icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

nikinka1981
5. apr 2011

@michaelafiladelfiova je to individuálne tá rekonvalescencia... ja som bola už v pohode po 2 dňoch, jazvu nemám, je to len taký záhyb 8cm pod ochlpením...po 6 ýždnoch som už aj plávala... sesternicu nastrihovali na 3x a ešte sa aj roztrhala...je 7 týždňov po pôrode a stále má bolesti...
To je môj názor a každá to prežíva inak...
@danula2 čo sa týka dotyku ano je to ten najkrajší pocit aký môže byť, ale mne bohužiaľ bolo dopriate nielen dotyk ale vôbec to, že som ju videla až po 4 dňoch, lebo mi ju bohužiaľ museli previesť do inej nemocnice hneď po pôrode...

danula2
5. apr 2011

@kukujka dotycna osoba "ani neviem ako sa vola" 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anicka1981
5. apr 2011

@lubica69 nerodila by som doma, lebo by som neurobila nic co by mohlo ublizit babu,

anicka1981
5. apr 2011

@michaelafiladelfiova no ale keby si ho rodila normalne, tak by mozno neprezilo, moje tiez nie je otocene este, a ja som sa narodila normalne a bola som tiez vyklbena v oboch bedrovych klboch, a po doktoroch mamka so mnou chodila do 12 rokov,,,

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@anicka1981 ale ja som si CR nevybrala , ja som ho mala Planovany kvoli tomu ze syn bol zle otoceny... a ako prvorodiacka a mala panva a mne porod sa ani nerozbehol. ale to ze som bola ja 3 dni na jiske a a svojho syna som videla len 1 mn po tom ko ho vybrali zo mna mi malo stacit? videla som ho az na 4 den , dovtedy ho krmili flaskou a bol daleko odomna... a to ze mi sestricky povedali ze vkuse len reval a tak, hlavne ze ked mi ho doniesli a bol uz u mna na 5 den na izbe tak klud tichucko.. asi mal daku traumu ze nas oddelili, nikdy nevies ake komplikacie ti mozu potom naskytnut... radsej by som teraz rodila normalne ako byt d dietata niekolko dni odtrhnuta... a ledva mobilna... a o kojeni ani nehovorim moje telo si ani neuvedomilo.. ze som porodila, tak kym sa mi laktacia rozbehla to trvalo... daco... to je ina kapitole. a ked sme pri tom, po CR reze sa mi spravili dake varixy v maternici a doktor mi to povedal az ked mal maly2 mes. a ktomu sa mi aj inak zvrtla maternica dozadu, cize teraz ked cakam male som mala tiez otocenu maternicu dozadu, a musela som robit vsetko preto aby sa zvrtla a tak... pri mojom synovi som mala bez prob. teh. az na CR a teraz po 5 rokoch bud som mala problem s maternicou a potom placentou ktora mi prekryvala uplne krcok!

catcate
5. apr 2011

@anicka1981 ty hlavne nemysli na to, ze kamoska porodila tak a tak... to akoze hned sa to musi stat aj tebe? akoze jej potrhalo stehno tak uz sa vidis ako mas stehno potrhane???? Boze moj. Mysli pozitivne zeno, nestresuj sa a hned ti bude lepsie.... A ked chodis na predporodnu pripravu, tak to ti da tiez vela

nenullienka
5. apr 2011

@danula2 ahoj ja som za normálny pôrod, a doteraz som ani nerozmýšľala nad tým či ma nastrihnú alebo nie. Ja sa skôr veľmi bojím CR ☹ . Tak dúfam, že porodím prirodzene. A ani nad epidurálkou neuvažujem. Moja mama keď ma rodila bola roztrhnutá až na stehne (pôrodník niečo dohúkal) lebo som bola veľká a ťahali ma kliešťami, ale povedala, že na bolesť už dááávno zabudla lebo som nemala žiadne komplikácie len trošku zdeformovanú hlavičku čo sa po pár dňoch napravilo 😀 A za to ju obdivujem a verím, že aj ja zvládnem pôrod ako ona - statočne a hlavne prirodzene. 😎

