icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

anicka1981
1. apr 2011

@bubu84 presne tak, aj ja som tak na tom 🙂, ale je super ze je tolko veciciek na vyber, a aj materialy su velmi dobre, jedine co mi bude luto, ze z toho tak skoro vyrastu,,, 🙂, ale len nech su zdravucke nase deturence,, a bude dobre

anicka1981
1. apr 2011

@kukujka neboj, nic nebudes citit, len tlak, a to je dobre, ja by som sa bala narkozy, ze ma uspia a ze ja nebudem mozt reagovat a povedat im, ze vsetko citim, tak budes znecitlivena od bruska dole, ale rozum ti funguje, tak budes citit, ci ta nieco boli alebo nie,ked este budes citit, tak pockaju, alebo daju ti silnesiu davku, nevyhoda je, ze po spinalke musis lezat 24 hodin v pokoji,,,,

anicka1981
1. apr 2011

a baby, vy ste uz boli na meranie prietokov ?, ze vraj okolo 30 tt sa to robi, co to vlastne robia, ako to meraju?,,,

janka830
1. apr 2011

@anicka1981 🙂 ja som pred tým aktívne cvičila , mala som problémy stravovacie (psychického rázu) takže do cvičenia som bola blázon..zo začiatku tehotenstva som mala depky z toho že priberiem a snažila som sa pokračovať v cvičení, teraz som rada že vídem po schodoch do izby 😉 chodila som na tie skupinové cvičenia ale doma sa už dokopať nedokážem...nepribrala som veľa len 6kg zatial, ale už mi všetko príde zaťažko, ešte aj na posteli sa prevrátiť z jedného boka na druhý 😉
inak čo sa týka pôrodu aj ja mám z toho veľký strach...chcem si preto aj zazmluvniť lekára aby som rodila s niekým koho som pred tým stretla a aspoň ako tak mu verila...uvidím či mi to zlepší pocit

janka830
1. apr 2011

@kukujka ahoj v ktorom týždni ti zistili že máš úzku panvu? to sa normálne pásom meria, koľko musíš mať aby nebola úzka?

kukujka
1. apr 2011

@janka830 mne to uz od prvej poradne dr.vravela a v tych rozmeroch sa neviznam

anicka1981
1. apr 2011

@janka830 🙂 poznam ten pocit, 🙂, ja som tiez pred tym aktivne zila, kocule, cyklistika, dzoging a posilovna, ja som pribrala 19 kg, takze ty si na tom dobre🙂, ja sa zapotim po porode, kym to zhodim vsetko dole, ale viem ako na seba,takze za 2-3 mesiace pocitam, ze sa dam do kopy, len nech je malicky zdravy, a budem stastna, a co sa tyka porodu, strach ma velke oci, uvidime, ja sa tiez strasne bojim, niekedy ani nespim, ale snad to neako prezijeme, ved na svete je 6 miliard ludi, ja uz tiez viem za kym sa mam pytat, este jednu poradnu budem mat u svojej, a potom, ma uz posle na poradne do porodnice, kde by som mala rodit, moja mamka robi v nemocnici, tak uz mi poprezistovala co a ako, tak dufam, ze sa podari vybavit toho spravneho lekara 🙂, ono boli aj normalny porod aj sekcia, takze si nenavyberame, hlavne nech su deticky zdrave, si myslim, ze to je najvetsie stastie na svete ked sa narodi zdrave dietatko, 😅

marya
1. apr 2011

@anicka1981 vobec sa neboj dopredu porodu, asi trochu obavy mame kazda, ale to co sa stalo kamaratke, sa stava jednej z niekolko sto, mozno aj viac...radsej sa sustred na to, ze budes mat pohodovy porod 😉 ja som napriklad Petka porodila ani neviem ako, cele to trvalo dve hodiny, kontrakcie som necitila, akurat co som citila, bolo, ako sa tlaci hlavicka, nastrih, ale to bola bolest ako ked sa porezes do prsta, a sitie, ale to uz sme mali Petka pri sebe, takze to som az tak nevnimala, a dalo sa to vydrzat 🙂 takze ja mam na porod krasne spomienky, a pevne verim, ze druhy bude minimalne taky dobry a nic sa neskomplikuje 🙂 a po tyzdni som normalne sedela na zadku, nic ma nebolelo, ani som nevedela, ze som rodila 😉 a jazvu vobec necitim, ani pri zmene pocasia, takze ja hovorim, ze Petka nam naozaj priniesol bocian 😀

