Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Este nieco 🙂
Mate informaciu o vysetreni v 35.-36. tyzdni na Streptokok B? Robi sa to kazdej, a ako?
@zufzufmeister mne doktor dal magnézium na boľavé kríže, strašne ma bolievajú a je to aj proti tvrdnutiu, ale mne to na to tvrdnutie asi nepomáha. Nemusí ti to predpísať ja si ho kupujem v lekárni.
@sisi0211 to robia výter a ak ti ho zistia dostaneš atb. a aj infúzku s atb. pri pôrode aby sa bábätko neinfikovalo pri pôrode. Vraj sa to vyskytuje veľmi často u tehotných, uvidíme 😨 .
@marya 🙂 no ja by som uz najradsej koncila tiez, 🙂 skor sa gulam ako chodim 🙂), ale som doma, takze, ked si potrebujem oddychnut tam mozem, kedy chcem, ale niekedy mi to tiez ide na nervy, lebo sa citim ako na ostrove,,,, ale ved za chvilu sa budem tocit uz len okolo maleho 🙂, tak sa to zmeni, v kazdom pripade uz nic nebude ako pred tym 🙂
@zajo79 ja som citala ze tie antibiotika podavaju uz rodiacej zene, tak neviem, mne budu robit ten ster na buducej poradni, ze vraj 40 % zien je pozitivna, a ten bacil moze sposobit malemu problemy s dychanim a s pluckami, ked rodis normalne, ked na sekciu tak nie,,,,, hm, neviem ci by som tie anibiotiaka brala, niekedy mozu viac ublizit tie, ako samotny bacil,,, ved ked dojcis, tak v mliecku dostava babo aj protilatky, a ked tebe ten bacil nerobi nic tak mas urcite protilatky aj proti nemu, ja som chudokrvna, a neberiem ani zelezo co mi dala doktorka, taku zapchu som po nom dostala, ze som krce v bruchu mala 3 dni, takze som to vysadila a som ok, takze, oni jedno liecia a druhe kazia, ,, jem viacej hovedieho masa, cvikly a cucoriedok a spenatu, a som v pohode, nechcem si uhnat neaku zlatu zilu alebo co, z tabletiek,,,,
@janka830 ja nemam rada cvicenie na fit lopte, a nemala som ho rada, ani pred tehotenstvom, ja sa mozem gulat aj sama, 🙂)), ja som civila doma lahky strecing, potocila som sa na rotacnom disku co bolo dobre na brusne a chrbtove svaly, a potom na stepery trosku som poskakala na lahkom prevode, a citila som sa fit, ale teraz sa mi uz neda, za zadycham, uz len ked si cupnem, som zvadava co budeme cvicit v pondelok na tej predporodnej priprave, idem tam 1x, ale na loptu nevyleziem urcite 🙂)
@marya moje babo je kludne, mam pocit, ze stale spi, a ked ma kopne, tak sa tesim🙂, niekedy sa mi neozyval aj 3 dni, co som sa uz zacala bat, ci je vsetko v poriadku, niekdy vecer, ked si naolejujem brusko a lahnem si uz do postele, a este svietime, tak kopka,🙂, vidiet ako sa dviha brusko, krasny pocit, 🙂, inac moj je tiez este hlavickou hore, a kopka ma do mechura 🙂, predvcerom v noci som musela 8x a vecko, a zakazdym som vicikala asi 5 kvapiek, ale pocit som mala taky nutkavy, ze som myslela, ze minimalane pol litra pojde von 🙂)) som zvadava ako bude na sone v stredu, ale co som pocula, tak to musis citit, ked sa babo otaca, ze ta vo vnutri okopava, ze to musis vediet, ale ja so este nic take necitila 🙂), asi by som aj bola rada, keby sa neotocil, aspon by som musela na sekciu, ja mam dost strach z normalneho porodu, tak uvidime, som si povedala, ze to necham na maleho, ked sa neotoci, bude sekcia a ked hej, tak pojde normalne, len sa bojm, ze natrafim na neakeho debila porodnika, co ma tak postriha, ze si nesadnem na zadok za pol roka,,,,,, ja lekarom velmi neverim, nemam s nimi dobre skusenosti, keby som mala rodit normalne, tak asi by som do tej Satce isla, do KE,tam si pochvaluju aj pristup aj lekarov,,,,tak uvidime,
@anicka1981 to myslis vazne ,z chces dobrovolne sekciu?u mna nad nou uvazuju a som s toho nestastna chcem rodit normalne
@kukujka neviem, asi by som radsej, keby som musela aj ja, ja mam kamaratku,ktoru pri porode tak potrhalo, ze uz ma za sebou 3 operacie tam dole,uplne novy konecnik a posvu jej museli robit, sit aj z vnutra aj z vonku, a babo nebolo ani velke, normalka 3, 300 g, alrbo tak neako malo, toho sa bojim,,,,,, ale ja viem ze ani sekcia nie je nic moc, neviem, vravim nechavam to na maleho, inac par indikacii mam aj ja, co sa tyka sekcie, uvidime, vonku maly musi ist tak ci takboli aj jedno aj druhe, tak to si velmi nenavyberam, uvidime, nechavam to na osud,,,,a ty preco mas ist na sekciu?
