A na otočenie má miminko ešte čas,tak ako aj ty na stresy.Stresuj týždeň pred porodom (ja budem tiež 😉 ),ale teraz sa tým len zbytočne zaťažuješ a v podstate tým nič neriešiš a ani nezmeníš 😉

zufzufmeister
30. mar 2011

@kaara1980
ved ja som si toho vedomá, teraz sú všetci zhrození zase zo mňa, že som veľa pribrala, ja viem, že veľa, aj sladké si dám... ach jaj... akurát kolegyňa sa ma pýtala, že či hádam nejdem jesť gumených medvedíkov, že to by v živote do úst nedala, že samé éčka a keď som spomenula lentilky, tak sa skoro prežehnávala, že to je strašné niečo 🙂)) haha, no veď už to snáď doboujem v zdraví všetko, a snáď všetky to tu dobojujeme..... Som rada, že som natrafila na túto skupinku, aspoň sa trochu podeliť 🙂

kaara1980
30. mar 2011

@zufzufmeister jaj,mne dr vo štvrtok vynadá,pretože ja mám už na vrch 14kg 😕 -ráno som sa vážila,skoro ma prekotilo.teraz by si musela jest velmi málo vecí ak by si mala hľadieť na e-čka.Už ich trepú všade.a kým nezješ toho tonu a každý deň..... 😀

nenullienka
30. mar 2011

Ahojte, tak mi máme už váhu od 1530g do 1900g doktorka povedala,že ona nikdy nepovie presne a sme väčší o týždeň 31+1tt 😀 🙂 . Už je otočený dole hlavičkou tak sa teším. 😀 🙂 😝 . Všetko je tak ako má byť.

nenullienka
30. mar 2011

Ten pôrodnícky gél môžem pri pôrode použiť, ale si ho musím kúpiť sama, to som vedela 😖 , vraj ak mi to pomôže nie je problém. 🙂 😀 😝 Zatiaľ vraj nemajú s tým veľa skúseností tak neviem. ☹

bubu84
30. mar 2011

@kaara1980 mne ultrazvuk robi lekar vzdy, kazdy mesiac.. 🙂

bubu84
30. mar 2011

@janka830 to hej, vraj podla pohybov a velkosti babatka to skor vyzera na 30 tt, takze sa tiez nechame prekvapit.. 😉

bubu84
30. mar 2011

@kaara1980 no vsak nechame sa prekvapit.. 😉