Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka Neboj, porod bude fajn. A v Prievidzi je zevraj fajn porodka🙂
jj je viac dobrych stranok
http://tehotenstvo.rodinka.sk/
@danula2 úplná pravda 🙂 😎 😀
Oprava, nie indiciu, ale indikaciu🙂
mate uz vybrate vsetky mena?my sa nevieme stale dohodnut na mene 🙂.ja chcem Tomaska,manzel Alexa,dcerka chce Petra a najlepsi je maly....ten povedal,ze sa bude bracek volat Dede 🙂)
@kellka Ahoj, ja do Bojníc nejdem rodiť, radšej do Žiaru. Mám s tou nemocnicou moc zlé skúsenosti. A chodím do Žiaru aj na sono a sú tam super lekári. Ja sa na pôrod teším a na malého straaaašne, len keď tu niekto píše o roztrhnutí, nástrihu a čo sa stalo jej známej tak začnem aj ja rozmýšľať a už potom mám strach. Ale ja si poviem, že to zvládnem na 1* a aj to zvládnem (dúfam 😅 😀 🙂 ). Musíme len myslieť pozitívne 😀 😀 😀
@nenullienka Jasne, chod tam, kde sa budes citit dobre. Komplikacii sa dopredu neboj. Par tyzdnov pred porodom to telo samo zariadi, ze sa zacnes na ten porod aj tesit, lebo brusko uz bude fakt velke a budes nemotorna🙂 A ked sa spusti porod, budes mysliet na babo, ako ho dostat von a fakt nebudes rozmyslat, ze ci to bude boliet, alebo potom ci sa nieco zle neudeje... Hormony to vybavia za nas🙂 Hlavu hore a hura rodit!
@nenullienka presne tak, ked vidim ako ma kopka a prevaluje sa v brusku zlaticko moje milovane, neviem sa uz dockat kedy ho budem mat pri sebe
pocitam hodiny, dni a nenormalne sa tesim na porod, uz aby to bolo, aj zajtra..... 😉
@danula2 no veď to, že mne je už dlho, som doma na PN-ke od 15.10.2010 a už sa neviem dočkať. A keď tak poriadne kopne, že vidím aj hviezdičky, tak len nadávam nech je už vonku lebo niekedy fakt nehľadí kam kope 😀 😀 😀 😀 .
@nenullienka aj ja som pn od 14/10/10 😀
@danula2 nevytrhavam z kontextu, uviedla som link na cely clanok, co si ty neurobila. Clanok z ktoreho si ty cerpala sa odbornym nazvat neda, nie je uvedeny ani autor. K tym popisovanym traumam v clanku - aj prirodzeny porod je pre dieta traumatizujuci, spomienky osob pri retrogradnej hypnoze popisuju pretlacanie sa tmavym, uzkym tunelom... Mnou uvedeny clanok tiez neuvadzam ako odborny, spravne vsak odpoveda na otazku, ktory sposob je lepsi - ten, ktory je v danej situacii najmenej traumatizujuci a niekedy aj jedine mozny bez fatalnych nasledkov. Z coho logicky vyplyva, ze ak je ocakavane, ze porod bude prebiehat bez komplikacii, je lepsie rodit prirodzene 😉 tolko k primarnej volbe.
@lucia1181 čo sa týka tých mien tak aspoň máte z čoho vyberať 🙂 Dedeho na sk tuším ešte ani nemáme 😀 synček je zlatý ..🙂 my čakáme dievčatko a meno sme vybrali Laura.. 🙂 len nám to lekár povedal len raz a na druhom sone sa nedalo potvrdiť lebo malá mala prekrížené nôžky - je to malá dáma 😉 tak dúfam že teraz nám lekár nepovie že to bude chlapec, mamina kolegyňa nám uštrikovala neskutočne chutné šatičky s bolerkom a balerínkami..tak by mi to bolo lúto...(aj keď pohlavie neni dôležité).. 🙂
tebe lekár vždy vraví pri sone aj váhu dieťatka? teraz keď 12teho pôjdem tak do neho rypnem som zvedavá koľko nám maličká váži...podľa tabulky 1500g, fúha to už je váha..som zvedavá či to bude aspoň troška podobné 😉
ženy,boli ste už na prietokoch?
@kaara1980 ahoj
neni som si istá ale idem na sono teraz 12teho a myslím že by tam mal lekár kontrolovať aj prietoky...takže ja sa iba chystám...ale vôbec neviem čo si pod tým pojmom mám predstaviť? je to kontrola funkcii všetkých orgánov??..svoju hlúposť ospravedlňujem tým že som prvorodička 😉
@janka830 Tebe lekár už niekedy povedal, koľko malá váži a meria? Ja som sa na to pýtala tuším v 26tt, tak vraj to zmerať nejde, lebo malá je už poskladaná, čiže váhu aj miery mi povedal len tabuľkové. ☹ Ale podľa posledného USG je vraj o týždeň väčšia, tak som zvedavá, či to nebude malý obrík. 😀 Teraz v pondelok ma čakajú prietoky, to teda absolútne netuším, čo sa bude pozerať. 🙂
@kaara1980 Teraz v pondelok nás to čaká, ale ako som už písala, netuším čo a ako. 🙂 A vraj mi urobí aj 4D, keď bude malá dobre otočená, ale veľkú šancu tomu nedávam, skúšali sme to už trikrát a máme tri 40-sekundové videá, z toho na jednom sa nám krásne otáča chrbtom. 😀
Inak baby, tie, ktoré si chcete dohodnúť pôrodníka, v ktorom týždni sa za ním chystáte?
@janina7911 mne to lekar este nikdy nepovedal, kolko maly meria a vazi, len povie vzdy tolko, ze je vsetko ok.. naposledy povedal akurat to, ze je maly o 2 tyzdne vacsii, alebo som uz v skorsom tt..teraz v 31tt..tak ze nechame sa prekvapit 😉
@janina7911 práveže nehovoril mi váhu dieťatka, len na poslednom ultrazvuku som sa ho pýtala a povedal že jasné poviem vám...pomeral bábetko a vtedy vravel že okolo 700g to bolo v 24tt?? neni som si tým istá ale sám od seba mi to nevravel, teraz keď pôjdem na ultrazvuk 12teho tak sa ho nato opýtam znova...
ja si pôrodníka chcem zazmluvniť, mamina kolegyňa u neho odrodila 3deti a bola max. spokojná..mama mu volala za mňa ( mám ja ale super maminu 😉 ) myslím že minulý týždeň .. a povedal že si ma poznačí a mám sa mu ozvať ak nebudú komplikácie po 30tt a ak budú komplikácie tak hocikedy...chcem mu volať až po 14tom lebo vtedy budem mať aj poradňu u svojej lekárky, tak nech mu môžem podať aktuálne informácie .. 🙂
@bubu84 Veď to mi je divné, že niektorej povie lekár miery, inej nie. Ale podstatné je, že sú drobci v poriadku. 🙂
Mne sa len zdá, že naša malá je hrozne lenivý tvorček, o celodennom kopaní nemôže byť ani reči, poväčšine ju cítim vtedy, keď si ľahnem na ľavý bok, aj to nie vždy. Ale zato sa vždy natlačí až do žalúdka a vtedy to aj dosť bolí, no ale vysvetlite jej to... 🙂

@danula2 jeeej super,dakujem za link,vyzera to byt fajn stranka,idem pokukat viac 🙂