@anicka1981 nemozes mysliet na to zle co sa pri porode komu stalo.radsej mysli kolko mamiciek porodilo uplne v poriadku.najhorsie je ked ta niekto strasi a mas s toho strach.ja som hrozne citliva na bolest ale ked to zvladli mnohe predo mnou tak to zvladnem aj ja ved porod je fyziologicka vec.ja by som uz rada vedela,ci budem rodit cisarskym ,alebo normalne aby som sa vedela psychicky pripravit
@anicka1981 som ti zabudla odpovedat na otazku u mna uvazuju nad sekciou pretoze mam uzku panvu
@kukujka, jasne, ale vies, ako to je, mne sa celkovo velmi nepaci ako sa tu na vedie normalny porod, ako to, ze ti priputaju nohy, a musis lezat, porod prebieha uplne lahsie, ked si v drepe, alebo na kolenach, lebo vtedy posobi aj gravitacia, a aj to nastrihavanie a to ze ta napichaju, aby si sa rychlootvorila, a potom sa potrhas, lebo tkanivo sa nestihne dostatocne rychlo natiahnut, a to co sa stalo kamaratke, je cisto chyba lekara,,,, :(( zniceny ma cely zivot, uz normalne na vecko nepojde, :(, a o sexualnom zivote ani nehovorim, preto chcem ist aj na to predporodne bude sa tam rozpravat aj o jednom aj o druhom, ako o sekcii aj o normalnom porode, uvidime, ja zase nie som az taka citliva na bolest, len sa bojim toho strihania, a sitia, a ze budem mat nasledky tam dole,,,, ked si predstavim, ze by ma mali sit dole, tak radsej by som asi sekciu chcela, neviem, zbytocne tu teraz spekulujem, uvidim co mi povie doky, a podla toho sa zariadime, je to 50 na 50 zatial u mna,,,,
@kukujka a kolko mas rokov?, ja uz 30, a to ze je na prvorodicku neskoro, a panvu mam tiez malu, aj ja som mala, mam len 158 cm 🙂, a mam aj rh neg, a maly je uz teraz valibuk, zalezi na nom, ci sa rast spomali, alebo bude pekne priberat dalej, a zatial ani otoceny nie je, tak uvidime,,, zalezi na dokimu,,,,a na drobcovi :0, inac terz sa mi pekne hmiri v brusku, krany pocit, jaj, neuveritelne, stastna som ako blcha, 🙂
@anicka1981 ja mam 22,rh negativ nieje problem iba ak ma partner pozitiv,ale ani to nieje problem pri prvom porode len pri tych dalsich preto sa dava injekcia po porode.ja mam tiez rh pozitiv a priatel negativ a vsetko je oki
@anicka1981 fíha,ja by sekciou šla len v nutnom prípade.Neber pôrod kamarátky za smerodajný.Každý pôrod je iný,tak ako aj každá žena.Mne pôrod vyvolávali,pretože mi odtiekla pl.voda,ale vôbec som sa neotvárala.Po dvoch tabletách na krčok som síce mala kontrakcie,ale neotvorila som sa takmer vôbec.Potom mi museli dať ,kapačku, a to som sa otvorila behom pol hodiny-čomu ani doktorka nechcela veriť.ďalej to nerozoberám,nebolo to bohvie čo.Nastihnutie si v tých bolestiach neuvedomíš.Ja som sa zháčila len pri tom zvuku keď ma dr nastrihla a veru bol to riadny strih.Samotné šitie nieje strašné,vnútorné stehy som necítila,vonkajšie už boli nepríjemné,ale sestričku som poprosila,nech mi doniesle mobil a celé šitie som písala sms rodine,takže ma to rozptýlilo.Ale myslím,že je to vždy lepšie ako absolvovať narkozu a mať na bruchu 3 vrstvy štichov.Ale aj sekciu znáša každá inak.