kellka
5. apr 2011

@lubica69 Mozno si mlada pani mysli, ze to babo vyberu laparoskopicky 😉

lubica69
5. apr 2011

@anicka1981 tak o čom točíš???Tak čo pripomínaš prirodzené pôrody doma ???
No fakt už nechápem Už by som to nenavzala ani proti rečiť si ale s.. do huby s takýmito názormi
A pokiaľ si myslíš,že bábetku neubližuješ len kôli tomu,že si platíš CR a si zbabelá na normálny pôrod tvoj názor tvoja vec
Proste ty si platíš nie neyhnutný CR a vybavená vec Ok Super Nič viac

lubica69
5. apr 2011

@kellka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

danula2
5. apr 2011

@kellka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@anicka1981 boze naco mi tu pises take veci ze by neprezilo"!!!! 😠 take riziko tam nehrozilo hrozilo tam kedze je chlapcek a v porod. cestach mal zadocek a pipusa a semeniky.. tak aby sa tam nieco neposkodilo. pre buducnost.. ja ked som rodila mala som19 r. a islo mi hlavne o moje dieta...

anicka1981
5. apr 2011

@michaelafiladelfiova, ja mam placentu tesne pred krckom, tak uvidime,, viem o vsetkych rizikach cr, aj normalneho pordu, , uvidime, neako cim som blizsie ku porodu, tak tym som kludnejsia, tesim sa na babo a to je vsetko, ano boli jedno aj druhe, nevyberies si, hlavne aby drobci boli v poriadku

ingemor
5. apr 2011

@danula2 ..tiez mi to neda, ale musim len a len suhlasit s tebou!!! ..chytam sa za hlavu, ze niekto moze mat v takom veku ako anicka taky nazor na nastrih, kt. ani nemusi byt-ved to posudi vzdy lekar ci treba al.nie..kvoli jej nazorom sa vyhybam tomuto foru, lebo vzdy iba znervozniem,lebo nechapem co to tu riesi..

anicka1981
5. apr 2011

@michaelafiladelfiova porod zadockom je velmi rizikovy, ako pre matku, tak pre dieta,kazdy normalny lekar by hned urobil sekciu,

lucia1181
5. apr 2011

baby ja osobne mam za sebou dva cisarske rezy,teraz na konci maja,alebo zaciatkom juna ma caka dalsi a poviem vam,ze keby som mala moznost este teraz rodit normalne,tak nevaham ani sekundu.ono sa to povie,ze radsej si pretrpim ten cisarsky a nebudem potrhana,alebo zosivana...ale to za to nestoji.po cisarskom reze to bolo dost neprijemne,ze som si necitila nohy,bol to strasny pocit a tie bolesti prve 3 dni boli tiez strasne,to sa ani neda opisat.dievcata co boli so mnou na izbe a rodili spontanne,tak este v ten den behali po chodbe a ja som mala problem este aj na treti den sa postavit.samozrejme,ze kazda zvladame porod a operaciu inac,ale ja som bola este ten lepsi pripad,lebo som nemala ziadne komplikacie....boli tam maminky,ktore tam museli ostat aj dva tyzdne,lebo sa im rana zapalila.kazda sme ina,kazda sa boji porodu,aj ta co uz rodila...pretoze kazdy porod je iny a clovek nikdy nevie ako dopadne,ale ja by som cisarsky nechcela ani za nic...lenze nevyberiem si,po dvoch cisarskych sa uz rodit normalne neda.nestresujem sa co bude..tak je to najlepsie,treba si uzivat brusko,babenko v nom a nie sa trapit porodom.

anicka1981
5. apr 2011

dobre idem off, nemam cely den na vase presviedcacie metody, ktorymi presviedcate aj tak len seba,,,

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@anicka1981 neries nic ty dopredu naco sa budes stresovat, chodis k doktorovi kt na teba dava pozor a j na dieta ak nie zmen ho... ale riesit ako ty porodis. je podla mna mimo... sama pises o vsetkych rizikach nechaj to na prirodu a nabuduce ked ti niekto napise svoj nazor... mysli len svoj nazor neutoc hned...
TOTO JE DISKUSIA... my ti nechceme zle . len sme sa vyjadrili.. to uz je vsetko co na to mozem ja povedat! 😎

danula2
5. apr 2011

@ingemor zaujmave ze uz druha osoba tu napisala ze kvoli urcitej pani "ani jej meno neviem" sa vyhyba tomuto foru
to je fakt smutne 😢
nie aby sa mamicky tesili na porod, ktoreho sa ja osobne uz neviem dockat, tak tu riesia katastroficke scenare

nenullienka
5. apr 2011

@kellka 🙂 😀 😎

danula2
5. apr 2011

@anicka1981 papaaaaaaaaaaa a pekny den

nenullienka
5. apr 2011

@anicka1981 ale veď nikto ťa nepresviedča, každá to vyjadruje len svoj osobný názor. A na druhej strane ty si s tým začala.

