Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka ja som v pôrodnici nemala podprsenku na dojčenie vôbec a nik mi nič nepovedal 😉
@daniela1974 Ja si dovolim nesuhlasit, nastrih sa ovela lepsie sije aj hoji. Nastrihava sa iba max.1 cm do boku (na spicku nozniciek, aby sa tlak na hradzu zmiernil) a to len vtedy ked lekar vidi, ze to uz hradza nevydrzi a hrozi roztrhnutie. Tak skus porovnat 1 cm rovny nastrih do boku s nepravidelne roztrhnutou celou hradzou (cca 2 cm) az po analny otvor. Nic proti, ale ja by som sa tak extremne nepridrziavala "starych tradicii".... 😉
@nenullienka Ja len doplnim, ze zelezo by sa nemalo uzivat spolu s magneziom, navzajom sa z organizmu vylucuju a jeden brani vstrebavaniu toho druheho...... takze je lepsie brat tieto mineraly min. s dvoj hod. odstupom.... nepozdava sa mi, ze v "multi" vit.doplnkoch pre tehotne sa nachadzaju vsetky mineraly v jednej tabletke, preto som ich prestala uzivat a uz par mesiacov uzivam zvlast zelezo s obsahom kys.listovej spolu s vit.C (podporuje vstrebavanie zeleza) a zvlast s casovym odstupom magnezium....a krvny obraz co sa tyka obsahu zeleza sa mi pekne upravil...
@kukujka Ja som si kupila o cislo vacsie podprsenky (vacsie kosiky), obvod ako pred porodom (brusko sa ti bude zmensovat, tak aby ti nebola potom velka), prsia sa pravdepodobne este trosku zvacsia, ked sa naleju mliekom a budu citlivejsie, tak je dobre mat pohodlnu bavlnenu podprsenku...... Ja mam prsia vacsie, takze ja v nich budem urcite aj spavat 🙂 No a este si budes do nej musiet pravdepodobne vkladat specialne absorbcne vlozky, aby ti zachytavali samovolne vytekajuce mliecko...aj preto o cislo vacsiu 😉
@anicka1981 Vies ono nie kazdy chlap dobre znasa, ked vidi, ze jeho milovana zena trpi a v podstate jej to sposobil on.... mozno u niekoho je aj sex zo zaciatku preto zvlastny.....ale to zalezi od toho, ako to ten muz psychicky zvladne. Ja napriklad prave preto nechcem manzela pri porode, nechcem aby to videl.....ak vsetko pojde dobre tak uvidi uz az pekne ciste babatko v perinke 🙂 Nerada by som bola aby mal z toho traumu.... radsej som si k porodu pozvala kamaratku, ta sa uz nevie dockat 🙂
Mimochodom dievcata, ospravedlnujem sa ze som sa sem "vtrela", doteraz som bola v majovkach...ale tam uz sa dievcata chystaju pomaly na porod .......a vyzera to ze nasa mala bude mozno az prvo junova 😉 Teda dufam, ze sa uz nezopakuje situacia z min.tyzdna, ked som si tyzden polezala v nemocnici s diagnozou "riziko predcasneho porodu" ...
@janka830 Mne panvu lekar zmeral este na zaciatku tehotenstva, ked som bola prvy krat v teh.poradni. Normalne stojis, vyhrnies si iba suknu a lekar specialnymi kliestami, ktore ti prilozi k bokom zisti rozmery panvy.... mala by si ich mat zapisane v tehotenskej knizke.... 😉 A ak ti nic na ne nehovoril, tak je to urcite o.k.
@mipolka ja som sem tiez zacala teraz nakukat 😉
nase sa narodi urcite skor, jednak mi zistili tehotensku cukrovku,
plus, tiez som lezala v nemocnici nedavno a stale ma strasi diagnoza `riziko predcasneho porodu`
aj ked ja by som rada vydrzala co najdlhsie, nech babo nema moc zdravotne problemy... 😒
@mipolka ahoj mne doktor panvu vôbec nemeral a ani sa zatiaľ nevyjadril či ju mám úzku či dosť širokú na to aby som rodila normálne. ☹ Normálne som s toho mimo. Lebo na sone v 30tt mi dr. povedala, že malý bude veľký keď už teraz má skoro 2 kg tak sa začínam báť. Musím sa ho na poradni spýtať čo a ako 😖 .