marya
1. apr 2011

@nenullienka neboj, manzel si to este rozmysli 😉 nutit ho netreba, ale je to fakt pekny zazitok, ked ste pri tom vsetci traja 🙂 moj bol pri prvom, a k druhemu sa chysta tiez 🙂 ved sa nemusi pozerat, a oni mu to aj tak nedovolia, chlap vzdy stoji pri hlave zeny, takze nemusi mat z toho stresy 🙂

nenullienka
2. apr 2011

@zufzufmeister ja beriem calibrum mami doktor povedal, že tam je obsiahnuté všetko + magnézium. Ja si myslím, že môžeš aj železo.

nenullienka
2. apr 2011

@anicka1981 vieš mňa najviac štve, že pracuje ako policajt, keď ho zavolajú k nehode alebo nejakému mŕtvemu to mu nevadí, ale k pôrodu vlastného dieťaťa nechce ísť. Ja ho chcem aj kvôli tomu aby sa niečo nestalo, že im malý padne alebo neviem čo sa môže stať. ☹ 😒 😖 A keď tam bude on aspoň budem mať oporu a budú si ma viac všímať. Počula som, že keď rodíš sama sa správajú k tebe inak ako keď tam niekto s tebou je. 😖

kaara1980
2. apr 2011

@anicka1981 ale neboj nič.A keď je dobrý pôrodník nemáš dôvod byť potrhaná.Radšej nech ma nastrihnú ako byť na franforce 😀

kaara1980
2. apr 2011

@nenullienka ja som tiež počula,že keď máš doprovod,sú k tebe trošku iný.Keď som rodila,tak vo vedľajšej miestnosti rodila baba a bol tam aj jaj mm.K nej chodili stále,ku mne raz za čas.Nieže by som lekárom neverila,ale stať sa môže hocičo a keď si sama,svedka nemáš. 😠

katinka71
2. apr 2011

ahojte, moj manzel pracuje v zdravotnictve a tiez nechce byt pri porode,prvy porod som mala na sk predcasny ale priebeh normalny iba to sitie bolo neprijemne,na druhy sa pripravujem v rakusku vyzera to na prirodzeny porod,tak budem vediet porovnat,zda sa mi ze chodim menej na pravidelnne kontroly ku gyn. raz za 5 tyzdnov,bola som si pozriet aj porodnicu v malom mestecku prevadzali nas po sale ,novorodeneckom a 6nedeli 11/2 tam sa mi paci,prajem vam pekny den

kukujka
2. apr 2011

babule mate uz pokupene podprsenky na dojcenie?ja nie a prsia sa mi vobec nezmenili,mam si kupit o trosku vacsiu ,ci pockat a az po porode kupit?

lucia963
2. apr 2011

@kukujka podprsenku som ešte nekupovala a tiež sa neviem rozhodnuť či ju kupiť teraz alebo až po pôrode ale v pôrodnici by asi pomohla,pri prvej dcerke som si kupila no nekojila som,takže som ju potom aj hned predala,mala som taku elasticku ktora je prispôsobiva viacerím vekostiam,bola aj dosť pohodlna aj napriek tomu že mala kostice.Ale myslím že aspoň nejaku lacnejšiu na začiatok do pôrodnice kupim a potom sa uvidí 🙂)

kukujka
2. apr 2011

@lucia963 ja si tiez kupim nejaku prisposobivu lebo neviem ako to bude po porode teraz sa mi prsia vobec nezmenili a bola by som rada keby sa ani nezvacsili kedze mam 4ky

kaara1980
2. apr 2011

@kukujka tak mne sa zväčšili už v 3mesiaci tt.Predtým som mala 3-4 ☹ ,teraz melony.Tkže ja už podprdy na dojčenie aj nosím.Kúpila som si 85-D a je mi ltt.Ale stála 10e tak mi jej nieje ľúto,ale pre istotu si kúpim aspoň jednu väčšiu 😠

kukujka
2. apr 2011

@kaara1980 a mas v plane si kupit aj taku nocnu koselu na kojenie,ci je to zbytocnost?