inkinka
5. apr 2011

@danula2
http://patrikbalint.blogspot.com/2006/06/o-eny-... :

"Najprv by sme si mohli povedať, čo je to prirodzený pôrod. Podľa mňa je to spôsob a postup s čo možno najmenším množstvom traumatických zážitkov pre matku a dieťa. Takže myslím, že za určitých okolností, môže byť prirodzeným pôrodom aj cisársky rez, ak je indikovaný správne - všetky iné možnosti boli vylúčené."

iste by som si z dvoch moznosti, ci dieta chyti lekar rukami, alebo kliestami vybrala tu prvu.

nenullienka
5. apr 2011

Ale je to pravda pokiaľ sem neprispievala tá pani tak to bolo úplne, že super fórum. Vždy som tu našla rady a aj keď som stresovala tak som sa upokojila. Ale keď začala písať o roztrhnutí, nástrihu a neviem ešte o akých strašných veciach tak človek začne mať paniku s pôrodu. A sa aj prestane tešiť na bábätko. 😖 😒 ☹ Normálne človeku znechutí to čakanie 😅 ☹

danula2
5. apr 2011

@inkinka jezisi to ozaj vy ste vsetky nechapave alebo co???? hovorila som o primarnej volbe na zaciatku a tym sa mala aj tato diskusia vyberat, o tom stale hovorila aj "neviem ako sa vola", o tom AKO SA ROZHODNUT

nie o dosledkoch, preco davas clanok ktory hovori o dosledkoch ci uz prirodzeneho alebo porodu CR?????
vies co vobec vyplyva z toho co si napisala????
fajn, aby nahodou mi maleho netahali kliestami a teda chcem aby ho vyberali rukami, pojdem na CR!!!!!!!!! ved to je na hlavu postavene ako vy tu riesite problem, od konca

catcate
5. apr 2011

@danula2 presne tak. Traumatizuje tu kocky okolo, tie tu potom nemaju chut chodit, jaaj skoda reci. Ona doteraz nepochopila co jej chceme povedat tym, ona to zas berie tak, ze my ju tu o niecom presviedcame, pritom si len vyjadrujeme svoj nazor, ako to robi aj ona nakoniec. Len skoda, ze tie jej nazory si veeelmi protirecia.

danula2
5. apr 2011

@inkinka a druhykrat nevytrhavaj citaciu z kontextu, ale kopiruj cely clanok, pretoze potom prichadza k dezinformaciam
clanok od Balinta je o uuuuplne niecom inom, ako to co tu bolo nacrtnute na zaciatku

ingemor
5. apr 2011

@danula2 😅 ..mas pravdu..paci sa mi ked sa tu riesia mamickovske veci ako predporodne vysetrenia, dojcenske podprdy, nocne kosielky, co si priniest do porodnice, veci pre babo a tak 🙂 ale riesit jazvy a preferovat jazvu na bruchu - to bolo na mna privela 😒

lucia1181
5. apr 2011

inac na slovensku sa neda urobit cisarsky rez na poziadanie rodicky....a dokonca to schvaluju viacere osoby,myslim,ze v mojom pripade to boli tri osoby....lekar,potom prednosta a este niekto.takze ak nevidia dovod na cisarsky,tak ho neurobia len tak z dovodu,ze buduca mamicka sa boji nastrihu,alebo niecoho ineho.nebojte sa,kazda porod zvladne,nehadajte sa.ozaj,neviete niektora,kolko vam vazilo babo priblizne okolo 28 tyzdna?mne robil lekar sono v 28+3 a babo malo 1070g.....nebolo to malicko?sice mi tam dal,ze babo zodpoveda 28+2,ale nezda sa vam to malo?

danula2
5. apr 2011

@lucia1181 uplne idealna vaha podla tabuliek
kuk sem
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35