@nenullienka hresit ta za to urcite nebudu ved je na tebe ci ju chces alebo nie
Baby vidim, ze riesite podprsenky na kojenie, tak ako "skusena" pridam svoj postreh 😅 Ja si totiz kojenie bez podprdy na kojenie neviem predstavit, ked budete mat normalnu podprsenku, s tou sa kojit neda, iba ze by ste si ju vzdy davali dole celu, co je dost neprakticke, ak vase babatlo bude chciet papat 20x za den...a zas byt bez podprdy...to mliecko vyteka niekedy uplne samo, a mliecne flaky kazdu chvilu na obleceni, to tiez nie je nic moc 🙂 preto odporucam, aby ste aspon jednu mali...velkost tazko odhadnut, ale mne pri prvom prsia narastli tiez az po porode, do porodu som nosila normalne svoju velkost 75A, a zrazu po porode prsia jak melony, zo dna na den, a podprsenka zrazu cislo 90B...a teraz mi tiez zatial vobec nenarastli, ale po porode uz aspon viem, s cim mam ratat... 😅
Ale kazda sme ina, takze tazko povedat, to je len moja skusenost 🙂
@daniela1974 v anglicku to tiez nechavaju na prirodu, co viem tak nathnutie sa hoji lepsie ako nastrihnutie, lebo, ked ta zle nastrihne, tak moze prestrihnut aj sval, ale to je asi individualne, moju kamaratku potrhalo tak, ze jej robili celu novy posvu aj konecnik, a vobec sa mi nepaci ze nastrihavaju kazdu, len aby ju mali cim skor zo stola dole, skoda, ze u nas nie je moznost rodit doma s asistentkou, porod , si myslim, by mal byt intimna zalezitost madzi dietatom a matkou, a to podla mna v nemocnici nie je mozne,,:((, ja si aj tak pojdem na sekciu,,,
@mipolka @mipolka mne nic nemerali, 🙂 moja, lekarka to nechva na porodnika asi 😀 ,je to az neuveritelne, ze sme na slovensku, a kazdy lekar ma ine metody, moje babo je tiez velke, a to nemam ani cukrovku a este stale nie je otocene, vo stredu mam ultrazvuk, tak uvidime, ja mam obrovsky strach z toho ze ma potrha,alebo ze ma nastrihnu, ja chcem ist na sekciu radsej, aj ked by som rada porodila normalne, neviem,mam v tom zmatok,,,, uvidime,zajtra mam predporodnu pripravu, budu tam rozpravat aj o sekcii aj o normalnom porode, a o indikaciach, tak uvidime,,,,
@anicka1981 Mne pride zvlastne, ze sekcie sa nebojis, aj ked sa sije cez tri vrstvy a rana sa ti bude hojit dlhsie ako nastrih 😉 .... a pravdepodobne ak by si chcela dalsie babatko, tak po predchadzajucej sekcii ti uz nedovolia rodit normalne, ale opat iba sekciou. Ved oni ti to na tej predporodnej priprave vysvetlia do detailov 😉
Toho ze babatko nemas este otocene dolu hlavickou sa bat nemusis, este ma dost casu aby sa otocilo.... To nase sa otocilo dost skoro a zacalo mi tlacit hlavickou na krcok maternice...co tiez nie je bohvie co, tie tlaky tlaky co pocitujem su dost neprijemne a prave kvoli tomu som lezala uz aj v nemocnici....
@mipolka ja tu kamaratky nemam, vsetky ostali vonku, mojeho asi aj tak nepusita ku sekcii, aj ked by som bola rada, aby ho pustili, lebo by som chcela sekciu so spinalkou, aby som bola pri tom, a to je ine, ako byt pri normalnom porode, ale zase, nech chlapi vidia, cez co si zena musi prejst aby im dala dieta, si myslim, ze chlapi,ktori su pri porode si viac vazia zeny, ako ti, ktori, si pridu uz na hotove ciste babetko, ja so rada, ze moj chce byt pri tom, a ani som ho o to nemusela prosit, a chce to sam, 🙂 mam doma poklad a za chvilu k nemu pribudne druhy, 🙂 nas chlapcek, strasne sa tesime obaja, aj ked mam strach z porodu,,,,ale neako to prezijeme 🙂),
@mipolka mne je jedno ci sa otoci, neviem, jednoducho si myslim ze tam dole je to horsie ako ked ta narezu na bruchu, urcite lepsie znesiem bolest na bruchu ako tam dole, a to nehovorim, o hemoroidoch a zlatej zile po tlaceni a uniku mocu, tomu by som sa rada vyhla, a jazva po nastihu boli asi rovnako ako jazva po cr, jednoducho, radsej pojdem na sekciu ako by ma mali strihat dole, to je moj osobny nazor, a ja sa poznam, a nie som masochysta, jednoducho, chcem tam dole ostat cela, a na prvorodicku som aj tak stara, a som malicka, takze nakoniec asi aj tak ani na vyber mat nebudem, uvidime, ,