Hlavne sa nesmieš báť,inak si to len zhoršíš.
@anicka1981 tak to je super, to ja uz niekedy ledva chodim.. 😀
baby ide s vami váš partner k pôrodu, lebo ten môj vraj ešte nie je rozhodnutý. A ja by som chcela aby tam bol so mnou. Už neviem ako ho presvedčiť, čas sa kráti a on stále vymýšľa 😒 ☹ . Raz povie že bude potom zase že nevie, juj ja by ho niekedy rozdrapila. Vraj sa bojí porezať na mňa ako budem trpieť 🙂 😖 . A chcela by som aby aj malého pofotil, keď ho budú vážiť, merať, .... Normálne sa ma opýtal či to nezvládnem sama, hrdina ☹ 😅
@nenullienka tak u nás je to asi tak,že odmieta ísť.Som z toho sklamaná.Dúfala som v jeho podporu.
@kaara1980 a nemas teraz niake nasledky, ako zrasty po tom siti, ale pocit skubania?, lebo ta kamoska vravi, ze stale pri zmene pocasia citi, kde bola sita, a niekedy ma aj pocit skubania tam dole,,, ja sa ani nastrihu nebojim ako koli bolesti, ale koli nasledkom potom,,,,,,, ja ked uz by som mala ist na sekciu, tak so spinalkou, sice to tiez nie je boh vieco, lebo musis potom lezat 24 hod, ale predsa, nie je to narkoza,,,, neviem uvidime, co povie doky, pravdu povediac ja mam panicky strach z nemocnic a zo vsetkeho co sa nemocnic tyka, dufam, ze budem mat dobreho dokiho, ktory vo mne vzbudi doveru,,, pred tym ako som zacala chodit do poradni, koli tehotenstvu som u niakeho lekara nebola asi 12 rokov,,, okrem zubara, tam chodim pravidelne na kontroly 🙂)), dakujem, za podporu, tvoje pozitivne pisanie ma neako ukludnuje,,, uf, to je des, ked sa clovek boji,,,, 🙂
@bubu84 ja som si dnes naordinovala 7 km prechdzku, 🙂) parada, ledva som tam dosla 🙂, naspat som isla busom, 🙂, bola som v tescu, kupila som dalsie dupacky 🙂), sa smejem, ze uz mam toho tolko, ze by som potrebovala dvojcata, aby to vynosili 🙂))ale tesim sa z tych veciciek,,🙂fakt su krasne, a najhorsie je, zze stale najdem este krajsie, a to uz neodolam 🙂)))
@nenullienka moja svokra( inac porodna sestra cely zivot, terz uz 7 rokov v dochodku) povedala, pri nedelnom obede, mojemu muzovi, ze ked chce este niekdy fungovat ako chlap, tak by nemam byt pri porode,,,,, :( pochopis to,??? ja nie, , od vtedy som u nich nebola, a ani nepojdem, nasrala ma, moj jej povedal, ze kazdy chlap je pri porode a ze on bude tiez, a ze ked bude treba rozbije doktorovi hubu, ked sa o nas nebude poriadne starat 🙂)) zlaty moj, , no tiez neviem, ci si to nerozmysli dovtedy, alebo ci to stihne 🙂, popripade ci ho pustia, ked by som isla na sekciu, , ale si myslim, ze by si svojho chlapa nutit nemala, ked sa na to neciti, kazdy chlap je iny, a ked citi, ze to nezvladne, tak ho nenut, este ti tam odpadne, a namiesto teba budu ratovat jeho,,,, ja som svojho nenutila, on sam neako berie za samozrejme, ze tam pri nas bude, ani sme sa neako o tom nedohadovali, ale na druhej strane, nechcem tam pred nim vyzerat ako hysterka, lebo ked to na mna pride, tak mi budu asi musiet davat sedativa, lebo ich tam este vsetkych zbijem na tej sale 🙂))
@anicka1981 nemám žiadne problémy,teda trošku zle ma zašili z vonku,ale to nechcem rozoberať 😕 😅 .Doktorka mi evidentne urobila dve dierky miesto jednej.Jazva ma bolieva pri menzese,ale inak pohoda.Skôr nevýhodou prirodzeného pôrodu vidím v tom,že sa mi urobili hemeroidy-ale tiež nič strašné.
