Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@marya 🙂 moje je kludne, stale spi, a ked ma kopne tak sa tesim 🙂), inac tiez je este hlavickou hore, ja mam sono vo stredu a potom este 26.4, co bude 3D s poslednou foteckou do albumu, tak uvidime, pribrala som uz asi 19 kg, pomaly sa nezanesiem, 🙂, brusko mam ako balon, sa ma vsetci ludia pytaju, ze kedy mam termin, ked poviem, ze mam este 2 mesiace cas, tak namna pozeraju, ze to vyzera, ze by uz vyskocilo von teraz 🙂)), sranda no, 🙂
@bubu84 môj deň vyzerá asi tak, že niečo robím a medzi tým si robím pauzy na vyvalovanie sa..alebo behám po kurzoch -robím si podvojné účtovníctvo 😉 aby som nejako dobre využila čas..
ja som chodila na to skupinové cvičenie od 21tt do 25tt tak nejako mi to vyšlo to boli 4cvičenia hradené poisťovňou ale odvtedy som ohladne cvičenia nič nerobila .. 😠
@anicka1981 ja mam termin 10.6 aj mne sa vie niekedy poriadne trafit do mechura
@lucia1181 do vajicka byva taka zavinovacka co ma aj nozicky ale podla mna je to zbytocna investicia .my pojdeme domov vo vajicku nemocnicu mam par metrov od domu takze len obleciem malu podla pocasia dame do vajicka a pojdeme
ja mam predporodnu pripravu v pondelok, a vraveli mi, ze si mam zobrat aj teplaky aj tricko, tak som zvadava co to bude, ze vraj sa budeme bavit o porode, sekcii, a potom aj sestonedeli, tak uvidim, dufam, ze nas tam dlho trapit nebudu, najme, ked si neviem predstavit, cvicit s tym mojim maxi bruchom, ja som cvicila sama doma asi 3 tyzne dozadu este, ale teraz sa mi neda, inac konc=dicku mam dobru, tak neviem,,,,
Ahojte baby, nepočuli ste niečo o tom, že je dobré vypočítať si materskú tak, aby končila nejako koncom mesiaca, pretože vtedy dostanete za ten mesiac aj aliktvotnú časť materskej, ale dostanete aj rodičovský príspevok za celý ten mesiac?
@zufzufmeister TAk o tom som nepočula.Len viem,že je dobré 3 mesiace pre nástupom rozviazať pracovný pomer a potom ho znovu prijať,ale s vyššou výplatou a šup je tu výborná materská. 😉
Ahojte mamičky, tvrdne aj vám bruško 😖 , lebo mne včera strašne ☹ , beriem aj magnézium. Dnes je to dobré ešte mi netvrdlo. A mám aj taký tlak na spodok panvy - na panvovú sponu. Neviem čím to môže byť??? 😅 🙄 😖 😢
@nenullienka neprehnala si to vcera s fyzickou aktivitou?
@andysok nie nie som stále doma, neviem čo sa stalo, dúfam, že dnes sa to nezopakuje 😒
@nenullienka citala som raz ze to moze byt reakca maternice na pohyb babatka.......
@nenullienka ak Ti tvrdne velmi casto, tak to urcite povedz lekarovi, ale uz v tomto mesiaci je obcasne tvrdnutie normalne, maternica sa pripravuje na porod 😉 a ten tlak mas stale alebo len pri niektorych pohyboch ? Ja som totiz pri prvom mala ten tlak vzdy pri obuvani, alebo ked som sa postavila na jednu nohu atd...tiez si myslim, ze je to normalne, babatko je uz velke a tazke, takze to aj citit 😉 .
ja teraz nastastie nemam take nic, ani brusko mi zatial netvrdlo ani raz, toto druhe tehotenstvo je ovela menej narocne ako prve 😅
@anicka1981 sranda, tak ja to mam s bruskom uplne opacne, kazdy tipuje tak maximalne 5. mesiac, a ked poviem ze siedmy, tak neveria 😀 a ked si dam na tricko sveter, tak brusko nevidiet vobec, no co, moje dieta sa hra na schovku 😀 aj som sa dokiho pytala, ze ci je to OK, ze mam tak male brusko, ale babatko je v poriadku, rastie ako ma, a to je hlavne 🙂
@nenullienka mne teraz bruško tvrdne menej ale pri synovi mi stačilo výjsť trochu po schodoch a mohla som zvyšok dňa preležať.Pokiaľ to nieje často,v pravideľných intervaloch tak je to ok.Ale pre istotu sa opýtaj dr,ale skús si aj zrátať koľko stvrdnutí máš za hodinku,poprípade deň.Hlavne veľa lež a oddychuj.