@anicka1981 nechcem sa ti do toho miesat🙂 cisarsky som nemala ani raz (chvala bohu) takze neviem to porovnavat,ale co sa tyka tej bolesti co vravis o nastrihu tam dolu,ta mozem ubezpecit, ze pri tych tlakoch a kontrakciach ten nastrih vobec necitis...bola som na izbe s mamickou co mala cr. a bolo mi jej fakt luto 24h lezala co sa nevedela a ani nemohla pohnut..potom horko tazko ju donutili vstat aby isla na WC ... ale za kazdym ked sa chcela posadit,alebo chcela niekam ist mala naozaj velke problemi a strasne ju ta rana na brusku bolela ... a myslim ze nastrih sa hoji ovela lahsie a rychlejsie ako rana po cr. To je len moj nazor,kazda sme ina a kazda znasame bolest inac ... drzim palce nech to mas co najmenej bolestivejsie zalezi len na tebe ako sa rozhodnes 😉
zdravím všetky tehulky, dlho som tu nebola tak nechcem skákať moc do debaty 😒
Akurát zajtra ma čaká poradňa tak snáď sa dozviem viac o malinkom. Už som si všimla, že tu rozoberáte pôrody, mňa asi čaká ďalšia sekcia keďže som aj prvé rodila sekciou no verte bojím sa stále akoby som nevedela čo ma čaká...ale práve naopak bojím sa toho, že už viem čo ma čaká a ako to všetko zvládnem keď mám doma ešte jedného čertíka 😖
@ajkask dakujem, ono boli aj jedno aj druhe, a viem ze po cr sa zotavujes dlhsie, a po spinalke musis lezat 24 hod,, ale ja nechcem byt nastrihavana dole, je to asi viac psychycke. ja sa bolesti nebojim, a ani bolesti z nastrihu sa nebojim, ale ide o to, ze nechcem byt strihana tam dole, neviem mala by som pocit, ze ma neako zmrzacili, alebo nieco take, , radsej vydrzim ten cr,
@mipolka
@nenullienka
ani mňa zatiaľ moja lekárka nemerala, tiež si myslím že to skorej necháva asi na pôrodníka alebo na lekára ktorý ma bude mať na starosti v tých posledných 6týždňov pred pôrodom..pozerala som si to aj v tehu knižke a mám tam poznačené len že "nemeria" -predpokladám že to znamená že ona to nemeria 😉
tiež som inak rozmýšlala nad tou kojeneckou podprsenkou a teda ste ma zmiatli vôbec som netušila že mi ešte prsia narastú, lebo doteraz síce troška narástli ale stále mám veľkosť 75A, máte niekto kto ste už rodili podobnú veľkosť a teda aj skúsenosť ako to asi potom bude vyzerať, akú treba podrpsenku?? ďakujem 🙂
rozmery panvy nemate napisane u doktora v karte? mne to robil este ked som k nemu nastupila...
@zajo79 veru ano, ved pri vacsom obvode su aj vacsie kosiky, a obvod sa zvacsil tiez poriadne, a to teda az po porode, ked sa prsia naliali 🙂 a cislo podprdy bolo dobre, mala som ich viacero, tak snad neboli vsetky zle ocislovane 😀 ale ked som prestala kojit, tak zas mam 75A, a az doteraz, tak som zvedava, ako to bude tentokrat 😅
baby, nestrašte s tými pôrodmi, ešte si užívajme tehotenstvo.
Byť tehuľka je fajn, manžel umyl okná.. 🙂
@mipolka suhlasim s tebou ohladom toho nastrihu radsej sa dat nastrihnut ako sa potrhat
@anicka1981 rodit doma len s asistentkou je nezodpovedne ved ide o zdravie nasich deti a myslim ,ze pre to urobime kazda vsetko a zvladneme kvoli tomu aj porod v nemocnci predstav si,ze by sa doma nieco skompilovalo ved ti mopze dieta aj zomriet kym pride zachranka aspon to je moj nazor
@kukujka volakedy sa rodilo len doma, takze si myslim ze az take zle by to nebolo,ako samozrejme,ked mamicka nema niake komplikacie, a aj babo je uplne v poriadku, a anglicko, holandsko a francuzko a nemecko su vyspelejsie krajiny ako svk, tak urcite by tam nepovolili nieco keby to bolo az take zle, ale je to zbytocne sa o tom vobec bavit, lebo tu sa neda, viem, ze baby zo zapadu si zaplatia asistentku z rakuska, a ta ich odrodi, lenze, to musi byt strasne drahe, lebo jej platis aj cestu aj ubytovanie, a este aj za asistenciu, a ja zom z vychodu, tak to by som sa nesplatila, a som si ista, ze ani jedna by neurobila nic take, co by ohrozilo babetko, ale porod ma byt intimna zalezitost, a si myslim, ze taku intimnu atmosferu mat nebudes, a samotny stres z porodu a zmeny prostredia je najstresujucejsi zazitok pre novorodenca, tak ja by som mu rada dopriala atmosferu doma, pri svieckach s vonnou lampou a nie s bielymi plastami,silnymi svetlami, a vsetkymi tymi procedurami, co si musi hned po porode drobec prejst, ale na svk to mozne nie :(, tu je to pasova vyroba,,,, aj tak je to jedno,:(
@silvie101 🙂, moj je tiez strasne zlaty 🙂), ale uz by som rada bola zase normalna, mne sa uz neda ani poriadne spat, uz len cakam na rano, lebo v kazdej polohe ma boli chrbat, alebo ma picha v boku, len sa prehadzujem celu noc,.. uf
pozri si toto.
ale urcite nie vacsi obvod o tolko... 😅 potom ti to robi presne to co tato pani tam rozprava...

@nenullienka kto by Ta mal hresit? 😅
je pravda, ze je to pohodlnejsie... ked tak jednu si kup a uvidis.