kaara1980
2. apr 2011

@kukujka to je zbytočné.Doma košeľu vyhrnieš a je to.Alebo pyžamo,vrch vyhrnieš a je to.Len neviem ako v pôrodnici,lebo u nás sme fasovali erárne,tie mali v predu gombíky,tak to šlo v pohode.Ale tu sa vraj aj rodí vo vlastnej,takže asi si kúpim pre istotu takú dáku ,babkovskú, na tržnici u číňanov

kukujka
2. apr 2011

@kaara1980 aj ja kupim taku daku lacnu co mi nebude luto potom vyhodit ak bude po porode velmi zamazana

anicka1981
2. apr 2011

@marya tak to mas super, hm, keby som vedela ze dopadnem ako ty, tak sa na ten porod asi aj tesim, 🙂, uvidime co bude,,,,

anicka1981
2. apr 2011

@nenullienka neboj maly urcite nepadne, a ze silny chlapi, 🙂, mozno si to rozmysli este stale ma dost casu,,,,skus sa ho na to uz nepytat, a uvidis, urcite sam na tu temu zacne hovorit....

anicka1981
2. apr 2011

@kukujka ja sim na dojcenie nekupovala, akurat vcesra som si kupila 3 vatsie, lebo vsetky moje stare ma skrtia strasne, mala som 75 A, a teraz som kupila 85 B, to je ulava 🙂 uf, dufam, ze my uz viac nerastu, 😀 😝 lebo dalsie podprsenky by som uz nerada kupovala, 🙂 a na dojcenie podprsenky kupovat ani nebudem, vyzeraju hrozne, a aj hrozne vela stoja,

anicka1981
2. apr 2011

@kukujka ja doma pyzamo nenosim, ale do porodnice som si kupila dve ncone kosele, take s gombickami na obydvoch stranach ako su prsia, tak uvidim, doma ich urcite nosit nebudem, ja mam najradsej na spanie tricko a nohavicky, neznasam, spat v teplakoch, alebo v ponozkach 😝

anicka1981
2. apr 2011

a baby uz som sa pytala, viete nieco o tych prietokoch co meraju ?, ako to robia?

zajo79
2. apr 2011

@anicka1981 normalne, ultrazvukom

daniela1974
2. apr 2011

@kaara1980 kde si vzala ze nastrih je prirozdenejsi nez natrh? Nastrihavat zacali v roku 1950. Od nepamati sa teda rodi neprirodzene a az teraz prirodzene?
Obcas mi zle pride z tych nazorov modernych. Teda bez urazky.

nenullienka
3. apr 2011

Ahojte ja som si kúpila jednu nočnú košeľu u vietnamcov aby mi ju nebolo ľúto vyhodiť. Ja košele nenosím. A 4 som dostala majú vršok čo sa dá odopnúť, ale keď prídem domov s nemocky tak ich určite nosiť nebudem. Neviem či nám v nemoce dajú erárte tak som si aspoň takto zaobstarala. A keďže tam nemôžem mať nohavicové pyžamo tak budem musieť vydržať. 😀 🙂

nenullienka
3. apr 2011

@kukujka a myslíš, že ma budú hrešiť keď si nedonesiem tú podprsenku na kojenie. Ja ju doma používať nebudem a načo mám kupovať na tých pár dní. Čo mám kamarátky tie mi vraveli, že oni ich vôbec nevyužili????? ☹ 😒 😖 😅