Tlaky zospodu mám aj ja.Včera,keď som šla pre malého do škôlky,som myslela,že umriem.Normálne som musela stiahnuť svaly panvového dna aby ma to tak nebolelo-až pichalo.Ale Včera v poradni bolo všetko ok,krčok sa mi neskracuje,malá nenalieha takže asi len tak zle ležala a tlačila.Aj to,stále chodím cikať a výdem z wc a pichá ma v mechúre tak,ako keby som ho mala totál plné.A to tam len 1 kvapka.Takže to asi len mimino tlačí.
Ale však poprípade aspoň zavolaj dr,istota je istota.
ahojte idem k vam,kedysi to bola sukromna skupina a nevsimla som si z existuje aj otvorena🙂
@anicka1981 neverim,19kg? Fuuu tak ti poviem mas co nosit ja mam asi +11kg a to by mohlo byt aj menej keby sa mi niektore moje prehresky nenalepili na zadok 😀 ...
a to ta doki poslal na tu predporodnu pripravu? To mas niekde v nemocnici?A mas uz aj vybranu nemocnicu?aj ked ja tam poznam akurat jednu,...V Ke som ani od mojich znamich o nicom takom ani nepocula,viem o tom iba z knih...
Mne tvrdlo brusko do toho 30tt,a brala som 3-5x denne Magne B6, ale uz to preslo...Inak moja mala je teraz o dost menej aktivna ako predtym az mam niekedy strach....Citim len take prevalovanie a teda aj vidim na ktorej strane je,ale ked ustedri 5x za den jeden kopanec,tak uz viem ze je asi OK.Ale do coho kope?! Este nieje otocena a tak si len sedi a do podbruska ked kopne tak to nenormalne boli,ale neviem do coho...A s krizami nemate problem?
@marya ten tlak mávam keď stojí (varím, žehlím, ...) malý je už otočený hlávkou dolu tak si myslím, že možno aj preto. Doteraz som to nemala tak ma to trošku znepokojilo. Sledujem či nebude aj dnes a cez víkend tvrdnúť ak hej skočím k doktorovi lebo poradňu mám až 11.4.
@marya 🙂 hej to je najdolezitjsie, aby nasi drobci boli zdravi, ja mam sono na stredu tak sa tesim, ze maleho uvidim, aj ked nebudem mat fotku, lebo u mojej sa neda robit foto, ale obiednala so sa po velkej noci este na 3D u sukromnej lekarky na posledne foto, , 🙂 mna sa stalo, ze uz ma aj v autobuse pustil sadnut 🙂 ajaj, 🙂))ale dobre m to padlo, lebo uz mi zacinaju puchnut moje kopytka, ked dlho stojim,,, predsa je to len vaha,
@martinafin 🙂 no som mala peknych 60 kg, co bolo akurat, 🙂 ale teraz ma tesi, ze uz nepiberam na ramenach a stehnach, to sa uz zastavilo, teraz sa mi uz len brusko zvatsuje, 🙂 uz aj niektore tehotenske kosele su mi tesne na brusku 🙂), ale ja viem ako na seba, tak sa nebojim, dufam, ze do 3 mesiacov po porode sa dam doporiadku,, chrbat ma boli,aj nozicky 🙂, ale asi skor z toho, ze sa neako neviem zastavit poslednu dobu, stale nieco robim, ale zase na druhej strane nevydrzim dlho sediet, lebo mi maly tlaci na vsetko, ma picha v pravom boku, ked sedim dlhsie,
Poslala ma moja setricka, a je to tu nedaleko mna, cez ulicu, tak skusim a mozno stretnem aj neake babenky, lebo ja som bola posledne 5 roky v lodyne a v septembri sme sa vratili a zobrali uz tu v PO, a hned som otehotnela, co je aj dobre, lebo za chvilku mam 30 rokov, tak asi najvyssu cas, najhorsie je, ze som si uz nenasla robotu, kto zamestna tehotnu,,,,?? takze tu nikoho nepoznam,,,,
Rodit asi budem v starej porodnici v PO, uvidime, aj ked niekdy rozmyslam nad Satcou v KE, ale tam to je drahsie a z po toska dalej, no neviem, rozhodnem sa po tom cviceni, co mam v pondelok