Všetko to záleží od ženy,priebehu pôrodu atď.Ja by radšej rodila,ako si dala vrtať zub.Ja sa bojím doktorov od mala,a to nevravím o ihlách.Ako ja trpím už pri odbere krvi 😅 ,ale je to len a len strach.
Netvrdím,že sa nebojím pôrodu,ale teraz sa tým nezaťažujem.Zvládli to iné,zvládnem aj ja...však či ja som horšia?
Moje kamošky zas mali ľahké pôrody a tak dúfam,že tentokrát aj ja budem na tom tak. 😉 .A ak budú komplikácie a budem musieť ísť sekciou,tak čo už,prežijeme.Hlavne nech je malá ok.
@nenullienka moj pojde so mnou hned od zaciatku tehotenstva sa tak rozhodol a ja som rada a ak bude cisarsky a nebudu ma pri tom uspavat tak si asi koleginu k tomu zavolam lebo mam hrozu s toho,ze by som to mala vsetko vnimat ako mi budu rezat brucho tiez chcem mat trosku podporu aj ked kvoli tomu budem musiet ist do inej nemocnice
@anicka1981 počuj,hlavne neber pôrod podľa toho,čo vidíš v telke.Moja mama vždy vravela,že ešte nevidela film s reálnym pôrodom.Tam ženy vrieskajú,ako keby ich drali z kože.Žena,ktorá vrieska ako zmyslov zbavená,nemôže pri tom ani tlačiť ,ani riadne dýchať.Keď som rodila,boli sme v ten deň 3.Jedna kajakárka,tá nakoniec šla sekciou stále strašne stenala a sestričky ju len ohovárli,že to je strašné ako nič nevydrží.Cigánka,ktorá rodila svoje druhé dieťa-nemala chybu,lebo došla nad ránom,že krváca ale chceli ju po pozorovaní poslať domov.Tak sa naštvala,že veru ona sa už doma rozlúčila a ona sa už veru domov vracať nebude.Tak začala robiť drepy,sprchovala sa a potom ešte aj mňa nakoniec predbehla.To bola cigánka,čo mala 35 rokov a rodila svoje druhé dieťa podotýkam.Ja pri bolestiach nevydala ani hláska,len dýchala a nadávala sama pre seba 😅 .
Zato na druhý deň rodila ženská,ktorá keby rodila vtedy čo ja,tak sa asi poseriem od strachu.Tá vrieskala tak,že mi aj chlpy na tele stáli.Baba čo som s ňou bola na izbe len krútila hlavou.
Takže sa musíš sústrediť na perdýchavanie a rozmýšľať nad tým,že o chvíľu uvidíš svoje dieťa.tak nebudeš mať čas myslieť na to,že potrebuješ nejaké sedatíva
@nenullienka a nevadí, keby som to kombinovala so železom a klasikou calibrum?
@anicka1981 no pekne, to by som teda nerozchodila.. 🙂 si dobra 😉
co sa tyka tych veciciek , velmi dobre poznam, uz si poviem, ze nebudem uz nic kupovat, lebo toho ma uz dost, ale vzdy na nieco natrafim a proste neodolam.. 🙂
@kaara1980 🙂 to sa lahko povie, ked si predtavim, ze mi roztrhne zadok, tak mam hystericky zachvat, uvidime, co bude, ja by so aj tak radsej na tu sekciu, z tej mam mensi strach ako z normalneho porodu,,, tak uvidime, sama som zvedava ako dopadnem,,,,,,ja ked som zistila ze som tehotna som mala asi 4mesiace nocne mory z porodu, som vobec nespala,,, teraz som uz kludnejsia, neako tym asi ze je to uz blizko, a ta sekcia je dost realna, takze som kludnejsia,,,,,

@sisi0211 ani nie ze abstinencne priznaky..ale utlmi to cinnost maternice, posledny mesiac su uz neake tie kontrakcie, stahovanie maternice uplne normalne. a ak sa budes do porodu dopovat vysokymi davkami magnezia, mozes mat akurat dlllllllllllllllllllllllllhy porod. a to nikto z nas nechce.