@nenullienka aha, uz viem ake tlaky myslis, ja som to pri Petkovi mavala tiez ku koncu, si myslim, ze je to normalne, a uz ked je babo dole hlavkou, tak o to je ten tlak vacsi, ved predsa uz su to take male sloniky tie nase babatka 😅 ale ak Ta to znepokojuje, tak sa tiez radsej spytaj lekara, pre Tvoj klud 😉 a
@anicka1981 jej, takze este ides na 3D, no parada 🙂 ja idem na sono v pondelok, tak som zvedava, snad bude vsetko ok 🙂 ale kopka poriadne, a na vsetky strany 😀 tak verim, ze je aj celkovo v poriadku 🙂 no to je vyhoda velkeho bruska, ze Ta pustia v buse sadnut...mna zatial este nepustili, no ale co uz, zatial je pravda, ze sa ani tehotna necitim, pri Petkovi som uz v 30 tt mala pocit, ze pomaly finisujem, a teraz mam stale pocit, ze ved etse stale som len na zaciatku tehu 😀
@nenullienka ja to mávam niekedy v noci, až sa zobudím na to... Ale netrvá to dlho väčšinou, niekde som čítala, že je to normállne, tak snáď áno... A to magnézium ješ na čo? Potrebujem to predpísať?
@zufzufmeister
Ahoj. Ja mam take informacie, ze sa babatko ma otocit do 35. tyzdna, lebo potom uz ma velmi malo miesta. Su na to vraj 2 metody.
1. klaknut si, horna cast tela na podlahe, stehna mierne od seba aby sa netlacilo na brusko 🙂 V intervale 2 hodin na 15 min. 5 dni za sebou.
2. Lahnut si na chrbat s pokrcenymi kolenami, pod panvu polozit vankus aby bola vo vyske 30 cm. Treba to robit ked je dieta aktivne, zaludok a mocovy mechur prazdny. A vraj otecko moze rozpravat k malickej / malickemu na to miesto bruska, kde ma mat v bud. hlavicku (cize dole) 😉 3x denne na 10-15 min.
Tieto metody nie su z mojej hlavy 😉 mam to z knizky: Pruvodce premyslive zeny na ceste k lepsimu porodu 😉
@nenullienka
Ja som mala tiez jeden cas tlak na konecnik. Strasne ma to bolelo. Ale uz to preslo. Mala bola asi otocena ten tyzden inac 😉 Som rada ze je to uz prec 😀
Teraz vsak mavam take, ze mi tlaci na mocovy mechur a citim ze mi strasne treba ist cikat a na WC potom nic 😒 To sa mi stava, ked dlho sedim. Ja som totiz doma a vacsinou vylihujem 😝
Niekto sa tu este pytal na predporodnu pripravu v KE. Ja na nu chodim do MC Stonozky na Hviezdoslavovu ul.
Su to prednasky ohladom porodu, dojcenia, co s babatkom doma atd. Je to kazdy stvrtok od 16:30.
Taktiez robia kurz v MC Delfiniku na Terase, myslim, ze tam to je v pondelok v neskorsich hodinach. Tam sa robi aj cvicenie s mamickami. Ja cvicit nemozem ☹
Aha, a este to tvrdnutie bruska. Ja to mavam tiez. Niekedy aj ked len lezim. Ja som citala, ze to je normalne od toho 20. tyzdna ale moja lekarka bola z toho trosku mimo a naordinovala mi Magne B6 6ks denne. U mna to trva uz asi 2 mesiace ale teraz som tie tabletky znizila na 3x denne jednu. Posledne 2 tyzdne by som uz nechcela ziaden magnezium brat. Vraj to vplyva na malicku a ked sa narodi, bude mat abstinencne priznaky 😖 Viete o tom nieco?

@lucia1181 my to poriesime vanickou z kociarika, vajicko nemame, a ani mat nebudeme, s takym drobnym babom aj tak nikam cestovat nebudem, a vajicka su do 9 kg, co vyrastie behom par mesiacov, tak sa neoplati vyhadzovat zbytocne peniaze, jaj, ja uz sa vidim, ako idem domov z nemocnice super pocit, najradsej by som uz mala po tom, 🙂)a drzala drobca v naruci ,,,,